正所謂獨食難肥,我老公難得放我假,我就自己去咗我最鍾意、好粉紅粉紅嘅《飲吧》(我一直以為佢係叫飲肥😂😂)!好靚啊救命!我個少女心跳到bang bang聲♥️!間舖外面已經粉紅色,入到去仲粉紅啲omg😍😍😍!簡直係打卡熱點!我order咗🍨沖繩海鹽雪糕QQ窩夫撻,🌸粉紅櫻花拿鐵,同🥐中環早餐!每樣都無失望!Waffle雪糕有少少檸檬味,好清新!Latte好creamy同埋咖啡味唔濃,perfect!晏晝食早餐好奇咩?😂又有croissant又有salmon,好好味🤤🤤🤤連個叉都係粉紅色!我暈啦😱!Bonus係佢哋個song playlist真係無得輸!🎶🎵

2019-10-06 242 views
一直對粉紅色都有一份執著🥰今次特登黎呢間響中上環既全粉紅色餐廳朝聖💝/🍦沖繩海鹽雪糕QQ 窩夫撻 $58鹽味雪糕上面加左檸檬醬,酸酸地咸咸地好夾,底下既窩夫並冇因為溶左既雪糕而變淋左,仲係好脆👍/🌸粉紅櫻花拿鐵 $39上面有一層好厚既whip cream,仲有啲粉紅色粉點綴,睇落真係好似朵櫻花🌸平時叫櫻花味會好怕中伏,好睇呢度既味道正常,唔會太甜太似藥水👍🥐🍳中環早餐 $128條腸煎得好脆,炒蛋好似麥當勞全餐個啲咁正,牛角包雖然得半個,但好鬼脆,食到成枱都係😅巴馬火腿同煙三文魚都ok👌🏻
🍦沖繩海鹽雪糕QQ 窩夫撻 $58
🌸粉紅櫻花拿鐵 $39

🥐🍳中環早餐 $128
中環早餐
$110 (Tea)
2019-10-03 237 views
又見openrice 做promotion, 試下係中上環蘇豪區的飲吧, 同一般台式飲品店, 有少少唔同。 粉紅控應該喜歡小食甜品多有撻, 蛋糕, 馬卡龍可選擇, 但今日試過窩夫, 我本人比較喜歡食脆口既~ 所以就一般啦⋯⋯飲品特別梳打, 茶都有, 今日試過奶茶, 只可惜唔夠滑, 茶味嘗算ok , 不太濃溫馨提示飲品佢會同啤膠蓋蓋杯, 如即時飲, 就不啤蓋, 因為佢提供的熱飲蓋, 如果用啤膠, 就唔係cover 到隻杯
粉紅控應該喜歡

小食甜品

飲品特別

溫馨提示

奶茶
芒果窩夫
2019-10-02 197 views
今日去訂網上外賣平台,諗住試下呢間, 弊家伙,點知伏左, 芝士蛋糕 ,焦糖芝士蛋糕 梳乎厘pancake好伏。餅底好難食, 芝士一啲都smooth, 賣相又唔吸引 梳乎厘淋batbat.
2019-10-02
Delivery
$30 (Tea)
  • 冇嘢值得推介呀
2019-09-28 172 views
最近粉紅色的cafe 都非常吸睛👀令我不禁都會去被吸入去全店都以粉紅為主調 又佈置得美美的飲品方面 主要選擇了以粉紅色的來配合番💗荔枝玫瑰梳打$42 有陣清新的感覺 好爽 好fresh! 粉紅櫻花拿鐵$39 好重奶味 都唔錯甜品方面🍰左 沖繩海鹽檸檬QQ撻 $58右 珍珠奶茶疏乎厘班戟 $58 自加了益力多雪糕一球甜品方面有待改善 QQ撻 外皮不夠脆 還是軟淋淋的疏乎厘上的珍珠是硬的 但益力多雪糕的味道好濃郁 像吃了益力多沙冰一樣
最近粉紅色的cafe 都非常吸睛👀
令我不禁都會去被吸入去
全店都以粉紅為主調 又佈置得美美的

