(Non-member)
尋日男朋友生日 想搵個環境清靜既地方食飯...見 科學園環境幾ok,於是尋日Lunch時間打電話去問佢地夜晚喺唔喺有buffet食,個小姐同我講有啊,仲好詳細地同我解釋話$128/位 再加一。我平時踩單車經過見冇乜人,所以本都打算唔book位,但個小姐話 你最好就book位啦!我轉個頭都有打去Book埋位,當時佢亦沒有同我講 當晚不招呼外客,仲幫我落左個booking。點知,夜晚去到時 個經理同我地講 有人book左成個場, 今晚唔招呼外客 =_=||雖然經理的態度好好... 喺咁鞠躬 say Sorry, 但你話 喺唔喺離譜吖...... 本想開開心心,靜靜地同男朋友過返個生日,點知... 唉!!下次出發前,記得最好打電話問清楚先好去吖!
尋日男朋友生日 想搵個環境清靜既地方食飯...

本想開開心心,靜靜地同男朋友過返個生日,點知... 唉!!

下次出發前,記得最好打電話問清楚先好去吖!
2010-06-07 15 views
尋日到科學園遊覽, 個度環境真係唔錯 (:但canteen d野真係好難食....以我呢個所謂set lunch為例, 星期六&日係唔包飲品, 有冇搞錯?!!!個薯餅完成冇味, 雞扒又唔夠味 *~* 真係早知大x樂冇咁嬲...
尋日到科學園遊覽, 個度環境真係唔錯 (:

但canteen d野真係好難食....

2010-06-06
$40 (Lunch)
星期六中午,有揸車又唔想去沙田市中心逼,科學園 Fresh 本來是一個幾好的選擇.其實上次幫襯,已經有唔係既好既經歷,就係: "唔該要乜乜丫" "冇!" "唔該要物物丫" "冇!"好,去隔離檔 "唔該要咩咩丫" "冇!"最後係無乜選擇下求其食d野.今次唔信邪,再去挑戰自己運氣.去日本檔,果然歷史重演,連叉燒拉麵都冇,唔係化?OK, 去泰國檔 (Equal Spice), 結果改寫左我一生,食左個史上最難食的泰式炒金邊粉.先講d粉,一見到碟粉,已經覺得唔對路,d粉濕到好似 BB 糊咁,又好似十日冇洗頭d頭髮,黏成一 pat, 再collapse 成一團.Gross!配料方面,芽菜欠奉、豆乾欠奉、蛋絲有少少,有幾粒蝦毛.調味方面,well, 唔鹹,唔甜,唔酸,可以去攞健康食肆獎.吓?有冇青檸?自備啦唔該.另外,d花生碎,食入口,林o既,我以為食緊 crispy rice,望真d,又真係花生喎.唯有安慰自己:唔益咪算你拾到 lor...呢蝶炒粉,令我獻出三個第一次:第一次食 Phat Thai 食到想死.第一次為唔好食o既食物影相,目的係引以為鑑,以儆效尤.第一次在踏出食肆門口的一刻發了個毒
其實上次幫襯,已經有唔係既好既經歷,就係:
"唔該要乜乜丫" "冇!"
"唔該要物物丫" "冇!"
好,去隔離檔
"唔該要咩咩丫" "冇!"
最後係無乜選擇下求其食d野.

今次唔信邪,再去挑戰自己運氣.
去日本檔,果然歷史重演,連叉燒拉麵都冇,唔係化?
配料方面,芽菜欠奉、豆乾欠奉、蛋絲有少少,有幾粒蝦毛.

