2023-03-10 8 views
美國街頭風Cafe😝用咗橙色做主題,入面牆壁用咗塗鴉裝飾,所以每一個座位都係打卡位🙈所以入面好多女仔影緊相打卡。貧民窟大魔王漢堡超大個😝份量十足配料有兩塊手打牛肉,每塊都好厚熱辣辣所以塊芝士都係半熔狀態,上面仲有脆薯餅✨煙肉同醬汁洋蔥等,整體都非常好足料。漢堡包鬆軟,而且少少脆,煙肉又唔會太鹹。手打牛肉最正又熱又香肉味香濃,彈真係太大件女仔食唔曬。吉列魚手指呢個小食我最鍾意,因為好大條入面好多魚。炸皮薄脆,食落啖啖肉🐟😙炸雞塊本身以為係麥樂雞,咬落去原來係炸雞粒,但係裏面嘅雞肉肉質比平時嘅嫩滑。我覺得一定要加黑松露醬,甜甜地好香黑松露味,令到炸物更加吸引。炸魷魚圈份量好多好抵食,真係有一大盒!Orange black大推✨ 同平時tonic espresso 唔同,今次係溝橙汁啡冇諗過賣相咁靚,成個飲用過程都覺得好開心🥳因為真係好靚~比例唔錯,唔會太多橙汁太甜。

吉列魚手指

炸雞

炸魷魚圈
份量好多好抵食,真係有一大盒!

Orange black
Ghetto最特別嘅地方係,日頭主要提供咖啡,夜晚7點打後會轉為多款特色調酒,而我想食嘅burger則全日供應🤩。餐廳兩邊牆身佈滿GRAFFITI,藝術感滿分💯,角落頭位仲有個偽樓梯(?)俾客人打卡(當時有人影緊相睇得唔係好清楚😂)。🦐#滋味粒粒巨蝦堡 ($90/單點)(+$18/套餐)▪️麵包烤過有少少甜味▪️蔬菜新鮮爽脆冇水珠▪️蝦餅並非油炸酥脆個種,反而冇咁油膩▪️食到一粒粒蝦肉口感極豐富彈牙😍▪️套餐跟粗薯條,有少少皮嘅薯條炸到金黃香脆✨⭐️另外可以原價減$10嘅價錢轉特飲▪️我揀咗#香蕉朱古力奶昔 ($48/原價) ($38/套餐價)▪️奶昔都幾大杯,順滑冇碎冰,香蕉味唔假好突出🐮#貧民窟大魔王漢堡 ($110/單點)(+$18/套餐)▪️肉食主義者的最愛🤪▪️有兩塊厚牛肉、煙肉、薯餅、炒洋蔥、芝士▪️牛肉juicy肉味濃,但有少少筋位▪️麵包脆卜卜,洋蔥甜甜地⭐️套餐可以+$10轉#炸洋蔥圈▪️比想像中大份,外層又熱又脆▪️嘢飲我哋叫咗杯蘋果汁,飲落清甜開胃🐔#雞塊 ($58)▪️其實應該叫佢做粒粒炸雞😆▪️同樣份量多得驚人,有廿幾粒▪️咬落唔乾身有少少油流出🐟#吉列魚手指 ($68)▪️一份有六條,幾粗身▪️

🦐#滋味粒粒巨蝦堡 ($90/單點)(+$18/套餐)
▪️麵包烤過有少少甜味
▪️蔬菜新鮮爽脆冇水珠
▪️蝦餅並非油炸酥脆個種,反而冇咁油膩
▪️食到一粒粒蝦肉口感極豐富彈牙😍
▪️套餐跟粗薯條,有少少皮嘅薯條炸到金黃香脆✨
⭐️另外可以原價減$10嘅價錢轉特飲
▪️奶昔都幾大杯,順滑冇碎冰,香蕉味唔假好突出

🐮#貧民窟大魔王漢堡 ($110/單點)(+$18/套餐)
▪️肉食主義者的最愛🤪
▪️有兩塊厚牛肉、煙肉、薯餅、炒洋蔥、芝士
▪️牛肉juicy肉味濃,但有少少筋位
▪️麵包脆卜卜,洋蔥甜甜地
⭐️套餐可以+$10轉#炸洋蔥圈
▪️比想像中大份,外層又熱又脆
▪️嘢飲我哋叫咗杯蘋果汁,飲落清甜開胃

