拍照愛好者應對大圍粉紅橋並不陌生,今天打卡後到雲疊花園《賀喜》吃晚飯! 地點位於大圍火車站F出口9分鐘 餐廳乾淨企理,人流不俗,職員也服務不錯、亦看見很多街坊用餐餐牌設有6款各種不同套餐選擇~ 丼飯、天婦羅、牛仔骨、銀雪魚、牛肉眼、鍋等等御膳 - 壽司盛7本迷你豬骨湯餃 HKD 168 拖羅、劍魚腩、三文魚、蟹籽、甜蛋、鰻魚(2件) 海鮮新鮮肥美多魚油,特別是沒根拖羅、劍魚腩等。 豬骨湯味道濃郁,餃子皮簿多料特別邊位不會太硬崩崩。 麵軟沒有過棯,硬度適中。 串燒 - 鹽燒五花腩 層層相間的五花腩,用鹽燒提味,咬後感豐富油份又有燒香的肉味串燒 - 牛舌 HKD 52 難處理食材都會外面吃!牛舌厚厚,表面亦平滑,牛味重。

地點位於大圍火車站F出口9分鐘

餐廳乾淨企理,人流不俗,職員也服務不錯、亦看見很多街坊用餐

御膳 - 壽司盛7本迷你豬骨湯餃 HKD 168

拖羅、劍魚腩、三文魚、蟹籽、甜蛋、鰻魚(2件)

海鮮新鮮肥美多魚油,特別是沒根拖羅、劍魚腩等。

串燒 - 鹽燒五花腩
層層相間的五花腩,用鹽燒提味,咬後感豐富油份又有燒香的肉味

串燒 - 牛舌 HKD 52
難處理食材都會外面吃!牛舌厚厚,表面亦平滑,牛味重。

今日喺沙田區附近,想搵間日本菜食,但係唔想每次都係喺嗰幾個商場搵嘢食,上OpenRice搵到呢間細細地既小店,位於大圍站仲要行10分鐘左右,地點確實唔係十分方便,可能我食飯時間已經成9點幾,所以大約只有8成滿座。入黎就見到刺身吧,有師傅即切刺身 松葉蟹腳沙律 ($68 )有兩隻大大隻新鮮蟹腳,好甜好鮮味。東京雜錦魚生盛 ($268)七種唔同嘅刺身,每種有兩件,十分十分新鮮,特別係個甜蝦同呑拿魚,夠晒油又淺味鹽燒手羽 ($20)鹽燒雞腎 ($18)鹽燒五花腩串(2串) ($42 )叫左3串串燒,燒得好乾身,鹽燒唔會太甜,非常好👍🏻日式海鮮炒烏冬 ($98 )本來諗著叫炒飯,但店員極力推介呢個炒烏冬,果然係正,海鮮係原粒貝 蝦 蠔... 烏冬好煙UN唔痴牙,加埋椰菜好好食,個汁都調得好食雖然位置未必咁好,但CP值咁高,好值得特登黎食

入黎就見到刺身吧,有師傅即切刺身

松葉蟹腳沙律 ($68 )

有兩隻大大隻新鮮蟹腳,好甜好鮮味。

東京雜錦魚生盛 ($268)

鹽燒手羽 ($20)
鹽燒雞腎 ($18)
鹽燒五花腩串(2串) ($42 )

叫左3串串燒,燒得好乾身,鹽燒唔會太甜,非常好👍🏻

日式海鮮炒烏冬 ($98 )

