2008-06-09 18 views
兩個人去食飯,D FRIEND話勁抵食,所以慕名而來務服都OK既,但佢地都幾忙,所以要叫到先會幫你做野但得閒個時都會主動幫你做野先講壽司,係好抵既3蚊件,不過呢個優惠要夜晚9點半後先有,星期六日公眾假都冇架但除左甜蝦係新鮮之外,其他我覺得都唔夠新鮮所以甜蝦係最抵食卷物係8蚊碟,有三件叫左兩個卷物一個炸蝦卷、一個三文魚卷我覺得炸蝦卷好食D睇佢細細件其實十分十分飽!!!講番個海蟹籽沙律正到爆呀!!!!好大碟架!都係20蚊咋D沙律醬味好正,酸酸地佢既沙律醬係粉紅色既,唔係白色青瓜睇落切得好大條,好冰,不過食落都唔會話好難入口佢最出名既芝心戀人(壽司)一定要食啦好正!特別我咁鐘意食芝士既人黎講佢個D係凍既非常軟既芝士,入口會過幾秒先溶,芝士味極濃其實係有DPIZZA HUT芝心批既凍版本但如果想食芝士既壽司我覺得有比芝心戀人更好味賣相更靚既壽司佢就係相入面花花型既壽司,38蚊咋佢係由三文魚、白豚肉、吞拿魚組成架超水準呀!入口非常甘香比我下次再食就係呢個唔食芝心戀人啦佢既日本PIZZA好一般我就鐘意食和民多D囉但食咁耐日本PIZZA最好味既莫過於旺角水道橋既明太子PIZZA講食刺身我最鐘意食蝦刺
兩個人去食飯,D FRIEND話勁抵食,所以慕名而來

務服都OK既,但佢地都幾忙,所以要叫到先會幫你做野
但得閒個時都會主動幫你做野

先講壽司,係好抵既
但除左甜蝦係新鮮之外,其他我覺得都唔夠新鮮
所以甜蝦係最抵食
卷物係8蚊碟,有三件
叫左兩個卷物
一個炸蝦卷、一個三文魚卷
我覺得炸蝦卷好食D
睇佢細細件
其實十分十分飽!!!

講番個海蟹籽沙律
正到爆呀!!!!
好大碟架!都係20蚊咋
D沙律醬味好正,酸酸地
佢既沙律醬係粉紅色既,唔係白色
青瓜睇落切得好大條,好冰,不過食落都唔會話好難入口

佢最出名既芝心戀人(壽司)
一定要食啦
好正!特別我咁鐘意食芝士既人黎講
佢個D係凍既非常軟既芝士,入口會過幾秒先溶,芝士味極濃
其實係有DPIZZA HUT芝心批既凍版本

但如果想食芝士既壽司
我覺得有比芝心戀人更好味
賣相更靚既壽司
佢就係相入面花花型既壽司,38蚊咋
佢係由三文魚、白豚肉、吞拿魚組成架
超水準呀!入口非常甘香

我最鐘意食蝦刺身
所以必食
佢個海膽蝦刺身都係幾十蚊
黎到賣相靚之餘
都唔細隻架,成隻擺入口,好滑好鮮甜!!好開心,好抵囉!

最後當然講番,軟榖蟹天婦羅,真係必食
我以後去幾多次都會食番呢個
佢俾成隻蟹你架!有3隻咁多,好好似係38定48蚊,總之最抵就呢個!

有九折卡食都幾好既
會食完再食!
$100 (Dinner)
  • 軟榖蟹天婦羅
2008-05-27 10 views
去元朗, 食黎食去我都只會去七福神, 貪佢坐得舒服, 服務又好(尤其係有個後生仔), 另外魚生新鮮, 即叫即做, 價錢適中, 我尤其鍾意食佢o既刺身沙律, 平靚正, 魚生多, 蝦刺身亦不錯呀! 香葉鰻魚卷都幾香口, 不過細左少少, 豆腐脆雞筒都好香口, 份量好多, 豆腐外脆內軟; 另外蟹膏一口包, 我稍為覺得d皮可以再蒸軟d透d會更好, 不過d炒飯就麻麻, 叫個蟹膏炒飯, 完全無蟹膏味, 只得啖啖黑胡椒味, 有少少失望...雖然加左少少價, 但值得再食, 因為佢o既水準保持得幾好, 一直保持...
$80 (Dinner)
2008-02-05 3 views
放假期間經常會和友人去7福神食sushi。品種多,而且味道不錯最讚的是芝麻8抓想起都很想吃呀-﹃-這間壽司還有優惠每消費滿30元就有一個印花每5個印花可作50元使用雖然優惠卷很快過期但都算划算呀我去過4次每次都不超過30元但每次都能食得好飽味道真的不錯哦
放假期間經常會和友人去7福神食sushi。
品種多,而且味道不錯
最讚的是芝麻8抓
每次都不超過30元
但每次都能食得好飽
味道真的不錯哦
2007-12-17 23 views
星期六同男朋友來左呢度食lunch, 其實不嬲都有來呢度食野既, 不過多數都係夜晚, 今次試下lunch, 今次lunch仲有特價, 3蚊一件壽司, 平時一碟2件既就要6蚊!!我地剔左好多3蚊壽司, 再加多個芝心戀人<<超好味<<不過無特價要正價38!!唔駛加一, 2個人埋單88蚊, 一百蚊都唔駛
星期六同男朋友來左呢度食lunch,
其實不嬲都有來呢度食野既,
不過多數都係夜晚, 今次試下lunch,
今次lunch仲有特價, 3蚊一件壽司,
平時一碟2件既就要6蚊!!
我地剔左好多3蚊壽司,
再加多個芝心戀人<<超好味<<不過無特價要正價38!!
唔駛加一, 2個人埋單88蚊, 一百蚊都唔駛
3蚊一件壽司
我最愛既 "芝心戀人"
2007-12-11 30 views
朋友介紹下, 走到這間食店裝修不錯, 全是卡位, 環境舒適午飯未時段, 點了金菇肥牛鍋烏冬和十多件壽司烏冬賣相不錯, 味道ok, 最喜歡他們原鍋上, 感覺原汁原味手握壽司每件$3, 抵到爛每人埋單唔洗$40, 很飽很滿足
朋友介紹下, 走到這間食店
裝修不錯, 全是卡位, 環境舒適

