2020-10-06 1224 views
見佢新開左一段時間,同事話好食,今日就黎買左lunch,叫左白咖啡煎豬扒,$40好平。賣相:正正常常,白咖哩都幾多,豬扒好多舊,切既大細啱啱好。氣味:好香白咖哩味,好吸引。味道:有驚喜,白咖哩好好味,唔太鹹,但少少辣,我自己唔太食得辣,都接受到食到,豬扒有d諧,但都夠淋,最特別既係一堆豬扒入面,有一舊白蘿蔔一舊紅蘿蔔,連白咖哩食又幾夾wo。整體黎講,性價比高,平得黎又好食,每日都有唔同精選午餐,都係$40左右,下次會再幫襯。

賣相:正正常常,白咖哩都幾多,豬扒好多舊,切既大細啱啱好。

氣味:好香白咖哩味,好吸引。

白咖哩煎豬扒
TakeAway
白咖哩煎豬扒
2020-09-27 832 views
每日返工最煩惱嘅就係中午食乜~今日喺食字路口買咗個白咖喱香煎豬扒飯外賣返公司食~ 一開個外賣盒 一個字:香~豬扒同白咖喱汁都唔少 仲有粒紅蘿蔔同青紅蘿蔔~ 話明食白咖喱梗係要試吓個汁先啦 個白咖喱汁有驚喜!有驚喜!有驚喜! 重要嘅嘢要講3次! 第一啖覺得個味好熟悉 食多幾啖發現竟然同沙x王個招牌白咖喱咁似嘅!印象中係沙X王食中午叫個白咖喱豬扒飯都差唔多$60,我今日叫呢個只不過係$42 又抵又好食~ 一野就隊晒成盒飯掂呀~ 我諗我嚟緊將會成為呢度白咖喱豬扒飯嘅常客!
每日返工最煩惱嘅就係中午食乜~
TakeAway
  • 白咖喱香煎豬扒飯
2020-09-24 607 views
非常好的介紹! 👍🏻最近聽同事講這間餐廳不錯,今日難得公司不太忙 就忙裏偷閑來試一下。叫了吉列豬扒漢堡餐 $28。眼見價錢便宜 本來也沒太大期望 以為是一般份量比較小普通的炸豬扒沙律醬漢堡。餐點來到的時候,有被他的外觀驚喜了一下!漢堡包有烤過 吉列豬扒十分有份量,其實整個漢堡也是比較大 有份量的,看着非常有食慾。麵包香脆可口👍🏻吉列豬扒亦相當有驚喜 不會太乾太柴 同時亦不油膩👍🏻 黃色的醬汁酸酸甜甜的非常開胃👍🏻 再配以清爽有口感的生菜👍🏻整個感覺非常好。食完一整個漢堡包已經非常飽!今天沒有食早餐午餐也比較遲放,本來還擔心一個漢堡包不夠飽。這個漢堡配上一杯凍檸茶 已經十分滿足。這間餐館有誠意,一定會再多來幫襯。
非常好的介紹! 👍🏻
2020-09-22 449 views
第一次寫食評,因為真係一肚氣。原打算食個普通的炸豬扒薯條,結果:1. 未食先收錢,可能佢要埋數,都冇所謂,照畀。2. 收錯錢,飲品加$18,我都怕自己搞錯,問佢攞返餐牌睇,上面寫凍飲加$6,我問佢,佢話佢睇錯,手改價錢3. 上菜時得扒,我問佢係咪仲有個薯條,佢話係,一陣分開上,咁好啦,食住等,等到食完飲晒都冇再上薯條。20分鐘都有了,問佢係咪仲有個薯條,佢搞一輪,話我果個係小食,唔會有薯條。當自己倒霉,入錯店。惟有提醒其他人小心

1. 未食先收錢,可能佢要埋數,都冇所謂,照畀。

當自己倒霉,入錯店。惟有提醒其他人小心
2020-09-22
2020-09-14 500 views
天氣終於無咁熱 放lunch都想出去行下食下。 見食字路口個名咁搞笑 入去食個晏 叫左肉燥滷東坡肉飯。份量好夠肉都好足 味道不錯。平時食肉燥好怕太多肥肉 好似啖啖肥膏咁。呢間嘅肉燥岩岩好 唔會太肥 又唔會無肉燥香,撈飯一流。東坡肉肥瘦平均,想一食再食。個飯仲有紅蘿蔔同蘿蔔 令成個飯感覺更好。 將來會繼續幫襯

將來會繼續幫襯
2020-09-14 341 views
一直喺中環工作都冇咩好食,一係就好貴。見到公司附近有新餐廳開張,今日終於去試試👍🏻 餐廳環境乾淨企理👍🏻 試左肉燥雞扒飯同凍奶茶 雞扒炸得好香口 肉燥份量夠多吾孤寒,奶茶好正!
肉燥雞扒飯
奶茶好正!
肉燥雞扒飯
2020-09-13 327 views
好感激公司有位同事日日自發幫大家叫外賣 佢真係好偉大 每日不辭勞苦地幫全公司叫外賣 而且仲好勇於發掘新野 今次佢就搵到呢間岩岩開業冇耐既台式餐廳喇!由於第一次叫呢間外賣 我就穩穩陣陣地叫左個應該實冇死已「食字肉燥脆蜜雞翼飯」(皆因本人認為雞翼係一樣好難煮得難食既食物 至多煮得唔好食嫁姐 而肉燥係呢間餐廳既主打食物 更係一間台式餐廳既靈魂 我相信應該唔會差得去邊既)事實證明我既選擇真係冇錯既 肉燥同飯都唔差 而雞翼都幾好食 甜甜地味道都幾得意 而且送到黎仲keep到脆口 唔錯唔錯!而份量方面 我本身食量中等覺得份量岩岩好 但食量太少少既男同事就可能未必夠喇總括黎講 食字路口絕對係「有下次」既選擇! 下次想試下佢既「邪惡豬油燒汁牛肋骨條飯」 唔知有幾邪惡呢?!好期待!
食字肉燥脆蜜雞翼飯

食字肉燥脆蜜雞翼飯
2020-09-10 451 views
今日去中環做野,路經見到有間新開既小店,比佢個招牌邪惡豬油鰻魚飯吸引左,一於坐低試下,兩個人坐低叫左一個鰻魚飯,一個脆雞扒蔥油撈麵,再加個蜜脆炸雞翼,個鰻魚飯真係好邪惡,豬油好香但唔會有油膩感,脆雞扒同雞翼都好正,但個蔥油就嫌佢太多蔥頭唔夠蔥葉凍咖啡都好好飲,下次要再試下其他野,因為見到仲有芝士系列既食物
邪惡豬油鰻魚飯
脆炸雞扒