2010-09-25 16 views
昨天過左個好sweet晚餐, 男朋友帶我黎食燒餅, 佢以為我禁大個人未食過, sogo咪有得食囉, 幾年前未拆地庫, 有間好好食, 我當然話好開心可以有機會試.叫左個2人套餐 $198 就幾值,另外特價小食花枝串燒, 同芥末八爪魚, 個餐牌散叫d野唔平木魚湯2碗, 一個換左可樂北寄貝沙律,成個波禁勁滿(幾好味喎, 唔like菜的男朋友都搶食)炸雞金菇牛肉串-2雞軟骨串燒-2檔檔招牌燒餅, 真係用料十足好好味, 有誠意.甜品-雪之綠茶和果子
叫左個2人套餐 $198 就幾值,另外特價小食花枝串燒
, 同芥末八爪魚,

個餐牌散叫d野唔平

木魚湯2碗, 一個換左可樂
金菇牛肉串-2
雞軟骨串燒-2
檔檔招牌燒餅, 真係用料十足好好味, 有誠意.
甜品-雪之綠茶和果子
花枝ball串燒
芥未八爪魚
炸雞
燒餅, 雞軟骨串燒..
2010-09-23
花枝ball串燒
芥未八爪魚
炸雞
燒餅, 雞軟骨串燒..
  • 噹噹招牌燒餅
  • 金菇牛肉卷
  • 北寄貝沙律
2010-08-31 13 views
星期日同老公仔唸住去尖東食野, 咪上來八吓睇吓有無好介紹, 比我地見到有燒餅食, 立刻試吓啦! 去到見到間鋪仔細細, 入到去個侍應又木無表情, 以為唔方好啦! 點知又唔係喎, 估佢唔到叫咗套餐又幾好食喎, 雖然只得一個厨師, 一個侍應, 但D野又來得幾快! 我地叫既套餐如下:頭盤: 龍蝦沙律 - 有好多龍蝦, 沙律汁都夠多, 咪道剛好小食: 燒牛舌 - 唔多好, 太乾同小小硬, 可以唔食 金菇牛肉卷 - 都幾好味, 算juicy, 唔乾串燒: 八爪魚串 - 好好味, 又冧, 唔錯主食: 超級噹噹燒 - 好多料, 好juicy, 粉唔多, 所以有D散, 但勝在唔滯, 味道好好總括來講, 價錢同味道都係合格以上, 會再來!不過大家要注意, 佢地原來星期日唔係時時都開, 所以都係一至六去好D啦!

小食: 燒牛舌 - 唔多好, 太乾同小小硬, 可以唔食

金菇牛肉卷 - 都幾好味, 算juicy, 唔乾

串燒: 八爪魚串 - 好好味, 又冧, 唔錯

總括來講, 價錢同味道都係合格以上, 會再來!

2010-08-29
$218 (Dinner)
  • 金菇牛肉卷
  • 龍蝦沙律
2010-08-29 6 views
今天全公司動員到噹噹燒吃中餐去目標是噹噹日式燒餅!這燒餅午市才HKD49,晚市來吃的話可不止這價格勒~一個人吃一份燒餅太單調跟同事A點兩個午餐一起分享大噹噹燒餅 + 是日午市特價便當的人氣焗豬排飯噹噹燒位子不多當時客人只有半滿但自取外帶的便當盒早巳堆滿在門口廚房忙著照顧外帶的訂單我們的食物約在點菜後10分鐘才陸續上桌前菜是凍木魚絲菠菜,涼涼的很醒胃木魚湯很淡很淡,個人喜歡味噌湯多一點午市的燒餅大小如一個小pizza材料有椰菜絲、蝦子、鮑片、扇貝等內餡裏裏外外是滿滿的濃郁燒餅汁,再加上美乃滋酸酸甜甜的,用燒餅專用鐵鏟子切開來吃濕潤好入口,一口接一口餅皮薄的差不多看不見找不到每一口好像就只有餡料跟醬汁…哈哈再自行猛加店家的海苔粉及木魚絲更添滋味哦!另一同事點的起司咖喱牛肉飯濃香帶辛的日式咖喱,再加上了起司味道出奇的搭配牛肉是肥牛,肥膏稍為比吉野家少一點如果用上的是牛肉片就好嚕我們的前菜都是凍木魚絲菠菜只有這個咖喱飯配的是三顆龍眼大家頭頂一個大問號…人氣焗豬排飯炒飯底清爽不油膩可是今天有點過硬,米飯好像還沒煮的通透蕃茄醬酸甜有度,還留有蕃茄片,很合喜歡吃蕃茄的我豬排很鹹很鹹,像是炸過後再放在
今天全公司動員到噹噹燒吃中餐去
目標是噹噹日式燒餅!
這燒餅午市才HKD49,晚市來吃的話可不止這價格勒~

