每年的八月我都好忙,因為我家的主人及大少主同月同日生日,所有我要準備約老友慶祝之外,仲要搵餐廳食飯啦、訂蛋糕啦、買生日禮物啦⋯⋯但今年碰上疫情,就要乖乖地留係屋企慶祝了。我這個地獄廚神煮親野都嚇死人,叫外賣就最方便不過,原來Donut Café幫客人想好每天吃什麼,更以38折超優惠價訂購高質食材包,仲好貼心每一道菜都有字條教你點煮,真係白痴都變廚神✌🏻真係夠哂方便呀!今晚菜單有:~😋煙三文魚凱撒沙律😋 原價: $138,折後價$59 😋燒蜜糖雞中翼8隻😋原價$138,折後價$59😋卡邦尼意粉😋原價: $128,折後價$49😋BBQ汁醬燒豬仔骨😋原價$208,折後價$99😋香煎美國西冷配牛油雜菜😋原價: $308,折後價$149 .每一款菜式、醬汁都分別包好及醃製好,又有簡單字條教路,只需簡單烹調再加入醬汁上碟便可,特別大讚牛扒,肉質鮮嫩,可口多汁;以及卡邦尼意粉,煙肉好夠份量,白汁好Creamy 😋,正✅,整體來講,簡單,方便,好味,有水準👍🏻訂單過程:~每天2pm前,填好表格並發送至WhatsApp 61141771。雙方確認訂單後以PayMe付款。.取貨/送貨:1) 6:00pm

今晚菜單有:~

😋香煎美國西冷配牛油雜菜😋
原價: $308,折後價$149

訂單過程:~
取貨/送貨:
1) 6:00pm - 7:30pm 親臨Donut Café自取

2) 惠顧滿港幣200元即享免費送貨,只限送貨到荃灣新領域廣場 / 8咪半 / 滙利工業中心。
📍地點: Donut Café, L1, Donut Village (Pizza Hut 對面)
⏰服務時間: 星期一至日 11am - 7:30pm
☎️查詢: 26176773
📌表格: https://bit.ly/dcingdgg
🚫優惠受條款及細則約束,優惠有效期至2020年8月31日,數量有限,換完即止
----------------------------
💢不住在D·PARK附近但又想吃Donut Café怎辦?💢
⭕️網上外賣平台 (荃灣) 滿$100即享8折🍳: https://bit.ly/dcfptw1
⭕️網上外賣平台 (尖沙咀) 滿$80即享9折🍳: https://bit.ly/dcfptst
⭕️網上外賣平台 (荃灣): https://bit.ly/dcdrtw1
⭕️網上外賣平台 (尖沙咀): https://bit.ly/dcdrtst
⭕️外賣自取 (荃灣) 低至66折🍳: https://bit.ly/dcdpshop
===================
Follow IG: @donutcafehk
#DPARK #愉景新城 #DonutKitchen #DonutCafe #煮飯仔 #香港好去處 #香港美食 #荃灣美食 #荃灣 #抗疫 #外賣 #好味 #食材 #煮婦人生 #煮婦日常 #hongkongcafe #hongkongfood #hongkongfoodie #hkcafe #hkfoodie #foodiehk #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodies #hkrestaurant #jetso
. 【DonutCafé食材包!優惠價低至38折!】
TakeAway
. 【DonutCafé食材包!優惠價低至38折!】
2020-06-26 1441 views
端午節諗住揾間有得食有得玩又近既餐廳 試下網上訂座又訂到喎😍元朗形點1坐68M 車站唔駛日曬雨淋 20分鐘左右直接落愉景新城站 都好方便(回程就要過對面搭 少曬但可接受)🔸鮮橙汁 $55 給湯圓妹 唔大杯 少酸 CP值低🔸咚咚仔兒童餐 $148 有兩款兒童餐 其實我地係叫另一款但黎錯左 不過湯圓都岩食就懶得轉嘍 炒蛋唔夠滑但夠清淡 早餐腸有2款 都香脆 煙肉好「有骨氣」似肉乾 香口但幼小應該唔太岩 牛角包夠酥但燶左少少 燒番茄都大個 啫喱鮮果亦有幾款口味 整體都算豐富既 🔸海鮮炒飯 $138 聲稱有蝦 魚 蜆 帶子 魷魚 蜆可能太細粒 沒印象吃到 魷魚圈彈牙 魚滑滑好味 帶子老左啲 蝦都大隻 炒飯就像西炒飯般但再「温柔啲」加埋啲雜豆 份量都多 大人小朋友都岩食 CP較高🔸T.T.P Pizza🍕 $128 取食材英文字首為名(Tuna Tomato Parmesan Cheese) 賣相睇落好驚佢dry 誰知好好味 每樣食材佔既比例剛好 少量拉絲 吞拿魚夠咸好開胃 建議趁熱食享受pizza最鬆軟時間🔸西瓜汁 $59老公太急不及待飲左啖先影 但唔關佢事 本身都係好細杯 味道咪西瓜汁囉 C
鮮橙汁

