Hiring
Up to $21,000
Monthly (Negotiable)
Restaurant: Délifrance (大有廣場)
Info:

2024-07-10 158 views
想吃法國餐,平民價錢也能吃得很豐富!招牌至尊公司三文治,材料十分豐富,有雞肉、煙火腿、火雞、炒蛋及酸瓜等,牛角酥是加配的,點了玫瑰士多啤梨、朱古力合桃及搽茶杏仁,牛角酥很酥脆,加上甜甜的醬料,香甜美味!卡邦尼意粉也是十分美味,醬汁很多,足夠拌勻整碟意粉,醬汁味濃,很掛麵,脆香的煙肉更是香口!二人餐的甜品是蝴蝶酥配雪糕,蝴蝶碟脆香而雪糕雲尼拿味香濃,甜品份量剛剛好!咖喱白汁雞肉越式法包很推介,材料都滿滿的,有雞肉、青瓜、酸蘿蔔及洋蔥等,法包香脆,酸蘿蔔酸酸的味道更是非常開胃!
想吃法國餐,平民價錢也能吃得很豐富!

2024-07-10 121 views
前排見到老友介紹,我哋讀書時恆常食嘅Delifrance,不知不覺間變咗好多,出品靚咗,食品種類都多咗;成日經過都無留意,原來呢間分店裝修過,環境仲幾舒服!煙三文魚白汁碎蛋 意大利包 $71配即磨咖啡,熟悉嘅味道,香草味意大利包,特別香口蒜蓉茄醬珍寶腸磨菇炒意粉 $54送餐時已聞到好香,啖啖蒜味,推介!雙球雪糕特濃咖啡 配法式蝴蝶酥 +$29一啖雲尼拿雪糕,一啖espresso,苦甜平衡,甜品首選玫瑰士多啤梨牛角包 +$16賣相唔錯,脆脆外層,香甜士多啤梨味黃梅酥 $28

煙三文魚白汁碎蛋 意大利包 $71
配即磨咖啡,熟悉嘅味道,香草味意大利包,特別香口

蒜蓉茄醬珍寶腸磨菇炒意粉
蒜蓉茄醬珍寶腸磨菇炒意粉 $54
送餐時已聞到好香,啖啖蒜味,推介!

雙球雪糕特濃咖啡配法式蝴蝶酥
雙球雪糕特濃咖啡 配法式蝴蝶酥 +$29
一啖雲尼拿雪糕,一啖espresso,苦甜平衡,甜品首選

玫瑰士多啤梨牛角包
玫瑰士多啤梨牛角包 +$16
賣相唔錯,脆脆外層,香甜士多啤梨味

黃梅酥
黃梅酥 $28

• 蒜蓉茄醬珍寶腸磨菇炒意粉
  • 雙球雪糕特濃咖啡配法式蝴蝶酥
2024-07-08 97 views
以前食親Delifrance都有種好頹的感覺,尤其呢間大有分店本身好昏暗,店員的速度也好似好慢,好似多老人家食。不過而家裝修左,menu改埋,真係好感度上升。下午茶餐牌都有改,雖然款式少左同貴左,不過食物黎到都覺得0k。因為冇牙食野,就叫左個老人茶餐。原本$56,但用了會員生日優惠就有88折。。牛角包:都叫出名好味,唔會考慮轉法包。可以另外問店員拎果醬。。沙律、螺絲粉:叫做濕下個口,冇特別。。炒蛋:原來加埋三文魚炒,又幾好味。。咖啡:可以奶另上,鮮奶黎。以後一個再路過都會考慮黎T下。

T6  下午茶

。沙律、螺絲粉:叫做濕下個口,冇特別。

。炒蛋:原來加埋三文魚炒,又幾好味。

。咖啡:可以奶另上,鮮奶黎。

以後一個再路過都會考慮黎T下。

2024-07-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
T6  下午茶
星期日瞓晏咗,自然地想搵西式早午餐食,行吓行吓,就去咗Delifrance , 我個人就想飲杯熱咖啡,小朋友就想食意粉,媽媽就想食甜品其實2個餐都可以滿足晒一家三口嘅願望