一個人吃一份燒餅太單調
跟同事A點兩個午餐一起分享
大噹噹燒餅 + 是日午市特價便當的人氣焗豬排飯

噹噹燒位子不多
當時客人只有半滿
但自取外帶的便當盒早巳堆滿在門口
廚房忙著照顧外帶的訂單
我們的食物約在點菜後10分鐘才陸續上桌

前菜是凍木魚絲菠菜,涼涼的很醒胃
木魚湯很淡很淡,個人喜歡味噌湯多一點
午市的燒餅大小如一個小pizza
材料有椰菜絲、蝦子、鮑片、扇貝等內餡
裏裏外外是滿滿的濃郁燒餅汁,再加上美乃滋
酸酸甜甜的,用燒餅專用鐵鏟子切開來吃
濕潤好入口,一口接一口
餅皮薄的差不多看不見找不到
每一口好像就只有餡料跟醬汁…哈哈
再自行猛加店家的海苔粉及木魚絲
更添滋味哦!

另一同事點的起司咖喱牛肉飯
濃香帶辛的日式咖喱,再加上了起司
味道出奇的搭配
牛肉是肥牛,肥膏稍為比吉野家少一點
如果用上的是牛肉片就好嚕
我們的前菜都是凍木魚絲菠菜
只有這個咖喱飯配的是三顆龍眼
大家頭頂一個大問號…

人氣焗豬排飯炒飯底清爽不油膩
可是今天有點過硬,米飯好像還沒煮的通透
蕃茄醬酸甜有度,還留有蕃茄片,很合喜歡吃蕃茄的我
豬排很鹹很鹹,像是炸過後再放在炒飯上和醬汁一起焗烤
這個焗飯,跟同事之前吃那個雙重起司焗海鮮丼差好多哦…
被這個味道嚇怕了,之後應該不敢再點豬排呢

店裏位子很擠
一個服務生要照顧全店的客人
想點菜也要花上點時間
上菜有點慢,來吃飯得有點耐性

午餐的自取便當還是值得一再光顧的~

詳細食評及照片請看:http://hk.myblog.yahoo.com/foodiebarbie/article?mid=3897
醬汁濃郁料夠多的燒餅
很鹹的豬排
惹味起司咖喱牛肉飯
2010-08-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
醬汁濃郁料夠多的燒餅
惹味起司咖喱牛肉飯
2010-08-21 1 views
尋日拍拖 4 週年紀念女朋友鍾意食日本野, 就上 OR search 下有咩好食, 見呢間個地點方便, 野又好似幾啱食, 就去左一試 舖位裝修簡潔, 乾淨, 光線柔和座位唔多, 大家坐得比較親密但環境尚可, 唔太嘈, 兩個人可以開開心心咁傾下計等佢上菜因為得兩個廚師, 一個侍應上菜都比較慢 (我諗都等左半個鐘左右先上菜)但又可能因為咁啦, d 野熱辣辣咁上黎既時候真係顯得等別好食佢有兩個 Set, 但睇落唔係咁吸引, 亦唔見得好抵所以散叫左 噹噹燒(大) +芝士, 及 鰻魚燒拉麵噹噹燒 - 粉同餸既比例唔錯, 用料都幾新鮮亦唔見有樓下幾位評價中既 "唔夠汁" 鰻魚炒拉麵 -都幾多鰻魚粒, 咪道比較濃味道幾 "日本",兩個人埋單 $170 (連加一)值得一試既舖頭
尋日拍拖 4 週年紀念
見呢間個地點方便, 野又好似幾啱食, 就去左一試