呢蝶炒粉,令我獻出三個第一次:
第一次食 Phat Thai 食到想死.
第一次為唔好食o既食物影相,目的係引以為鑑,以儆效尤.
第一次在踏出食肆門口的一刻發了個毒誓,如果再回來,就天打雷劈.
2010-04-10
$40 (Lunch)
2010-03-17 10 views
今日(17-3-2010 Wed)同男友到科學園逛,o係人生路不熟o既情況下,而且又開始放lunch o既時間,就是但行o黎呢o度買o野食.我同男友分頭買o野食,我o係日.韓counter買一個$35.00o既照燒雞扒拉麵,加$5.00要凍檸水.我o係cashier畀完錢,就o係o個o度拎埋飲品,然後諗住去攞麵,點知叫我等叫No.,但我想坐出面喎,咪唔知我個No.得囉?唔理喇,我行出去先喇.之後我call男友o係邊?佢就o岩o岩買完o野,等o左一陣,我見佢重未出o黎,我就call佢話我o既麵都未拎,佢就行出o黎攞o左我張飛先.等o左一陣,佢攞我o既麵出o黎,咁我又繼續等佢,足足等o左有8-10分鐘時間,佢至怒氣沖沖咁拎住佢o既食物出o黎,係$35.00o既雞沙律牛角包套餐,飲凍檸茶.我o個碗拉麵賣相唔錯,雞扒已經有好多,其他配料都有好多,如獅子狗魚蛋,海帶,粟米粒,鳴門卷,蟹柳,半隻蛋,重有一種唔知咩口感似齋鮑魚o既o野.食落,拉麵有濃郁o既蛋味,雞扒煎得夠香,香料都夠,肉唔o鞋,最令人有驚喜o既係蟹柳,唔係o個啲假蟹柳,而真係蟹肉o個種.湯就清清淡淡,OK.我覺得呢個味道可以畀4.8

湯就清清淡淡,OK.

我覺得呢個味道可以畀4.8分.

而男友o既餐,湯係南瓜湯,正確啲講應該係南瓜蓉湯,呢個稠稀程度適中.而薯角一般,因為已經唔熱.至於雞沙律牛角包呢,我食到啲雞柳有雞皮,冰冰冷冷o既雞皮,感覺唔好受.
而牛角包又係凍o左,好一般.佢o個杯凍檸茶重厲害,冇檸檬o既,原來係雀巢檸檬茶.

呢個餐o既味道就只可以2.8分.

服務:
Cashier好似o係o度遊魂中,我話要照燒雞扒拉麵,佢就話照燒雞扒飯定食,好彩佢同事更正返;我話要凍檸水,佢就話奶茶.喂,請問你攪乜東東?

男友比我遲啲買o野食,但佢等佢o既餐等o左好耐,佢話不停咁出紅酒牛肉意粉,根本唔記得佢o個個,佢好嬲.

環境:
我覺得室內室外都唔錯.
照燒雞扒拉麵
雞沙律牛角包套餐
$37.50 (Lunch)
照燒雞扒拉麵
2010-02-03 7 views
其實上個月經過科學園見到呢間fresh都想嚟食buffet,今晚神推鬼擁就嚟咗呢間fresh話BBQ主打,梗係試吓先講,最初試佢個d燒丸同豬頸肉就OK啦,然後再食個隻豬仔肶,嘩正呀,好過食雞翼,細細隻有D肉,幾鬼過制,一口氣食咗6隻蝦就中中地,無驚喜返轉頭食頭盤,D三文魚好鬼大塊,兩塊加埋大個我塊面,而D泰式雞腳就SPICE咗D試埋甜品應該差唔多,有芝士CAKE、酥餅、燉蛋啦!個燉蛋好似正過小甜谷個D,好有蛋味、好滑D生果同大菜糕就好例牌閒日$128+10% 呢個價錢算OK啦PS:假期收$198+10%

