2021-09-04 6659 views
因為openrice無恒景店資料就係呢度寫啦。貪個新店開張優惠就去試一下,坐下去的時侯,見到張檯唔係好乾淨,不過都不是主要問題。我同家人點了燒鵝、花膠雞煲、櫻花蝦蟹肉粉絲煲同椒鹽炸鮮魷。燒鵝質素都ok,不過個花膠雞煲,湯好鹹,有少部份菜有酸味,而且好多係豬皮並唔係花膠,加上個服務員上個煲又無俾個爐就好奇怪,要搵人先要。另外就個粉絲煲,半煲椰菜,粉絲好少又勁少蟹肉,不過味道都講得過。最後個鮮魷都一般般,茶餐廳水平。食左六百幾,13%服務費+茶位都接近100。唔抵,服務態度都一般,唔知有咩自信收13%。個人主觀感覺,希望對大家有幫助
因為openrice無恒景店資料就係呢度寫啦。

個人主觀感覺,希望對大家有幫助
2021-08-06 4389 views
相約親友們聚一聚舊,一行18人,分了3枱。酒樓空間十分寬大廣闊,枱與枱有足夠距離整體味道都可以鹽焗雞$10晚市優惠6選1 (龍蝦、燒鵝、乳鴿……)真心超值,雞滑,唔算好肥,有驚喜星洲胡椒花膠雞煲$198味道都濃,夠滋補,是好飲的蝦碌上湯伊麵份量還可以,味道可以燒味拼盤櫻花蝦蛋白大蠔餅$148蠔仔唔算太小,但好有蠔味櫻花蝦較細,唔係好睇到,炸的好香脆鬆化,呢個值得一讚大石斑兩味$268呢個set都好超值,仲有兩個椰青送味道都唔錯,份量都還可以,魚新鮮唔腥
整體味道都可以

鹽焗雞$10
晚市優惠6選1 (龍蝦、燒鵝、乳鴿……)
真心超值,雞滑,唔算好肥,有驚喜

星洲胡椒花膠雞煲$198
味道都濃,夠滋補,是好飲的

蝦碌上湯伊麵
份量還可以,味道可以

燒味拼盤

櫻花蝦蛋白大蠔餅$148
蠔仔唔算太小,但好有蠔味
櫻花蝦較細,唔係好睇到,炸的好香脆鬆化,呢個值得一讚

大石斑兩味$268
呢個set都好超值,仲有兩個椰青送
味道都唔錯,份量都還可以,魚新鮮唔腥

2021-07-31 2675 views
認真抵食甲大件半隻乳豬$168自己切要幾大幾細都得…爭d想自己一個食晒🤣😂花膠雞..大大塊花膠.份量足6大塊.半隻雞.湯有成10碗其他小菜都係合格之選圖中餸菜加4支大啤幾個飯$1168/5人落樓爆肚仔🤪係環境舊d…旦舊酒樓就係咁🤣😂🥰😍
2020-11-24 4878 views
龍寶酒家最近不停在電視買廣告,廣告魔力真厲害,令我心裏經常出現龍蝦🦞的畫面,唔試唔心熄,今日星期六假期,就找出時間專程到葵芳龍寶晚飯,不過下午先來做兩個鐘頭運動,準備好今晚擦一餐,消耗卡路里咁就唔怕食肥啦😁😁😁$98 (特價)一隻波士頓龍蝦🦞伊麵(上湯焗)龍蝦肉彈牙再配搭上湯鮮甜加上足一斤伊面底,飽飽👍$98 蘿蔔清湯牛坑腩蘿蔔清甜,牛坑腩軟腍👍鍋仔上菜,煲住熱辣辣咁食,連清湯都飲清晒,好味道😋$48 川貝花旗參燉鱷魚🐊(一位)滋補湯水少不了每枱奉送生果🍊幾細心

$98 (特價)一隻波士頓龍蝦🦞伊麵(上湯焗)
龍蝦肉彈牙再配搭上湯鮮甜加上足一斤伊面底,飽飽👍

$98 蘿蔔清湯牛坑腩

$48 川貝花旗參燉鱷魚🐊(一位)
滋補湯水少不了

每枱奉送生果🍊幾細心
2020-11-07
$150 (Dinner)
2020-11-01 2938 views
限敍令放寛到6人的第二天,我們來到已2030,姐姐話什麻特價菜都沒有了,乳鴿,燒味,魚。。。隨便點,龍蝦伊麵底。上湯,有蝦味,有點小驚喜。而芥菜魚肚,魚肚偏硬,菜有點過生,但味道對的,胡椒味濃郁。两菜,不夠熱。。。侍應不足,下單足足等了十五分鐘。。。