舖位裝修簡潔, 乾淨, 光線柔和
座位唔多, 大家坐得比較親密
但環境尚可, 唔太嘈, 兩個人可以開開心心咁傾下計等佢上菜
因為得兩個廚師, 一個侍應
上菜都比較慢 (我諗都等左半個鐘左右先上菜)
但又可能因為咁啦,
d 野熱辣辣咁上黎既時候
真係顯得等別好食

佢有兩個 Set, 但睇落唔係咁吸引, 亦唔見得好抵
所以散叫左 噹噹燒(大) +芝士, 及 鰻魚燒拉麵
噹噹燒 -
粉同餸既比例唔錯, 用料都幾新鮮
亦唔見有樓下幾位評價中既 "唔夠汁"
鰻魚炒拉麵 -
都幾多鰻魚粒, 咪道比較濃

味道幾 "日本",
兩個人埋單 $170 (連加一)
值得一試既舖頭

2010-08-20
$85 (Dinner)
Anniversary
2010-08-17 8 views
最近與A先生決定來個「香港食食食尋幽探秘之旅」,誓要挑戰每一間我們未曾到過的食店!第一次活動由我來選擇地點,為著面子我當然不敢怠慢,由於我們二人皆喜歡吃日本燒八爪魚丸,於是我們便選了這一間專吃燒餅的噹噹燒! 先前在銅鑼灣禮頓道光臨過一間需自己落手燒的銅鑼燒,味道好壞很難定奪,始終是自己弄的就算很難吃也要在眾人面前"扮"吃得津津有味吧!店子很小,天花掛滿許多願望板,牆上亦掛滿了很多即影即有相片(我們發現當中有Wyman,A先生說他好似記得少爺占也介紹過這間店<--K小姐:可信程度不得而知) 我們晚上8點去到的時候,由於店內坐滿了人,而且只得一個女侍應X1、廚師X1、阿嬸X1,食物的上檯速度比想像來得慢… 最後我們決定點這個$198(原價$218)的2人餐:- 龍蝦沙津: 與中華沙津分別不大,卻意外地發現內裡有少許wasabi在內,味道ok- 超級噹噹燒:,size適中(同一隻中型碟的大小差不多),我們每人各一半剛剛好,熱辣辣的很好吃,而且燒餅的用料非常豐富,有鮑魚、扇貝、粟米、蝦、瑤柱,到此必吃之選!- 串燒:,可能是超級噹噹燒太好吃了,串燒顯得沒什麼特別,味道一般肉身略嫌有點乾

