疫情時期 都儘量減少外出食飯啦 大多數都會喺屋企煮飯仔 ,買餸有時都會一次買兩日嘅份量 ,街市太多人了!! 今日無意之間系社交平台發現呢間 “ g-gourmethk 高美棧 “ 入面有好多唔同國家嘅肉類 ,依家仲做緊優惠有唔同嘅福袋 ,由$300幾至$800都有 我系社交平台 留言,就有專人搵我 之後同佢地講返 個人資料地址 ,就有專人送上門啦 仲可以貨到付款添 真系安心又放心 送到屋企 仲凍冰冰 ,保冷得好好 🔹安格斯肉眼• 鹽🧂•牛油🧈•黑胡椒 落牛油🧈 ,大火每邊煎半分鐘到1分鐘 中間落少少鹽同黑胡椒調味 就可以啦 切開有4-5成熟 ,我比較鍾意食生啲 牛肉唔需要刻意調味 可以食到自身既牛肉味 ,牛肉唔算好肥 幾有咬口 。🔹帶子•鹽🧂•牛油 🧈落牛油🧈 ,中火每邊煎1-2分鐘至表面金黃色 ,落少少鹽 ,就食得啦 帶子都好厚身又好大粒下 ,我煎得啱啱好 表面金黃入邊仲好滑 仲留有肉汁架 ,食到有啲唔夠喉添 !!正宗冰島銀鱈魚切片🐟 • 鹽🧂 •牛油🧈 •檸檬🍋 落牛油🧈 ,慢火煎10-20分鐘 ( 視乎條魚大細 ) ,至金黃色落少少鹽 上碟前落少少檸檬汁 食得啦 條魚
疫情時期 都儘量減少外出食飯啦

仲可以貨到付款添 真系安心又放心

送到屋企 仲凍冰冰 ,保冷得好好

🔹安格斯肉眼

• 鹽🧂
•牛油🧈
•黑胡椒

🔹帶子

•鹽🧂
•牛油 🧈

,食到有啲唔夠喉添 !!

正宗冰島銀鱈魚切片🐟

• 鹽🧂
•牛油🧈
•檸檬🍋

條魚就算急凍過 ,都仲食得出好新鮮 ,魚肉好滑身 ,魚腩個位 好有魚油香 ,加上配埋檸檬汁 仲醒神開胃左

Delivery
高美棧喺社交平台落單,上門免運費送到~呢個海陸空套餐$400仲有找,真心方便而且抵食。入面福袋有幾多款式,包括美國霜降安格斯肉眼,美國厚切牛柳,帶子,M4和牛漢堡,比目魚,西班牙黑毛豬扒⋯ 質素都唔錯!唔使好識煮嘢食都一樣可以輕鬆處理食材。美國霜降安格斯肉眼好香牛味,;帶子大大粒好彈牙;比目魚我就煎得外皮香脆,裡面都好滑;西班牙黑毛豬扒肉質比較爽~ M4和牛漢堡肉質都好正好鬆化。個網仲有好多其他嘢食揀,其實都details同埋都算係幾抵食,值得試吓。p.s. 響社交平台 度落單,打我每個福袋介紹下面留言,就會有專人聯絡落單,免運費仲可以貨到付款
唔使好識煮嘢食都一樣可以輕鬆處理食材。
美國霜降安格斯肉眼好香牛味,;
帶子大大粒好彈牙;
比目魚我就煎得外皮香脆,裡面都好滑;
西班牙黑毛豬扒肉質比較爽~
M4和牛漢堡肉質都好正好鬆化。

