邊到有好大好大好大個牛角酥?就係呢度!✔️估唔到最吸引我嘅係一入門口就見到嘅超大個牛角酥,忍唔住向店員查詢是否假嘢只用作店舖裝飾,原來係可以預訂真嘢,我即刻記低,預備喺 喜愛牛角酥嘅老公生日時預訂慶祝✔️伯爵茶麻糬荔枝bagel係另一超推介,一咬就令整個口埋鼻都係滿滿嘅伯爵茶幽香,整個舌頭和口內都有茶味兼回甘,荔枝餡料嘅更是驚喜,煙韌質感令整個bagel口感有層次,酸甜味更於茶味之中來個突襲,好爆!✔️開心果牛角卷又係另一驚喜,切開牛角卷入面有著濃滑軟軟的開心果打成嘅醬,顏色開心食落更開心✔️橘子園 和 Mini Apple eden絕對係打卡之選,顏值靚爆,入面更加有橙肉/蘋果肉餡料,好fresh,配上白色軟軟嘅忌廉 以及 類似白朱古力口感的外殼,層層新奇好玩又刺激,細味設計者嘅心思✔️朱古力脆脆扭紋吐司爆晒朱古力,吐司軟軟的都唔錯呀✔️最後必定要食埋正常版牛角酥,同埋記得訂埋個大牛角酥@deesses_bakery餐廳 Deesses Bakery(天水圍)地址 天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下10號舖#tinshuiwai #yuenlong #de
邊到有好大好大好大個牛角酥?就係呢度!
✔️朱古力脆脆扭紋吐司爆晒朱古力,吐司軟軟的都唔錯呀
✔️最後必定要食埋正常版牛角酥,同埋記得訂埋個大牛角酥
@deesses_bakery

餐廳 Deesses Bakery(天水圍)

#tinshuiwai #yuenlong #deessesbakery #女神 #打卡麵包店 #蛋糕

2023-04-04 64 views
包控又發現到好味包包😳🥐也發現天水圍不再是美食沙漠了✨開了很多好吃的 要一步步的探索了.就在濕地公圍站 消防局對面開了一間粉紅色的麵包店麵包種類也挺多, 有酸種, 吐司, 貝果, 牛角包, 法式甜點....數也數不完~ 而且價錢以這個質素來說一點也不貴 忍不住買了幾款😬.🔸牛角酥 $16表面是有一層糖醬的切開清楚見到一層一層酥皮牛油味香而不油膩✨還可以預訂巨型版牛角酥 挺有趣的.🔸伯爵茶麻薯荔枝貝果 $19伯爵茶配荔枝這個配搭好少見 麻薯荔枝出奇的香濃 與伯爵茶的味道好夾貝果是我喜歡的有咬勁的口感😍.🔸開心果牛角卷 $29中間是爆多開心果醬 再加上開心果碎口感好豐盛 牛角卷脆脆的.🔸原味吐司(4塊) $11直接吃到香香的牛奶味 吐司十分鬆軟! 加上少少牛油吃更佳.🔸Mini Apple Eden $56通常看到這些法式甜品會有點怕太甜這間不會!!切開是有蘋果碎加上香矛汁的清新的味覺沖擊~.🔸Mini Pink Guava $56用了粉紅巴樂和白巴樂粒中間的cream十分出色第一次吃這個味道很喜歡🧡.絕對是隱世麵包店 無論麵包還是甜品也出色性價比高.📍Deesses Bakery📌天水圍
包控又發現到好味包包😳🥐
🔸Mini Apple Eden $56
通常看到這些法式甜品會有點怕太甜
這間不會!!
切開是有蘋果碎加上香矛汁的
清新的味覺沖擊~
🔸Mini Pink Guava $56
絕對是隱世麵包店
無論麵包還是甜品也出色
性價比高
📍Deesses Bakery
📌天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下10號舖