🐔#雞塊 ($58)
▪️其實應該叫佢做粒粒炸雞😆
▪️同樣份量多得驚人,有廿幾粒
▪️咬落唔乾身有少少油流出

🐟#吉列魚手指 ($68)
▪️一份有六條,幾粗身
▪️ 外皮薄脆,點埋沙律醬食真係停唔到口😋

🐥#水牛雞翼 ($78)
▪️一份六隻雞翼,另配有酸奶油
▪️雞皮有少少辣🤏🏻
▪️雞肉滑捋捋勁滋味😝

最後,餐廳職員全部都好友善🥰,衣着打扮又型格🙈。成個用餐體驗可以用滿足嚟形容,希望下次嚟嘅時候可以試吓個魷魚圈。

Ghetto Cafe價錢💲: $110/ $65/ +$18(set)/ +$10洋蔥圈/ $77/ +$78/ +$58好味程度😋: 4.6/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.6/5回頭率😚: 4.6/5-係黑布街的中間見到一間大膽地以橙色作為主色調,加上鋼鐵的元素的餐廳。入到去見到牆壁上係大量的graffiti😱 夜晚9點後更加會熄燈突出牆上的瑩光就顏料,美式街頭風,好特別!啱晒一大班朋友 chill chill! (佢哋仲開到好夜ga!) 不過當日的店員有D迷,問左幾杯mocktail係咩做成都唔太清楚🤣 但好nice既!-✅✅貧民窟大魔王漢堡。一d都唔貧民窟的大魔王burger,超級豐富,個口無返咁上下大都唔可以一啖過😏不過用左竹籤督住,又穩陣好多。加$10要左竹炭包,望落格外型格!包體驚喜地軟熟,回彈力高,一d都唔乾,用啲牛油烘脆過已經好香😳 呢個包係我食過數一數二軟的…-入面足足有2塊手打漢堡,人手用上牛肩胛+牛腩打成,食落juicy鬆化,有小小散,比死實的漢堡好得多了😎 食到肉粒而冇筋的口感。牛味好濃郁,但唔會好肥膩的感覺,好好食😘 另外仲有薯餅
Ghetto Cafe
好味程度😋: 4.6/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.6/5
回頭率😚: 4.6/5

入面足足有2塊手打漢堡,人手用上牛肩胛+牛腩打成,食落juicy鬆化,有小小散,比死實的漢堡好得多了😎 食到肉粒而冇筋的口感。牛味好濃郁,但唔會好肥膩的感覺,好好食😘 另外仲有薯餅、芝士、生菜、煙肉🥓😆 有薯餅同生菜脆脆的口感+軟綿的肉同包,好幸福‼️味道上主要食到各食材的味道,唔係好重醬料味,但都好夠味😚
✅✅黑松露芝味牛肉漢堡。好似上面個個咁都係鬆軟的包包🥰 入面的牛肉一樣咁juicy,又真係食到芝士同牛肉的味道好夾。而重點的黑松露醬又真係好濃郁,一食就feel到菇菌的味飄出!望落唔大個但已經好滿足!

✅薯條+洋蔥圈。薯條係連皮的粗薯,入面出奇地好綿密😬洋蔥圈炸到好脆硬,唔錯。

✅水牛雞翼。雞翼輕輕煎過,無粉漿又唔會油膩👍🏻 裹滿水牛汁,酸酸辣辣。一食落去係有陣嗆喉的酸,之後辣味再慢慢滲出來,好刺激🤪 令人上癮的味道,加埋佢地的雞翼一咬就骨肉分離,好方便一啖一隻😝

✅✅楊枝甘露沙冰cocktail。呢杯值得叫☺️ 啖啖芒果的味道,而唔人工,甜得來相當清新。隱約的酒味幾乎冇,只有小小甜酒咁,啱晒唔中意酒苦的我😗 (就係一杯平時的芒果沙冰咁)