T.T.P  Pizza

🔸T.T.P Pizza🍕 $128
西瓜汁

🔸西瓜汁 $59
老公太急不及待飲左啖先影 但唔關佢事 本身都係好細杯 味道咪西瓜汁囉 CP低呀
香蕉donut  shakes

🔸香蕉Donut Shakes $68
呢個賣相比較吸引 個donut出奇地好味喎 香蕉shakes亦食到下蕉肉 唔細杯又有野食下 呢個比較推薦
親子餐廳有兒童餐具是常識吧

送左把扇 應該係每枱都有既小禮物🎁

環境我覺得都乾淨 設施就適合較大兒童 湯圓妹2歲多都可以玩到煮飯仔 車仔 路軌 射籃球 睇書 都OK 會再來既
2020-06-25
$230 (Lunch)
咚咚仔兒童餐
海鮮炒飯
T.T.P  Pizza
香蕉donut  shakes
2020-06-09 663 views
補返上年的comment 去到呢度,無非都係希望小朋友可以玩下,放下電。有時想放電,又未必有得食,Donut Cafe係好選擇。算幾多人book,預早一星期,訂到。同朋友兩個家庭,試下去。遊戲設施方面,佢唔算好多,廚房仔比較簡陋,但小朋友都玩得好開心。對於男仔來講,應該會比較啱啲,佢有一個部份係繩網陣咁,都幾啱男仔爬來爬去。另外有一個比較高嘅sir滑梯,小朋友玩都會覺得幾刺激食物ok,比想像中份量正常。每人有一個收費,但可以叫晒野食,算合理
補返上年的comment

算幾多人book,預早一星期,訂到。

同朋友兩個家庭,試下去。

食物ok,比想像中份量正常。

每人有一個收費,但可以叫晒野食,算合理
2020-05-16 837 views
同事說愉景新城地下有間cafe,她有coupon買一送一,原來間餐廳好大,同事說入去要除鞋的,原來有分坐出面(不用除鞋)同裹面(除鞋),我們當然坐出面。午餐有意粉,意大利飯同沙律選擇。叫左一個焗芝士鮮蝦西蘭花長通粉,有幾隻大蝦,一朵橙色花仔,dd菜苗,西蘭花,同事話個芝士汁好好味,整體感覺幾好。芝士牛肝菌大啡菇意大利飯,有一朵紫色花仔,芝士片舖滿,牛肝菌好香,啡菇好味,吸晒d汁,意大利飯煮到啱啱好。同事的三文魚菠菜天使麵。味道也幾好的。鮮蕃茄意式牛肉甜椒天使麵,呢個也好味的。食物幾好,飲品就差d。

同事的三文魚菠菜天使麵。味道也幾好的。

鮮蕃茄意式牛肉甜椒天使麵,呢個也好味的。

食物幾好,飲品就差d。
2020-04-27
Type of Meal
Lunch
2020-02-23 843 views
受疫情影響,餐廳有埋外賣,唔係D Park會員都可以幫襯,荃灣免費送貨,50分鐘送到黎之前間唔中都會帶小朋友去Donut Cafe,都覺得啲野食幾好食,今次就試下叫外賣。有4個餐可以揀,一人餐,二人餐A/B同四人餐,我地叫左二人餐B。前菜:肉丸、雞翼同沙律主菜:鰻魚飯同海鮮芝士意大利飯小食:薯條同春卷 甜品:芝士蛋糕(普通,少少溶溶地)野食有質素同抵食,食唔晒 大家可以試下佢地既外送服務(不過唔知去到幾時)