,然後再食個隻豬仔肶,嘩
正呀,好過食雞翼,細細隻有D肉,幾鬼過制,一口氣食咗6隻
蝦就中中地,無驚喜

返轉頭食頭盤,D三文魚好鬼大塊,兩塊加埋大個我塊面
,而D泰式雞腳就SPICE咗D

D生果同大菜糕就好例牌

芝士CAKE、酥餅、燉蛋
咪係呢度燒BBQ
生果、大菜糕
2010-02-02
$140 (Dinner)
肉丸、豬頸肉
蝦、雞翼、豬仔肶
三文魚、泰式雞腳
芝士CAKE、酥餅、燉蛋
咪係呢度燒BBQ
生果、大菜糕
  • 豬仔肶、燉蛋
2010-01-28 16 views
本來已為科學園好似深山野領咁,但星期日去完之後,感覺唔同晒,簡直係城市中綠州講番間嘢,裝修一般般,但有d似隻船,中間嗰吧好似煙通咁幾攪嘢,個feel都算ok開始食頭盤先,有什果蝦沙律同煙三文魚,蝦都算新鮮但嫌沙律醬多咗d,三文就一般貨色,未算突出,不過不失,跟住就試吓個龍蝦湯,味就ok啦,杰d仲正熱咗身之後,就入正提『主菜』,BBQ都ok,西蘭鮮魷就淡d,有進步空間,不過都食咗10幾轉先停手,飽飽地就到甜品啦甜品之中藍莓芝士餅同『tea a mi so』都係我最愛,一件又一件,正走個陣影咗隻金旦,超正.......超好feel總括嚟講,呢間嘢同科學園為我帶嚟開心一天

開始食
頭盤先,有什果蝦沙律同煙三文魚,蝦都算新鮮

熱咗身之後,就入正提『主菜』,BBQ都ok

走個陣影咗隻金旦,超正.......超好feel

總括嚟講,呢間嘢同科學園為我帶嚟開心一天
外觀ok
什果蝦沙律&煙三文魚
龍蝦湯
BBQ同西蘭花鮮魷
我的最愛『美味甜品』
走個陣影咗隻大空船『金旦』
2010-01-24
$198 (Dinner)
外觀ok
什果蝦沙律&煙三文魚
我的最愛『美味甜品』
走個陣影咗隻大空船『金旦』
星期六夜晚就約左個舊朋友聚一聚..個到環境唔錯.最適合靜靜地甘傾偈..另外,出面個噴泉一流..好喇..我地開始時就食沙律..講真,佢d大蝦沙律好好味..隻蝦好鮮甜,但我就略兼沙律醬多左少少,但我朋友就好鐘意食.哈.除左沙律,仲有壽司,凍肉,煙三文魚等等既前菜..主食方面.其實款式方面.我就覺得幾多選擇..有焗,青口,炸蝦,鰻魚..fried rice and pasta...特別講–講有款印度煎餅併咖喱雞/牛腩..d汁送飯一流..甜甜地,但又有好香咖喱味..但d串燒就好韌..而且個賣相差少少.甜品方面,有驚喜!可能自己本身鍾意食甜品..有個朱古力咖啡慕士餅好正好creamy..同埋有個綠茶蛋糕.雜果撻,tiramisu好香酒味,又唔會太濃,而芝士餅.我就覺得﹔好流..仲有個黑糯米糖水..不過不失啦..整體黎講,,環境係幾好幾乾淨,,食物款式都算多,而質素方式就中上,起碼每款都係熱既..我諗佢地都改善梗既..

星期六夜晚就約左個舊朋友聚一聚..個到環境唔錯.
最適合靜靜地甘傾偈..另外,出面個噴泉一流..
好喇..我地開始時就食沙律..講真,佢d大蝦沙律好好味..
隻蝦好鮮甜,但我就略兼沙律醬多左少少,但我朋友就
主食方面.其實款式方面.我就覺得幾多選擇..
特別講–講有款印度煎餅併咖喱雞/牛腩..
d汁送飯一流..甜甜地,但又有好香咖喱味..
但d串燒就好韌..而且個賣相差少少.

甜品方面,有驚喜!可能自己本身鍾意食甜品..

雜果撻,tiramisu好香酒味,又唔會太濃,

起碼每款都係熱既..我諗佢地都改善梗既..

