Hiring
See All 9 Jobs
2021-09-08 114 views
疫情下少咗堂食,喺呢度嗌過幾次外賣,每次嘅包裝都十分之結實,唔會出現漏汁嘅情況。擔擔面嘅外賣係麵同湯分開,分量充足,啲花生配料都俾得幾足料下,撈左落個湯底之後,湯底變得非常濃郁、結身,再配埋掛汁嘅面,真係一流。呢度話明係生煎皇,就梗係一定要食生煎包。呢度嘅生煎包真係會爆汁㗎,但提提大家一定要趁熱食,林晒就唔好食㗎啦。外賣需要時間,所以每次返到屋企都會再用氣炸鍋整返熱佢。總括而言,真係又抵又好食,有機會嘅話大家可以趁住午市食,套餐嘅配搭係實惠、好味而且飽肚的。
外賣需要時間,所以每次返到屋企都會再用氣炸鍋整返熱佢。
2021-08-14 126 views
過了正常午餐時間,只係點了細酸辣湯,兩只小籠包+兩只生煎包,果然只有招牌生煎包比較出色。脆皮底+熱湯汁餡😋食物完全無問題,但樓面及廚房出食物比較混亂,美中不足之處⋯
生煎包,小籠包,酸辣湯
2021-08-14
生煎包,小籠包,酸辣湯
2021-08-05 105 views
之前聽人介紹過呢間生煎包好好味,嗰日經過就捉埋男朋友入去試下⋯叫咗堅信號生煎包(4個$36 /2個$20)、上海粗炒($59)、流心芝士龍蝦小籠包(4個/2個)、豆漿($12)。生煎包果然係招牌菜,好juicy好多汁,咬嘅時候真係會噴汁🤣🤣由於食哂先發現到《食生煎包教學》,結果就係⋯燙親條脷🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️不過生煎包真係好好味,必試😋😋但其他嘢就真係麻麻地啦⋯⋯上海粗炒最差,淋得嚟仲要無乜味😖😖而本身好期待嘅流心芝士龍蝦小籠包,除咗有淡淡嘅芝士味之外就無乜特別lu,亦唔覺有龍蝦或者龍蝦嘅味道,總之就係失望啦,好彩叫咗兩隻試下咋😅😅
2021-08-03 296 views
堅信號上海生煎皇是生煎包王子蕭唯展Oscar 開的,同時他也是歌手江若琳(改名:江伊睛)的老公,一直想試,終於有機會了,經過將軍澳廣場就試下。幸好,又碰上下午茶優惠時段,有下午茶套餐。我點了兩個餐。一個餐只需$53-$68!❤️首先點了芝麻醬五彩拌冷麵 $53,顧名思義,冷麵有芝麻醬汁拌住,非常涼浸浸,適合炎熱的夏天食用。上面有火腿絲,青瓜絲,蘿蔔絲和雞絲,色彩繽紛之餘,營養價值相當高。這些食材亦提高了口感。旁邊那碟是醉雞翼一碟兩件,完全吸收了花雕酒的味道,相當入味,配合杞子中和味道,完美。另一套餐同樣點了配一碟醉雞翼。主食點了堅信號豬扒菜飯$62,豬扒煎得很香脆,牢牢鎖住肉汁。配合埋菜飯,非常美味。堅信號上海生煎皇 地址:將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓126-129號舖

堅信號上海生煎皇
地址:將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓126-129號舖
2021-07-01 128 views
路過將軍澳,見到呢間鋪頭,因為我好中意食生煎包,決定入去一試。下午茶餐好抵食,$30就有得食生煎包了!味道不錯,但皮有d厚,但這個價錢還是很值的😊下次可以再利過😊

味道不錯,但皮有d厚,但這個價錢還是很值的😊
下次可以再利過😊
2021-06-18 135 views
之前新開張見好多人排隊商場嘅海報上又影得好似好正一路都好想試食但有朋友食左話好難食叫我唔好食有朋友入嚟將軍澳,咁啱嗰日諗唔到食咩佢又話想試呢一間我地就入左去食我叫咗個擔擔麵配豬扒佢叫左都係豬扒配菜飯擔擔面一嚟到見到個顏色以為會幾好味,一食落去係偏甜所以冇佢個顏色咁吸引個豬扒真係重點,甜到呢唔知到底用咗幾多糖整🥶🥶生煎包正正常常普普通通唔知其他嘢食得唔得不過呢一餐真係甜到我怕怕地🙈-最後我先同個friend講,我有朋友食過話唔好食佢話有冇搞錯做咩唔講,
之前新開張見好多人排隊
商場嘅海報上又影得好似好正
一路都好想試食
但有朋友食左話好難食叫我唔好食
有朋友入嚟將軍澳,咁啱嗰日諗唔到食咩
佢又話想試呢一間
我地就入左去食
我叫咗個擔擔麵配豬扒
佢叫左都係豬扒配菜飯
擔擔面一嚟到見到個顏色
以為會幾好味,一食落去係偏甜
所以冇佢個顏色咁吸引
個豬扒真係重點,甜到呢
唔知到底用咗幾多糖整🥶🥶