#tinshuiwai #yuenlong #deessesbakery #女神 #打卡麵包店 #蛋糕
2023-04-03 64 views
濕地公園附近有很多小店,這次去了家新開的蛋糕店。環境以粉紅色為主,主要售賣蛋糕及麵包,款式選擇有很多。價格不算太貴,-▪︎伊甸蘋果|橘子園 HKD$58迷你蛋糕造型精緻😍,分別是青蘋果和橘子造型。外層是脆皮朱古力,口感脆身味道香甜。內層是忌廉配不同口味的果肉,酸中帶甜口感幼滑,感覺較清新而不膩😚。-▪︎牛角酥 HKD$16|開心果牛角卷HKD$29牛角酥的款式有很多,傳統款式和有醬的也有。牛角酥是原味,口感酥脆很香牛油味😗。牛角卷裡有開心果醬,味道濃郁很香。裡面有滿滿的開心果醬,是會加分的😆。-▪︎香芋麻糬貝果 HKD$17貝果有4款口味,紫色的賣相很吸引😍。切開後看到用料豐富,香芋口感綿密香甜,麻糬口感煙韌。貝果挺有咬感,整體口感豐富🤤。-▪︎原味吐司 HKD$11吐司有4/8件裝,喜歡早餐時間吃,配果醬吃既健康又飽肚😗。吐司口感鬆軟,帶微微的甜味,外皮不會過硬。-

濕地公園附近有很多小店,這次去了家新開的蛋糕店。

▪︎伊甸蘋果|橘子園 HKD$58
▪︎牛角酥 HKD$16|開心果牛角卷HKD$29

▪︎香芋麻糬貝果 HKD$17

▪︎原味吐司 HKD$11

2023-04-01
2023-04-03 40 views
行過濕地公園,俾呢間烘焙店吸引住❤️店內環境好靚,整體以粉紅色同白色為主~入去行嗰圈,發現佢既麵包同西餅都好有特色同比較少見,除左Bagel同牛角卷之外,仲有靚靚西餅💕🔎 牛角酥($16)牛角酥食落酥脆,好香牛油味,表面有一層薄薄嘅糖漿,味道鹹甜鹹甜~而且價錢唔貴~🔎 開心果牛角卷($29)牛角卷咬落酥脆,除左表面有開心果醬之外,中間亦有滿滿嘅開心果醬,所以每一啖都食到濃郁開心果味,非常有驚喜~鐘意食開心果既朋友仔一定要試❤️🔎 香芋麻薯貝果($17)Bagel有口感,芋泥幼滑,中間仲有煙韌既麻薯增加左成個Bagel既層次~🔎 朱古力脆脆扭紋吐司(半份:$21)吐司表面有朱古力脆脆,中間仲有朱古力醬,所以食落好重朱古力味,而且唔會太甜❤️🔎 伊甸蘋果($56)造型非常精緻🍏💕中間係幼滑忌廉配埋蘋果肉,食落仲有香矛既味道,令整體更有層次~🔎 橘子園($56)造型非常精緻🍊💕 中間係幼滑忌廉配上濃郁既橘子醬,食落酸酸甜甜,非常清新~仲有好多其他款式既麵包同西餅👇🏻
行過濕地公園,俾呢間烘焙店吸引住❤️
店內環境好靚,整體以粉紅色同白色為主~

🔎 牛角酥($16)
牛角酥食落酥脆,好香牛油味,
表面有一層薄薄嘅糖漿,味道鹹甜鹹甜~
而且價錢唔貴~

🔎 開心果牛角卷($29)
鐘意食開心果既朋友仔一定要試❤️

🔎 香芋麻薯貝果($17)

🔎 朱古力脆脆扭紋吐司(半份:$21)

🔎 伊甸蘋果($56)

🔎 橘子園($56)

仲有好多其他款式既麵包同西餅👇🏻
2023-04-03 40 views
呢間新開嘅麵包店以粉紅色做主題好有少女感!去完濕地公園影相 經過就要試下啦!麵包同蛋糕選擇十分多元化 重點係賣相超吸引😍岩哂打卡當High Tea~抹茶麻糬紅豆貝果 $19超級推薦!我十分鐘意❤️價錢十分親民 平時去Cafe都要$40up啊煙煙韌韌的麻糬口感 加埋紅豆甜甜的 好似食緊甜品咁!而且包皮係軟身唔會好乾好硬!檸檬柚子牛角卷 $26呢個都推薦!除咗賣相好靚,上面d cream好好食! 個人覺涷食同熱食有兩種風味~ 外皮十分酥脆咁我最鍾意係入面的檸檬cream 酸酸地好開胃!好啱做早餐牛角酥 $16呢個係普通牛角酥,跟住上面搽咗蜜糖~芝士洋蔥蕃茄吐司 $21食咗好多甜嘅包 鹹味的包都好好食㗎~呢個就要焗返熱佢食啦 上面有洋蔥同芝士 我食到仲有少少好似煙肉粒!Mini apple eden $56熱情可麗露 $56呢兩個賣相十分精緻 青蘋果外表係用朱古力做成 入面就係cream同埋青蘋果肉 另外一款就係苦味嘅黑朱古力 仲有酒同蛋糕等等總括而言 我係會再去呢一間買麵包食!Deesses Bakery (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下10號舖

抹茶麻糬紅豆貝果 $19

檸檬柚子牛角卷 $26
咁我最鍾意係入面的檸檬cream 酸酸地好開胃!好啱做早餐

牛角酥 $16
呢個係普通牛角酥,跟住上面搽咗蜜糖~

芝士洋蔥蕃茄吐司 $21

Mini apple eden $56
熱情可麗露 $56

總括而言 我係會再去呢一間買麵包食!