侍應不足,下單足足等了十五分鐘。。。
龍堡通知飲下午茶多,晚飯都係過時過節先一家大細去食😋今次兩個人去食⋯上菜速度超快,點完菜唔駛20分鐘就即刻上菜🤭🤭快啲上完菜趕下一張枱😂😂兩個人叫咗佢哋嘅特價海鮮🦞$88有埋伊面底都算平(唔該自己番屋整餐飽😁😁)味度都可以龍蝦都新鮮,肉質鮮嫩👍🏻有下次!秋風起叫埋個臘味抄芥蘭⋯正😋整多個北菇扣鵝掌煲,之後又好耐冇食過咕嚕雞球,叫到成枱都係⋯心諗得兩個人實食唔哂啦🤭最後⋯全清👍🏻唔知以為我哋啱啱放監出嚟😂😂最尾重有兩個蘋果仔送俾你食😚😚太滿足了☺️
2020-03-18 3775 views
乳鴿聚會😋固之然係食乳鴿啦因為屋企人想食又知夜市有平18.8一隻,限一人一隻咁我地9個叫哂鴿鴿呢間野的環境就系老人家多既酒樓 環境就一般,唔好同的出名酒樓比啦今次食物快靚正未人齊,叫左個炸大腸好食,到齊哂又再叫多轉推介1:炸大腸再叫一隻 炸子雞皮系脆架 唔錯叫左個 醃辣青瓜有人食好辣又人食話唔辣(但我麻麻地覺好食)推介2:椒鹽豆腐好好食,入口要小心,因為熱到不得了叫左2個素都唔錯,因為系放上台的食品都好夠熱,唔會冷冰冰因為平時都有飲開呢間酒樓只因佢既 乳鴿抵食 ,薄餐都好味同場晚市好多人食晚飯叫 拉斯維加斯蟹,真系好大隻(的長老朋友都好食識丫)但見到佢地好開心。PS:千祈咪喺做節嘅節日去食, 因為唔會有水準,第一,人多出品就差的,上餸都慢(因為食完12月呢餐後,親戚再約做冬去食,出哂事,慢,出錯餸,上錯台,同吹都冇用,因為佢太多,所以咪節日去)
乳鴿聚會😋
固之然係食乳鴿啦

因為屋企人想食又知夜市有平18.8一隻,限一人一隻
咁我地9個叫哂鴿鴿

呢間野的環境就系老人家多既酒樓
環境就一般,唔好同的出名酒樓比啦
今次食物快靚正
未人齊,叫左個炸大腸好食,到齊哂又再叫多轉
推介1:炸大腸

再叫一隻 炸子雞皮系脆架 唔錯

叫左個 醃辣青瓜有人食好辣又人食話唔辣
(但我麻麻地覺好食)

推介2:椒鹽豆腐好好食,入口要小心,因為熱到不得了

叫左2個素都唔錯,因為系放上台的食品都好夠熱,唔會冷冰冰

因為平時都有飲開呢間酒樓
只因佢既 乳鴿抵食 ,薄餐都好味

2019-12-02
$200 (Dinner)
  • 椒鹽豆腐
  • 乳鴿
  • 炸大腸
2020-01-18 2062 views
新春蘿蔔糕換領日期18/1至22/1,第一日去已經無得換領,大家會諗唔通好食到俾日換晒,如果係咁都好d,但係事實上係未蒸好,所以無得換住,都無辦法心諗唯有晏d打去先換。點知打去時話有,但到咗都係無得換,仲要個部長講,「你幾時打嚟,邊個話你聽有咪揾邊個囉」說完就走咗去,你話呢d咁嘅服務態度,揾人想再幫襯都幾難。