🆗Shake berry. 雜莓蘇打,入面有藍莓雜莓醬🫐+新鮮藍莓,係幾refresh,不過當日個杯就有啲淡,飲到未似冰水🥹-
整體係無諗過咁高質‼️仲要價錢好平民,普通食一個包餐,大概七十幾蚊有交易,而拍得住出面要一百蚊的質素🤩 下次要來飲啤酒🍻一定會回頭!
𝑆𝑖𝑛𝑐𝑒 1980, 𝐺𝑟𝑎𝑓𝑓𝑖𝑡𝑖🎨𝑎𝑛𝑑 𝑟𝑎𝑝 𝑚𝑢𝑠𝑖𝑐 ℎ𝑎𝑣𝑒 𝑏𝑒𝑐𝑜𝑚𝑒 𝑖𝑛𝑒𝑥𝑡𝑟𝑖𝑐𝑎𝑏𝑙𝑒 - 𝑏𝑜𝑡ℎ 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑑 𝑏𝑦 𝑦𝑜𝑢𝑡ℎ𝑠 𝑓𝑟𝑜𝑚 𝑡ℎ𝑒 𝑔ℎ𝑒𝑡𝑡𝑜𝑠 𝑖𝑛 𝑁𝑒𝑤 𝑌𝑜𝑟𝑘, 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑒𝑟𝑡 𝑐𝑎𝑙𝑙𝑒𝑑 ℎ𝑖𝑝 ℎ𝑜𝑝. 𝑆𝑛𝑎𝑝 𝑎 𝑝𝑖𝑐𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑒 𝑜𝑟𝑎𝑛𝑔𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑚𝑒𝑡𝑎𝑙 𝑠𝑡𝑜𝑟𝑒𝑓𝑟𝑜𝑛𝑡 𝑡𝑜 𝑠𝑝𝑖𝑐𝑒 𝑢𝑝 𝑦𝑜𝑢𝑟 𝑖𝑔 𝑓𝑒𝑒𝑑.🧡🪙𝗚𝗛𝗘𝗧𝗧𝗢 𝗕𝗨𝗥𝗚𝗘𝗥 🍔貧民窟大魔王漢堡$𝟭𝟭𝟬 (🌟𝟵/𝟭𝟬)𝘛𝘩𝘦 𝘥𝘪𝘮 𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘥𝘪𝘥𝘯’𝘵 𝘥𝘰 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘫𝘶𝘴𝘵𝘪𝘤𝘦! 𝘓𝘰𝘢𝘥𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘦𝘭𝘵𝘦𝘥 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦, 𝘰𝘯𝘪𝘰𝘯𝘴 & 𝘣𝘢𝘤𝘰𝘯𝘴, 𝘛𝘩𝘦 𝘎𝘏𝘌𝘛𝘛𝘖 𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘪𝘴 𝘨𝘰𝘳𝘨𝘦𝘰𝘶𝘴𝘭𝘺 𝘮𝘦𝘢𝘵𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘣𝘶𝘳𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘴 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘤𝘢𝘯 𝘣𝘢𝘳𝘦𝘭𝘺 𝘣𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘪𝘯𝘦𝘥 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘶𝘯𝘴. 𝘛𝘩𝘦 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘩𝘢𝘴𝘩 𝘣𝘳𝘰𝘸𝘯 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘴 𝘪𝘵 𝘦𝘷𝘦𝘯
𝗚𝗛𝗘𝗧𝗧𝗢 𝗕𝗨𝗥𝗚𝗘𝗥 🍔
貧民窟大魔王漢堡
$𝟭𝟭𝟬 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
𝘛𝘩𝘦 𝘥𝘪𝘮 𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘥𝘪𝘥𝘯’𝘵 𝘥𝘰 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘫𝘶𝘴𝘵𝘪𝘤𝘦! 𝘓𝘰𝘢𝘥𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘦𝘭𝘵𝘦𝘥 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦, 𝘰𝘯𝘪𝘰𝘯𝘴 & 𝘣𝘢𝘤𝘰𝘯𝘴, 𝘛𝘩𝘦 𝘎𝘏𝘌𝘛𝘛𝘖 𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘪𝘴 𝘨𝘰𝘳𝘨𝘦𝘰𝘶𝘴𝘭𝘺 𝘮𝘦𝘢𝘵𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘣𝘶𝘳𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘴 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘤𝘢𝘯 𝘣𝘢𝘳𝘦𝘭𝘺 𝘣𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘪𝘯𝘦𝘥 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘶𝘯𝘴. 𝘛𝘩𝘦 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘩𝘢𝘴𝘩 𝘣𝘳𝘰𝘸𝘯 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘴 𝘪𝘵 𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘥𝘦𝘤𝘢𝘥𝘦𝘯𝘵.
燈光問題睇相可能睇唔到有幾好味! 包體超級鬆軟充滿牛油香,手打漢堡牛味香濃,肉質唔會柴,裏面仲夾住又厚又脆薯餅、半溶惹味芝士、煙肉同洋蔥,豐富有層次!

滋味粒粒巨蝦堡 🍤
$𝟵𝟬 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
𝘐𝘧 𝘺𝘰𝘶 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘢 𝘭𝘪𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘧𝘰𝘳 𝘱𝘳𝘢𝘸𝘯𝘴, 𝘺𝘰𝘶 𝘥𝘦𝘧𝘪𝘯𝘪𝘵𝘦𝘭𝘺 𝘥𝘰𝘯'𝘵 𝘸𝘢𝘯𝘵 𝘵𝘰 𝘮𝘪𝘴𝘴 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘰𝘯𝘦.
用手打蝦肉整成嘅蝦肉扒鮮味十足又幾彈牙,炸皮夠薄,鍾意蝦嘅朋友必點!

甜橙醬吉列豬漢堡🍊
$𝟱𝟱 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
𝘈 𝘮𝘰𝘶𝘵𝘩𝘸𝘢𝘵𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘭𝘶𝘦-𝘧𝘰𝘳-𝘮𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘤𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦!
單點只係$𝟱𝟱 性價比高! 吉列豬皮薄鬆化,肉質好腍,係薄左少少,本來想加埋大啡菇做配料,可惜賣晒🥹

因為夜晚冇套餐所以飲品小食要比正價,想試嘅話日間黎跟套餐會抵啲!🙌🏻

𝗚𝗛𝗘𝗧𝗧𝗢 𝗕𝗘𝗘𝗥🍺 (𝗚𝗔𝗟𝗔𝗫𝗬 𝟲𝟬.𝟱果香啤酒) 𝟱𝟬𝟬𝗺𝗹
$𝟴𝟴 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
𝘈𝘴 𝘢𝘯 𝘢𝘮𝘢𝘵𝘦𝘶𝘳 𝘢𝘭𝘤𝘰𝘩𝘰𝘭𝘪𝘤, 𝘐 𝘸𝘢𝘴 𝘵𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘣𝘺 𝘴𝘶𝘳𝘱𝘳𝘪𝘴𝘦 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘦𝘦𝘳 𝘪𝘴 𝘯𝘰𝘵 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘭𝘺 𝘣𝘪𝘵𝘵𝘦𝘳. 𝘐𝘵 𝘩𝘢𝘴 𝘢 𝘩𝘪𝘯𝘵 𝘰𝘧 𝘭𝘺𝘤𝘩𝘦𝘦 𝘧𝘳𝘢𝘨𝘳𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘸𝘪𝘭𝘭 𝘴𝘵𝘳𝘪𝘬𝘦 𝘸𝘰𝘮𝘦𝘯’𝘴 𝘧𝘢𝘯𝘤𝘺.💕
招牌啤酒係Made in HK 即刻想支持,人口帶微苦同淡淡荔枝果香味,酒精濃度不高,非常易入口適合女仔飲,如果想淺嘗一下推介飲呢款