雖然位置未必咁好,但CP值咁高,好值得特登黎食
2019-08-28
$280 (Dinner)
  • 東京雜錦魚生盛
  • 松葉蟹腳沙律
2019-08-27 226 views
同個friend慶祝生日🎂,壽星女發板話揸車去食刺身。咦?點解兜到去田心村嘅?無黎過真係唔知道,原來附近有個私人屋苑,好多美食架!🔆燒河豚乾 - 香味引到流口水🤤,煙韌香口又惹味。乾製嘅食物好味在將食物本身味道濃縮左,一路𡁻d魚香味喺口滲出黎,係佐酒良伴,又係開胃小食👍🏻🔆活北寄貝刺身 - 好新鮮!一d腥味都無!鮮甜爽滑爽脆,而貝柱就好濃海鮮甜味😋。話你知,佢係海產類當中較高營養同低膽固醇嘅食物黎架!🔆日本池魚刺身 - 呢個時候嘅池魚係最當造,就叫左一條做刺身。魚肉比其他刺身類緊實爽口,沾一沾自家製池魚汁,帶出鮮甜同油香。食完條骨仲可以揀做炸物或者煲湯🤩,極新鮮而且抵食到暈!🔆雜錦天婦羅 - 大大隻蝦🍤炸得香脆,內裡鮮甜。沾一沾天婦羅汁可以去油膩。蔬菜鮮菇保留到原有水份同味道。最重要係上檯唔會油淋淋,香脆口感保留左大半餐飯,煮工了得👍🏻🔆日式炒什菜🥬 - 賣相以為好清,食落口好驚喜。竟然係有少少鑊氣,爽脆嘅什菜、香口嘅木魚絲飄下飄下,仲有日式醬汁既甜既惹味嘅味道,好味!🔆日式三文魚炒飯 - 日本米飯炒到金黃色,每顆包住飯粒嘅雞蛋🥚,細嫩又香雞蛋味;三文魚同蟹籽份量都幾多,賣相口感味道絕
燒河豚乾
活北寄貝刺身
日本池魚刺身
麵豉湯
日式炒什菜
日式三文魚炒飯
🔆日式三文魚炒飯 - 日本米飯炒到金黃色,每顆包住飯粒嘅雞蛋🥚,細嫩又香雞蛋味;三文魚同蟹籽份量都幾多,賣相口感味道絕對係平民價中嘅高質素。
🥢新鮮食材刺身天婦羅又炒飯又盛,估唔到咁嘅生日飯只係$800左右😜~靚女姐姐同靚仔哥哥,一個就甜到漏,一個就刀工好,回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Type of Meal
麵豉湯
日式炒什菜
日式三文魚炒飯
2019-08-24 1361 views
相約朋友到大圍食晚飯,街坊推介這家日式料理店,店子不大但菜式很多選擇,由刺身壽司、串燒、天婦羅至定食也有供應。先來夏季特產,日本空運到港的原條鲂鮄魚刺身 $280,粉紅與白色交集的魚片相當吸引,配上蔥花柚子醋蘿蔔蓉,提鮮又醒胃,入口清爽,肉質紮實,適合夏日享用。店子提供多款御膳套餐,各御膳都配有味噌湯及甜品,包括日本磯煮鮑魚雜錦魚生丼、壽司盛7本配迷你豬骨湯餃子烏冬、蒲燒鰻魚星鰻丼二重奏配三文魚壽司兩本、日式金蒜牛肉眼配招牌卷兩件及辣味日本黑豚鍋配赤貝刺身一客及早利亞點的御膳 E 刺身壽司定食 $178,擺盤吸引,包括三文魚、日本帶子、油甘魚刺身,甜蝦、吞拿魚、縞鰺魚、三文魚壽司及加拿大海膽、蟹子軍艦壽司,套餐連麵豉湯及甜品。魚生新鮮肥美,尤愛油甘魚刺身及縞鰺魚壽司,魚味鮮甜,海膽甘香,日本帶子及松葉蟹拑鮮味。油甘魚刺身日本帶子縞鰺魚壽司甜蝦加拿大海膽軍艦壽司厚燒牛舌串燒 $52 燒得面層香脆又厚身,滿足口感之餘,牛舌獨特香味又夠重。鹽燒五花腩串 $42 兩串,燒得香口脆身,盡顯脂肪香味。雜錦天婦羅 $95 份量十足,炸蝦及天婦羅蔬菜各有特色,記得要趁熱品嚐,早利亞最愛是南瓜,外脆內甜

