2023-12-08 16 views
旺角 飲野 唔駛諗 一定係 #太子 #酒吧街興幸今次未dinner 俾我搵到間有得🍽️又可以飲野 #GeminiHouse 唔駛走兩場#DinnerSet #精選二人餐 $318Main & Pasta 可各揀一款😍#是日餐湯 #薯仔忌廉湯比較杰身 仲有啲薯仔粒🥔 好rich #Main #黑松露燒春雞配炸薯條燒春雞本身都有味 都juicy 唔會好乾身#黑松露醬 係另上 幾重味 係油咗少少#Pasta #軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯個飯偏乾身 好重雜菌味 加上青椒🫑紅椒一齊煮所以陣陣椒味 仲添上一點色彩🎨軟殼蟹仲有點點海水味食飽飽 醫好肚😋😋 當然仲有 #cocktails & #mocktails 🍹🍸今晚bar tender 心情好🤭🤭問我地鍾意咩flavor Special 調返杯俾我地😏
旺角 飲野 唔駛諗 一定係 #太子 #酒吧街

軟殼蟹仲有點點海水味

食飽飽 醫好肚😋😋

Special 調返杯俾我地😏
2023-12-03
$175 (Dinner)
2023-12-08 29 views
呢間餐廳有好浪漫既氣氛好岩朋友同情侶黎食飯同飲野傾計chill下既地方,我地叫左一個二人套餐入面有一人一份餐湯用左蕃茄制成既,好濃郁蕃茄味,另外仲叫左一杯好靚既cocktail佢入面有菠蘿,vodka,荔枝同綠茶溝成既味道好清新唔會好甜易入口,好好飲,另一杯係cream brulee咁既甜酒甜得黎口感好似飲緊焦糖燉蛋咁杯面仲真係有焦糖層,好特別,我地叫左一份主菜係羊架,羊架燒至七成熟口感岩岩好配埋芥末醬岩晒,而且羊架既份量都唔少嫁,仲有一碟三文魚意粉,三文魚擺盤精緻。
2023-12-04 11 views
#旺角 飲野 唔駛諗 一定係 #太子 #酒吧街興幸今次未dinner 俾我搵到間有得🍽️又可以飲野唔駛走兩場#DinnerSet #精選二人餐 $318Main & Pasta 可各揀一款😍#是日餐湯 #薯仔忌廉湯比較杰身 仲有啲薯仔粒🥔 好rich #Main #黑松露燒春雞配炸薯條燒春雞本身都有味 都juicy 唔會好乾身#黑松露醬 係另上 幾重味 係油咗少少#Pasta #軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯個飯偏乾身 好重雜菌味 加上青椒🫑紅椒一齊煮所以陣陣椒味 仲添上一點色彩🎨軟殼蟹仲有點點海水味食飽飽 醫好肚😋😋 當然仲有 #cocktails & #mocktails 🍹🍸今晚bar tender 心情好🤭🤭問我地鍾意咩flavor Special 調返杯俾我地😏
#旺角 飲野 唔駛諗 一定係 #太子 #酒吧街

Special 調返杯俾我地😏
Mocktails
Cocktails
2023-12-03
$170 (Dinner)
黑松露燒春雞配炸薯條
Mocktails
2023-12-04 11 views
【太子•Gemini House】@gemini_house_hkππππππππππππππππππππππππππππππ太子情調酒吧西餐廳🌻|精選二人套餐|HKD 318套餐是日餐湯(香蒜湯)湯的質地非常濃郁,而且充滿了香蒜的味道,對於喜歡大蒜的人來說簡直是夢幻的口味。炸蝦南瓜忌廉意大利飯炸蝦外酥內嫩,搭配著濃郁的南瓜忌廉,非常搭配。意大利飯的口感也做得非常到位,非常入味。加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁這道菜給了我很深刻的印象,豬鞍肉質鮮嫩多汁,配上香甜的蜜糖和辛辣的芥末籽汁,味道非常美味。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 350✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#太子美食 #Gemini House #web3太子Gemini House太子通菜街240號樂興大廈地下B號舖
太子情調酒吧西餐廳

🌻|精選二人套餐|HKD 318
套餐是日餐湯(香蒜湯)

