2016-08-27 166 views
好正第一次飲避暑山莊冇飲到彩虹沙冰諗唔到飲咩最後揀左選擇恐懼症梳打仲平過普通梳打問左原來係白桃荔枝有驚喜 好好飲好大桶 一個人飲多左啲同埋冰有啲多推介買完行住飲適合選擇困難症人士
好正

適合選擇困難症人士

選擇恐懼症梳打
2016-08-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
選擇恐懼症梳打
2016-08-19 364 views
葵涌廣場小食店如細菌蔓延般不斷增加,對上一次來的時候只有兩間手卷店,一間台式豆花店,一間自助乳酪店~短短時間,空空的舖位都已紛紛有食店或飲品店進駐~這一陣子,身邊朋友的面書及IG紛紛傳上避暑山莊彩虹冰沙,而我...被它們的飲品「包裝」所吸引,覺得綽頭十足,這份創意亦為他們帶來緣緣不絕的人流!不過我覺得排隊購買的場面實在十分混亂,一群人一字式站在前面,我完全分不清究竟是拿飲品定還購買飲品???款式眾多,容量亦有重量級及普通包裝選擇~不過我當然是選擇色彩繽紛的彩虹冰沙~🌈🌈🌈彩虹冰沙分別有荔枝、青蘋果、菠蘿、石榴四種味道~飲落十分甜,有三種味道我飲不出,只有青蘋果味我是隱約渴得出,飲完後我覺得反而更加口渴!冰感亦不算強,而底部位置亦較難吸啜到~

冰感亦不算強,而底部位置亦較難吸啜到~
TakeAway
$25 (Tea)
2016-08-12 261 views
見到新假期買得咁行寫熱買過千袋,同個fd去試下,去到好多人,個到地方又細,又無分邊到係比錢買,邊到係等飲品,塞滿晒😡真係怕怕,隔離又裝修緊,佢叫no. 攞野飲聽唔到,聽到又要迫入去先攞到野飲😠😤叫咗一個本店推介皇家泰式奶茶(好鬼死甜,我地飲咗幾啖掉咗,真係好甜,無茶味得奶味,泰國飲嘅泰式奶茶唔係咁) 係得個包裝係幾特別另一個叫青檸乳酸梳打(呢款好飲正常d,不過好大桶2個人都飲唔晒)

皇家泰式奶茶
青檸乳酸梳打
2016-08-10 195 views
葵涌廣場自從裝修開始就無去過,星期日去 行先知原來已經裝修好行行下見到好多人都拎住一桶桶同一袋袋既飲品,好奇下就搵到避暑山莊但真係好多好多人完全入唔到去所以就決定第二日放工先再拜訪!第一次試見到咁多選擇再加上自己有選擇困難症,一時間真係花多眼亂唔知自己想試乜突然見到Menu入面竟然有一個叫選擇恐懼症原來選擇恐懼症係讓店員幫你調製特色飲品,有選擇困難症既我當然放心交俾店員啦~~今次店員為我調製既係黑加侖子梳打,味道不錯仲要大大桶非常抵飲下次憑空桶refill既可以支持環保之餘仲可以平2蚊添!
所以就決定第二日放工先再拜訪!
突然見到Menu入面竟然有一個叫選擇恐懼症
今次店員為我調製既係黑加侖子梳打,味道不錯
仲要大大桶非常抵飲

下次憑空桶refill既可以支持環保之餘仲可以平2蚊添!
2016-08-08
有幸去趁熱鬧買到杯野飲黎飲,條隊真心好長,一袋袋一桶桶堅有創意👍我買左袋泰式奶茶($25)等去買到拎到 要成半個鐘先拎到以為好有驚喜,應該差極都係貢茶水準點知睇佢個色,完全唔飲茶色,似木瓜既色甘飲一啖,甜到癲!!!!完全飲唔到第二啖!!!!!
我買左袋
泰式奶茶($25)
等去買到拎到 要成半個鐘先拎到
以為好有驚喜,應該差極都係貢茶水準
點知睇佢個色,完全唔飲茶色,似木瓜既色甘
飲一啖,甜到癲!!!!
完全飲唔到第二啖!!!!!
泰式奶茶