唱K同BBQ,無論三兩個定一班frd去抒下壓都非常適合~🍽️黑椒牛排|黑椒汁|𝟽𝟾🍽️碳燒雞扒|沙嗲汁|𝟼𝟾比起啲居酒屋同酒吧,喺尖沙咀可以用哩個價錢食倒扒都真係算係咁,仲要啲肉燒得勁juicy,去到一定要叫佢個牛排,點埋幾隻醬,真係會一口接一口。🍽️多春魚|腐乳汁|𝟼𝟾烤得超香口,多春又有魚肉,下酒必叫。🍽️牛油蒜蓉娃娃菜|𝟼𝟾娃娃菜只要加左蒜蓉真係無敵🥹🥹🥹🍹Long Island|𝟷𝟶𝟾🍸Margarita On Rock|𝟿𝟾🥃Vodka Soda|𝟼𝟾佢啲Cocktail都好岩飲,啲野食又好食,抵番晒同超滿足~
唱K同BBQ,無論三兩個定一班frd去抒下壓都非常適合~

🍽️黑椒牛排|黑椒汁|𝟽𝟾
🍽️碳燒雞扒|沙嗲汁|𝟼𝟾

🍽️多春魚|腐乳汁|𝟼𝟾
烤得超香口,多春又有魚肉,下酒必叫。

🍽️牛油蒜蓉娃娃菜|𝟼𝟾

Type of Meal
Dinner
  • 黑椒牛排
2022-09-22 38 views
IG見到尖沙咀新開左間樓上酒吧,收工就揾埋朋友去食下野。一入到去就係超大open area,有得唱k,有得掟鏢,而且佢地啲梳化坐落都幾舒服,啱晒成班朋友收工小酌吹水。我同朋友坐低之後就叫左份卡邦尼意粉,炸薯條,法式豬鞍架&酥炸豬手。卡邦尼意粉creamy 得黎唔算膩,質素唔錯👍🏻 炸薯條一炸好就送到黎,外脆內嫩,我同朋友都食到停唔到口😋 法式豬鞍帶點微焦,唔太肥又幾好咬口😆酥炸豬手已經去左骨,夠貼心。啲皮咬落超級脆,肉質肥瘦適中,食落唔會太咸。酒吧入面有啲大房,問起店員先知佢地有包場包房服務,仲有得燒烤,有機會可以試試😙
IG見到尖沙咀新開左間樓上酒吧,收工就揾埋朋友去食下野。
卡邦尼意粉creamy 得黎唔算膩,質素唔錯👍🏻
炸薯條一炸好就送到黎,外脆內嫩,我同朋友都食到停唔到口😋
法式豬鞍帶點微焦,唔太肥又幾好咬口😆
2022-09-20 32 views
🤍Friday Bar & Restaurant🖤尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈14樓📍今次同朋友嚟咗尖沙咀呢間酒吧餐廳,環境闊落坐落都幾舒服,入邊仲有幾款game同埋見到有唱K包場服務!同朋友坐到差唔多10點幾先走。🍖酥炸去骨原隻豬手 $198全晚CP值最高嘅嘢食!豬手炸完上到嚟仲係熱辣辣出煙,豬手皮脆到好似薯片咁,加上肉又多汁鮮嫩,大大隻都食得哂!另外仲會有醬汁可以揀,我哋揀咗孜然粉同埋泰式酸辣汁,辣辣哋夠開胃~🐟🍟炸魚薯條 $88炸魚唔算大嚿,但係厚切得來咬落去多汁又滑,質素都唔錯,你仲有一隻蜜糖芥末醬可以點,芥末味好重,同平時食開嘅蜜糖芥未完全唔同!🧀卡邦尼意粉 $78意粉煮得好煙韌,再加埋蘑菇碎同埋煙肉粒粒啲口感,$78來講都真係幾抵食。🦪蒜茸牛油燒蠔 $68性價比十足,估唔到會有四隻生蠔!面頭佈滿嘅蒜蓉再加上牛油香氣,同生蠔非常之夾!🍹Virgin Mojito $78Mocktail必揀!清新嘅青檸加上薄荷葉,呢杯就啱晒唔飲酒嘅人!🥃Sex On The Beach $98呢杯酒用左vodka同橙汁溝成,味道甜甜地入口唔濃烈,但後勁十足!唔習慣飲酒嘅人就要
🤍Friday Bar & Restaurant
🖤尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈14樓

