2017-08-12
年紀大了,會特別珍惜身邊的朋友⋯⋯但想約舊朋友食飯,總需要一些借口。剛好見到Dim Sum Icon 出了Miffy Pop Up Cafe🐰, 正好是一個好好的原因約一班閏密食飯我們預約了星期四 6:30pm, 可能是星期四,餐廳唔Full。我們一行四人,一進入Dim Sum Icon, 已有好多影相打咭位睇下Menu 先,其實這兒除了Miffy 點心,都有其他點心的⋯⋯但我們一場來到都是為了Miffy, 所以點的都是Miffy 但可能要買板權的原因,價錢都幾貴阿!!先點了飲茶必食的"米菲鮮蝦餃"當然外貌不能盡善盡美,但味道都可以!!仲有"好友帶子餃",味道都于過不失啦!!米菲流沙包 (奶黃、朱古力),我喜歡奶黃包,這個很流心,我喜歡"晚安海鮮腸粉",味道都可以啦!!"古法馬拉糕",樣子係有點走樣,但味道唔錯晚餐點都要有米氣到肚,所以點了"米菲海鮮燴飯",味道都可以啦"米菲蛋白撻",呢個味道不錯。最後我們還點了兩個甜品"鮮芒果糯米飯",意在影相,味道可以。仲有"米菲椰汁紅豆糕",我覺得幾好味。最後記得要攞返把"Miffy 扇"總括來說,首先多謝這間店給了我借口約會閏密們吃飯這店的食物
但想約舊朋友食飯,總需要一些借口。
但我們一場來到都是為了Miffy, 所以點的都是Miffy
但可能要買板權的原因,價錢都幾貴阿!!
先點了飲茶必食的"米菲鮮蝦餃"
當然外貌不能盡善盡美,但味道都可以!!
仲有"好友帶子餃",味道都于過不失啦!!
"晚安海鮮腸粉",味道都可以啦!!
"古法馬拉糕",樣子係有點走樣,但味道唔錯
"米菲蛋白撻",呢個味道不錯。
最後我們還點了兩個甜品
"鮮芒果糯米飯",意在影相,味道可以。
仲有"米菲椰汁紅豆糕",我覺得幾好味。
最後記得要攞返把"Miffy 扇"
總括來說,首先多謝這間店給了我借口約會閏密們吃飯
這店的食物味道不過不失啦!!不過價錢就真係略貴,明白的,租金貴,仲要買板權,不過偶然先一次,最緊要大家食得開心,又可以影下相,呃下Like
期待下次再有其他Cross Over,再可以俾我借口約朋友們飯聚啦!!