2023-02-15
🍽葵芳有行過葵涌廣場都知葵廣勁多野食,隔一段時間無黎發現開左好多新野。😆今次行過見到有間新炸雞好吸引,因為有好多味揀,而已仲係一細份又無骨,勁方便。 一個人食哂又得,幾個人share 多款口味都幾正!最後我地揀左3隻味trytry😋。🍯蜂蜜脆脆啖啖肉Honey📋8/10-好味! 蜂蜜勁足,甜甜地唔會好膩-面頭仲有d辣根醬,好似wasibi ,幾特別開胃-炸皮好脆,仲有d 粟米片,食落sharp sharp 聲🌶韓辣啖啖肉 Spicy Korean📋8/10-偏甜辣 ,唔係好辣,辣度岩岩好-醬汁適量,保持到炸皮好脆🧀邪惡芝士肉醬Bolognese📋7/10-重口味之選!-巨量芝士肉醬-仲有拉絲效果🐔原來呢間炸雞新開無耐,由米芝蓮餐廳廚師創業開既,唔怪得食物質素幾好。佢d炸雞感覺似韓式同美式既結合,炸雞脆漿口感比一般炸雞不同,加左啤酒落去炸,油膩感無咁重,面頭有粟米片更加脆口,仲真係做到啖啖肉個效果😍 遲d 仲會更新味道,唔知會有d 咩新鮮野呢😆
🍯蜂蜜脆脆啖啖肉Honey
📋8/10
-好味! 蜂蜜勁足,甜甜地唔會好膩
-面頭仲有d辣根醬,好似wasibi ,幾特別開胃
-炸皮好脆,仲有d 粟米片,食落sharp sharp 聲
🌶韓辣啖啖肉 Spicy Korean
📋8/10
-偏甜辣 ,唔係好辣,辣度岩岩好
-醬汁適量,保持到炸皮好脆
🧀邪惡芝士肉醬Bolognese
📋7/10