🍖酥炸去骨原隻豬手 $198

🐟🍟炸魚薯條 $88

🧀卡邦尼意粉 $78

🦪蒜茸牛油燒蠔 $68

🍹Virgin Mojito $78

🥃Sex On The Beach $98
呢杯酒用左vodka同橙汁溝成,味道甜甜地入口唔濃烈,但後勁十足!唔習慣飲酒嘅人就要小心啲啦,尤其係女仔!
今日嚟到位於尖沙咀嘅Friday Bar and Restaurant 除咗同朋友小酌兩杯,今次仲口痕幫襯左佢哋嘅餐點,覺得佢哋嘅伴酒菜都非常之優秀,同大家推薦下!我哋叫咗:炭燒牛脷 👅牛脷用孜然粉醃製過,真係好香口,加埋佢嘅牛舌厚度適中,肉質飽滿,唔錯!黑椒牛扒 🥩我哋叫咗七成熟,呢排牛扒當然算不上出面扒房嘅美國安格斯牛肉,不過所謂百貨應百客,肉質真係唔錯,亦都唔會癡牙,味道,絕對合乎我嘅期望!蒜蓉牛油扇貝 🐚扇貝好鮮甜,而且蒜蓉超級多,啱晒超鍾意食蒜蓉嘅人類重慶燒茄子 🍆呢個少茄子真係有啲辣,好又去咗重慶嘅感覺,食完即刻飲咗大半杯 fruit punch 不過傳銷來講,我諗呢一度嘅燒茄子真係好出色,嚟到一定要嗌呢一個茄子!炸魚薯條 🍟坊間好多炸魚薯條都係提供茄汁配沙律醬,特別,冇沙律醬但係有芥末,之前去過英國,都發覺當地人比較鍾意食芥末點魚柳,薯條嘅份量亦都好多,上到桌嘅時候仍然保持香脆,值得一讚!Fruit Punch 🍒Homemade lemonade 🍸——————為食分界線——————📍Friday Bar & RestaurantHong Kong, 尖沙咀加拿分道25
我哋叫咗:
炭燒牛脷 👅

黑椒牛扒 🥩

蒜蓉牛油扇貝 🐚
扇貝好鮮甜,而且蒜蓉超級多,啱晒超鍾意食蒜蓉嘅人類

重慶燒茄子 🍆

炸魚薯條 🍟

Fruit Punch 🍒
Homemade lemonade 🍸
——————為食分界線——————
📍Friday Bar & Restaurant
Hong Kong, 尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈14樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧
2022-09-20 22 views
收工同朋友去輕鬆下, 去左間酒吧餐廳, 係TST N2出口行1分鐘就到.呢度有得包場, 包房, 唱K, 掟鏢, BBQ. 所有野都好齊全.食物方面非常有水準, 都係即叫即製, 新鮮熱辣, 比一般酒吧的食物高質. 點左2杯飲品, 一杯open cocktail, 一杯grapefruit juice同埋下面幾樣食物.炸魚薯條 - 薯條熱辣辣, 炸魚就外脆內軟, 非常好吃蒜茸牛油扇貝 - 大量蒜茸, 配上牛油, 辣椒. 蔥花, 非常香口燒雞心 - 非常罕有的菜式, 這裡差不多17隻雞才做到, 配上燒汁, 十分香口燒虎蝦 - 即叫即燒, 配上辣椒粉, 鹽等. 十分惹味, 還有店家自製的泰式汁, 十分搭配卡邦尼意粉 - 意粉香滑, creamy, 配上煙肉粒.

炸魚薯條 - 薯條熱辣辣, 炸魚就外脆內軟, 非常好吃

卡邦尼意粉 - 意粉香滑, creamy, 配上煙肉粒.
2022-09-19
2022-09-18 15 views
今日就同朋友去咗一間新開嘅酒吧,位於尖沙咀嘅,環境都幾寬敞,仲有一個鏢靶,可以玩飛鏢添,玩得幾開心嘢食方面,有串燒BBQ為主,叫咗個燒牛扒,一個炸魚薯條,另外仲要叫我一個燒大蝦先食個牛扒,可以點選左腐乳醬汁。灰腐乳醬汁配牛扒,依個都幾大衝擊,Mix and match非常之特別腐乳嘅香味再加牛扒嘅肉汁加持,產生微妙嘅化學作用,牛扒燒到七成熟,面頭搽咗蜜糖之後,令到個味道更加香濃,肉汁可以得以鎖住另外就係炸魚薯條,真係令人十分之驚喜,大大塊嘅炸魚,咬落去脆卜卜口感,再配合著肉汁豐富嘅魚肉,即叫即炸,真係零捨不同薯條金黃,一樣脆卜卜,78蚊,個份量真係好多,值得一讚另外就係佢嘅大蝦,再加咗香草嘅關係,令到個香味更更持久,燒得啱啱好,咬落去肉質非常的Q彈