厚燒牛舌串燒
鹽燒五花腩串
雜錦天婦羅 $95 份量十足,炸蝦及天婦羅蔬菜各有特色,記得要趁熱品嚐,早利亞最愛是南瓜,外脆內甜美,蝦身啖啖肉之餘,蝦頭也炸得酥脆。
雜錦天婦羅
最後來碗湯稻庭手打烏冬 $50,野菜配日式溏心蛋,稻庭烏冬扁扁軟軟,也夠爽滑,吃得很舒服,店子也提供冷稻庭烏冬,適合夏天及喜歡冷食的朋友。最後是跟餐的甜品,椰汁西米露,清涼可口,甜度恰到好處,整體CP值高,吃得滿足。
椰汁西米露
Other Info. : 注:鄰近大圍港鐵站,附近有咪錶泊車位
2019-08-20
$385 (Dinner)
厚燒牛舌串燒
鹽燒五花腩串
椰汁西米露
2019-08-19 123 views
第一次光顧, 因隔离店沒位, 食完才明白為什么這店有咁多位. 問題有三:1. Order 亂, 我們的order去了遲來的客, 我地三催四請才有得食, 但當時是下午二時, 非繁忙, 全店只得約12客人2. 煎三文魚是半生熟的, 不能置信3. 話係日本餐室, 但飯卻不是日本做法, 只用粘米, 冇用珍珠米. 我問侍應, 佢話係珍珠米, 只不過混了些粘米.  讀者睇圖啦.照燒雞飯也不好, 只得雞五小件, 汁都唔多D.

2. 煎三文魚是半生熟的, 不能置信

照燒雞飯也不好, 只得雞五小件, 汁都唔多D.
煎三文魚
Other Info. : 感覺十分差, 不會再光顧!!!!!!!.
2019-08-11
$75 (Lunch)
  • no
呢間係性價比超級高的!不過餐廳有啲唔就腳🙀————————————————————1️⃣芒果蟹籽沙律 (5/5) $50🌟芒果多汁好甜👍🏻開胃菜首選🤩蟹柳同青瓜嘅比例7:3啱啱好,而且青瓜切得夠幼又清爽👍🏻最後,沙律醬嘅份量適中,唔會搶左沙律嘅味。-2️⃣魴鮄魚刺身 (5/5) $280🌟呢款刺身係👦🏻👩🏼第一次食,口感同平時油甘魚唔同,魴鮄魚嘅口感比較有咬口同食到鮮味👍🏻而且唔會有魚腥味🐟另外,餐廳會跟柚子汁俾食客,配埋刺身食會突顯魚嘅鮮味👍🏻-3️⃣蒲燒鰻魚丼 (3.5/5) $135鰻魚嘅份量都算多,唔算厚肉,無骨,抵讚。😻不過本身飯徧濕,再撈埋温泉蛋黎食的話,飯嘅質地會太濕。-4️⃣鹽燒三文魚腩 (3.5/5) $38外皮燒得好脆,外脆內軟😼不過近腩位既油脂會比較多,怕肥嘅朋友仔就未必會鐘意😂-5️⃣鹽燒手羽 $20 (4/5)手羽肉質嫩滑,外皮燒得脆,同埋大大隻😈呢個價位黎講絕對抵食👍🏻
呢間係性價比超級高的!不過餐廳有啲唔就腳🙀

————————————————————
1️⃣芒果蟹籽沙律 (5/5) $50🌟
芒果多汁好甜👍🏻開胃菜首選🤩
蟹柳同青瓜嘅比例7:3啱啱好,而且青瓜切得夠幼又清爽👍🏻
最後,沙律醬嘅份量適中,唔會搶左沙律嘅味。