午飯未時段, 點了金菇肥牛鍋烏冬和十多件壽司
手握壽司每件$3, 抵到爛

每人埋單唔洗$40, 很飽很滿足
2007-09-19 4 views
下午到了七福神食壽司, 碟碟6蚊, 手卷都係, 飯就唔大舊, 但係個"送"就算大塊~ 6蚊有咁既質素真係好抵!!! 味道都係間間差唔多, 不過真係勝在平~~~!!! 值得去勁食壽司!!!
2007-09-13 10 views
今次想試新野,點知朋友一叫就叫左二+碟壽司,唯有等下次。各位食友,原來這裡九點半後有壽司特價六蚊碟(好似有四十款)不過我下次會早的去,唔系又叫唔到新野(的朋友叫壽司叫到傻左)
今次想試新野,點知朋友一叫就叫左二+碟壽司,唯有等下次。
2007-09-03 8 views
元朗既日本菜一逢假日多數都好多日, 有時仲要排到出門口, 但呢間可能係唔係好當眼既地方, 所以人流都係一般, 但裝修同服務都ok, 附近仲有好多標位同停車場泊車(好似假期$7/hour), 入返正提...星期六同男朋友點左...1) 三文魚刺生(好厚既三文魚, 啖啖肉)2) 芝士焗餃子(一般, 芝士味唔夠濃)3) 焗生蠔(一般, 我食個隻隻蠔好細...比芝士蓋住)4) 吞拿魚長尾壽司(好薄既吞拿魚....)5) 螺肉壽司(好味, 螺好大隻)6) 八爪魚小食(好味, 好多, 一大碟都係好似15蚊)7) 照燒雞扒飯(幾好, D汁幾好味, 雞扒幾大塊)8) 蟹子沙律(好味, 好大兜, 蟹子好多)兩個人食, 埋單230, 抵~

1) 三文魚刺生(好厚既三文魚, 啖啖肉)
2) 芝士焗餃子(一般, 芝士味唔夠濃)
3) 焗生蠔(一般, 我食個隻隻蠔好細...比芝士蓋住)
4) 吞拿魚長尾壽司(好薄既吞拿魚....)
5) 螺肉壽司(好味, 螺好大隻)
6) 八爪魚小食(好味, 好多, 一大碟都係好似15蚊)
7) 照燒雞扒飯(幾好, D汁幾好味, 雞扒幾大塊)
8) 蟹子沙律(好味, 好大兜, 蟹子好多)

兩個人食, 埋單230, 抵~
2007-08-19 4 views
2007年8月17日... 晚上9:00 我同我D 朋友去元朗既七福神食野.. 入到去.. 一坐底... 叫阿ROY 既經理就過黎.. 同我地講... 我地今日唔做你地生意... 咁我朋友就問點解... 佢話唔方便.. 咁即係咩意思呀...講真呀.. 距離佢地收工仲有3 小時囉... 佢講完之後... 我同我D 朋友決定走囉...
講真呀.. 距離佢地收工仲有3 小時囉...
佢講完之後... 我同我D 朋友決定走囉...
2007-08-06 23 views
上星期去和朋友慶祝生日,好彩有訂檯,不用等太久。他們訂左個壽司蛋糕,個樣不錯,但當日不舒服,沒有吃所以不知是什麼味,相樸手湯麵有D像加太賀的大碗麵,凍蟹幾底食,鐵板豆腐夠野味,其他食物不過不失,不過朋友們都叫了一般野食,下次去會試下其他推介。
2007-06-27 4 views
元朗的日本菜不嬲給我的印象,是大舊飯壽司,有人排隊就是好,所以不太喜歡在元朗食日本菜。今次朋友極力推介,就試下啦!8:00去到不用等位,有的驚,但跟住就喜,那裹好大又多卡位,食品又合我口味。這次叫了的食物:鵝肝壽司入口即溶,份量不少蚧羔壽司很正芝士鵝肝壽司2樣都是至愛魚生冷面份量夠炸香草曼魚好香口什菜鍋份量大,是魚湯底荔枝天婦羅荔枝釀左野,幾得意埋單時仲有公仔送,這店令我對元朗的日本菜有多些信心
今次朋友極力推介,就試下啦!
8:00去到不用等位,有的驚,但跟住就喜,那裹好大
又多卡位,食品又合我口味。
這次叫了的食物:
鵝肝壽司入口即溶,份量不少
蚧羔壽司很正
芝士鵝肝壽司2樣都是至愛
魚生冷面份量夠
炸香草曼魚好香口
什菜鍋份量大,是魚湯底
荔枝天婦羅荔枝釀左野,幾得意
埋單時仲有公仔送,
這店令我對元朗的日本菜有多些信心