前菜:肉丸、雞翼同沙律

主菜:鰻魚飯同海鮮芝士意大利飯

小食:薯條同春卷

甜品:芝士蛋糕(普通,少少溶溶地)
野食有質素同抵食,食唔晒

大家可以試下佢地既外送服務(不過唔知去到幾時)

Delivery
2019-12-22 887 views
Food were quite nice and at decent price. Probably cheaper than some steak house. However people go there mostly for the kids play area, which is really quite small compared to most other kids-resto. Kids’s Kitchen play area has no play utensils, pots etc... what can they do with a stove only? All areas have no staff attended like other kids playhouses. Kids moved stuff around as they wish, so all toys were messy.... we went on slow non busy night, which was just manageable. Cannot image if the resto is full. Nice food but wont go again, unless otherwise.
2019-12-22
2019-12-01 1100 views
原本開開心心帶一班小朋友去donut cafe. 食物算好食, 環境都好乾淨.但限時限刻一點寬松時間都唔俾就趕客走, 體驗極差!坐低半個鐘頭後已經同你講last order. 對於帶着小朋友嘅家長需要十幾分鐘先開始安定小朋友落嚟跟住服務員同你講last order...真係眼都突埋😳.雖然佢有限時11-1:00pm,但明明就只有我們一抬還要趕...比多15分鐘都得掛?1:00pm正就已經有三個服務員過嚟掃晒所有枱上面嘅嘢...感覺非常差!趕著執拾小朋友的物件時問服務員有沒有盒子帶食物走(因為真係食唔切)服務員黑著臉說"俾兩蚊!" 這個親自主題餐廳聘請了一點都不寬容的員工,真的不想再帶孩子去.
2019-12-01
$280 (Lunch)
2019-09-12 1838 views
一家人食飯,一早訂了位,而今次特別地選擇了一間十分適合小朋友周圍玩的地方。食物造形很可愛,對小朋友來說,很吸引。味道味道正常,亦不會要求太高,因為賣點是餐廳內環境設備,完全是小朋友樂園。今次主角是我姪仔,他開心到不得了,周圍走周圍玩。當然,這不是大人的天地,我只好食食食....最後,我覺得這個地方特別適合家庭去,不過太細的小朋友要有父母跟著,因為裡面很多小朋友,大家都玩到樂而忘返。另外,我見到有些父母群和小朋友搞生日會,場面都好開心
,周圍走周圍玩。當然,這不是大人的天地
,我只好食食食....

壽司農場 Sushi Farm

西冷牛 Beef Sirloin

薄餅 H.S.P Pizza

焗芝士通心粉 Mac 'N' Cheese

焗香雞 Roasted Spring Chicken

海鮮炒飯 Seafood Fried Rice

。另外,我見到有些父母群和小朋友搞生日會,場面都好開心
壽司農場 Sushi Farm
西冷牛 Beef Sirloin
薄餅 H.S.P Pizza
焗芝士通心粉 Mac 'N' Cheese
焗香雞 Roasted Spring Chicken
海鮮炒飯 Seafood Fried Rice
2019-08-30 1610 views
同朋友2大2小(差不多2歲),大人每人$150入場可抵消食物,小孩每人$100! 我地兩個大人只係叫左一碟野食+一杯野飲,埋單都6百幾,價錢略貴!食物方面叫左一碟海鮮炒飯,一碟素食星星粉!兩碟食物味道一般,素食星星粉的份量比海鮮炒飯少!遊戲區方面有煮飯仔區,閱讀區可能比較岩年齡較少既小孩,但煮飯區既玩具水果食物只淨返1,2個!其他全部比較大之小孩拎曬上樓上sir滑梯/爬繩網位置!玩左成個幾鐘都唔見有職員睇下場,其間仲見到有小朋友推人落樓梯!拎玩具扔落樓梯,差少少扔中我朋友!呢個價錢服務,暫時都唔會再去住!