其實2個餐都可以滿足晒一家三口嘅願望

卡邦尼意粉
升級全日早餐
2024-06-16
$100 (Lunch)
卡邦尼意粉
升級全日早餐
3K
2024-06-13 145 views
Delifrance好耐冇食過,裝潢改了,食物種類又多咗。今日行經灣仔大有商場,扶手電梯一上就見到了,忍唔住要幫襯一下。蕃茄湯濃濃蕃茄鮮甜香,滋味。田園沙律青青綠綠配蕃茄,翠綠新鮮。蜜糖芥末汁味道好配合。焗薯白汁碎蛋+吞拿魚 配芝士醬焗薯烤得外皮焦香,薯肉軟糯。白汁碎蛋和吞拿魚增加了層次感。玫瑰士多啤梨牛角包 / 抹茶杏仁牛角包中型size份量剛剛好。牛角包鬆軟,有淡淡玫瑰花香,夾心係朱古力醬,不太甜膩,最佳拍檔。另一款抹茶味濃,夾心焦糖醬,特別嘅配搭。鮮果伯爵茶茶味香濃又帶有水果嘅清香,順喉好飲。
Delifrance好耐冇食過,裝潢改了,食物種類又多咗。

蕃茄湯
濃濃蕃茄鮮甜香,滋味。

田園沙律
青青綠綠配蕃茄,翠綠新鮮。
蜜糖芥末汁味道好配合。

焗薯白汁碎蛋+吞拿魚 配芝士醬
焗薯烤得外皮焦香,薯肉軟糯。
白汁碎蛋和吞拿魚增加了層次感。

玫瑰士多啤梨牛角包 / 抹茶杏仁牛角包
中型size份量剛剛好。
另一款抹茶味濃,夾心焦糖醬,特別嘅配搭。

鮮果伯爵茶
茶味香濃又帶有水果嘅清香,順喉好飲。

2024-06-12
$180 (Dinner)
2024-05-30 166 views
最近見到 Delifrance 推出新菜式揀咗個二人套餐 $198包埋飲品.沙律.餐湯.甜品.好抵食✨焗意式蜆肉意粉食意粉最怕唔夠汁呢碟醬汁滿滿.同意粉比例恰好蜆肉份量充足✨香蒜海鮮意粉加入蝦同蜆肉啖啖都滲出濃郁香蒜味✨迷你雪糕牛角酥牛角酥口感非常酥脆上面加上呍呢嗱雪糕球.冰凍幼滑再灑上杏仁片同朱古力醬完美配搭.真係好好味✨芒果熱情果梳打加上新鮮檸檬帶出酸酸甜甜嘅味道整體性價比高.食物保持水準難怪多年來都吸引咁受歡迎
最近見到 Delifrance 推出新菜式

2024-05-30
Type of Meal
Lunch
  • 焗意式蜆肉意粉
Délifrance 喺香港都有好多分店 小編都成日買佢地啲包包食 不過食正餐就真係第一次食~Lunch Hour都可以話係佢地嘅Peak Hour 成間餐廳真係搵個吉位都唔容易 不過好彩當日等左一陣都有位~.🐷紅酒燴牛尾配意粉牛尾燴得好腍好入味 份量多 意粉都唔會太軟 岩岩好嘅口感~.🐷雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉螺絲粉口感都係唔錯 撈埋啲幾香濃嘅芝士汁都唔會太膩個邊邊嘅螺絲粉 因為受熱力問題 所以口感有啲分別小編覺得又冇咩野~ 都幾唔錯咁!啲菠菜幾夾 同埋加合桃都幾特別 成個口感更加豐富.🐷Rose & Strawberry Croissant 配朱古力醬 酥皮好鬆脆 面頭嘅玫瑰同士多啤梨味道好香甜裡面可以揀唔同嘅醬 小編今次揀左 朱古力醬 又唔會太膩.Délifrance (大有廣場) 📍灣仔莊士敦道181號大有廣場1樓101-102號舖.#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #灣仔 #灣仔好去處 #灣仔美食

🐷紅酒燴牛尾配意粉
牛尾燴得好腍好入味 份量多 意粉都唔會太軟 岩岩好嘅口感~
🐷雞肉芝士汁菠菜合桃螺絲粉
螺絲粉口感都係唔錯 撈埋啲幾香濃嘅芝士汁都唔會太膩
個邊邊嘅螺絲粉 因為受熱力問題 所以口感有啲分別
小編覺得又冇咩野~ 都幾唔錯咁!
啲菠菜幾夾 同埋加合桃都幾特別 成個口感更加豐富
酥皮好鬆脆 面頭嘅玫瑰同士多啤梨味道好香甜
裡面可以揀唔同嘅醬 小編今次揀左 朱古力醬 又唔會太膩
Délifrance (大有廣場)
📍灣仔莊士敦道181號大有廣場1樓101-102號舖
2024-05-28 100 views
灣仔Delifrance和暖色燈光 溫柔舒服間隔之間放置鏡 利用反射折射增加整體明亮效果另外添置綠色佈置 花卉 舒服簡約門口有法式甜點 幾種口味牛角酥座位落單後專人送餐香蒜海鮮意粉主要係蝦 蜆肉 油香和蒜香突出洋蔥切絲狀如同意粉大小簡單美味水果茶檸檬 奇異果 香橙 青檸 清爽可口茶中帶有點香草味甜味來自純天然果糖法國朱古力心太軟雪糕打卡一流 好睇好食 整得幾靚流心朱古力蛋糕 濃香朱古力濃郁柔滑甜得尼不會過於甜膩雲呢拿雪糕口味同朱古力平衡協調
灣仔Delifrance