飲品方面 主要選擇了以粉紅色的來配合番💗
荔枝玫瑰梳打$42 有陣清新的感覺 好爽 好fresh!
粉紅櫻花拿鐵$39 好重奶味 都唔錯

甜品方面🍰
左 沖繩海鹽檸檬QQ撻 $58
右 珍珠奶茶疏乎厘班戟 $58
自加了益力多雪糕一球

甜品方面有待改善 QQ撻 外皮不夠脆 還是軟淋淋的

疏乎厘上的珍珠是硬的
但益力多雪糕的味道好濃郁 像吃了益力多沙冰一樣

$100 (Tea)
Dining Offer
Tasting Event
2019-09-28 86 views
未夠鐘食飯,一於同閨蜜一齊去PMQ附近嘅靚靚cafe飲吓嘢,傾吓計先。cafe 設計好少女,好粉紅 😍😍 勁多打咭位沖繩海鹽檸檬QQ窩夫撻 📍$58本身無諗住叫架,始終未食飯就食甜品呀嘛 🤔 不過太多相,太吸引啦,都係要試吓佢~ 好彩有叫咋,好有驚喜 😁 窩夫又熱又脆,海鹽雪糕味道鹹鹹地,配埋檸檬絲好清新好開胃。雪糕顏色仲係藍藍地架,岩哂打咭 📸炭燒烏龍拿鐵 📍$36係飲到啲炭燒味嘅,不過茶底無咩特別,都係食返佢啲甜品開心啲

沖繩海鹽檸檬QQ窩夫撻 📍$58

炭燒烏龍拿鐵 📍$36
係飲到啲炭燒味嘅,不過茶底無咩特別,都係食返佢啲甜品開心啲

沖繩海鹽檸檬QQ窩夫撻
炭燒烏龍拿鐵
沖繩海鹽檸檬QQ窩夫撻
2019-09-27 87 views
🌸🎀💖充滿少女心既coffee shop成間店都係粉紅色,d枱 椅子 好好靚叫左2杯飲品,3個甜品唔單只d裝飾靚,連杯粉紅櫻花拿鐵都好pinkpink🥰🥰,味道正常唔伏雜莓乳酪沙冰,味道ok,但偏淡仲有個沖繩海鹽雪糕QQ窩夫撻,係好靚既baby blue,都好適合打卡🤪🤪,味道就小小咸味,個皮有小小硬,雪糕幾好味。芒果撻幾好味但係貴 $23 好細個最後,珍珠奶茶梳乎厘pancake,味道適中,唔會太甜,但係個pancake 有待加強
🌸🎀💖
充滿少女心既coffee shop
成間店都係粉紅色,d枱 椅子 好好靚
叫左2杯飲品,3個甜品
雜莓乳酪沙冰,味道ok,但偏淡
芒果撻幾好味但係貴 $23 好細個

櫻花拿鐵
芒果撻
珍珠奶茶梳乎厘班戟
櫻花拿鐵
芒果撻
珍珠奶茶梳乎厘班戟
2019-09-08 176 views
平時去中環都係老蘭多 通常莆完朝早食早餐既姐😳😂今日放假同朋友行下pmq 元創坊 發現入面野食都幾貴而且唔算吸引 出左門口見到斜路對面有間粉紅既鋪頭 叫drinkpuppet 原來賣野食野飲 岩啦甘熱入去坐下先:p 坐下涼下冷氣🤭😂😂😂😂😂😂叫左幾樣野食 都係甜品野食 自己睇相啦😊😁 懶打字呀 推介以下駌鴦棉花糖梳乎厘班戟紅豆綠茶梳乎厘班戟紫薯香芋梳乎厘班戟評: 環境舒服 又可以打下卡 有個大大既logo燈 好搶眼。仲有牆d字呀 感覺唔錯幾時尚 價錢方面都合理既 始於中環位置 有返甘上下 野食得意都有新鮮感 唔係度度有得食既梳乎厘都有 岩晒鐘意甜品既我 哇一要行少少斜路上去囉😆當做運動啦👉🏿👈🏿題外話 老闆娘好好人 會分享下點整個個梳芙利 原來功夫都唔少 又要分蛋又要打鬆佢 40幾蚊食手工都值回票價。 加多杯野飲 好滿足啦
平時去中環都係老蘭多 通常莆完朝早食早餐既姐😳😂