甜薯條🍟
$𝟰𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
喺甜薯條同普通薯條之間我揀咗甜薯條,因為我好鍾意食番薯🍠薯條有鹹香之餘都隱約食到番薯嘅甜味☺️

雞塊🐔
$𝟱𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
本身以為係大件啲嘅炸雞,原來係炸雞粒🫣但都幾香口外脆內軟,一啖一粒幾滋味,配啤酒好正

𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆
士多啤梨牛奶沙冰 🍓
$𝟱𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
果味濃郁,忌廉同冰都打到好滑,口感綿滑細膩,唔會有好假嘅士多啤梨味,幾推薦
香蕉朱古力牛奶沙冰 🍫
$𝟱𝟴 (🌟𝟳/𝟭𝟬)
呢個就偏甜咗啲,香蕉朱古力味欠自然,飲返果味例如士多啤梨,藍莓應該會夾啲
2023-03-02
  • 滋味粒粒巨蝦堡
  • 甜薯條
2023-03-08 23 views
餐廳以Hiphop 文化為主題, 裝修偏向美式街頭風, 以橙色為主, 牆上有不同 Graffiti, 夜晚仲會螢光, 周圍佈滿滑板元素, 好適合同朋友嚟, 感覺好 Chill。𓊈貧民窟大魔王漢堡 $𝟷𝟸𝟾𓊉呢個漢堡好足料, 裡面有牛肉, 芝士, 薯餅, 洋蔥同煙肉。漢堡包外脆內軟, 搽滿牛油, 好香脆, 中間塊牛肉漢堡有濃郁嘅牛味, 唔會有筋, 好軟腍, 配埋薯餅同煙肉一齊食, 真係好邪惡。𓆹 粗薯條套餐包咗一盤粗薯條, 份量真係好多, 薯條連埋薯仔皮一齊炸, 好raw 好好食!𓆹 Beer +$𝟽𝟾夜間模式會有啤酒同特色調酒提供, 食 Burger 再飲啤酒真係好 Chill。𓊈爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡 $𝟻𝟻𓊉漢堡包充滿牛油香氣, 手打牛肉漢堡好 juicy, 洋蔥炒得好軟腍, 連埋煎蛋一齊食, 味道層次好豐富。𓊈吉列魷魚圈 $𝟼𝟾𓊉魷魚圈份量好多, 炸得好酥脆, 魷魚好爽口, 真係好適合餸酒。𓊈Virgin Daiquiri ✧ Peach $𝟼𝟾𓊉杯邊有青檸點綴, 飲品充滿桃香, 加咗檸檬汁調和, 味道酸酸甜甜。

𓊈貧民窟大魔王漢堡 $𝟷𝟸𝟾𓊉

𓆹 粗薯條

𓆹 Beer +$𝟽𝟾

𓊈爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡 $𝟻𝟻𓊉

𓊈吉列魷魚圈 $𝟼𝟾𓊉

𓊈Virgin Daiquiri ✧ Peach $𝟼𝟾𓊉
$200 (Dinner)
2023-03-06 26 views
來這間 cafe 食個漢堡打張卡。Cafe 有不少塗鴉作品,都出自香港著名的 grafitti 大師 Uncle 之手,他也是電影《狂舞派 3》的塗鴉美術指導,後門的牆壁畫了櫻木花道及龍珠閃卡壁畫,室內更有 Uncle 以中文字團結、嘻哈、壹玖柒叁等創作的塗鴉,型格到爆😎漢堡扒用上牛腩及安格斯免治牛肉手打而成,juicy 得來不會太油膩。推介有貧民窟大魔王漢堡$110 ,手打牛肉漢堡扒足足有 200 克重!加上雙層芝士、番茄、牛油漢堡包,真係一個巳經好滿足。更有大大份的香脆甜薯條, 嘆埋杯啤酒真係爽到爆😋想細食小小,我推介大啡菇芝味牛肉漢堡$88,加杯牛奶沙冰士多啤梨🍓, 女士應該好適合,打卡又靚😎