2010-01-16
$200 (Dinner)
  • 朱古力咖啡慕士
  • 即煎既扒
2010-01-14 9 views
主菜可以,但自助可取食物之款式太少。只有忌廉湯。炸洋沖圈,咖喱角。沙律。薄牛肉…主菜可跟甜品飲品各一。價錢可接受。但如自助食物可再多少少更好。
主菜可以,但自助可取食物之款式太少。
$100 (Lunch)
  • <輸入文字>
2010-01-14 12 views
個朋友生日, 她指明要去沙田科學園湖畔餐廳 Fresh Dining Concept,個朋友話想去好耐, 所以診她生日, 嘗佢心願 !星期日, 一行11人, 搭火車 (現在叫 "港鐵") 到大學, 再轉巴士入到 "科學園", 左搵右搵, 攞埋張Magazine 既介紹問人, 終於搵到FRESH ~~~科學園個地方都好寧靜下 (有朋友話荒蕪), FRESH 第1個比我既感覺係, 有D似 Food Court,但無所謂, 最緊要d野好食 ~食自助餐, 可以選擇坐 inside 或 outside,我地坐 Outside, 因為坐outside, 可以睇到音樂噴泉,但無大檯, 請個侍應幫手, 佢話要要自已搬wo ~無所謂, 自己搬, 心諗最緊要D野好食 ~跟住走去攞野食, 1) 冷盤: 無蠔, 無蝦, 無蟹2) 熟食: 無特別野食, 款小, 味道不太好3) 食物被掃清後, 很久才補上4) 燒烤食物要排隊攞, 仲唔係肯排就一定有得食, 因為係限量供應, 個廚師唔知點解擺好小野落去BBQ, 大家企住等... ..5) 燒烤食物,雞亦正常d, 但燒蝦就無味6) 朋友話羊扒好d... ..
個朋友話想去好耐, 所以診她生日, 嘗佢心願 !
科學園個地方都好寧靜下 (有朋友話荒蕪),
但無所謂, 最緊要d野好食 ~
自助餐, 可以選擇坐 inside 或 outside,
但無大檯, 請個侍應幫手, 佢話要要自已搬wo ~
無所謂, 自己搬, 心諗最緊要D野好食 ~
跟住走去攞野食,
1) 冷盤: 無蠔, 無蝦, 無蟹
2) 熟食: 無特別野食, 款小, 味道不太好
3) 食物被掃清後, 很久才補上
廚師唔知點解擺好小野落去BBQ, 大家企住等... ..
5) 燒烤食物,雞亦正常d, 但燒蝦就無味
6) 朋友話羊扒好d... ...(我唔食羊, 所以都無得食)
7) 飲品, Magazine 話每人一杯特飲, 但無, 只可以飲好汽水餅開出黎既 ....
仲要好難飲..最後只飲清水
8) 湯 - 陰公湯, 個味唔得
9) 甜品 都好難食
基本上, 只要有其中 1part ok 都好, 但他partpart 都 0甘, 真係好失望..
11個人, 一致裁定 呢間FRESH : BLACKLIST

用餐日期: 2010-01-10 慶祝紀念: 生日
是次消費: 差不多 HK$2400 for 11人

2010-01-10
$240 (Dinner)
Birthday
  • NO
家姐畢業, 難得有機會入科學園, 即本睇下呢間餐廳係咪真係食友所講咁劣評。(先此聲明, 本人跟high live deli/ 阿so絕無任何利益關係, 我亦都係第一次黎科學園) 為免假日人多, 所以我地一早book o左位, 12:30pm, 7個大人, 1個小朋友去到科學院, 12:20都未夠, 同收銀處個位哥哥講多聲, 佢話食buffet去左手面個間餐廳。去到見到真係小貓三四隻, 唔通真係如食友所言, 難食到咁!? 有一個senior staff帶我地去窗邊位坐底, 俾o左幾杯水我地, 我地就開始出去拎o野食la 我地由頭行到落尾, 驟眼所見, 好多盆都係裝滿食物, 而且下面仲有個爐一路整熱緊, 每款熱食都係噴緊煙, 並無食友所講要配給o既情況, 又睇下食物質揀如何首先試o左三文魚, 質素當然唔及高級酒店, 但係呢個價錢, 都總算唔錯la, 有魚味, 無雪味, 同埋大大一盆任你夾, 我食o左4 round!!! 札肉, 又係同三文魚一樣, 大大一盆, 擺得好靚, 有肉味, 而且仲好大片 串燒: 一大盆, 分開牛同埋豬, 中間仲有一盆沙爹醬任你點, 不過略嫌有D硬龍蝦湯: 呢個收埋