2️⃣魴鮄魚刺身 (5/5) $280🌟
而且唔會有魚腥味🐟
另外,餐廳會跟柚子汁俾食客,配埋刺身食會突顯魚嘅鮮味👍🏻

3️⃣蒲燒鰻魚丼 (3.5/5) $135
鰻魚嘅份量都算多,唔算厚肉,無骨,抵讚。😻
不過本身飯徧濕,再撈埋温泉蛋黎食的話,飯嘅質地會太濕。

4️⃣鹽燒三文魚腩 (3.5/5) $38
外皮燒得好脆,外脆內軟😼
不過近腩位既油脂會比較多,怕肥嘅朋友仔就未必會鐘意😂

5️⃣鹽燒手羽 $20 (4/5)
手羽肉質嫩滑,外皮燒得脆,同埋大大隻😈
呢個價位黎講絕對抵食👍🏻
2019-08-15 54 views
第一次試既餐廳,推薦給大家,賀喜嘅刺身比到我特別嘅驚喜,好新鮮唔會有腥既味道,三文魚好肥美,好鮮甜,真係有魚味,另外係池魚刺身配埋特製嘅醬汁,更加突顯佢本身嘅鮮味同甜味,本身我唔太好池鮮刺身,但好有驚喜,好鮮好香,另一個驚喜就係海膽蟹蓋,好香,唔會好油,味道好夾好正啊,芝士配帶子仲有幾種菇類,炒烏冬好香,好多配料,又有菇,整到好香,份量又大,成個組合得出嚟就係好味兩個字!呢間餐廳真係好正,好推薦大家食
2019-08-06 74 views
首先黎既係四色刺身,帶子同油甘魚鮮甜,三文魚腩厚切夠哂肥美👍🏻跟住係極上雜錦壽司盛拼招牌卷,最有驚喜係tuna,少有係香港食到咁好味既赤身, 其他魚生都有水準,特別鐘意佢既壽司飯,醋味濃,握得實。跟住嚟咗個蟹子沙律,有好多沙律醬😆稻庭烏冬,一貫好食,係冷烏冬,而家夏天岩哂,仲有日式海鮮麵豉湯,入面有蟹柳同埋鮮魚片,飲得出既鮮甜,又足料,oishii~~雜錦天婦羅有番薯、茄子、蝦同埋南瓜,炸漿調較得幾好,唔會過杰或過稀;鹽燒三文魚鮫燒得夠香,又入味🥰最後食埋生果,滿足哂! 西瓜同車厘子都超甜😍

跟住嚟咗個蟹子沙律,有好多沙律醬😆

最後食埋生果,滿足哂! 西瓜同車厘子都超甜😍
2019-08-06
$215 (Dinner)
2019-08-05 801 views
賀喜喺大圍田心村對面,門口有大量咪錶位,就算冇晒位,都可以就咁泊喺路邊,望住架車黎食飯,唔怕抄牌!店內整潔明亮,原來已經開業6年左右喇,唔講真係以為係啱啱開張,Keep得真係唔錯!東京什錦魚生盛 $268七色刺身拼盤包括有三文魚、吞拿魚、油甘魚、八爪魚、帶子、甜蝦同埋赤貝,款款都咁新鮮味美!當中八爪魚同埋赤貝超有驚喜,八爪魚軟腍鮮甜而且唔靭,赤貝爽口清甜仲一啲都唔腥,新鮮就是皇道!牛油果沙律 $44原個牛油果起肉切片,砌到好似丼飯咁精緻!牛油果腍甜,下面是青瓜絲和蟹柳絲,清爽美味,正!深海牡丹蝦壽司 $43火炙日本帶子壽司 $24火炙三文魚壽司 $17北寄貝壽司 $10韓國馬糞海膽軍艦 $25蟹籽軍艦 $18三文魚壽司 $14鰻魚壽司 $24壽司的質素也很高,海膽濃郁甘甜!牡丹蝦肥大肉厚,鮮爽無比!兩款火炙壽司也做得很出色,讚!牡丹蝦個蝦頭都唔會浪費,拎咗去炸。炸過的蝦頭香脆可口,成個都食得!炸粉加了調量的鹽做調味,內含大量豐膄甘香嘅蝦膏,真係正到冇朋友!松葉蟹腳天婦羅 $78有三隻松葉蟹腳、一片蕃薯、南瓜、同埋小青椒。主角松葉蟹腳炸粉香口,內裡香甜鮮嫩,不錯!厚燒牛舌 $52鹽燒牛肋

東京什錦魚生盛

東京什錦魚生盛 $268

牛油果沙律 $44
原個牛油果起肉切片,砌到好似丼飯咁精緻!