流心朱古力蛋糕 濃香朱古力濃郁柔滑
甜得尼不會過於甜膩
雲呢拿雪糕口味同朱古力平衡協調

2024-05-27 70 views
Delifrance 除咗三文治意粉等簡餐輕食之外, 依家仲推出咗性價比高嘅2人西式套餐. 價錢便宜得嚟又豐富👍🏻. 不失為一個好選擇!頭盤:有沙律同餐廳可供選擇. 我選咗巴拿馬火腿薯仔湯. 薯仔打成香滑嘅薯蓉. 配上忌廉同麵粉濃湯底,質感絲滑. 薯仔味濃加上巴拿馬火腿獨特香味同口感, 令人食指大動!配上外脆內軟法包另有一番風味.😋主菜:紅酒燉牛尾意粉 - 香濃紅酒汁配上嫩牛尾同爽口彈牙嘅意粉, 係唔錯嘅意粉選擇!和牛漢堡配薯條: 漢堡包既軟熟又香, 配上鮮嫩多汁嘅和牛漢堡扒絕對比得上高級漢堡餐廳嘅水準! 薯條係新鮮炸好,新鮮熱辣脆, 值得一讚!甜品:迷你雪糕牛角酥 - 迷你牛角包烘烤得鬆脆. 配上香滑雲呢拿雪糕同朱古力醬, 冰火交融口感豐富!飲品:芒果熱情果梳打:芒果同熱情果果漿酸酸甜甜同梳打氣泡好夾, 果味濃郁好飲!檸檬蜜:新鮮檸檬配上蜜糖漿, 蜜糖味爆濃到爆炸!加上檸檬中和味道啱啱好值得一試!

頭盤:

主菜:

甜品

飲品:
芒果熱情果梳打:芒果同熱情果果漿酸酸甜甜同梳打
氣泡好夾, 果味濃郁好飲!

2024-05-22 92 views
同🐷想速食個晚餐,就去左食delifrance ,平時食早餐多,今晚就試下個晚餐。新裝修既餐廳,感覺新穎,而且店員又好好笑容❤️晚餐我又唔食得多,🐷就叫醬燒豬肋骨配迷利沙律薯條,當中沙律一點也不迷你,又有kale,够晒清甜,薯條够粗又够長,炸到金黃色❤️另外$18選購黑椒蒜香雞膇,雞膇帶有烤雞的香氣和嫩滑的口感再另加$29有雙球特濃咖啡配法式蝴蝶酥,雲尼拿雪糕配上特濃咖啡,仲有雪糕,立即層次豐富❤️餐飲因為有雙球特濃咖啡,所以就選earl grey,用上twinings茶包,帶起弗手柑的味道

另外$18選購黑椒蒜香雞膇,雞膇帶有烤雞的香氣和嫩滑的口感

2024-05-18 84 views
大有廣場係灣仔歷史悠久,Delifrance在香港有多間分店,現在不定時前來感受一下置身在法國的感覺吧Delifrance主打酥皮麵包,意粉,法包等,灣仔店裝修完,環境非常簡約,帶點歐綠風食物選擇方面都很多,意粉$78起,連飲品,還有沙律,三文治類牛肉芝士意大利洋蔥包即點即整,餡料充滿蕃茄及牛肉,洋蔥包軟淋香脆,十分惹味看到一系列酥皮麵包,有優惠$68/3個,當然來一份招牌牛角包,牛角包每一啖都好酥脆,充滿牛油香還點了蘋果酥及咖哩牛肉酥,店員會幫忙焗熱,暖暖的溫度最後加了 $18/2件蒜香雞鎚,香脆可口充滿蒜香味跟餐的有機蘋果茶,好重蘋果香,令人心曠神怡

牛肉芝士意大利洋蔥包
即點即整,餡料充滿蕃茄及牛肉,洋蔥包軟淋香脆,十分惹味

還點了蘋果酥及咖哩牛肉酥,店員會幫忙焗熱,暖暖的溫度

最後加了 $18/2件蒜香雞鎚,香脆可口充滿蒜香味

跟餐的有機蘋果茶,好重蘋果香,令人心曠神怡
Type of Meal
Tea
好耐冇食過Delifrance!! 以前喺中央圖書館好鍾意食☺️而家佢嘅Menu唔同咗, 以輕西餐為主! 選擇上有意粉, 三文治, 扒或者豬肋骨! 今次試咗佢嘅二人餐, 主要係因為好抵食, $200有找仲要唔使+1, 而且已經好多嘢食, 有齊前菜主食甜品同嘢飲…好驚喜! 前菜有湯同沙律, 水準穩陣又開胃, 然後揀咗兩款主菜🥰甜品有牛角包雪糕, 同埋心太軟雪糕, 自己就覺得牛角包雪糕好有驚喜, 本身個餐包埋唔使加錢, 第一次試牛角包脆口嘅口感連埋朱古力雪糕, 好好味!