先食個牛扒,可以點選左腐乳醬汁。灰

薯條金黃,一樣脆卜卜,78蚊,個份量真係好多,值得一讚

呢邊新開咗間restaurant & bar 環境舒服好多大卡位 有得唱K掟鏢玩骰盅仲可以燒烤~ 仲有得包場或者有包廂 好啱一大班朋友黎gathering😆 單點食物選擇都好多 全部同餐廳有得揮 幾好食架🤪 以QR code落單泰式豬頸肉 $78豬頸肉本身已鋪滿泰式醬汁 酸酸甜甜 入口較濕潤唔乾身 邊邊帶少少焦香嘅感覺 爽口得黎軟身 可以同泰式餐廳媲美👍🏻😋炸燒賣 $58價錢比較貴 即叫即炸再灑上椒鹽 燒賣煙韌彈牙又惹味 避風塘魷魚鬚 $98一送上黎已經聞到超香 超大量炸蒜、蔥、辣椒粒、乾蔥,魷魚鬚入哂味 鹹甜香辣互相平衡 味道非常豐富 都有啲辣 輕微嗆鼻 但好好食 同時炸得香脆 魷魚份量都幾多 高質👍🏻炸魚薯條 炸得好香口 魚肉實身 炸魚同薯條都加咗少少椒鹽調味 有蕃茄醬同芥末醬可以點炸雞粒炸雞粒配咗泰式辣醬 都係新鮮炸起 雞粒外脆內軟 有少少肉汁 肉質幾嫩卡邦尼意粉Fruit Punch

泰式豬頸肉 $78

炸燒賣 $58
價錢比較貴 即叫即炸再灑上椒鹽 燒賣煙韌彈牙又惹味

避風塘魷魚鬚 $98

炸魚薯條

炸雞

卡邦尼意粉

Fruit Punch
Frenched Iberico pork rack 法式豬鞍架 $128 法式豬鞍架係個人認為最好正嘅main course 🍖,擺盤唔錯用嚟影相幾靚📸,大碟口感又夠淋,仲有小小辣嘅黑椒汁可以點埋一齊食🌶Grilled oysters with butter and garlic🧄 蒜蓉牛油燒蠔 🧈 $68呢款一式四隻蒜蓉牛油燒蠔除咗有少少蔥花點綴🌿,顧名思義有滿滿嘅蒜蓉喺蠔嘅免頭覆蓋住🦪,啱晒一眾蒜蓉控食! Eggplant with garlic 秘製蒜香茄子🍆 $68個秘製蒜香茄子望落去完整好大條,而且口感好軟身😍,係個相對健康嘅燒烤小食Chicken thighs 🍗 雞腿肉 $68雞腿肉其實係傳統嘅日式雞軟骨串燒🍢,免頭係classic 甜甜地嘅日式燒汁,仲有埋沙嗲醬可以點Fruit punch 🍹 $78左邊嘅Fruit punch係signature 酒吧必有嘅飲品,味道偏甜🥭,酒精味唔太濃,容易入口餐廳提供包場服務,可以唱K🎤、玩飛鏢🎯,係一間適合一大班朋友放工聚會、happy hour 嘅樓上酒吧🍺