牛油果沙律

牛油果腍甜,下面是青瓜絲和蟹柳絲,清爽美味,正!

深海牡丹蝦壽司 $43

松葉蟹腳天婦羅

松葉蟹腳天婦羅 $78

厚燒牛舌 $52
鹽燒牛肋條 $28
牛舌真的很厚,啖啖肉,調味適當,頗為惹味!
牛肋條帶很香的牛肉味,而且一啲都唔靭,不錯!

自家製雞肉軟骨扒

自家製雞肉軟骨扒 $58
香濃的醬汁混上日本雞蛋黃,香上加香,而且很會黏附在軟骨扒上!

冷稻庭手打烏冬

冷稻庭手打烏冬 $55
細滑的烏冬,仲要有埋鵪鶉蛋嘅加持,滑上加滑,好快清晒!

人均消費滿$350會送生果或甜品,西瓜同埋提子都是超香甜的,不要錯過!
東京什錦魚生盛
深海牡丹蝦壽司
松葉蟹腳天婦羅
自家製雞肉軟骨扒
冷稻庭手打烏冬
  • 牡丹蝦壽司
  • 松葉蟹天婦羅
2019-08-03 45 views
日本菜一向都係我至鍾意食嘅菜式之一,今次就去到朋友屋企附近,大圍嘅一間日本菜餐廳-賀喜,慶祝朋友嘅生日。餐廳門口方便泊車,揸車人士唔使驚無位泊。餐牌食物圖文並茂,最吸引我就係御膳定食圖片!先叫了刺身日本池魚,真係原條即叫即切,一份有六片,驟眼睇都非常新鮮,食落去帶一點爽口的口感,點一點酸汁更加開胃。隨即叫了一些飲品,乳酸梳打可以爽一爽喉嚨!御膳套餐中有多款選擇,我哋最後各人選擇了C餐-日本磯煮鮑魚雜錦魚生丼以及 H餐-牛仔骨柚子燒配三色刺身。當中H餐的三色刺身中的帶子很鮮甜,牛仔骨質感很軟熟,而且很入味,撈飯一流。串燒的煙肉車厘茄的煙肉很脆口,車厘茄一咬多汁,非常Juicy。最後點了日式炒雜菜清一清腸胃,蔬菜很爽口,味道清清地。還有南瓜西米露糖水。這一餐日本菜真是豐富,兩人只係$650埋單,食物質素高,所以感到值回票價。

餐廳門口方便泊車,揸車人士唔使驚無位泊。

餐牌食物圖文並茂,最吸引我就係御膳定食圖片!

隨即叫了一些飲品,乳酸梳打可以爽一爽喉嚨!

最後點了日式炒雜菜清一清腸胃,蔬菜很爽口,味道清清地。

還有南瓜西米露糖水

2019-08-03 42 views
是日小弟去返上次小胖女帶我去食個間賀喜再戰高質日本菜呢間位於雲疊附近既餐廳唔好睇佢好似鋪仔細細,入面食物質素絕對拍得住市區既level,我地兩個定食set同一個雜錦天婦羅,先黎係刺身壽司定食,有三文魚,甜蝦,帶子,海膽,北奇貝,同拖羅直頭係刺身派對,食材本身都好新鮮,份量件件都係厚切夠足料,跟住本再來一個璣煮鮑魚刺身飯,呢個飯仲豪華,份量足夠,最正係個鮑魚,咬落帶勁唔係老,非常開胃,最後上埋個雜錦天婦羅,各款蔬菜同大蝦做成,炸粉唔係太多,爽口唔會粉達達,係可以食到入面既食材味道,做得幾好,送上兩個甜水收尾,非常滿足
是日小弟去返上次小胖女帶我去食個間賀喜再戰高質日本菜

