2021-09-13
#guns_food_ #foodiegun 最近天氣真係好熱🥵, 咁啱我係荔枝角返工, 見到間新開嘅茶飲店, 咁啱又有discount, 所以就決定試下😳~ 原來係良心小店💛.芝戀玫瓏脆啵啵 $38其實單睇名, 真係唔係好知呢隻係咩味, 但店員話呢隻都幾出名🙈 所以就決定試下新嘢~ 點知原來係蜜瓜味!🤣 正合我意, 因為我平日就好鍾意食蜜瓜! 而佢呢隻蜜瓜味同其他茶飲店好唔同, 唔係啲好假好藥水嘅蜜瓜味, 返而真係飲落去唔會話太甜, 啱啱好~ 杯嘢分咗3層, 最上面係芝士奶蓋, 中間係蜜瓜肉同脆啵啵, 有少少沙冰嘅質感, 特別透心涼😌 最底下就係蜜瓜汁同脆啵啵~ 脆啵啵其實係好似蒟蒻嘅質感😍~ 正常應該一定食過, 但唔太肯定佢叫咩名! 煙煙靱靱, 整體係好飲嘅!😌.芝戀莓莓 $36海綿兔兔🐰 就試咗芝戀莓莓, 整體感覺同我果杯差唔多~ 都係芝士奶蓋係面頭, 然後中間係啲草莓沙冰同果肉~ 唔會話太甜~ 不錯喔!🤫.佢哋啱啱新開~ 有85折~ 學生有9折喔~ P.S. 店員好有禮貌同好nice.(💛💛💛💛💛為滿分)味道:💛💛💛(💛)價錢:💛💛💛環境: 💛💛💛服務: 💛💛💛💛💛 (so n
芝戀玫瓏脆啵啵 $38
芝戀莓莓 $36
佢哋啱啱新開~ 有85折~ 學生有9折喔~
P.S. 店員好有禮貌同好nice
(💛💛💛💛💛為滿分)
味道:💛💛💛(💛)
價錢:💛💛💛
環境: 💛💛💛
服務: 💛💛💛💛💛 (so nice!!)
Ig-able:💛💛💛💛
戀茶舍