炸蝦南瓜忌廉意大利飯

#太子美食 #Gemini House #web3太子
Gemini House
太子通菜街240號樂興大廈地下B號舖
2023-12-04 15 views
🔹️經過太子便到 “Gemini House ” 晚餐🍽 餐廳舒適寧靜🎶🎵 富有格調,🥂店員客氣友善👨‍💼👨‍💼 價錢相宜💰我們點了精選二人餐🍽🔸️薯仔忌廉湯🥔以綿滑薯仔蓉, 好Creamy, 味道鹹香, 十分開胃👍🔸️瑪莎拉美國肉眼扒🥩以五成熟肉眼扒~油花豐富, 味道甘香, 口感軟腍, 底層有滿滿的薯角, 十分滋味😋🔸️路易斯安州海鮮燴飯🦐🍛海鮮以青口、魷魚、蝦, 味道鮮甜滋味, 米飯粒粒分明, 啖啖嚼勁, 而且吸收了海鮮的鮮香味🤤🔸️Cocktail 🍹調酒師🤵‍♂️為我倆分別調了一杯以士多啤梨味🍓味道鮮甜, 另一杯以青蘋果味🍏味道香甜清新👍👍

我們點了精選二人餐🍽

🔸️薯仔忌廉湯🥔
以綿滑薯仔蓉, 好Creamy, 味道鹹香, 十分開胃👍

🔸️瑪莎拉美國肉眼扒🥩

🔸️路易斯安州海鮮燴飯🦐🍛

🔸️Cocktail 🍹

Type of Meal
Dinner
2023-11-25 17 views
在太子花墟逛完買完花,突然想飲Mocktail , 聊聊天才回街🥰於是在附近找找看看有什麼好地方,Gemini House簡簡單單看似不錯,2人set dinner 也不貴…就這間吧😁環境不錯,Chill 吓嘆吓剝吓花生聊吓天後再吃Dinner😊餐湯蕃茄洋蔥湯蕃茄味好香濃,又有洋蔥味,不錯!黑松露煙三文魚扁意粉,味道不錯,尤其扁意粉🍝煙煙韌韌又掛到汁👍煙燻鴨胸拼鵝肝果醬,厚切鴨胸,混合漿果醬,味道不錯!

餐湯蕃茄洋蔥湯蕃茄味好香濃,又有洋蔥味,不錯!

煙燻鴨胸拼鵝肝果醬,厚切鴨胸,混合漿果醬,味道不錯!
2023-11-20 54 views
屋企附近發現新酒吧餐廳,見到二人套餐有湯+主菜同主食都只係$318+10%,價錢合理決定一試!餐廳嘅店員極有禮貌,入到酒吧餐廳當然想飲返杯chill 下,店員話可以唔跟餐牌,問我地想問咩口味?直接叫調酒師即場調較,結果我就有一杯茘汁、薄荷、菠蘿汁加vodka,另一杯係橙、菠蘿汁嘅,兩杯都好清新,好易入口👍🏻餐湯係蕃茄濃湯,質地濃稠,咬到細細蕃茄肉,味道酸酸地好開胃!主菜揀左紐西蘭四支骨法式羊架,切開見到熟透仲擔心好韌,但咬落好鮮嫩多汁,另外伴碟嘅薯角亦好香脆可口最後路易斯安那州海鮮燴飯,保持濕潤味道濃郁,加上配料大蝦、魷魚、青口等海鮮,飯粒吸收晒海鮮精華,每一啖都鮮味十足,份量夠哂兩個人食,非常滿足🥰