Delivery
抗疫生活,最近幾個月家中雪櫃常備各種凍肉是常識吧~由西冷到各式刺身,和牛福袋,生蠔無激素健康食材都有供應專營世界各地既高級食材,買滿500即可送貨經營多年,經驗豐富,在網站直接下單就可以購買,慳時間,快捷方便!最重要係食材優質,價錢抵買!選擇又多!高美棧G-Gourmet買滿$500免費送貨!地址荃灣大窩口大廈街15號大窩口商場鮮薈市場52A鋪高美棧營業時間: 星期一至日 10AM-7:30PM聯絡電話:6683 8986信譽良好。價錢公道 比出邊起碼平60% 和牛福袋超抵買!貨到付款,買得方便安心部分產品較市場平曾獲多間媒體報導快D睇下我買左乜野備貨儲糧啦!美國乳牛頸脊 PRIME火鍋切片厚切黑安格斯西冷 (500克)一片 西班牙黑毛豬扒 醉酒豬手粒 一包2磅裝THE SOUP SPOON 特濃即食磨菇湯美國乳牛頸脊 PRIME火鍋切片打邊爐,拿來包著金菇,蘆筍卷來煎也非常好吃美國乳牛牛頸脊爽滑味濃, 坊間少有, 頸脊指牛頸至牛膊中間的一段肉,由於活動量較多,肉質相對結實爽滑,肉味較濃郁,優質的油花佈會尤其密集。切片或起雙飛,灼幾灼就食得。黑格斯西冷(厚切) 一件足2~3人食用肉質有
抗疫生活,最近幾個月家中雪櫃常備各種凍肉是常識吧~
由西冷到各式刺身,和牛福袋,生蠔
無激素健康食材都有供應
專營世界各地既高級食材,買滿500即可送貨
最重要係食材優質,價錢抵買!選擇又多!

高美棧G-Gourmet
買滿$500免費送貨!

地址荃灣大窩口大廈街15號大窩口商場鮮薈市場52A鋪
高美棧
營業時間: 星期一至日 10AM-7:30PM
聯絡電話:6683 8986
信譽良好。價錢公道 比出邊起碼平60% 和牛福袋超抵買!
貨到付款,買得方便安心
部分產品較市場平
曾獲多間媒體報導
快D睇下我買左乜野備貨儲糧啦!

美國乳牛頸脊 PRIME火鍋切片
厚切黑安格斯西冷 (500克)一片
西班牙黑毛豬扒
醉酒豬手粒 一包2磅裝
THE SOUP SPOON 特濃即食磨菇湯

美國乳牛頸脊 PRIME火鍋切片
打邊爐,拿來包著金菇,蘆筍卷來煎也非常好吃

黑格斯西冷(厚切) 一件足2~3人食用
肉質有彈性,肉味最濃既部份
西班牙Iberico黑毛豬扒2件裝 400g
簡單調味煎一煎就食得,非常簡單容易處理
肉質細緻而嫩滑,有獨特既甘甜肉味
$48就有兩件

伊比利黑毛豬於高山放養,全以橡樹果實為天然食糧。在小豬十個月大左右,就會被帶到廣大的橡實林地裡面自由放牧,林地在十一月到二月之間充滿了飽滿肥嫩的橡實以及野生香料像是迷跌香百里香。
仲有好多自家製既特色小吃售賣
醉酒豬手粒,解凍就食得,酒味香,非常入味
懶人必備即食佳品
皮爽入味,連骨都想食埋呀~
 濃湯湯包 綿滑香濃順侯, 綿滑質感
真材實料、全素、無麩質!
無添加防腐劑!無添加味精!冷壓製造!
小朋友都岩飲
1包約500g已足夠2人飲
只需直接加熱飲用,非常方便!
保存方式:冷藏於-18℃或以下

經典俄式蘑菇濃湯
湯品靈感起源於俄羅斯的一道料理酸奶牛肉,因應品牌減少碳足跡的訴求,因此將酸奶牛肉中的牛肉替換成了各式菇類,而設計出了這道俄式蘑菇濃湯。
成份
湯底(水、胡蘿蔔、洋蔥、韭菜、香草)蘑菇、香菇、奶油、玉米粉、洋蔥、植物油、香草、糖、鹽、大蒜
備註
湯品有含韭菜不適合哺乳媽媽食用
素食可用
含乳製品
無麩質
可另加錢換購 岩鹽,黑椒碎,香草