更有大大份的香脆甜薯條, 嘆埋杯啤酒真係爽到爆😋

• 貧民窟大魔王漢堡
.黑布街有好多好野食,今次黎Ghetto食burgers🤤入面既裝修好吸睛,油上唔同既graffiti,好有美國街頭風,每個位都係打卡位👍🏼每款burger都好似好正,最後揀左呢兩個🤤▫️黑松露芝味牛肉漢堡(單點$65, 套餐+$18, +$10轉暗黑竹炭包)麵包烘得夠軟熟,有牛油香;牛肉厚身,食落好重牛味同黑松露味,又多汁,加埋溶溶地既芝士,口感一流好惹味。▫️滋味粒粒巨蝦堡 (單點$90, 套餐+$18, +$10轉暗黑竹炭包)麵包同樣烘得好軟熟,有少少牛油香;蝦肉扒炸得酥脆,食到粒粒蝦肉,好足料,醬汁都好夾好食。Burgers有得額外添加芝士、煙肉、洋蔥、雞蛋等等配料,仲可以加自家製ghetto醬同黑松露醬,有得custom-made👍🏼▫️跟餐粗薯條薯條新鮮炸起熱焫焫,外脆內軟有少少鹽香,好香口,會不知不覺係咁食😆▫️士多啤梨smoothie 單點$48, 套餐$38用新鮮士多啤梨去整,所以唔會有死甜既味道,甜度適中,一啲都唔漏,配burgers一流!▫️Flat White 單點$35, 套餐$25正常發揮,拉花幾靚。呢到除左汽水、smoothie、咖啡,仲有手工啤,夜晚有cockta
每款burger都好似好正,最後揀左呢兩個🤤

▫️黑松露芝味牛肉漢堡
(單點$65, 套餐+$18, +$10轉暗黑竹炭包)
黑松露芝味牛肉漢堡

▫️滋味粒粒巨蝦堡
(單點$90, 套餐+$18, +$10轉暗黑竹炭包)

▫️跟餐粗薯條
粗薯條

▫️士多啤梨smoothie
單點$48, 套餐$38

▫️Flat White
單點$35, 套餐$25
正常發揮,拉花幾靚。
Flat  white,  strawberry  smoothie

呢到除左汽水、smoothie、咖啡,仲有手工啤,夜晚有cocktail,mocktail,好多唔同選擇。

黑松露芝味牛肉漢堡
粗薯條
  • 士多啤梨smoothie
🍴EAT TO LIVE • BUT NOT LIVE TO EAT 🥣是的,活著很精彩。 請記得有空要和朋友相聚🍻🍔 爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡 ($55)轉 暗黑竹炭包 (+$10)大大個嘅漢堡包有一塊Juicy嘅牛牛漢堡扒、仲有甜甜嘅洋蔥, 每一啖都好滋味😋🥠芝士墨西哥粟米片 ($48)粟米片好薄好脆,微微辣度、配埋cream cheese , 越食越上癮~ 送酒一流👍🏻🧅 炸洋蔥圈 ($48) + Ghetto醬 ($10)令人無法抗拒新鮮炸起嘅洋蔥圈,配埋自家製Ghetto醬酸酸地幾開胃 😋🦑 吉列魷魚圈 ($68) + 麻辣粉 🌶️即叫即炸嘅魷魚圈既香脆又彈牙,唔食得辣嘅朋友可叫佢另上麻辣粉,加少少超香口, 簡直係另一個送酒嘅最佳小食🥂🍸 Yeung G Smoothie ($88)楊枝甘露 竟然係沙冰?仲要係Cocktail!! 你一定冇聽過啦掛? 酸酸地好開胃,飲下...飲下... 好快就一杯唔係好飲得飲酒嘅朋友都唔怕叫佢飲,但要小心飲過量🙈🍹 香蕉朱古力Smoothie ($48)香濃朱古力加埋香蕉,飲緊一杯甜品落肚咁,最開心有pocky 棒棒食🍫

是的,活著很精彩。 請記得有空要和朋友相聚🍻

🍔 爆炒洋蔥煎蛋手打牛漢堡 ($55)
轉 暗黑竹炭包 (+$10)

🥠芝士墨西哥粟米片 ($48)

🧅 炸洋蔥圈 ($48) + Ghetto醬 ($10)

🦑 吉列魷魚圈 ($68) + 麻辣粉 🌶️
🍸 Yeung G Smoothie ($88)
唔係好飲得飲酒嘅朋友都唔怕叫佢飲,但要小心飲過量🙈
🍹 香蕉朱古力Smoothie ($48)
2023-02-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 煙肉蘑菇芝味牛肉漢堡
  • 美式經典芝味牛肉漢堡
🔸引言🔸Ghetto Cafe 有齊我喜歡的元素Chill & Relax 的氣氛黑橙色的主調員工不會像外邊的拘謹卻不失禮貌 (這才是最好的服務,人性化,不機械式,又令員工做得舒服)重點當然還有洗手間旁的二次創作#SlamDunk 😍#櫻木花道 搶漢堡 (籃板)(其實我愛陵南 #仙道彬)Ghetto 到晚上9點,就會關燈,為客人枱面放上LED 燈當蠟燭,有心思有情調,氣氛很適合來多幾杯,chill 到不行,位於旺角,更可以輕易約朋友來這裡Hea & Chill ,又或一個人飲酒也不會悶。至於食物,很有驚喜。🔸食物及飲品🔸所有漢堡可轉為套餐,價錢+$18圖一🔹貧民窟大魔王漢堡🔹大魔王包括了手打牛肉,薯餅,煙肉,芝士,就像不少漢堡包店一樣,重會有一款特別邪惡的,這次加$10轉為竹炭漢堡包,個人覺得口感極佳,尤其油分上控制得很好。這次加了 Ghetto 醬(+$10),就是茄汁,蒜粉,芥末籽,值得一試。升級套餐加$18評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑圖二為 🔹滋味粒粒巨蝦堡🔹 ($90)跟上黑松露醬(+$20),炸蝦🍤彈牙,切成粒粒,其實麵包的軟熟也是值得一讚。評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑圖三為 🔹甜薯條🔹(套