最後我們決定點這個$198(原價$218)的2人餐:
- 串燒:,可能是超級噹噹燒太好吃了,串燒顯得沒什麼特別,味道一般肉身略嫌有點乾,唯獨是牛肉卷很軟身~~

總結: 燒餅is the only choice!
天花掛滿許多願望板
$198(原價$218)的2人餐
龍蝦沙津,內裡有少許wasabi
超級噹噹燒,熱辣辣、用料豐富,到此必吃之選!
$100 (Dinner)
龍蝦沙津,內裡有少許wasabi
超級噹噹燒,熱辣辣、用料豐富,到此必吃之選!
2010-07-31 5 views
今日男友生日而佢又鐘意食okonomiyaki,見呢間係openrice都話幾好,就去試試la早幾日已經訂左枱8pm 去到見到好多人,好彩訂左枱餐廳係日本居酒屋款有3張6人枱 + bar 枱好逼服務:人手不足得好緊要得1個waitress serve 25個客食食下中係咁move張枱再叫我地轉枱 (細枱轉超細枱),因為訂左枱關係,我地冇讓步跟住個waitress就不停咁阻住我地食飯,趕我地走咁對於第一次來食飯gei客人做d咁gei行為,只可以話,我地唔會番轉頭再試食物叫左二人套餐有海鮮燒餅,北寄貝沙冿 ,芝士雞肉串, 鴨胸,雞軟骨串同埋和果子全部都不過不失唔可以話好好食但份量方面就細份左小小總括來講真係普通小小,可以試但唔好有期望

早幾日已經訂左枱
8pm 去到
見到好多人,好彩訂左枱

餐廳係日本居酒屋款
有3張6人枱 + bar 枱
好逼

服務:
人手不足得好緊要
得1個waitress serve 25個客
跟住個waitress就不停咁阻住我地食飯,趕我地走咁

食物
叫左二人套餐
全部都不過不失
唔可以話好好食
但份量方面就細份左小小

總括來講真係普通小小,可以試但唔好有期望
2010-07-30
Birthday
2010-07-28
今日大約7pm去到唔駛等位, 叫左燒餅, 串燒, 燒雞,奄列拉麵全部不過不失我覺得報置幾特別, 掛左好多相係間舖度..good~不過間舖得1個侍應, 1個廚師所以上菜會比較耐...
今日大約7pm去到
唔駛等位, 叫左燒餅, 串燒, 燒雞,奄列拉麵
全部不過不失

我覺得報置幾特別, 掛左好多相係間舖度..good~

不過間舖得1個侍應, 1個廚師
所以上菜會比較耐...
2010-07-13
2010-05-28
今日同我 2 個 fd 一齊去食~之前睇過食評, 覺得 ok, 就去試試~大約 8 點去到.. 以為會好多人, 要等位啦~原來完全唔駛等位, 成間舖得 2 台有人坐~不過呢個食飯時候.... 都得咁少客......... 真係有 d 擔心 =.=‧長島燒餅‧之前做晒 research.. 好多人都話呢個好好食, 所以就試試啦~meun 註明有 "豚肉, 芝士, 年糕"但我地 3 個真係食唔到有咩年糕喎....面頭上既牆汁味道 OK, 但稍嫌不夠... 食到下面就比較乾個人認為加多少少牆汁會好 D~整體黎講都 OK 既~‧八爪魚燒餅 (大) + 麵底‧本身想叫另一款既八爪魚燒餅既.....但店員話冇晒...所以就叫左呢個~八爪魚好細粒...... 碎濕濕, 完全冇八爪魚應有既口感店員幫我地落單時, 問我地要唔要加麵底 ($20)我地就加左啦~但其實.... 個麵得好少囉... 但係輕輕墊住個底.....醬汁方面, 同長島燒餅既問題一樣~都係食到底就冇醬汁, 比較乾......‧芝士雞肉串‧芝士味不夠濃本身我以為成串都係雞肉但食食下.... 驚覺中間夾雜住我不吃的大蔥 /.\一碟有3串每串
今日同我 2 個 fd 一齊去食~
之前睇過食評, 覺得 ok, 就去試試~

大約 8 點去到.. 以為會好多人, 要等位啦~
原來完全唔駛等位, 成間舖得 2 台有人坐~

‧長島燒餅‧
meun 註明有 "豚肉, 芝士, 年糕"
但我地 3 個真係食唔到有咩年糕喎....
個人認為加多少少牆汁會好 D~
整體黎講都 OK 既~

‧八爪魚燒餅 (大) + 麵底‧
本身想叫另一款既八爪魚燒餅既.....
但店員話冇晒...
所以就叫左呢個~
八爪魚好細粒...... 碎濕濕, 完全冇八爪魚應有既口感
店員幫我地落單時, 問我地要唔要加麵底 ($20)
我地就加左啦~
醬汁方面, 同長島燒餅既問題一樣~
都係食到底就冇醬汁, 比較乾......