龍蝦湯: 呢個收埋響一個好大o既鐵桶入面, "畢" o既時候熱辣辣, 雖然係無材料, 但係又幾好飲wor, 我地每人都飲o左兩碗, 值得推介

沙律: 有菜, 有粟米, 有菠蘿 (應該係罐頭貨色, 因為好甜), 有蟹子沙律, 仲有D唔記得o左, 蟹子沙律好凍, 加上天氣又凍, 所以我食o左一次就無再添加la

薯蓉: 哈哈, 初初以為係南瓜蓉, 食落原來係薯蓉, 好surprise, 味道好好, 仲係熱辣辣

咖哩雞: 雞無咩雞咩, 可能係雪藏貨色, 咖哩亦都唔辣, 不過屋企人話OK, 加埋炒飯, 可以自製咖哩雞飯

焗芝士吞拿魚白汁長通粉: 嘩, 估唔到加埋芝士去焗咁有heart, 唔食都對唔住自己, 芝士應該係用o左mozzarella 芝士, 因為夾個陣, 有條絲可以拉出黎, 為o左食多幾款食物, 只係食o左一次

食完個長通粉之後其實已經飽飽地, 不過仲有好多食物未試, 因為要試甜品
秋刀魚, 牛舌, 雜菜, 法包, 炒飯......etc

甜品包括: 曲奇餅: 好鬆脆, 係唧花曲奇, 上面有少少果占, 唔錯呀, 小朋友食到唔停, 我地每人都添加o左幾次

綠茶蛋糕: 好膩...好似成口綠茶粉咁, 不過真係好勁綠茶味, 屋企人覺得好味, 我就麻麻la

Tiramisu: 驚喜之作, 好耐無食過咁濃酒味o既Tiramisu, 出面餅店都唔會落咁多酒, 哈, 不過有屋企人話太濃酒味, 食唔到, 我就覺得好好食la
細細一件, 可以再添食

酥皮果占!? 呢個無試過, 不過有屋企人話好食, 但係睇落賣相唔多吸引

雜果tart: 呢款都無試, 因為實在係太飽, 同埋睇落好多cream... 好膩

水果方面有火龍果, 蜜瓜, 西瓜, 我剩係試o左蜜瓜, 因為我不嬲都唔好水果
但係都幾甜呀, 係硬o左D

Services方面: 每次我地食完之後, D staff見到我地離開就會主動埋黎同我地收碟, 真係快到無人有, 又會主動加水, 刀叉匙絕對唔駛自取, 呢D services雖然係好基本要有, 但係真係值得一讚

環境方面: 實在係好大, 我諗其實係分開幾間餐廳, buffet個邊有間開o左一個位, 出面仲有好似條河咁o既o野, 環境唔錯, 週圍又有聖誕裝飾, 好乾淨, 間中會見到有人去買食物, 廚房個師傅會即刻整出黎俾客人, 真係好夠鑊氣o架, 下下都見到好大火, 餐廳隔離仲有D食物ge相, 好似有pizza食, 下次有機會入黎, 一定要試o下

最後仲有每人一杯飲品送, 咁o既價錢, 真係算唔錯la~ 唔明點解有咁多劣評, 定還是大家都去錯o左其他餐廳呀!? 響商場消費滿$100 仲可以免費泊車 4小時, 食飽飽之後, 我地繼續展開我地一日o既行程la~