2020-01-18
TakeAway
知客完全唔掂,冇禮貌,冇態度,淨係訂枱訂到一肚氣,我未見過d知客咁寸對客人,完全唔想做生意!未食飯已經要受氣!本人已經好有禮貌問訂位,連尊重人都唔識,點做生意?我絶不會幫襯!
2019-09-01
Celebration
Chinese New Year
今日個女上完堂話要食點心喎,咁我係OpenRice睇吓葵芳附近有咩好選擇,見到呢間龍寶好似唔錯就上去試吓啦。平日下午茶係低既,佢所有啲孖寶啊點心拼盤啊到咗週末每款要再加$3 ,變咗唔係咁抵啦,仲有人哋只係收加一服務費,佢要加13%嘅服務費變相又貴咗啲啦。有d點心嘢嘅賣相同埋味道都OK嘅,例如春卷同雞扎都可以,佢藥膳雞腳就睇落寒酸咗啲,好似都係得三四隻到。最後我哋叫咗兩個孖寶+1個點心拼盤,我哋兩大一細買單$110,最慘係我四歲嘅女佢都想去茶錢,無話可說。
2019-06-12 2356 views
今次係為咗慶祝爸爸生日而去食嘅一餐飯而且係爸爸選擇嘅! 佢見到好抵食!乳鴿只係16.8一隻,而且可以跟人頭叫! 沙巴老虎斑$68一條,假日+ $20,所以嗰日食就要$88見到好多抵食嘅菜式,屋企人一開頭冇睇清楚,全部都叫晒,點知抵食嘅菜式只可以五選一,我哋最後揀咗條魚$88同埋用正價價錢叫咗兩隻乳鴿,來到之後乳鴿都算係熱嘅,但係就細隻咗少少同埋色澤冇咁靚! 味道都OK嘅條魚都尚算大條,條魚蒸得啱啱好,啲魚肉好滑,豉油汁撈飯超級好味! 仲叫咗西蘭花炒帶子$118,帶子雖然都幾多既,但係迷你粒帶子,真係好唔抵食呀! 我哋係有揸車嚟嘅,食滿$400有$30泊車優惠,但係因為一開始冇攞入場時間,所以最後搞左勁耐先有$30,泊車優惠極為不方便!所以入停車場之前一定要攞到入場時間!
今次係為咗慶祝爸爸生日而去食嘅一餐飯
而且係爸爸選擇嘅! 佢見到好抵食!

所以入停車場之前一定要攞到入場時間!
2019-01-29 3052 views
講句老實說話,之前多次去龍寶飲茶,吃飯,雖然要加13%的小費,但都覺得ok嘅。但最近2次去飲茶,叫咗蒜蓉粉絲鮮魷,感覺唔新鮮,霉霉哋,一D都唔似鮮魷,口感极差。一次係咁,两次又係咁,就真係唔掂吖,希望下次有改進,或者寧願冇咗呢個點心好過啦

2018-09-10 3976 views
葵芳龍寶知客,態度極惡劣,從未試過book枱book到一肚氣,未食先受氣,超趕客,唔會貼錢來受氣,即刻唔想幫襯,會black list.試過其他分店,員工態度最衰呢間。
試過其他分店,員工態度最衰呢間。

2018-07-02 4532 views
一家大小一共10幾人,一早定了桌,所以不用等位!我們坐的位子靠近魚缸位置,小朋友特別開心,可以看魚.但是很多餐車推來推去,大家一定要小心安全.衛生環境畢竟不是什麼新的酒樓,就一般般.服務的話不知道人少還是各自有負責的範圍.有些人不會理會.食物其實我們叫了大概8道菜,不過後面的忘記拍了.😄乳豬要自己動手剪,不過很脆口,也不厚哦!龍蝦伊麵也好吃,啖啖肉,魚個人愛吃^&^不做評語.那個素菜豆腐真的非常酸,還以為豆腐壞掉了.最不好吃的一道菜.燒鵝也肥美!我們後面還點了,壽包---水果(蘋果)---白菜....忘了名字,都普普通通.

2018-05-19
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2018-03-15 3959 views
之前到過兩次喝茶吃㸃心,覺得出品也Okay, 有舊式酒樓的味道。吃晚飯也是第一次來,是晚食客不多,也不用預訂座位,還可以自選坐那桌。看看餐牌,價錢跟一般酒樓收費差不多,侍應生立即問要不要預留竹絲雞響螺燉湯$188。再 order了小菜。燒鵝肉質好實。西蘭花鮮魷炒虾仁,份量也算大碟,虾沒虾味,魷好硬。椒鹽排骨是甜的。客家鯪魚煎釀豆腐叫做尚算 okay, 只是豆腐帶㸃酸味而只。白飯煲得不夠軟身。飯後,遞上原個橙做為時令水果,方便帶走。
2018-03-13
Type of Meal