🔸引言🔸

Ghetto Cafe 有齊我喜歡的元素
Chill & Relax 的氣氛
黑橙色的主調
員工不會像外邊的拘謹

重點當然還有洗手間旁的二次創作
#SlamDunk 😍
#櫻木花道 搶漢堡 (籃板)
(其實我愛陵南 #仙道彬)

至於食物,很有驚喜。

🔸食物及飲品🔸

所有漢堡可轉為套餐,價錢+$18

圖一🔹貧民窟大魔王漢堡🔹

升級套餐加$18

評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑

圖二為 🔹滋味粒粒巨蝦堡🔹 ($90)

評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑

圖三為 🔹甜薯條🔹(套餐+$10)

即是蕃薯🍠條,偏軟,但仍吃得沒能停口。

飲品點了cocktail 🔹楊枝甘露沙冰🔹
以及日版零度生啤 Asahi (500ml)
(圖10為Ghetto Draught,帶果味)

其實現場有不少生啤,樽裝啤酒,以及非常有趣味性的cocktail ,可以到佢地IG看 Menu啊。

🔸後感🔸

一間餐廳啲人喜歡的原因就是能讓人放鬆,進內吃着漢堡,喝着啤酒,配合現場啲燈光和有趣味性的環境與上一篇睇到啲Slam Dunk塗鴉,或是近門口的仿滑板場地,加上店員輕鬆卻不失親切的服務,為近期我會覺得的好推介,chill 味十足。
甜薯條
楊枝甘露cocktail
Ghetto  Beer
雞塊
2023-03-02
$250 (Dinner)
甜薯條
楊枝甘露cocktail
雞塊
  • ghetto  beer
2023-03-03 9 views
七月左右喺K11訂咗微辣Yelo啲杏仁餅而喺呢度攞貨,當時嚟到門口見到咁靚咁有特色就已經吸引到我想試😅可惜當時已經食飽咗😮‍💨唯有搵嚟試下啦!今日唔使返工就同朋友過嚟試吓好唔好食啦!我哋都係叫咗個「美國經典芝味牛肉漢堡」套餐😊可能冇乜人啦!好快有得食😋睇個樣已經好靚😍食落又好好味有好多肉汁😋😋😋只可惜支汽水比較細支😂😂😂薯條中規中矩啦!我主要係食漢堡包啫😎試完呢個下次再嚟要試多幾款😊
2023-02-25
Type of Meal
Lunch
  • 美式經典芝味牛肉漢堡
2023-03-03 14 views
✨貧民窟大魔王漢堡好大個 份量十足 邪惡到極配料有兩塊手打牛肉 芝士 脆薯餅 煙肉同洋蔥等 好足料漢堡包鬆軟 煙肉鹹香 洋蔥清甜手打牛肉 肉味幾香濃 肉汁豐富 整體口感味道都好豐富✨黑松露芝味牛肉漢堡加錢轉左暗黑竹炭包 多一份型格竹炭包一樣鬆軟 牛肉鮮味多汁黑松露醬唔算好濃 但幾惹味加埋配料芝士 番茄同生菜 味道唔錯兩個漢堡都加錢轉左套餐 跟左粗薯條同指定飲品✨粗薯條新鮮炸起 炸得香脆 ✨吉列魚手指炸皮薄脆 魚手指嫩滑✨雞塊同想像中有出入🤣本身以為係大件啲嘅雞塊原來係雞粒 外脆內軟 幾香口但調味略嫌鹹左少少 ✨SMOOTHIE有多款口味選擇 揀左藍莓味 味道酸酸甜甜 好清爽✨MATCHA LATTE拉花好靚 味道有淡淡抹茶清香總結:食物可以 環境有特色 感覺型格 牆身畫滿塗鴉 打卡唔錯服務價錢可以 可以一試
✨貧民窟大魔王漢堡