(溫馨提示: 記住由正門入fresh dining concept, 轉左直入就會去到high live deli)
三文魚大大碟, 任你夾
認住佢, High Live Deli , 咪去錯其他餐廳
high live deli o既右手面, 出面有好大個巨蛋 =]
2010-01-02
$150 (Lunch)
Anniversary
三文魚大大碟, 任你夾
認住佢, High Live Deli , 咪去錯其他餐廳
  • 唧花曲奇
  • 龍蝦湯
  • 焗芝士吞拿魚白汁長通粉
  • 焗薯蓉
  • Pizza
天寒地凍, 諗住跟阿媽成班師奶朋友入去食個中午自助餐,其實之前上黎openrice睇到咁多人彈多過讚,已經不抱期望但山長水遠入到去, 食gei野竟然係咁,都咪話唔失望食物款式少得可憐, 如果想食西餐不如出去紅樹林/椰林閣食好過!盤海鮮闊麵係酸gei其他菜式就得d西蘭花、茄子, 但都係凍冰冰係主菜gei豬牛羊燒得ok 囉, d薯條都脆gei不過款式真係少得滯, 連魚果d都無!後來先上的那盤肉醬意粉可以接受,但已經食飽左食唔得多甜品個cake太甜, 建議食芒果好過士多啤梨(得堆忌廉)個龍蝦湯應該係罐頭野,乜湯料都無,橙色一劈杰野總括黎講,唯一可取的是個環境囉但食唔到更好gei野真係覺得可惜同浪費個美景仲差過出面d西餐廳其實如果要食一個完整西餐(有頭盤、沙律、主菜、甜品)果d不如去第度食,無謂入去呢度,因為呢度只係一個有得揀下少少野gei西餐,唔係雜錦乜都有gei buffet80蚊(仲未計車費wor) 真係唔抵食講真, 加埋車費,100幾蚊,晌出邊酒店都可以食到正野啦,仲可以好多款tim另外非buffet區仲有其他日式便當,韓式石頭飯,40零蚊,但睇落都好過西餐總之唔值得入去食自助午餐,

天寒地凍, 諗住跟阿媽成班師奶朋友入去食個中午自助餐,
但山長水遠入到去, 食gei野竟然係咁,都咪話唔失望

盤海鮮闊麵係酸gei
其他菜式就得d西蘭花、茄子, 但都係凍冰冰
係主菜gei豬牛羊燒得ok 囉, d薯條都脆gei
不過款式真係少得滯, 連魚果d都無!
後來先上的那盤肉醬意粉可以接受,但已經食飽左食唔得多
甜品個cake太甜, 建議食芒果好過士多啤梨(得堆忌廉)
個龍蝦湯應該係罐頭野,乜湯料都無,橙色一劈杰野

總括黎講,唯一可取的是個環境囉
但食唔到更好gei野真係覺得可惜同浪費個美景
仲差過出面d西餐廳
80蚊(仲未計車費wor) 真係唔抵食

總之唔值得入去食自助午餐, 因為無乜得揀!d野食又唔算好味!
2009-12-16
$80 (Lunch)
2009-12-15 5 views
昨晚和外國到港的朋友和小朋友十多人到這裹自助晚餐。價錢連coupon discount大人只是$108。以價論貨,當然合理。但我們可不是貪平嘛!環境......只是一個Food court食物......即燒的雞翼,竟然是冷的飲品......要拿coupon去換,每人限一罐......最出名的是7 UP,其餘的是美連達。要贊的是嬸嬸的態度,小朋友連續倒翻兩罐要付款的汽水,清潔嬸嬸仍笑面迎人總結:去了就算,未去也罷。