同網上同價,住附近既可以過黎
住得遠既朋友可以選擇網購!
 除了各種牛扒以外,更有多款凍肉選擇
包括雞,一口豚肉粒,CP食品等等~

腩片,豬扒,鴨胸,黑毛豬午餐肉,豬架,一口和牛粒
各種刺身,魚扒,生蠔,法國鵪鶉
Waiting Time
6 Minutes (TakeAway)
2020-06-03 203 views
抗疫在家,令我多左超多時間係屋企煮野食,搞到我經常網上買凍肉,除左我會買氣炸鍋食物,都會買下扒類,今次發現高美棧既凍肉好抵食,有網頁直接落單,專人好快回覆,4點前落單,第二日就送到,方便快捷,最緊要送貨過程唔會搞到凍肉溶晒雪,品質保證今次買左美國霜降安格斯肉眼、美國全穀飼豬扒、美國曼特斯黑牛西冷、加拿大豬斧頭扒,煮法好簡單,唔識煮都完全冇難道美國全穀飼豬扒今次整左洋蔥豬扒,包裝好好,豬扒軟腍加拿大豬斧頭扒,好厚好大塊,第一次煮,將鹽醃20分鐘,煎香,9成熟,再加黑胡椒已經好好味,而且仲鎖住肉汁,好juicy美國霜降安格斯肉眼,美國曼特斯黑牛西冷,解凍完後,肉質都唔會變深色,將扒用鹽和黑椒醃好,之後煎自己喜愛既熟成度就可以,因為我比較喜歡生,煎了3-4成熟,肉質軟腍,牛味濃。

美國全穀飼豬扒今次整左洋蔥豬扒,包裝好好,豬扒軟腍

美國霜降安格斯肉眼,美國曼特斯黑牛西冷,

大窩口嘅高美棧專售優質急凍食材,和牛方面更專賣熊本及佐賀和牛!今次黎到入左少少貨,下次只要網上訂購滿$500,就免費送貨!花雕醉雞翼 一磅裝, 解凍後即食! 湯汁拎埋煮米粉吸味超正!總共選購了5樣食材~美國曼特斯黑牛西冷 特色在於脂肪比例唔高, 牛肉肉味較突出!用玫瑰岩鹽同黑椒醃半小時已經夠,牛肉質地軟稔,肉味濃郁。筋位部分脆身牛油香氣十足。煎至5成熟剛好!還有比較少見到的濟州韓牛漢堡 漢堡肉偏散, 但牛肉味好濃郁。thesoupspoon 嘅帶辣蕃茄湯係店員推介。呢個品牌可以話新加坡湯界的星巴克,出名健康無添加,呢度竟然有得賣。只要翻熱番就飲得,超方便!松葉蟹鉗解凍就食得,肉質鮮甜!我仲拎左黎放落茶碗蒸及做炸蟹鉗添

花雕醉雞翼
一磅裝, 解凍後即食! 湯汁拎埋煮米粉吸味超正!

總共選購了5樣食材~

美國曼特斯黑牛西冷

特色在於脂肪比例唔高, 牛肉肉味較突出!

煎至5成熟剛好!

還有比較少見到的濟州韓牛漢堡

漢堡肉偏散, 但牛肉味好濃郁。

松葉蟹鉗
解凍就食得,肉質鮮甜!
我仲拎左黎放落茶碗蒸及做炸蟹鉗添
2020-05-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • The soup spoon
2020-06-02 33 views
疫情期間,自己都唔太敢行街,但又想食一啲優質食材,所以唯有叫外賣。這一間店舖,提供外賣服務。所以我就入佢社交平台同埋去佢個網店 ,去搵自己鍾意嘅食材。只要在網上落單,免運費之餘,亦可以選擇貨到付款,更安心。我就一日內已經收到食材。非常迅速。食材仲用冰袋妥善咁樣包好, keep住個新鮮。我叫咗佢一袋雞翼,裏面係已經由韓式醃製過嘅雞翼,小小辣,我拆咗袋之後,將佢放入焗爐度焗,10分鐘之後,拎返出嚟,就已經聞到浸香味。我仲叫咗佢黑毛豬,依家黑毛豬都好難買到,但係佢個黑毛豬啲肉非常爽。加埋少少配料入去醃制,煎完出嚟之後,就非常好食。仲有買咗佢一袋牛尾,諗住之後加埋茄膏、蔬菜、同埋其他配料去整牛尾湯。😋😋煎魚鮫都係我其中一個想做嘅嘢,因為自己都好鍾意食,啲肉好嫩滑。最後就係八爪魚刺身,八爪魚刺身配埋一個酸酸辣辣嘅醬一齊食,就非常開胃。