哇一要行少少斜路上去囉😆

當做運動啦👉🏿👈🏿

題外話 老闆娘好好人 會分享下點整個個梳芙利
2019-09-08 146 views
去完PMQ元創方離遠見到呢間粉紅pink pink 既店✨就坐低嗌左D野食🌸戈日實在太熱我都無咩mood打卡🥵⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍧沖繩海鹽雪糕檸檬QQ窩夫撻🧁$58咁熱既天食翻淡雪糕簡直係上天堂咁呀🤤海鹽+🍋係清新既味道~有d雪糕愈食愈頸渴(唔知你地有無試過😥)。我等齊野食一齊影相佢都未溶,好憎d雪糕食到一半溶晒🤢評分:✿✿✿✿❀(4/5) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍹青檸蘆薈薄荷梳打🍹$42勁高勁大杯,第一淡落口就覺得好解渴,就咁飲就係薄荷sparkling water 咁,有少少似牙膏味😂有蘆薈粒小小甜平衡翻,叫做有野咬下🤪評分:✿✿✿❀❀(3/5)黑炭黑芝麻梳乎厘pancake🥧🥞$58我覺得最好食!好動L,仲好ふわふわ (fluffy),好多種味架佢,不枉我等左咁耐,想試就去啦~👍🏻評分:✿✿✿✿✿(5/5)#drinkpuppet #飲吧
戈日實在太熱我都無咩mood打卡🥵
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍧沖繩海鹽雪糕檸檬QQ窩夫撻🧁$58
🍹青檸蘆薈薄荷梳打🍹$42
評分:✿✿✿❀❀(3/5)

黑炭黑芝麻梳乎厘pancake🥧🥞$58
評分:✿✿✿✿✿(5/5)

#drinkpuppet #飲吧
沖繩海鹽雪糕檸檬QQ窩夫撻
青檸蘆薈薄荷梳打
2019-06-20
$110 (Tea)
沖繩海鹽雪糕檸檬QQ窩夫撻
  • 梳乎厘班戟
2019-09-07 121 views
用open rice coupon換購soufflé 套餐,$38 包 soufflé pancake + $25以內飲品。我加錢飲pink Sakura latte。準備時間畧長,但pink Sakura latte 有淡櫻花味,和日本飲的沒比下去,楓糖pancake簡單但好彈及甜味適中,但賣相有進步空間。店內以粉紅色為主調,座位1舒適,可容納大約10個客人。在中環Soho區沒有這類甜品店, 為支持小店,會再來試其他甜品。

店內以粉紅色為主調,座位1舒適,可容納大約10個客人。

2019-09-07
$50 (Breakfast)
甜品好難食,可一不可再🔻1️⃣ 沖繩海鹽雪糕檸檬QQ窩夫撻 $58先講賣相,球雪糕顏色已經嚇親人,係超恐怖嘅螢光藍色,個撻一睇就知未焗熟,又淋又韌咬唔斷🤢,球雪糕放左室溫30分鐘都冇溶,球雪糕叫有少少味之外,其它都難以入口➖2️⃣ 珍珠奶茶梳乎厘班戟 $583️⃣車厘子櫻花梳乎厘班戟 $58足足等左30分鐘有多先有得食,仲要全店得我一枱客,如果坐滿客唔知會等幾耐,最衰係梳乎厘班戟未熟哂,食落口一pat漿🙄,芋圓同珍珠唔煙韌,冇咩櫻花味➖4️⃣ 青檸蘆薈薄荷梳打 $42好似飲緊黑人牙膏,飲唔落第二啖,完🔻全店粉紅色,得兩至三張枱,但坐得一啲都唔舒服,只有一幅牆可以做打卡位,食物質素非常差,唔信可以黎試下
甜品好難食,可一不可再
🔻
1️⃣ 沖繩海鹽雪糕檸檬QQ窩夫撻 $58

2️⃣ 珍珠奶茶梳乎厘班戟 $58
3️⃣車厘子櫻花梳乎厘班戟 $58

4️⃣ 青檸蘆薈薄荷梳打 $42
好似飲緊黑人牙膏,飲唔落第二啖,完
🔻
2019-08-30 67 views
一直都十分喜歡中環蘇豪區這個地方,因為有一種小聯合國的感覺,在這裡,你亦可以品嘗到,各國美食。在元創方逛完街,經過鴨巴甸街,有一間名為飲吧的小店,內裡環境以粉紅色為主,十分可愛,很成功引起了本人的少女心,在女友大人同意下,決定在這店食下午茶。可能因為雨天,店內暫時沒有客人,仔細打量四周,十分整潔,裝潢亦可愛感十足。這店的食物種類不少,與女朋友商量後,選擇了一份牛角包,兩款甜品及一杯飲品。飲品分別是粉紅櫻花拿鐵,及藍絲絨。前者是熱飲,色彩粉紅,入口不會太甜。後者是凍飲,外表藍色,入口帶椰奶味。先品嚐芝士牛角包,22元一個,有很多很多芝士,很適合芝士控。最後的是兩款甜點,分別是車厘子櫻花梳乎厘班㦸,及冲繩海鹽檸檬QQ撻,兩者的外貌都十分可愛,外貌協會的朋友必選。本人則較喜歡冲繩海鹽檸檬QQ撻,口味清新,不太甜。總括以言,這裡十分適合,與閏蜜一起,享受下午茶,有少女心的你,還不快些來試下?飲吧 (中環)人均消費100元中環蘇豪鴨巴甸街42號地舖