‧芝士雞肉串‧
芝士味不夠濃
本身我以為成串都係雞肉
但食食下.... 驚覺中間夾雜住我不吃的大蔥 /.\
一碟有3串
每串組合為 (雞肉 - 大蔥 - 雞肉 -大蔥 - 雞肉)
這個小食, 無乜特別, 個人認為可以不吃~

‧吉列雞球‧
炸得幾好, 味道幾好~
呢個小食我幾鐘意~
下次黎到, 可以再叫~~~~~

‧店員加水都幾密‧
值得一讚~

‧座位‧
較逼

埋單, Total $297 (每人 $99)
2010-05-27
$99 (Dinner)
2010-03-11 18 views
天氣寨冷, 想食暖胃的東西, 突然想起以往返工常經過, 但無緣到坊的隱閉燒餅店, 今天便和” 無飯” 家庭一同前往, 因一行五人擔心店子小沒有位, 想致電訂台, 但因沒帶號碼和不想打1083所以放棄了, 便膽粗粗到店子試試着. 到了果然滿座9成, 只有小量吧台位, 店員旋即走上前來說: 幾位先坐吧! 如等一會有order台就轉給你們. “我心想, 難道這個世界真的有讀心術! 可能知道我們一家大小方便談天吧. 很快, 已點了倆個2人前套餐及多款小食, 我們聽店員所說轉了其中一個餐的燒餅人氣長島燒, 果然名不虛傳, 海鮮材料也想當之豐富, 因為我們在噹噹燒加了芝士年羔和一些小食和清酒等, 肚子裏已轉眼間跟我們說差不多了. 想說結脹之時, 原來還有店員差點兒忘記的甜品. Omg, 是我姊姊最喜歡的和果子, 她沒來, 唯有下次吧! 哈哈, 整體很滿足的一餐.
海鮮燒餅
長島燒
2010-03-10
海鮮燒餅
長島燒
(Non-member)
2010-03-11 1 views
今日同朋友慶祝畢業!!!我經朋友介紹咗一間响尖東專門食日式燒餅嘅鋪頭~同學都話冇所謂....就呢間食~間鋪頭嘅裝修好有日本FEEL~最特別係有啲許願牌俾人寫願望....咁我地就入郷隨俗啦最緊要醫肚先...我哋經呢到侍應姐姐介紹下知道呢度出名係日式海鮮燒餅&長島燒餅我見人地都係哎SET DIN...咁我一行6人...SET一定唔夠分啦...一於散餐!!頭盤: 龍蝦沙冿&北寄貝沙冿 小食:枝豆,年榚波(呢個好IN-UN),多春魚(冶味),漢堡扒(CHEESE味夠濃),雞翼,炸薯餅(金黃色好好味!!),醬燒青魚(個味ok),鴨胸,酒煮硯,金菇肥牛卷(推介) 正盤:日式海鮮燒餅x2&長島燒餅x2(店員極力推介---驚喜!),海鮮炒拉麪x2(好香),甜品:紅豆年榚&和菓子整體黎講...在出靠朋友呢句話真係冇錯!!朋友都算冇介紹錯,我啲同學都冇炸型!!!
今日同朋友慶祝畢業!!!
我經朋友介紹咗一間响尖東專門食日式燒餅嘅鋪頭~
同學都話冇所謂....就呢間食~
頭盤: 龍蝦沙冿&北寄貝沙冿
小食:
枝豆,
年榚波(呢個好IN-UN),
多春魚(冶味),
漢堡扒(CHEESE味夠濃),
甜品:紅豆年榚&和菓子