我就一日內已經收到食材。非常迅速。

食材仲用冰袋妥善咁樣包好, keep住個新鮮。

我叫咗佢一袋雞翼,裏面係已經由韓

2020-05-21
$300 (Dinner)
2020-06-02 62 views
呢日放工去咗附近既大窩口買嘢返屋企煮餐好嘅起間叫高美棧既小店買咗幾款野返去煮都幾好味 店主仲幾好人 所以想同大家分享吓個日店主起我猶豫緊仲有咩想買既時候 佢問我屋企有冇氣炸鍋 仲推介咗款吉列南瓜餅 出嚟效果都唔錯 外脆吉烈內軟有啖啖南瓜蓉 店主仲推介咗款凍食熱食都得 出面比較少見既醉雞雞翼 味道幾入味 幾香甜 放返包起雪櫃隨時輕鬆宵夜都幾方便仲煮咗澳洲和牛 煎既時候脂香撲鼻已經好肚餓 食落好肉質肉味都對得起價錢 另外仲煎咗塊韓牛漢堡扒 煎香之後點咗屋企罐紅莓醬味道好夾 幾惹味 不得不提佢既帶子真心正 刺身級 好大粒 就咁簡簡單單微微煎香 已經好好味 好味到想即刻翻兜呢個帶子 記得店主話網上買福袋仲會免運費 正呀

2020-05-31 33 views
我有時都鍾意自己在家落廚煮下嘢食,但係因為生活忙碌都好少去街市買食材凍肉,一來又怕要自己拎啦!最近聽朋友介紹呢一間網上店舖專賣凍肉,食材多元化而且特別,有火鍋及鐵板燒配料,又有牛扒福袋,啱晒唔同需要嘅你!而且肉類水準很不錯,最緊要就是價錢合理,只要買滿$500,就可以免費送到屋企,啱晒我呢啲又想煮食又怕去買食材的人呢!今次我訂了幾款食物,送貨員送上門嘅時候仲有冰袋裝住,能夠保持凍肉嘅溫度,確保在運輸途中能夠保溫!我今次買咗📍自家製醉雞中翼 一磅 $45📍日本油金魚鮫 $58📍日本北海道帶子煮食級 $48📍美國曼特斯黑牛西冷 $78📍蒲燒鰻魚 $58首先我整了日式原條蒲燒鰻魚飯,因為蒲燒鰻魚已經係熟食而且已經有醬汁調味,其實只要翻熱就可以食用,我落洋蔥先爆香,再加鰻魚在鑊上煮熱,最後在鰻魚上加了雞蛋,再配上日式醬汁,加在飯上面,就成了美味的日式鰻魚飯,這個鰻魚果然質素不錯,小小甜味而且肉質新鮮,這個鰻魚值得推介!之後整咗日式油甘魚鮫定食!製作油甘魚亦都非常之簡單易做,首先油甘魚鮫解凍後用胡椒粉同鹽醃1小時,然後直接放落焗爐焗20分鐘,就成了皮脆肉嫩嘅油金魚鮫!由於魚鮫充滿骨膠原,識落非常

📍自家製醉雞中翼 一磅 $45
📍日本油金魚鮫 $58
📍日本北海道帶子煮食級 $48
📍美國曼特斯黑牛西冷 $78
📍蒲燒鰻魚 $58
蒲燒鰻魚飯
蒲燒鰻魚

之後整咗日式油甘魚鮫定食!製作油甘魚亦都非常之簡單易做,首先油甘魚鮫解凍後用胡椒粉同鹽醃1小時,然後直接放落焗爐焗20分鐘,就成了皮脆肉嫩嘅油金魚鮫!由於魚鮫充滿骨膠原,識落非常之有魚嘅甘香味道,再配上飯同埋麵豉湯,就成了日式油甘魚鮫定食!食物水準真係媲美高水準嘅日式餐廳呢!
日式油甘魚鮫定食
油金魚鮫