前菜有湯同沙律, 水準穩陣又開胃, 然後揀咗兩款主菜🥰

2024-05-09 65 views
《Delifrance》分店多,位置又方便食物款式多樣化有法式甜品、三文治🥪牛角酥🥐意粉等等今日就同朋友叫咗個二人套餐 $198包餐湯/沙律🥗飲品🥤同兩個主菜,一款甜品,好豐富而且冇加一👍🏻ღSoup/salad忌廉火腿薯仔湯田園沙律🥗ღ焗意式蜆肉意粉香噴噴😍有勁多蜆肉意粉掛滿醬汁好惹味ღ紅酒燴牛尾意粉牛尾肉香濃,入口軟腍入味😋意粉軟硬度適中ღ迷你雪糕牛角酥牛角酥外酥內軟微熱,加上冰凍雪糕好好味😋飲品🍹凍鮮磨咖啡芒果熱情果梳打
《Delifrance》分店多,位置又方便

食物款式多樣化

有法式甜品、三文治🥪牛角酥🥐意粉等等

今日就同朋友叫咗個二人套餐 $198
包餐湯/沙律🥗飲品🥤
同兩個主菜,一款甜品,好豐富
而且冇加一👍🏻

ღSoup/salad
忌廉火腿薯仔湯
田園沙律🥗

ღ焗意式蜆肉意粉
香噴噴😍有勁多蜆肉

意粉掛滿醬汁好惹味

ღ紅酒燴牛尾意粉
牛尾肉香濃,入口軟腍入味😋
意粉軟硬度適中

ღ迷你雪糕牛角酥
牛角酥外酥內軟微熱,加上冰凍雪糕
好好味😋

飲品🍹
凍鮮磨咖啡
芒果熱情果梳打
2024-05-07 91 views
Delifrance(大有廣場)灣仔大有廣場Delifrance剛剛重新裝修好,以全新面目示人,餐廳裝修簡約以藍色紅色為主調,帶有點法國風格,餐廳仍採開放式設計,餐廳設有數碼點餐和自助式點餐,服務員好快用殷勤友善態度送餐到你枱前,餐廳位於港島灣仔莊士敦道181號大有廣場一樓。全新二人套餐$198頭盤餐湯是火腿薯仔忌廉湯和田園沙律,忌廉湯不太浠,入口順滑帶有香濃薯仔忌廉味,沙律有好多沙律菜,麵包糠粒,沙律醬和蕃茄,食落酸酸甜甜,越食越醒胃。主菜手撕豬肉芝士班厘尼包班厘尼包配有沙律菜,包底有烘焦夠香脆,餡內有手撕豬肉,蕃茄,芝士,豬肉食落嫩滑又入味。紅酒燴牛尾意粉廚師煮牛尾炆得夠淋又入味,微鹹,不膩,吾羶,酒味不太濃,意粉軟硬適中,每条意粉掛滿牛尾醬汁,越食越惹味。甜品係迷你雪糕牛角酥雪糕係雲呢拿雪糕,仲有朱古力醬,牛魚酥熱熱地.入口鬆軟。餐飲熱咖啡和有機蘋果茶。
Delifrance(大有廣場)

全新二人套餐$198

主菜
手撕豬肉芝士班厘尼包

紅酒燴牛尾意粉

甜品係迷你雪糕牛角酥
雪糕係雲呢拿雪糕,仲有朱古力醬,牛魚酥熱熱地.入口鬆軟。

餐飲熱咖啡和有機蘋果茶。
2024-05-06 86 views
很喜歡這種自由配搭的早餐。看看圖片,我這個套餐五十多塊,有一塊雞排,很大一條香腸,還有牛角包。先說雞排,味道不錯,香香淡淡的,還有自然的味道,沒有那種有調味劑的人工口味。很適合注重健康的人士。另外那條香腸,粗粗的司華力腸,不像市面上一些很鹹的香腸。大人小朋友吃得開心!另外我特別欣賞delifrance牛角包。牛油味很濃郁,酥皮厚厚的,堆疊著加了奶油的香氣,頗有法國料理的感覺,挺有素質。建議一些注重多元化,同時喜歡價廉富美的朋友來嚐嚐。