拉花好靚 味道有淡淡抹茶清香

總結:食物可以 環境有特色
感覺型格 牆身畫滿塗鴉 打卡唔錯
服務價錢可以 可以一試
【Ghetto Cafe】成日去開旺角今次又比我發現咗呢間超歐美街頭風嘅漢堡包店 Ghetto Cafe 即刻吸引咗我入去食野同打卡❤️‍🔥.🍴惹味芫荽魚柳漢堡 - 💰55 (轉暗黑竹炭包 +$10)可以加錢轉暗黑竹炭包,非常軟熟,口感真係有小小竹炭微微沙粒感覺🖤可能係我見識淺薄,第一次見有芫荽魚柳嘅漢堡😂魚柳外皮煎至香脆,肉質軟嫩,一d都唔腥,仲好香芫荽味,咬落去魚柳會見到絲絲芫荽碎係入面🥬中間夾咗半融芝士同其他蔬菜配料,整體風味又夾又特別,食完唔會有種好熱氣嘅感覺,創意同荽味十足💚🍴黑松露芝味牛肉漢堡 - 💰80包身同樣軟熟,超多超濃郁嘅黑松露醬搭配咗半溶芝士、香濃牛肉同其他蔬菜配料,牛肉厚身鬆軟,非常多汁一d都唔死實實,份量十足之餘簡直係完美配搭,十分滋味🍄🍴芝士墨西哥粟米片 - 💰48帶有墨西哥芝士辣椒味嘅粟米脆片,完美搭配咗類似芝士蘸醬同微辣墨西哥風味蘸醬,配做車打芝士蘸醬,配酒一流,越食越停唔到口🌽🍴吉列魚手指 - 💰68去快餐店食薯條食到🥴但呢間竟然有吉列魚手指選擇!魚手指即叫即炸,外脆內嫩,啖啖魚肉,外層酥香,點埋mayonnaise一齊食,越食越上癮🐟🍴水牛雞翼 - 💰
【Ghetto Cafe】
成日去開旺角今次又比我發現咗呢間
超歐美街頭風嘅漢堡包店 Ghetto Cafe
即刻吸引咗我入去食野同打卡❤️‍🔥
🍴惹味芫荽魚柳漢堡 - 💰55 (轉暗黑竹炭包 +$10)

🍴黑松露芝味牛肉漢堡 - 💰80

🍴芝士墨西哥粟米片 - 💰48

🍴吉列魚手指 - 💰68

🍴水牛雞翼 - 💰78
中雞翼大大隻,唔會縮咗水🐔沾滿特製辣醬,食起上黎辣辣地,Tabasco味非常濃香,非常過癮🌶️鍾意食辣嘅朋友一定要試!雖然我食得小小辣,不過都有小小頂唔順 haha

🍹榛子花生醬沙冰 - 💰88
兩杯酒精飲品都係店員極力推介👍我自己就鐘意呢杯多d,榛子花生醬非常濃郁,好似飲緊奶醬多咁,仲有d花生係入面增加口感🥜酒精味唔係特別重,唔係好飲到酒嘅女仔一定會好鐘意,不過點都係要小心d,唔好飲太快啦🙊

🍹楊枝甘露沙冰 - 💰88
我自己就覺得呢杯酒精味會再重小小,好香芒果味,有柚子肉係入面,真係好似飲緊楊枝甘露咁,超有香港特色風味🥭

野食野飲真係無得彈🤩

楊枝甘露沙冰 + 榛子花生醬沙冰
惹味芫荽魚柳漢堡 (轉暗黑竹炭包) + 黑松露芝味牛肉漢堡
芝士墨西哥粟米片 + 吉列魚手指 + 水牛雞翼
楊枝甘露沙冰 + 榛子花生醬沙冰
旺角係美食天堂 係MK行完街發現呢間新開既漢堡店🍔裝修好吸睛 就決定係到食晚餐餐廳裝修如店名一樣 參考美國街頭貧民窟設計以橙色為主 牆上有好多Graffiti Hip hop既塗鴉仲有霓虹燈 同擺放左D滑板咁 打卡岩哂📸再加埋播住好chill 既音樂 好relax😀食物主打漢堡 即叫即做日頭好似CAFÉ 咁 有COFFEE飲☕晚上就有酒類 仲有手工啤添🍻價錢好親民  食物亦好有質素2個人叫左2個BURGER SETS再加D小食 好滿足😋 💥貧民窟大魔王漢堡🍔 呢個漢堡真係勁邪惡😈超巨型 好足料 大件到一口都咬唔哂D餡料漢堡包外脆口感鬆軟 好有牛油香內裡餡料有塊用美國牛肩押肉同牛腩手打而成既漢堡口感偏實 牛味香濃又JUICY仲有塊好脆既薯餅 炒得好香既洋蔥煙肉 同CHEESE成個漢堡真係好足料 好有層次 好正😍💥滋味粒粒巨蝦堡🦐🍔 呢個包就加左$10專竹炭包 包都係鬆軟個蝦滑扒係有好多蝦肉 彈牙又有口感食落蝦味好香🦐💥甜薯條🍟甜薯條係蕃薯條 好香蕃薯味 新鮮炸起 咬落香脆😋💥炸洋蔥圈炸皮好薄 洋蔥好FRESH  好惹味😎💥GHETTO BEER🍺香港製造 生啤 聞已經好香水果味入口帶點小
旺角係美食天堂 係MK行完街發現呢間新開既漢堡店🍔