呢個價錢服務,暫時都唔會再去住!

2019-08-27 1186 views
我試咗好多間親子餐廳,依家係我食過最好食嗰間,不過始終價錢偏貴,我唔會成日黎。首先講吓個環境,呢個地方都幾闊落,有個sir滑梯都不錯,小朋友來講算係幾刺激,有得砌下大型積木,有兩三架挖泥車工程車俾小朋友玩,可能男仔會啱玩啲,因為除咗依兩三樣嘢其實冇乜其他嘢玩。小朋友要每位$100,正常價錢。大人每人最低消費$200,但係佢啲嘢食真係幾貴,如果要食到飽一定嗌突。首先講吓個西冷扒,好有質素,咬落一啲都唔鞋口,但係唔會超淋冇晒肉嘅質感。所以二百幾蚊都無可厚非。呢個炸雞我覺得好普通,但啲朋友們讚不絕口,佢哋話可以炸得香脆入邊juicy好難得,我就覺得冇乜味,要係咁點醬食。Kids set 少少呃錢,不過我諗全部呢啲小童餐都係呃錢㗎啦,百幾蚊俾啲生果呀蕃茄呀啫喱俾你食。焗香雞又係好滑,好食!要飽肚就要依碟焗芝士通心粉,好 cheesy 好滯!總括嚟講,好食,少少貴,可以再黎!

西冷牛

Very  Berry  雞

Donut  Set

焗香雞

焗香雞又係好滑,好食!

焗芝士通心粉

要飽肚就要依碟焗芝士通心粉,好 cheesy 好滯!

總括嚟講,好食,少少貴,可以再黎!
西冷牛
Very  Berry  雞
2019-08-17 1074 views
八月嘅週末就當然係帶啲小朋友去放下電啦見呢間環境唔錯 價錢都還可以就決定試下喇當日11點打電話去約1點3嘅時段打咗好多次 大概11點3先有店員聽 不過都成功訂到位嘅去到現場1點3準時放人入去入到去有個除鞋換襪區 但比較細同窄 實在無辦法應付不斷入緊去嘅客人之後洗埋手就去自己個位喇張枱唔喺遊戲區 同廁所比較近筆者好滿意個位置 因為比較靜啲亦都闊落啲 小朋友要去廁所都方便啲小朋友嘅入場費係$100/h 而大人嘅最低消費係$200/h 另加加一 (限時兩個鐘)個餐牌亦都好切合主題😆✨壽司農場 $128賣相非常之可愛吸引所有小朋友見到都好開心雖然唔係咩貴嘅食材 不過都好好食飯嘅軟硬度同調味都好適中✨H.S.P Pizza $128同樣地雖然只係啲好大路嘅材料 不過一樣好好食餅底幾鬆軟 個醬都好好味✨焗春雞 $138呢個相對比較一般 個雞就無特別調味嘅 不過肉質都幾好 唔嚡口啲茶就都幾生下 青味較重😂個蜜糖芥末汁就好稀 味道都怪怪地咁✨焗芝士通心粉 $118呢個通粉非常好食 芝士味好重 南瓜亦都焗到變蓉咁濟 大推介👍🏽然後再嗌咗杯可以refill嘅凍檸茶整體嚟講環境好好 雖然遊戲區唔算話好大 不
八月嘅週末就當然係帶啲小朋友去放下電啦

呢個通粉非常好食 芝士味好重 南瓜亦都焗到變蓉咁濟
大推介👍🏽

然後再嗌咗杯可以refill嘅凍檸茶
整體嚟講環境好好 雖然遊戲區唔算話好大 不過都好夠小朋友玩
成間野夠乾淨 野食味道都好 比較扣分嘅係啲女店員服務較差(男店員係幾好嘅)
上菜嗰陣問返筆者啲野食可以擺邊🤦🏻‍♀️
又唔放喺枱 企直伸手要筆者遞手接🤦🏻‍♀️
夠鐘嗰陣已經執緊野打算起身 再過嚟補多句「我哋清場㗎喇」令客人感覺唔係太好囉

同埋其實筆者本身喺前一日online book咗6點半嘅時段 不過一路等唔到佢哋嘅confirmation
所以先改試下晏晝
點知到當日5點半嗰陣先收到店員打電話嚟confirm booking
要當日一個鐘頭前先收到確定叫人點安排呢?