我地兩個定食set同一個雜錦天婦羅

直頭係刺身派對,食材本身都好新鮮,份量件件都係厚切夠足料
,跟住本再來一個璣煮鮑魚刺身飯,
,最後上埋個雜錦天婦羅,各款蔬菜同大蝦做成,

2019-07-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2019-07-22 27 views
今日同老公去大圍整車🚗經過見到有間日本餐廳😻所以就入咗去食😋有即開生蠔仲要勁大隻😍當然要叫嚟食啦🤣因為老公係唔食生蠔,所以只叫了2隻,隻生蠔仲大隻過我隻手,超級鮮甜😻唔會好咸,真係勁正😋之後叫咗松葉蟹腳沙津,都幾大蝶,有青瓜絲🥒蟹柳🦀蟹籽和松葉蟹腳🥰我哋仲叫咗海膽黃金卷,海膽好新鮮,配埋三文魚卷一齊食有多重口感😻刺身我哋叫咗吞拿魚和吞拿魚腩,吞拿魚腩冇根,入口即溶😋超級肥美🥰真係冇叫錯🤤鰻魚丼飯有好大塊鰻魚,鰻魚燒得剛剛好,勁香,鰻魚油脂分佈好平均,配埋珍珠飯一齊食,真係好滿足🥰環境都好舒適,冷氣又夠涼😻餐廳仲有好多唔同嘅日式食品,有機會下次再嚟食🥰

環境都好舒適,冷氣又夠涼😻

餐廳仲有好多唔同嘅日式食品,有機會下次再嚟食🥰
2019-07-18
$400 (Dinner)
  • 吞拿魚腩
2019-07-21 27 views
賀喜一共有2間店,總店在大圍,分店在美孚。這夜前來的是大圍分店,每一次經過大圍分店,都見門外多人等候,確實餐廳食物質素高。大圍分店地方不算佷大,但供應食物種類也不少,除了新鮮刺身,還有生蠔供應,難怪吸引眾多食客前來享用。******************************賀喜在大圍一個屋苑地舖,就在路口之上,一點都不難找。餐廳除了大一般座位,還有吧枱入座,吧枱之前,就放了每天新鮮的海鮮和生蠔。 牛油果天婦羅大蝦卷 HKD62/4件,除了4件份量,還可以選上8件牛油果天婦羅大蝦卷 。牛油果天婦羅大蝦卷,口感和味道都很豐富。天婦羅蝦很香脆,配上牛油果加上沙律醬,多了點滋味。刺身大拼盤,都是以不同刺身收費,放在一個大盤之內。日本池魚 HKD280,是日新鮮的日本池魚,分別2款食物安排,刺身和薑末醬油拌勻而吃。池魚魚片透明色澤潤,脂肪比例適中,肉質較為爽口,味道清甜又帶點油份。薑末醬油拌勻而吃,就如沙律一點,又多了薑的香味,送酒也是一流。三文魚腩刺身 HKD32/半份,三文魚腩脂肪相對較多,三文魚肥美無比,鮮甜味滿滿,讓人喜愛。日本吞拿魚刺身 HKD55/半份,半份只有二片,吃上拖羅沒

賀喜在大圍一個屋苑地舖,就在路口之上,一點都不難找。

刺身大拼盤,都是以不同刺身收費,放在一個大盤之內。

日本吞拿魚刺身 HKD55/半份,半份只有二片,吃上拖羅沒有筋在其中,鮮味十足又肥美,非常滿足。

北海道甜蝦刺身 HKD88/份,甜蝦都幾大隻,蝦身晶瑩剔透,新鮮無比。甜蝦因為大隻,所以膠質甚高,鮮甜到讓人難忘。

三文魚壽司,雖然三文魚不是魚肺位置,但鮮味十足,三文魚控要來一客滿足一下。

蒲燒鰻魚星鰻丼二重奏 HKD135,配味噌湯和三文魚二件,這樣的套餐確實優惠。味噌湯熱熱的,先喝上一口可以暖胃。

蒲燒鰻魚味道香濃,鰻魚燒得很溜滑,星鰻魚口感相對沒鰻魚的滑溜,但又多一份香味,飯內還加上一隻滑蛋,把蛋拌勻飯內而吃,多了蛋香的味道,整個蒲燒鰻魚星鰻丼二重奏份量足夠2人享用,一個飯可以吃上2款鰻魚,確實抵食。