2010-03-08
$180 (Dinner)
Anniversary
  • 炸薯餅
  • 醬燒青魚
  • 日式海鮮燒餅
  • 長島燒餅
  • 金菇肥牛卷
2010-01-31 9 views
一行二人來到噹噹燒,bar 枱上掛滿木柀,挺有日本和風色彩,環境比我想像中狹窄,只可容納得小量枱子,枱與枱之間距離好近,套餐不吸引,所以散叫了1: 噹噹燒餅︰餡料有海鮮、八爪魚、木魚,棷菜 etc, 都不太記得,味道口感與正宗燒餅還有很大段距離,有large and small size 選擇,女侍應話large 係供二人食用,姑且一信,點知份量係極小,有如一人份量。2. 芝士年糕波︰成$ 2x, 點知得兩粒,呆左,間鋪頭係咪寒酸左d?? 因為炸完就上菜,夠熱,有香濃芝士味,本人覺得佢炸濃左小小,但都acceptable,因我係炸物愛好者。3. 鰻魚燒拉麵︰見menu 上有鹽燒拉麵及普通燒拉麵,女侍應話鹽燒拉麵會較咸,價錢相比貴幾蚊,咁梗係揀普通燒啦,又係有大小size,我地都係怕不夠吃,所以order 了large size,點知黎到,個份量根本係一人份量,(我心諗如果d 人唔知order 了small size 咪弊家伙??唔夠分ga wor??)間鋪頭真係好識做生意下。味道普通過普通,同大排檔d炒麵無異(我都懶得影底),唔知係咪因為鰻魚關係,成碟拉麵有d 腥,no good,加上

2. 芝士年糕波︰成$ 2x, 點知得兩粒,呆左

。味道普通過普通,同大排檔d炒麵無異(我都懶得影底),唔知係咪因為鰻魚關係,成碟拉麵有d 腥,no good,加上我食到有沙,唔掂﹗﹗

食物雖一般,唯服務挺好,女侍應會不時自動替客人加茶,態度有禮,值得一讚
,但份量真係太小了,價錢就定於中上,不抵吃,我與友人之後要去買個雞蛋仔黎墊肚才行。
兩粒芝士年糕
不過不失噹噹燒
2010-01-15
$112.5 (Dinner)
  • 芝士年糕(注意︰得兩粒)
2010-01-29 2 views
店員推介我地叫二人餐 ( 話快D同,抵食D ) 經驗話我地知,又要平又要快衰九成,一於散叫穩陣岩鹽燒牛舌--牛舌濕淋淋,做不到鹽燒應該有的乾身,韌韌的牛舌灑上紫菜粉作調味,口味怪怪翡翠螺--看到廚師從雪櫃取出翡翠螺,啤水解凍後,即時上碟給我們,當我正想挑出螺肉進食時,發現螺殼載滿解凍用的水喉水,再好的食慾都被沖淡,五隻翡翠螺大小不一,味淡肉韌對此店的出品非常失望,已經沒信心叫下去,快手結帳食下場好過