蒜蓉牛油燒蠔 🧈 $68

Chicken thighs 🍗 雞腿肉 $68

Fruit punch 🍹 $78

最近發現咗一間環境幾好,好啱朋友gathering嘅樓上酒吧,原來餐廳可以包場,有D似K房(其實係可以唱K),主打食燒烤。黑椒牛排(黑椒汁)HK$78黑椒牛扒配搭黑椒汁,雙重黑椒,味道比較香。而且質感都軟熟,配搭飲吓嘢好啱。蒜香火雞腎(沙嗲汁)HK$68我超鍾意食呢個,因為好爽口,加上蒜蓉味好香,亦都可以自由配搭沙嗲汁,味道層次更豐富。雞腿肉3串(泰式汁)HK$68 質感就比較滑,甜甜地,好食。秘制雞中翼(泰式汁)HK$58 有六隻雞翼,本身都好夠味個秘製雞翼,鍾意亦都可以點上泰式汁,酸酸甜甜更清新。蒜茸牛油燒蠔/4隻HK$68蒜茸牛油扇貝/2隻HK$68海鮮方面有燒蠔同扇貝,蠔有四隻,蒜蓉牛油味都比較重,調味香。扇貝都好彈牙呢!PineappleHK$58Virgin MojitoHK$78飲品方面今日就想飲啲冇酒精嘅飲品,果汁同冇酒精嘅Mojito都係不錯的選擇,見到旁邊啲人都比較都係飲酒精類,最緊要係坐得舒適傾得開心!

黑椒牛排(黑椒汁)HK$78

蒜茸牛油燒蠔/4隻HK$68
蒜茸牛油扇貝/2隻HK$68

PineappleHK$58
Virgin MojitoHK$78
2022-09-08 185 views
🍺放工想同朋友搵個大家都「就腳」嘅地方飲杯嘢吹吓水💦朋友仔介紹呢間係尖沙咀這樓上酒吧就超方便喇👍👍呢間酒吧餐廳仲🈶️有包場又可以唱K🎤仲有飛鏢玩🎯🎯環境夠大又舒服添🥳🥳好啱一班朋友收工上黎happy hour呀🥃🍸🍺🍻🍹🍷🍾🍱特色雜扒拼盤$288🌈 特色拼盤🈶️好多野食架❤🈶️牛扒🐃雞扒🐔豬扒🐷台灣香腸🍡薯條🍟一次過食齊5⃣️款美食🥳佢哋仲有一個好細心嘅安排❤就係佢將全部扒類、台灣香腸都切晒一件件🔪基本上你係唔需要🔪咁就可以同朋友一路傾偈一路食啦👍讚讚讚🥳🥳🥳🐂炭燒牛脷$78🌈我平時係十分之鍾意食牛脷🐂特別係炭燒牛脷🥳🥳牛脷夠柔軟🔥燒得仲得好脆口添👍一啲都唔會鞋颯颯❤️口感仲好豐富又juicy呢🥳🥳🦐燒虎蝦兩隻$58🌈 鹽燒老虎蝦大大隻🥳仲夠晒新鮮🔥蝦身布滿鹽粒帶鹹香🔥好奇妙🔥鹽粒配埋鮮甜虎蝦🦐產生左非常特殊嘅味道❤唔單止保留左蝦嘅鮮味🎏仲好爽口添🥳🥳🍄燒冬菇$18🌈 呢個燒冬菇🍄賣相普普通通🥢燒完嘅味道好香🔥口威仲唔會「乾蒸蒸」添🔥味道甜甜地🍬做小食就一流喇👍👍呢個絕對係🈶️驚喜🥳🥳又抵食呀👍👍👍🍾Drink 🥂🍹Fruit punch$78🥳🍸Home-made lemonade $78🥳

🍱特色雜扒拼盤$288

🍸Home-made lemonade $78🥳
  • 炭燒牛脷
  • 特色雜扒拼盤
  • 燒冬菇
尖沙咀加拿分道開咗間新樓上酒吧🍻今晚就同朋友來chill吓🥂入到餐廳已經有幾座飛鏢玩🤩坐位非常闊落空間感十足地方乾淨企理另外餐廳仲有VIP房🤩有包場服務添😆可唱K🎤及燒烤🍡哩度用QR code點餐夠哂方便食物方面有多款選擇😋串燒🍡燒海鮮🍛中西日式小食🍤意粉類🍝泰式等....每款食物都可以自選醬料🤗🌟推薦食物🌟日式蝦多士(小辣)蒜茸牛油扇貝(2隻)蒜茸牛油燒蠔(4隻)黑椒牛排(小辣加泰式汁)泰式豬頸用(中辣加泰式汁)串燒翠玉瓜(小辣加椒絲)想讚每款食物份量好大碟又夠哂惹味🌶🔥燒海鮮蒜蓉又夠多另外推薦點食物選泰式醬🌶夠哂辣🤤配肉類更加好味🥒仲有翠玉瓜有驚喜喎🤩好爽脆加上辣椒絲更加惹味🔥飲品酒類都好多選擇🍻🍹點了倆杯普通得黎又幾特別飲品😍Bartender將Gin Tonic🥃🍹Fruit Punch調較顏色好靚🤩味道又不會太過甜📸又可以打吓卡😆總括餐廳環境真係幾舒適😂岩哂成班朋友聚會嘅樓上酒吧🍻
地方乾淨企理