$359 (Dinner)
  • 三文魚腩刺身
  • 日本池魚
  • 日本吞拿魚刺身
  • 北海道甜蝦刺身
  • 蒲燒鰻魚星鰻丼二重奏
  • 牛油果天婦羅大蝦卷
2019-07-20 22 views
哥哥生日🎂兩兄妹撐枱腳!揀左係佢屋企個頭嘅日本菜小店!勁多人食,想食好野就早啲到啦💕.🐟日本池魚兩食 $280 (5/5)無諗過店仔細細,有咁高質嘅刺身食!🤟店員知我地黎慶生,介紹左我地食menu無嘅池魚兩食!上枱靚到隔離枱嘩嘩聲,食落口超鮮甜,無魚腥味!😇😇完全同連鎖乜乜乜無得比!加埋個魚骨會拎去炸,好脆!大愛!.🐚日本蠔 兩隻 $156 (4.5/5)好好好好食!十分肥美,手掌咁大嘅蠔,處理得好乾淨,加埋面頭上面嘅調味,好正😍💕. 🍱蒲燒鰻魚星鰻丼二重奏$138 (4.5/5)好少何鰻魚丼包括兩種鰻魚,平時好少食嘅星鰻比較薄身,但比較重魚味,肉質無咁實,我好中意!🤪普通食過嘅鰻魚加埋汁好香口,啖啖肉😋好滿足!個餐仲配埋三文魚🍣壽司、麵鼓湯、甜品(今次係椰汁🥥西米露),都幾抵食!.🥗松葉蟹腳沙律$40 (4.5/5)比起平日食個啲沙律,依個好香蟹味,而且切到好幼身,加埋勁幼青瓜絲,頭盤必食!.鹽燒雞軟骨$32 (4/5)鹽燒五花腩肉 $42兩款都係即燒,無咁油膩!又唔太咸,可一試!.小店有如此質素,實在要支持!成餐飯食咁多野,又蠔又刺身,都係7百幾!快啲去試下啦!

🐟日本池魚兩食 $280 (5/5)

🐚日本蠔 兩隻 $156 (4.5/5)

🍱蒲燒鰻魚星鰻丼二重奏$138 (4.5/5)

🥗松葉蟹腳沙律$40 (4.5/5)

鹽燒雞軟骨$32 (4/5)
鹽燒五花腩肉 $42
兩款都係即燒,無咁油膩!又唔太咸,可一試!

2019-07-20 24 views
之前響附近食野時發現到呢度有間日本野,咁啱唔洗OT可以過黎試下新野。Dinner Set menu如圖,都幾多款式喎日本珍寶生蠔,影相嗰陣已經覺得好吸引。簡單調味都已經好鮮甜一D都唔腥,食完嗰下真係有少少唔夠喉,不過仲叫左其他食物~刺身壽司定食食材幾新鮮,厚切三文魚最肥美,海膽唔算甜但起碼唔腥牛仔骨柚子燒配三色刺身平時牛仔骨煮法一定係配黑椒汁,呢度配柚子汁,可以減低油膩感。略嫌煎熟少少會更好,始終太生難免會有啲UN。番薯南瓜天婦羅都炸得好脆香口。btw從呢張相睇到啲牛仔骨真係好生😂甜品係西米露,朋友都話唔太甜,細細碗正。

Dinner Set menu如圖,都幾多款式喎

日本珍寶生蠔,影相嗰陣已經覺得好吸引。簡單調味都已經好鮮甜
一D都唔腥,食完嗰下真係有少少唔夠喉,不過仲叫左其他食物~

刺身壽司定食
食材幾新鮮,厚切三文魚最肥美,海膽唔算甜但起碼唔腥

牛仔骨柚子燒配三色刺身

甜品係西米露,朋友都話唔太甜,細細碗正。

2019-07-17
$300 (Dinner)