2022-06-30
上網search 過間野唔係美X既!雖然個名有d似😂星期日要同屋企人飲茶,行過惠康果到見到有新店,就去試下。講真新都城飲酒都冇咩簡,個個星期都食果2間x港, 其他新開又唔好食🫣 試完呢間新野,難得唔伏唔貴仲要幾好食!人數夠多坐到入面既梳化位,位置闊落。飲早茶當然叫下早市特價點心,雖然要兩碟 ($28.8)咁叫,但都幾多款可以簡仲要都係我鐘意食既!茶同點心上枱果陣都好熱,應該係即叫即製我最鐘意食咸水角,次次都叫!咬左啖入面熱到出煙,外脆內軟,仲好足料!其他點心未到,已經差不多比人食哂🤭咖哩魷魚好惹味,辣味岩岩好!排骨配陳村粉呢個配搭好少有, 下面好似腸粉咁,吸哂排骨既湯汁!蝦餃燒賣都好正,皮簿餡靚,又大粒,同個合桃包差不多size! 最後仲有老壇酸菜魚牛柏葉非常好食! 所以影左個close up!
試完呢間新野,難得唔伏唔貴仲要幾好食!
人數夠多坐到入面既梳化位,位置闊落。
茶同點心上枱果陣都好熱,應該係即叫即製
咖哩魷魚好惹味,辣味岩岩好!
老壇酸菜魚牛柏葉