由於食材質素高質,不用太多調味,那個美國萬特斯黑牛西冷,我只係在煎牛扒嘅時候加少少食鹽,再加上少少燒牛肉汁,已經非常美味,由於西冷比較有趙口,切開細細咀嚼,牛扒充滿肉汁而且牛肉味濃郁,非常好食!
而北海道帶子水準非常之高,而且非常大粒,我只加了蒜蓉及牛油起鑊,將帶子兩面輕輕煎熟,而裏面仍然保持鮮嫩肉質,食落真係非常鮮味,絕對是高質素的帶子!
牛扒帶子
蒲燒鰻魚

最後那個自家製醉雞中翼是這店舖特別製作的食品!只要解凍後便可食用,食落非常之有酒香味,而且有杞子醃製,味道非常之特別惹味!
醉雞翼

總括嚟講呢間網上食材凍肉水準不錯,而且容易烹調,啱晒我呢啲忙碌的時代女性,由購買以致烹調都非常之方便,以後都會用呢個形式購買食材,下次請朋友到家中食飯,都會到這間網上肉食公司購買食材呢!
Cooking is never difficult with quality ingredients. To celebrate school reopen with my family, today I’m the master chef!It’s even easier with free delivery from G Gourmet, where I learnt their steak are so natural (organic grass fed beef)! 疫情期間不想出街,又想在家食大餐?剛好就發現高美棧這個網站,除了大窩口有門市,買滿$500免費送貨。見到他們的肉類是來自外國有機農場,相信是獨家代理?對他們的食材很放心,於是就趁開學來慶祝一番。下單好順暢服務也好好,又用厚身錫紙袋保鮮,整個過程都令人滿意。.⭐️Appetiser 前菜法國鵝肝2件 $78 + 香煎多士 - Foie Gras is so affordable, unbelievable...... 以為食鵝肝好貴,原來$78就有兩大塊!鵝肝不用落油煮,直接放上獲到煎,然後加點鹽或黑椒就已經好好食

⭐️Appetiser 前菜
法國鵝肝2件 $78 + 香煎多士 - Foie Gras is so affordable, unbelievable...... 以為食鵝肝好貴,原來$78就有兩大塊!鵝肝不用落油煮,直接放上獲到煎,然後加點鹽或黑椒就已經好好食。

⭐️Main
美國安格斯厚切肉眼(350-400g) $158 - that’s tender and juicy, delicious! 很香濃的肉眼扒,而且這是骨位,會比一般的肉眼牛扒更加香。好簡單去煎一煎就可以,幾成熟自己控制,質素比高級餐廳吃的更加好。

黑班牙黑毛豬扒2件 $48 - better quality pork while cheaper amidst soaring pork price nowadays! 這兩塊豬扒一點也沒有蘇味,想不到豬扒不需要調味也可以這麼好食。而且現時豬肉價格高企,$48 有兩塊其實好抵。

⭐️Soup
紫菜新鮮魚蛋湯 - chewy fish ball, better than any product in supermarket. 高美棧買的魚蛋,比街外的冰鮮魚蛋更加彈牙、滿口魚味。包裝是一粒一粒的,因為魚蛋每粒都大大粒,可塑性很高,今次我就將它切片用來煮紫菜湯,相信如果有氣炸鍋去炸,應該會做到外脆內軟更滋味。

What’s for tomorrow?
⭐️Prime Grade 安格斯頂級牛腹扒 $160 (my brunch lol... mainly coz need $500 for free delivery haha) 因為要夠$500才免費送貨,所以我就另外叫了這個頂級扒給自己明天自私食!
$160 一塊扒聽落好似好貴,不過以這種級數而言,在高級餐廳可能要能在高級餐廳可能要上千元,所以如果識食牛扒的人,就會知道這個價錢是超值。美國農業部(USDA)將牛肉分為八個等級,只有Prime、Choice、Select這三個等級才能用來做牛排,而其中只有Prime Grade和Choice Grade才能達到頂級餐廳的標準。頂級的極佳級Prime Grade 是最高等級的牛肉,數量非常有限,約僅佔所有美國牛肉2.9%。肉質與脂肪分布最佳,所以在側邊隱約見到很靚的雪花紋。