配BURGER同小食岩哂😍

💥橙汁
橙汁 酸酸甜甜消消膩🍊
2023-02-26 27 views
又一間型格漢堡包店進駐旺角!「GHETTO」意思是貧民窟,以HIPHOP文化為主題既漢堡包店,餐廳處處充滿街頭文化,包括由著名香港塗鴉藝術家UNCLE操刀的彩色塗鴉牆,以及美式街頭風格裝置同滑板場地造型,打卡一流!食物方便,主打美式漢堡、手沖咖啡、手工啤酒、特式調酒等等。玩味十足☝️ #黑松露芝味牛肉漢堡 $65 轉暗黑竹炭包 +$10  |  添加煙肉 +$10跟套餐 +$18 (配粗薯條及指定飲品)💮牛肉厚身又多肉汁,一咬落去就爆汁💮芝士放在牛肉上,已溶化既芝士慢慢流出💮黑松露醬好香濃💮塗上牛油的竹炭麵包烘得外脆內軟💮加左煙肉,鹹香既煙肉煎到兩面金黃而且好酥脆💮漢堡包爆餡足料💮粗薯條炸得金黃色,香脆可口,非常滋味 #滋味粒粒巨蝦堡 $90 👑添加煙肉 +$10  |  加Ghetto醬 +$10跟套餐 +$18 (配粗薯條及指定飲品)💮炸蝦滑爽口彈牙,有食到一粒粒既蝦肉😋💮塗上牛油的麵包烘得外脆內軟💮加左煙肉,鹹香既煙肉煎到兩面金黃而且好酥脆💮粗薯條炸得金黃色,香脆可口,非常滋味💮加配左自家製Ghetto醬,蘸一點來伴食,好清新 #士多啤梨沙冰 +$38 (跟套餐要特別飲品~可減$1
又一間型格漢堡包店進駐旺角!

#黑松露芝味牛肉漢堡 $65
轉暗黑竹炭包 +$10  |  添加煙肉 +$10
跟套餐 +$18 (配粗薯條及指定飲品)
💮牛肉厚身又多肉汁,一咬落去就爆汁
💮芝士放在牛肉上,已溶化既芝士慢慢流出
💮黑松露醬好香濃
💮塗上牛油的竹炭麵包烘得外脆內軟
💮加左煙肉,鹹香既煙肉煎到兩面金黃而且好酥脆
💮漢堡包爆餡足料
💮粗薯條炸得金黃色,香脆可口,非常滋味
黑松露芝味牛肉漢堡竹炭包

#滋味粒粒巨蝦堡 $90 👑
添加煙肉 +$10  |  加Ghetto醬 +$10
跟套餐 +$18 (配粗薯條及指定飲品)
💮炸蝦滑爽口彈牙,有食到一粒粒既蝦肉😋
💮塗上牛油的麵包烘得外脆內軟
💮加左煙肉,鹹香既煙肉煎到兩面金黃而且好酥脆
💮粗薯條炸得金黃色,香脆可口,非常滋味
💮加配左自家製Ghetto醬,蘸一點來伴食,好清新

薯條

#士多啤梨沙冰 +$38 (跟套餐要特別飲品~可減$10)
💮士多啤梨味好重,有少少士多啤梨肉咬口
💮味道酸酸甜甜,唔會好太膩
💮口感綿滑細膩

#橙汁 (跟套餐飲品)
💮正常的橙汁,有微酸,唔會甜到漏
💮冰涼既橙汁對食緊炸野既我就好解渴😂
橙汁,士多啤梨沙冰

#吉列魷魚圈 $68
加紫菜粉 +$5  |  加黑松露醬 +$20
💮魷魚彈牙,完全唔韌
💮炸粉夠薄,食起黎無油膩感
💮加埋紫菜粉,好香口😊
💮再蘸一點黑松露醬伴食,好惹味
吉列魷魚圈

#水牛雞翼 $78
💮一個經典小食
💮以辣椒為原料既醬汁同其他調味,辣度十足
💮再配埋乳酪醬伴食,中和左辣度😋
水牛雞翼

2023-02-26
$220 (Lunch)
黑松露芝味牛肉漢堡竹炭包
薯條
橙汁,士多啤梨沙冰
吉列魷魚圈
水牛雞翼
隱藏在鬧市中特色漢堡店彷如置身美國街頭滑板場🛹店內佈滿隨性塗鴉 像小型HIPHOP藝術展值得細閲每個細節🎨主打漢堡 小食 咖啡 手工啤酒 特飲☀️貧民窟大魔王漢堡 $110超邪惡雙層漢堡 更有我最愛的薯餅超激量 超級厚 一啖都咬唔晒😍充滿肉汁 口感豐富 勁推薦的招牌☀️滋味粒粒巨蝦堡 $90滿滿彈牙鮮蝦🦐朋友更愛這款為打卡而來 卻被美食驚艷🥳色香味俱全 高水準的餐廳跟餐+ $18 配粗薯條及指定飲品另+ $10 配甜薯條🍟超推薦GHETTO醬💥獨家秘製醬汁與脆卟卟嘅蕃薯條絕配☀️GHETTO BEER $55GALAXY果香啤酒🍬偏甜口適合女生每個角落都有特色打卡位輕鬆隨意就影到型格風靚相📸晚上7點後更搖身一變成為酒吧與朋友聚會的好去處🍻環境: 💗💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗💗📍 Ghetto Cafe (旺角)旺角黑布街13號地舖營業時間:星期一至日 11:00-02:00 人均消費:約$50-100
隱藏在鬧市中特色漢堡店

與朋友聚會的好去處🍻

環境: 💗💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗💗

📍 Ghetto Cafe (旺角)
旺角黑布街13號地舖
營業時間:星期一至日 11:00-02:00