雖然服務上比較奇怪 不過其實係一間幾唔錯幾值得去嘅親子餐廳
推薦大家去試下😉
H.S.P  Pizza
壽司農場
2019-06-27 1580 views
極力推介吞拿魚薄餅,即叫即焗,口感非常脆!另外推介芝士通心粉,南瓜蓉杏仁片混合一起,感覺不太肥膩,而且芝士味非常濃郁。小朋友亦可一試農場壽司,壽司使用不同動物形狀組成,吸引小朋友。
極力推介吞拿魚薄餅,即叫即焗,口感非常脆!另外推介芝士通心粉,南瓜蓉杏仁片混合一起,感覺不太肥膩,而且芝士味非常濃郁。小朋友亦可一試農場壽司壽司使用不同動物形狀組成,吸引小朋友。
2019-06-10 1525 views
第一次去,職員都好友善,地方清潔,洗手設施充足同最鍾意有Locker,睇住小朋友放電好方便。食物方面: 西蘭花🥦味道可以,唔會太硬Pizza 份量都多,味道ok薯條,炸得香脆,但略嫌太咸.....呢個兒童餐就賣相一般,但味道可以芝士通心粉,有驚喜!加咗南瓜🎃味道好好味設施方面,我覺得佢啲地方設計同位置都設計得好好,基本上一眼都可以睇到小朋友喺邊到玩同放電,唔洗貼身跟住。總結:呢間親子餐廳收費合理,食物ok,會再去。

食物方面:
西蘭花🥦味道可以,唔會太硬

Pizza 份量都多,味道ok

薯條,炸得香脆,但略嫌太咸.....

呢個兒童餐就賣相一般,但味道可以

芝士通心粉,有驚喜!加咗南瓜🎃味道好好味

總結:呢間親子餐廳收費合理,食物ok,會再去。

2019-06-01
$300 (Dinner)
2019-06-06 1385 views
這間親子餐廳,報章報道接近20,000呎空間,但唔係指餐廳嘅空間,餐廳的面積大約只有1000尺,其餘係餐廳外面的商店!餐飲區都有好多遊戲設施供小朋友玩樂,小朋友都玩到樂而忘返! 我哋點的西餐都好好食,但這個馬卡龍漢堡軟朱古力就好難食,煙靭得來太過痴牙,太甜!$108!報章報道,D時段,18:30-22:00,星期一至五成人最低消費消費係$150,但我們來到的時候,價錢原來係成人最低消費$200!大家來的時候,記住問清楚價錢!
2019-05-28 1386 views
星期一阿仔放學同佢去D park 玩咗一陣,今日主題玩dinosaur,同佢入咗呢間所謂親子餐廳,入場時無乜特別,入到去之後先知要除鞋淨係準著襪⋯一伏坐低開始叫餐,叫叫吓愈叫愈奇怪,點解樣樣嘢都要講價錢佢知⋯⋯叫完想叫嘅嘢之後無端端講話仲爭$52先夠$500???跟手先講話有minimum charge, 大人每人兩嚿細佬一嚿(喂!入場唔講埋枱落單唔講,咁即係點?)算,叫多個薯條⋯首先熱茶上枱,唔係用茶包,ok la! 之後薯條上市,即炸好熱,但係咬落去好似有陣油味⋯Err......跟手上咗意粉,味道ok,賣相可以再上埋個pizza,味道可以有homemade feel!再嚟埋今期主題恐龍腳豬扒飯,但係件扒一般,老婆話意粉好過飯⋯⋯但係水要自助⋯⋯
再上埋個pizza,味道可以有homemade feel!
但係水要自助⋯⋯
2019-05-27