期待明天我的自私頂級牛扒餐!
2020-05-28 26 views
某社交平台同網站都可以落單訂購網店內會有所有貨品及價錢,可直接購買,很多貨品特價中。最新有個和牛福袋,比出邊起碼平。60%而我係社交平台度落單,衹要打我哋嗰每個福袋介紹下面留言就會有專人聯絡落單架啦~好方便!仲免運費,會送到去你門口😍仲會附上冰袋一個💕亦都可以貨到付款,買得安心!今次買左以下呢幾款:正宗冰島銀鱈魚我用左煎既方法 煎到金黃色 即可事先要印乾啲水 再加入幼鹽同埋黑椒 食落去一啲都唔腥 個魚仲好嫩滑 好香魚味👍🏻🌟水牛城雞翼我用左焗既方法 簡單易處理焗完個雞翼 會有啲油bit岀黎好好食啊👍🏻而個水牛城醬 亦釀得非常入味 都幾有辣味 法國鵝肝 煮前需解凍20分鐘 需要印乾啲水煎鵝肝 相信係最yummy既煮食方法!一煎,啲鵝肝油就岀曬黎😍即刻超香😍 食落去 完全係入口即融!好新鮮啊~日本北海道帶子超厚身啊!食落去仲好鮮甜極富彈性🌟 今次根足 網店上既煮法⬇️1. 烹調前一定要將帶子盡量抹乾2. 鑊的溫度一定要高3. 煎完一面才煎另一面(每面約1 mins)澳洲 - M5 霜降和牛西冷油脂分布平均 油脂感較重一咬落去 牛既油佈滿曬係個口到🤩只要在食前一天把牛排由冰箱放到保鮮隔,等牛排
某社交平台同網站都可以落單訂購
網店內會有所有貨品及價錢,可直接購買,很多貨品特價中。
最新有個和牛福袋,比出邊起碼平。60%

好好食啊👍🏻
而個水牛城醬 亦釀得非常入味 都幾有辣味

法國鵝肝
煮前需解凍20分鐘 需要印乾啲水
即刻超香😍 食落去 完全係入口即融!好新鮮啊~

日本北海道帶子
超厚身啊!食落去仲好鮮甜
極富彈性🌟
今次根足 網店上既煮法⬇️
1. 烹調前一定要將帶子盡量抹乾
2. 鑊的溫度一定要高
3. 煎完一面才煎另一面(每面約1 mins)

澳洲 - M5 霜降和牛西冷
油脂分布平均 油脂感較重
一咬落去 牛既油佈滿曬係個口到🤩
只要在食前一天把牛排由冰箱放到保鮮隔,等牛排自然解凍便可。解凍後的牛排只要把血水吸走便可開始煎。而我都用左網店貼心準備既玫瑰鹽、黑椒、香草,每面煎左1分鐘左右~

美國安格斯西冷
口感 係非常好👍🏻👍🏻
牛味超重超香 啱晒食肉獸😍
個人較喜歡呢塊西冷
肉既質感較厚實 食落去好滿足😋
2020-05-28 35 views
上星期於朋友推介的 G gourmet訂購了來自世界各地的食材,有無激素🐓雞翼及雞扒、🇯🇵油甘魚鮫、🇦🇺M4和牛漢堡扒、西班牙🇪🇸黑毛豬扒、冰島🇮🇸鱈魚扒,照顧家中各人喜好,而且雞翼無激素無抗生素無荷爾蒙,特別適合小朋友食用。這幾天煮了和牛漢堡扒飯及麵豉油甘魚鮫,大人小朋友也大讚好味!訂購非常方便,透過社交平台inbox便可,也可於網站落單,滿$500便免運費!食材價格相宜有質素,足不出戶可享用環球優質食材!實在是便利繁忙的媽媽們除了食材,店舖還有派對食物、魚生刺身、生蠔及火鍋燒烤食材!相當多元化!