對此店的出品非常失望,已經沒信心叫下去,快手結帳食下場好過
韌韌的牛舌
非常失望
2010-01-16
$50 (Dinner)
2010-01-10 6 views
行左成日街,諗左好耐仲於諗定去依間或試下佢D噹噹燒~去到門口~無咩人等位~so good~入到去~個位都選OK~唔會話好舒服~但係又唔係迫~之後就叫左個餐,入面有噹噹燒,燒鴨胸,木魚湯,龍蝦沙律,金菇牛肉卷,燒芝咪雞串同埋紅豆咪燒年糕,我地仲另外叫左個燒漢堡~整體黎講~除左個金菇牛肉卷,噹噹燒同燒年糕比較有深刻印象~其他都無咩特別~首先黎左個木魚湯~睇落同麵豉湯無咩分別~不過就好多昆布~都OK~個龍蝦沙律入面係有少少龍蝦既~而佢個沙律醬入面加左wasabi~初初食有D唔慣~而且本身唔知~會呆左~但係食落都幾香~之後黎左燒鴨胸~燒得唔係特別香~同出面既一般貨仔冇咩分別~跟住就係金菇牛肉卷上場~入面D金菇非常好~唔痴牙~一咬就開~而且個汁幾好~之後個個噹噹燒又點可以唔試呢~入面D材料好豐富~D味亦都好出~上面個汁加埋D木魚碎亦都好好味~至於個芝咪雞串就好一般啦~D芝士無咩芝士味~雞肉D味亦麻麻地~不過佢係燒得幾滑既~而紅豆汁燒年糕又係好得~個年糕好好食~好煙UN~同個紅豆汁好夾~食到成口都係紅濃郁既紅豆味~而個漢堡又係一般貨~係上面既芝麻比較香~不過個漢堡D咪就唔夠之前係間意大利餐廳食到既
行左成日街,諗左好耐
仲於諗定去依間或試下佢D噹噹燒~
去到門口~無咩人等位~so good~

入到去~個位都選OK~唔會話好舒服~但係又唔係迫~
同埋紅豆咪燒年糕,我地仲另外叫左個燒漢堡~

初初食有D唔慣~而且本身唔知~會呆左~但係食落都幾香~
之後黎左燒鴨胸~燒得唔係特別香~同出面既一般貨仔冇咩分別~
而個漢堡又係一般貨~係上面既芝麻比較香~不過個漢堡D咪就唔夠之前係間意大利餐廳食到既漢堡好食啦~

入面D服務幾好~個女仔會不斷咁留意客人有冇加茶既需要~
而且入到去佢會推介你叫咩菜~very good
2010-01-08
$91 (Dinner)
  • 金菇牛肉卷,噹噹燒,紅豆汁燒年糕
2010-01-05 9 views
Honey和我點了個二人餐:北寄貝沙律: 新鮮, 爽口麵豉湯牛舌串燒: 燒到恰到好處元貝串燒大蔥雞肉串: 肉香噹噹燒: 熱辣辣, 份量大和果子另以半價點了:芝士年糕: 好煙靭雞軟骨串: 個人認為最好味的一道菜, 好爽口 價錢不算便宜, 但合理, 串燒較燒餅出色呢!
2009-12-28
$140 (Dinner)
北寄貝沙律
和果子
芝士年糕
雞肉骨串
  • 雞軟骨串
(Non-member)
2009-12-23 2 views
上年我同BF去左大板旅行 , MY BF 帶我食過OKONOMIYAKI之後就愛上左食 , 返黎HK 後都有周圍食下OKONOMIYAKI GE 食店, 終於俾我搵到呢間OKONOMIYAKI 專門店 , 一於就係呢到慶祝我BD LA , 佢地整GE燒餅真係有90%似我係大板到食過GE OKONOMIYAI 一樣 , 我知唔係個個都LIKE 燒餅, 雖然呢D材料唔係D咩貴材料, 但整出黎真係好好味, 除左OKONOMIYAKI 外仲有好多小食同燒拉面, 都唔錯GA!!講一講間店先 , 我一到間店GE門口原來係一間細細GE鋪頭仔黎, BUT 就好有日本FEEL , 起初以為自己黎到大板添, 我好鍾意呢到 , 呢日我地叫左個二人套餐 , 又可以平D+小食 , 唔錯AR!!我推介呢個套餐 , 下次我一定會再黎, 我已搵唔到一間好似呢間整得咁似日本整ge一樣
二人套餐我地轉左人氣第二ge長島燒
金姑牛肉卷
芝士雞串
和果子`
鴨胸(薄得制)
2009-12-22
$90 (Dinner)
Birthday
二人套餐我地轉左人氣第二ge長島燒