本人則較喜歡冲繩海鹽檸檬QQ撻,口味清新,不太甜。

飲吧 (中環)
人均消費100元
中環蘇豪鴨巴甸街42號地舖

2019-08-25
$100 (Tea)
2019-08-29 54 views
前排行完PMQ發現附近有間勁少女勁粉紅的小店可能是平日 所以人流不算太多完全是同朋友吹水食甜品打卡的好地方環境雖然不大 但都幾乾淨同靚 落地窗仲有天然光方便影下相.🌸粉紅櫻花拿鐵 $39少女心的粉紅latte加上偽櫻花粒的粉紅脆脆 不會太甜 又大大杯.🍦沖繩海鹽雪糕QQ窩夫撻 $58本來以為海鹽雪糕會好咸 但意外地淡淡的咸味令甜味不會太膩另外本身有少少甜味的窩夫撻加雪糕 成件事好夾~.🥗中環早晨 $127份量都ok 又有煙三文魚、牛角包、Parma ham、黑松露蛋、德國腸同沙律如果坐得耐肚餓可以點一份share食.🥤黑牛 $35有雪糕又有汽水~一次過滿足兩個願望😆.飲吧 Drick Puppet📍中環蘇豪鴨巴甸街42號地舖
前排行完PMQ發現附近有間勁少女勁粉紅的小店
不會太甜 又大大杯
🍦沖繩海鹽雪糕QQ窩夫撻 $58
本來以為海鹽雪糕會好咸
但意外地淡淡的咸味令甜味不會太膩
另外本身有少少甜味的窩夫撻加雪糕 成件事好夾~
🥗中環早晨 $127
如果坐得耐肚餓可以點一份share食
🥤黑牛 $35
有雪糕又有汽水~
一次過滿足兩個願望😆
飲吧 Drick Puppet
📍中環蘇豪鴨巴甸街42號地舖
2019-08-25 75 views
可愛粉紅小店💓店裡幾面牆都很適合打卡拍照📷沖繩海鹽雪糕QQ窩夫撻 藍色海鹽雪糕上面有檸檬絲,賣相不錯,檸檬酸酸甜甜很配襯海鹽雪糕,如果窩夫撻是脆的便更加分車厘子櫻花梳乎里班戟 梳乎里夠軟綿綿,空氣感十足,加上鮮甜車厘子醬和cream, 很豐富~粉紅櫻花拿鐵淡淡櫻花香味很清新,不會太甜青檸薄荷蘆薈梳打青檸+薄荷是絕配,清涼感覺夏天解渴一流
可愛粉紅小店💓店裡幾面牆都很適合打卡拍照📷

沖繩海鹽雪糕QQ窩夫撻
沖繩海鹽雪糕QQ窩夫撻

車厘子櫻花梳乎里班戟
車厘子櫻花梳乎里班戟

粉紅櫻花拿鐵
淡淡櫻花香味很清新,不會太甜

青檸薄荷蘆薈梳打
青檸+薄荷是絕配,清涼感覺夏天解渴一流
粉紅櫻花拿鐵

2019-08-24 59 views
價錢已經唔平,品質仲要咁差,好難有回頭客!荔枝梳打得兩粒仔荔枝,完全無味,好失望!環境細細,打卡位一兩個,沒有太大賣點!我好懷疑$250一杯陳年紅豆沙,究竟有冇人唔食🤔
價錢已經唔平,品質仲要咁差,好難有回頭客!
荔枝梳打得兩粒仔荔枝,完全無味,好失望!
環境細細,打卡位一兩個,沒有太大賣點!
我好懷疑$250一杯陳年紅豆沙,究竟有冇人唔食🤔