2020-05-22 35 views
上網見依間凍肉福袋幾優惠,就inbox 咗佢,話咁快就有人覆咗我。佢仲話下次可以去佢網店落單,會有多D貨品介紹同價錢,仲可以直接購買,仲有更多貨品特價。又可以喺個福袋介紹下面留言就會有人會覆。佢買福袋仲免運費。約咗佢過兩日送貨,仲好準時。買咗帶子同靚牛扒,佢仲驚我唔識煮,好細心咁教我。牛扒放雪櫃解凍幾個鐘後,吸乾面嘅血水, 加岩鹽及黑椒,各面煎一分鐘。帶子用廚房紙吸乾水份,要非常非常乾,煎前再吸乾帶子,兩面掃上薄薄一層牛油,灑上鹽和胡椒,煎至兩面金黃色即可.仲有無激素雞翼,同大大隻多肉珍寶蟹,雖然佢話解凍凍食都得,但係我為咗安全啲都係加熱食。整體上嘅質素係幾高。
又可以喺個福袋介紹下面留言就會有人會覆。
佢買福袋仲免運費。約咗佢過兩日送貨,仲好準時。

整體上嘅質素係幾高。
Delivery
呢排疫情之下多左係屋企烹調,番工咁辛苦有時想獎勵下自己食好d~聽朋友介紹呢間高美棧,話牛扒好正好抵食。。睇過佢嘅網頁d相幾吸引,所以訂少少高級食材黎個二人前~係網頁揀好哂就訂得,免運費,亦都可以貨到付款,都算唔話得。成大袋上門送貨,提早落訂,好方便!收到勁開心~~這是M6厚切和牛~冰鮮款式,要注意解凍喔~~連袋放係室溫9個字浸室溫水解凍(不要用水清洗牛扒~)烹調前放到室溫解凍大約9個字,其間我順便拎去醃,落少量黑椒碎同埋鹽!!大火燒熱鍋至冒出白煙,用大火煎封牛扒兩面及4邊,每邊一分鐘左右啦,唔好成日翻動牛扒,以免肉汁流失喔,再慢火煎5分鐘。牛扒煎好放涼幾分鐘,切開就無咁易流出血水啦。最後可以落d鹽和黑胡椒調味做。。。買了些百合厘做配菜,稍為煎香。厚切勁正喎,食起上黎唔會好乾澀、幾有有韌性,嚼勁較佳。牛肉味挺濃郁的又juciy,油花豐富,這牛扒真的超值~法國鵝肝(35~45g件 x 2件)煎鵝肝比起煎牛扒易得多,幾分鐘就搞掂~事前落鹽和少量黑椒碎,中火熱一熱隻鑊,唔洗落油,煎前撲少少粟粉。放係鑊中中火每邊煎大約1分鐘,因為我喜歡熟一點,鵝肝味道鮮美,沒有任何腥味,半熟的口感順滑。軟軟的在
聽朋友介紹呢間高美棧,話牛扒好正好抵食。。
睇過佢嘅網頁d相幾吸引,所以訂少少高級食材黎個二人前~
係網頁揀好哂就訂得,免運費,亦都可以貨到付款,都算唔話得。

成大袋上門送貨,提早落訂,好方便!收到勁開心~~

這是M6厚切和牛~冰鮮款式,要注意解凍喔~~

連袋放係室溫9個字浸室溫水解凍(不要用水清洗牛扒~)

牛扒煎好放涼幾分鐘,切開就無咁易流出血水啦。

厚切勁正喎,食起上黎唔會好乾澀、幾有有韌性,嚼勁較佳。

牛肉味挺濃郁的又juciy,油花豐富,這牛扒真的超值~

放係鑊中中火每邊煎大約1分鐘,因為我喜歡熟一點,鵝肝味道鮮美,沒有任何腥味,半熟的口感順滑。軟軟的在口裡慢慢化開,好好食丫!配埋無花果同埋意大利醋仲正,不過太急無買到。

見網店有唔少貨品做緊特價,最抵都係FB果個和牛福袋優惠,不過份量較多,岩一大班食肉獸多因D,哈哈。但真心抵,比出邊起碼平至少一倍,列明所有福袋包D咩同埋價錢,齊哂圖,睇得好清楚~~佢地話社交平台度落單都得,係每個福袋介紹下面留言就會有專人聯絡佢落單,都方便!

食材免運費送到,出貨夠快~~
牛扒同鵝肝都好正,在家也能輕鬆享受大廚級的滋味!!