2023-11-12
Type of Meal
Dinner
2023-11-12 43 views
同朋友叫左個精選二人餐,有2個湯、1個主菜、1個意大利飯或意粉~.💙蕃茄湯🍅相對杰身,但蕃茄味夠濃~ 飲完都幾飽肚😆.💙主菜加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽醬,唔係全熟,煮到8-9成熟,切開中間可能有少少粉紅色,但可以放心食,呢個熟度,肉質唔會鞋口👍🏻 薯角好特別,外表睇落係比汁淋濕左,但咬落係外脆內軟,出色!.💙意粉三文魚黑松露扁意粉,每條意粉都夾住滿滿既芝士,極強拉絲🧀 黑松露味唔會好濃,味道夾得岩岩好🤤.💙Blueberries Mojito 酒味無咁濃~ 藍莓帶出一陣清新感覺🫐☘️.💙特調檸檬味Cocktail 同調酒師講想飲易入口既cocktail,調得岩曬我口味,檸檬為主🍋 微酸,又飲到淡淡酒味~
💙蕃茄湯🍅
相對杰身,但蕃茄味夠濃~ 飲完都幾飽肚😆
💙主菜
💙意粉
💙Blueberries Mojito
酒味無咁濃~ 藍莓帶出一陣清新感覺🫐☘️
💙特調檸檬味Cocktail
🎀太子。菜式種類豐富酒吧餐廳🍻🎀🪄店名* #GeminiHouse🔮地址*太子通菜街240號樂興大廈地下B號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$526.9 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_太子剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐#pickyme_酒吧➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵太子出名多酒吧 今次同朋友去左呢一間叫雙子座既餐廳 見到佢唔會好似一般酒吧甘魚龍混雜 環境都幾唔錯 好適合我地😂燈光偏昏暗 製造氛圍感 同埋有幾部大電視 播住MV歌 有啲似K房感覺😂應該都可以for睇球賽!座位都係軟墊沙發位 餐廳好寬敞舒適 感覺不錯~🍽️食物質素🍽️講到食物 我真係超震驚 估唔到呢一間酒吧餐廳食物可以甘繁多😂中西日泰咩都齊曬 岩曬唔同類型既人口味😎比較系酒吧少見 例如有鹵水拼盤,pizza,泰式鳳爪,生菜包都有 真係估佢唔到🤣話明系酒吧 當然唔少得飲品拉 見到佢飲品menu都有各款酒類 紅酒白酒啤酒都有齊 任君選擇🤗Gemini精選二人餐$318👀評分💖💖💖💖🪄是日餐湯當天系番茄湯 質感偏傑身 番茄味好濃 好明顯食到打
🎀太子。菜式種類豐富酒吧餐廳🍻🎀

🪄店名* #GeminiHouse
🔮地址*太子通菜街240號樂興大廈地下B號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$526.9 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

Gemini精選二人餐$318
🪄是日餐湯
當天系番茄湯 質感偏傑身 番茄味好濃 好明顯食到打碎既番茄蓉 平時飲開都係偏稀身 今次味道頗特別🤔

🪄鵝肝黑松露燒春雞
主菜揀左呢款燒春雞 超推介✨估唔到佢味道又幾好食啵 而且份量感滿滿的 首先賣相方面已經好吸引 外皮燒到脆卜卜 好香😍肉質夠嫩身 超正!呢款仲配埋粗薯條 真係勁抵啊😛粗薯條仲要系即炸 薯味濃 口感脆身熱辣辣😋鵝肝同黑松露味就偏淡 唔係特別明顯🤣

🪄軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯
份量感好足 兩個女仔食完勁飽腹😯軟殼蟹好大舊 都係一樣炸得岩岩好 金黃脆卜卜 食落唔會有渣宰感 不過意大利飯就偏向似普通炒飯底 食落唔會太有膩感 裡面有大量洋蔥紅椒青椒 增加口感同酸甜味🤓

👀評分💖💖💖💖💖
🪄小食-椒鹽魷魚鬚$68
必食小食✨ 魷魚鬚係即刻炸 外表十分金黃脆口 而且每一嚿魷魚鬚都係大大隻 好彈牙😍 份量又夠多 好足料 椒鹽嘅配味啱啱 唔會過於咸 勁好味😍 如果鍾意飲酒嘅人 十分適合叫嚟配搭☺️

🪄小食-香辣炸雞中翼$58
呢一款香辣雞中翼都幾唔錯 呢個價錢都有六隻 而且每一隻都係好夠大舊 肉質好嫩滑 咬落去入面仲會噴煙 本身都擔心佢會太辣 但係又唔會喎 同埋佢嘅外皮好薄身 值得一贊~

🪄小食-串燒牛脷$35
呢一款串燒見到係餐廳推介 所以即刻叫咗黎試下 估唔到佢都有三大塊 而且牛脷外表香脆 但係口感好軟熟 又唔會有怪味 唔錯!

雖然好搞笑 但係值得一題係餐廳入面啲水超好飲 我哋瘋狂飲人哋啲水 因為佢啲水係加入咗檸檬 但係佢個檸檬係唔會好澀 而且系冰水 十分之消暑解渴🤣🤣

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️