另外餐廳仲有VIP房🤩有包場服務添😆可唱K🎤及燒烤🍡

哩度用QR code點餐夠哂方便
食物方面有多款選擇😋
串燒🍡燒海鮮🍛中西日式小食🍤
意粉類🍝泰式等....

每款食物都可以自選醬料🤗
🌟推薦食物🌟
日式蝦多士(小辣)
蒜茸牛油扇貝(2隻)
蒜茸牛油燒蠔(4隻)
黑椒牛排(小辣加泰式汁)
泰式豬頸用(中辣加泰式汁)
串燒翠玉瓜(小辣加椒絲)

想讚每款食物份量好大碟又夠哂惹味🌶🔥燒海鮮蒜蓉又夠多

另外推薦點食物選泰式醬🌶夠哂辣🤤配肉類更加好味

🥒仲有翠玉瓜有驚喜喎🤩
好爽脆加上辣椒絲更加惹味🔥

飲品酒類都好多選擇🍻🍹
📸又可以打吓卡😆

總括餐廳環境真係幾舒適😂岩哂成班朋友聚會嘅樓上酒吧🍻

2022-09-06
$300 (Dinner)
  • 串燒翠玉瓜
  • 黑椒牛排
  • 日式蝦多士
  • 蒜蓉燒蠔
💛🤎🧡意外發現🍸新餐酒吧喺K11行完街街,就搵下有咩好嘢食🤣夜晚晚,屋企人提議搵chill啲嘅地方食下嘢 飲下嘢🫢一於上網睇吓附近有咩新餐廳夠chill又唔遠先🤣最後就決定依間Friday Bar & Restaurant🍸Openrice除咗地址,就冇其他資訊😆一於去探險先😛 到埗後先問店員拎餐牌,睇下有咩啱飲啱食再入座😆🧡酥炸去骨原隻豬手🧡 $198初頭以為$198一隻豬手唔會好大隻,但原來份量好足夠😂去骨後食得好過癮!雖然係炸過🐷但係冇咩油膩感,沾少少泰式辣汁食🌶清新又開胃!💛蒜蓉牛油燒蠔💛 4隻 $68落單嘅時候冇睇清楚,上菜嘅時候先發現原來係$68/4隻🦪每隻都好飽滿多汁,呢個價錢有四隻都幾抵食🤤❤️雞心❤️ 3串 $68雞心串燒喺酒吧並唔常見,既然依度有得食梗係要試吓🫀烤過後更香更有口感,將雞心沾少少沙嗲汁又有另一番風味🐥🖤White Russian🖤 $108依杯係屋企人嗌嘅,其實應該會有鮮奶油on top😆不過咁啱餐廳冇晒鮮奶油,所以就變咗Black Russian啦😛除咗vodka,入面仲有coffee liqueur☕️味道偏苦,不過作為long drink都幾啱💕🤍Pi
💛🤎🧡

雞心

🖤White Russian🖤 $108
White Russian

🤍Pina Colada🤍 $98
沙冰就啱晒夏天飲,Pina Colada以Rum做base,再加一啲熱帶風情嘅味道😗例如椰子同埋菠蘿汁,清新帶甜🧉適合女生💕
Pina Colada

依間新嘅餐酒吧有驚喜😍雖然係位於尖沙咀,仲要喺商場附近🤣但係佢價錢都唔貴,而且仲係食得飽添!其實佢仲有意粉類同埋其他嘅燒烤㗎😏有興趣都可以過嚟試吓!

埋單嘅時候,店員話佢哋仲有包場及包房服務,可以唱K同埋燒烤🤩睇嚟下次聚會有着落啦😎BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️

📍Friday Bar & Restaurant
📍尖沙咀加拿分道25-31號國際商業信貸銀行大廈14樓

2022-09-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
蒜蓉牛油燒蠔
雞心