環境......只是一個Food court

食物......即燒的雞翼,竟然是冷的

總結:去了就算,未去也罷。
2009-12-14
$1380 (Dinner)
2009-12-10 13 views
如果你是看過亞蘇介紹而打算去這餐廳的話, 在這裡強烈建議你諗過別處好了, 它什麼地方唔妥當? 共有七宗罪:1) 一款食物被掃清後, 不會補貨, 而是上另一款, 較為好食少少的東西未必人人有得食, 手快有, 手慢冇。2) 燒烤食物要排隊攞, 仲唔係肯排就一定有得食, 因為係限量供應, 我見好多時排得較後的人都會不歡而散, 因為輪唔到!3) 燒烤食物要睇你彩數, 輪到才有得食, 你以為好好食嗎? 其實不然, 只不過是一般, 燒雞翼, 珍寶腸呢類普通到唔普通的都要輪, 好彩才有得食。4) 罐裝汽水大量供應, 但全部都是不知名的牌子。5) 菓汁超甜, 是濃縮品開出來的, 好唔掂。6) 想來杯咖啡或茶? 要另外比錢, 8元一杯。7) 刀义匙等等食具, 要自取, 似食堂多過似餐廳, 佢哋應該改名叫至啱。
4) 罐裝汽水大量供應, 但全部都是不知名的牌子。
5) 菓汁超甜, 是濃縮品開出來的, 好唔掂。
6) 想來杯咖啡或茶? 要另外比錢, 8元一杯。
7) 刀义匙等等食具, 要自取, 似食堂多過似餐廳, 佢哋應該改名叫[沙田科學園湖畔食堂]至啱。
2009-11-21
Birthday
  • 冇樣好野
  • 冇得推介
2009-12-09 5 views
環境係幾好 但d熱盤食物真係差 ,睇落去好似由Lunch Buffet擺到 BQQ Buffet。一心去到諗住食的BBQ食物:燒雞翼﹑ 羊架﹑牛仔骨,﹑雞扒﹑粟米﹑魷魚......等。但我一去到都是大約19:15,就已經冇晒燒魷魚﹑羊架同粟米,仲唔見佢哋會再出 不過都好在D 沙律﹑泰式Papaya Salad﹑泰式鳳爪﹑瑞士汁雞翼 都好食 而D甜品都OK : 芝士餅﹑抹茶蛋糕﹑Tiramisu﹑水果﹑泰式糕。但D蛋糕食完一個先再出另一款,每款仲只出一次。而一見D服務員攞甜品出嚟,我已經急腳行到出來 , 但去到碟都已經被人拿清。 (當時最多都係40人左右)最唔掂就係飲品,星期一至四只係包一杯飲品。而星期五至日任飲 雖則$120不是很貴的價錢,但呢餐絕對不值( 星期一至四 $120 , 用 coupon 可以減$18 )
環境係幾好

但d熱盤食物真係差

而D甜品都OK
: 芝士餅﹑抹茶蛋糕﹑Tiramisu﹑水果﹑泰式糕。但D蛋糕食完一個先再出另一款,每款仲只出一次。而一見D服務員甜品出嚟,我已經急腳行到出來 , 但去到碟都已經被人拿清。
(當時最多都係40人左右)
最唔掂就係飲品,星期一至四只係包一杯飲品。而星期五至日任飲

雖則$120不是很貴的價錢,但呢餐絕對不值

2009-12-08
$102 (Dinner)
2009-12-05 5 views
第一次去時dinner buffet只是$80, 食物就真係好麻麻,無咩食。不過坐得舒服,又無人同你爭野食. 當食個普通dinner. 無驚喜。尋日第二次食,約左成班15個舊同學聚會,加左價 $120, 食物明顯好左好多,多左BBQ,即燒,無人爭,任你囉,幾好味,熱盆都多左dd野食,salad bar 同 dessert都多左野,dessert竟然有驚喜,有個blueberry cake係好味tim wor。呢度我最buy係坐得舒服,人多人少都可以,靜靜地傾幾個鐘,坐室外對仲正,暗暗地,慢慢食。不過吾好預左去食好野囉,一定會失望,根本我一早食過,都知呀蘇係吹水啦,有咩理由講到咁勁食呢,可以係介乎普通 -- 好食之間啦。$120算係咁,仲有免費泊車 (注意,佢地 9:30會埋數,一定要問佢囉單泊車)。

2009-12-04
$120 (Dinner)