Deesses Bakery (天水圍)
2023-04-02 59 views
由細到大都好鍾意食麵包,但住係大西北多數都係連鎖同港式西餅麵包舖。想要d西式少少同精美d既都要去第二區。原來最近wetland開左間靚靚既烘焙店,除左近排好受歡迎既牛角酥同bagel之外,仲有好多靚靚既西餅同酸種麵包。以後想食靚包都唔使去咁遠😂🥐牛角酥($16)牛角酥外層酥脆,一口咬落空氣感十足,表面仲有薄薄一層糖漿。而且價錢親民,性價比高,值得一試。🥯伯爵茶麻薯荔枝貝果($19)呢款貝果有啲意想不到,荔枝味同伯爵茶味交織,麻薯口感煙韌,令人回味無窮,好適合下午茶享用。🫓開心果牛角卷($29)牛角卷外面酥脆,裡面夾滿了開心果漿,咬落去開心果香氣四溢,令人忍唔住多食幾個。🍞原味吐司 4片 ($11)吐司口感鬆軟,味道甜甜地。而且價錢親民,適合日常早餐食用。🍏Mini Apple eden($56):呢款迷你蘋果蛋糕做得好精緻,蛋糕體軟綿,蘋果味濃郁。裡面仲有新鮮既蘋果肉,味道好清新🍫Mini Black forrest($56)呢款黑森林蛋糕做得好美味,外型做得精緻之後,巧克力味濃郁,櫻桃醬酸甜適中,整體亦都唔會過甜,食哂成個都唔會覺得膩。

🥐牛角酥($16)

🫓開心果牛角卷($29)

🍞原味吐司 4片 ($11)
吐司口感鬆軟,味道甜甜地。而且價錢親民,適合日常早餐食用。

🍫Mini Black forrest($56)
呢間位於濕地公園嘅餅店環境真係好靚,以粉紅色為主調,好浪漫同甜美💕店內有售蛋糕、麵包🥖每款都有獨特同精緻💕好吸引啊~佢哋嘅賣相都好靚,令人一見難忘。🍏Mini Apple eden精緻嘅迷你蛋糕💕入邊有啲蘋果粒,加咗啲蛋糕同忌廉,味道好爽口。佢嘅口感好柔軟,一口咬落去就能夠感受到蘋果嘅清新味道,同時又有啲微微嘅甜味🤤🔥🍫Mini Black forrest以巧克力同櫻桃為主打嘅迷你蛋糕🥳佢嘅巧克力味夠濃郁,但又唔會太甜,同時配埋啲櫻桃同忌廉,味道互相輝映💕🍞原味吐司 (4片)呢款原味吐司係一份有4片,質地柔軟,微微有啲甜味😝佢哋嘅吐司唔會太硬,而且微微有啲鬆軟,夠食又夠軟身,啱晒做早餐或者下午茶。😎😎🥐牛角酥佢哋嘅牛角酥味道好香,有少少鹹味,酥脆好食。🤪🤪每一口咬落去,都能夠感受到牛油嘅香氣,酥脆嘅質地令人垂涎欲滴🫣🫣🥯開心果牛角卷開心果牛角卷係一款香脆好味嘅牛角卷,仲加咗啲開心果☺️令味道更加豐富,口感更加香脆。🤤每一口都有開心果嘅香氣,令人唔捨得停手。🥯伯爵茶麻薯荔枝貝果呢個伯爵茶同麻薯做成嘅貝果,再加上荔枝,味道有層次感,😆伯爵茶同麻薯嘅味道相互輝映,加上荔枝嘅清新,令人回味無窮。

🍏Mini Apple eden

🍫Mini Black forrest

🍞原味吐司 (4片)

🥐牛角酥

🥯開心果牛角卷

🥯伯爵茶麻薯荔枝貝果
呢個伯爵茶同麻薯做成嘅貝果,再加上荔枝,味道有層次感,😆伯爵茶同麻薯嘅味道相互輝映,加上荔枝嘅清新,令人回味無窮。🥳🥳