生煎包正正常常普普通通

唔知其他嘢食得唔得
不過呢一餐真係甜到我怕怕地🙈
最後我先同個friend講,
我有朋友食過話唔好食
佢話有冇搞錯做咩唔講,

2021-05-29 156 views
見到呢間店開得成行成市,咁岩路過於是試一試。餐牌非常簡單,套餐和下午茶只有平日供應,我星期日去食只可以叫正價。一場嚟到當然要試吓佢嘅著名生煎包。生煎包上枱是暖的。裏面雖然有好多汁但係偏淡,相信係餡料參左太多水。另外叫咗碗炸醬伴面同埋擔擔麵。炸醬麵啲醬色水唔錯但係同生煎包一樣,淡!未試過食炸醬麵要自己另外再加其他醬料。或者餐廳已經為我健康着想,等我唔好食咁咸。擔擔面中規中矩,唔食得辣嘅朋友唔好叫因為都幾辣。
見到呢間店開得成行成市,咁岩路過於是試一試。

擔擔面中規中矩,唔食得辣嘅朋友唔好叫因為都幾辣。
$65 (Lunch)
2021-05-23 146 views
比漏野要人親自去攞返錢或者攞返d野食漏咗野一句唔好意思就算叫餐廳送黎屋企又唔肯一d 誠意都無出單無check過單最後又麻煩到個客解釋一大輪廢話最後都係唔想有任何讓步啫唔會有下次尤其係外面自取
比漏野要人親自去攞返錢或者攞返d野食
漏咗野一句唔好意思就算
叫餐廳送黎屋企又唔肯一d 誠意都無
出單無check過單最後又麻煩到個客
解釋一大輪廢話最後都係唔想有任何讓步啫
唔會有下次尤其係外面自取
2021-05-19 174 views
川味口水雞翼飯辣味香,又唔係麻辣個種,係香辣。雞翼全部係翼,肉質嫩!呢種川辣岩哂我口味!好開胃吖👍🏻👍🏻👍🏻外婆紅燒肉菜飯天口熱又唔想食白飯咁dry,正好餐有菜飯!餸同埋飯分開放👍🏻d汁唔會入晒落菜飯到。👍🏻紅燒肉入口即溶😋😋😋好食!唔會漏堅信號生煎包爆多湯😍😍😍外皮口感爽,熱烘烘;底面脆卜卜!!雞絲粉皮冷食黎,好好食😜😜😜雞絲滑滑,青瓜切絲消暑。配上胡麻醬撈埋一齊食🥰夏天食岩哂!正!!跟 餐 送 灌 湯 小 籠 包 💕爆哂汁,好 juicy!!!皮薄餡靚,誠意之作。腐皮~~甜得滯 💨酸辣湯,唔辣但味道古怪,有別於出邊嘅酸辣湯。不過佢個料係多嘅~冬菇啊乜都有⋯ 茉香綠茶🍵 好飲,清清香香。哈哈哈服務態度相當好!每上一道菜店員都會話請慢用!入座前會有口罩紙袋比你裝住口罩入座前店員仲幫我哋消毒枱面同埋椅,抵讚
川味口水雞翼菜飯

川味口水雞翼飯
辣味香,又唔係麻辣個種,係香辣。
雞翼全部係翼,肉質嫩!

呢種川辣岩哂我口味!好開胃吖👍🏻👍🏻👍🏻

外婆紅燒肉
外婆紅燒肉菜飯
天口熱又唔想食白飯咁dry,正好餐有菜飯!
餸同埋飯分開放👍🏻d汁唔會入晒落菜飯到。👍🏻

紅燒肉

紅燒肉入口即溶😋😋😋好食!唔會漏

堅信號生煎包
爆多湯😍😍😍外皮口感爽,熱烘烘;底面脆卜卜!!

雞絲粉皮
冷食黎,好好食😜😜😜
雞絲滑滑,青瓜切絲消暑。
配上胡麻醬撈埋一齊食🥰夏天食岩哂!正!!

跟 餐 送 灌 湯 小 籠 包 💕
灌湯小籠包

爆哂汁,好 juicy!!!皮薄餡靚,誠意之作。

腐皮

腐皮~~甜得滯 💨

跟餐酸辣湯

酸辣湯,唔辣但味道古怪,有別於出邊嘅酸辣湯。
不過佢個料係多嘅~冬菇啊乜都有⋯

茉香綠茶

茉香綠茶🍵 好飲,清清香香。

哈哈哈

服務態度相當好!每上一道菜店員都會話請慢用!
入座前會有口罩紙袋比你裝住口罩

入座前店員仲幫我哋消毒枱面同埋椅,抵讚
2021-04-28
川味口水雞翼菜飯
外婆紅燒肉
紅燒肉
2021-05-15 125 views
原來將軍澳廣場開左堅信號生煎皇, 佢位置算有少少隱閉, 搵左陣先見到生煎包 $32生煎包相信係呢間店既招牌菜式, 外皮厚薄適中, 賣相靚而且底部煎成金黃色, 食落香脆, 入面咬落去仲有好多肉汁同濃湯汁, 餡料豬肉有咬口, 味道唔錯, 外皮 & 餡料 & 湯汁同樣出色! 就算我外賣拎到番屋企, 都仲食到脆既口感, 相信堂食會更加好味秘製豬扒擔擔麵 $58秘製豬扒非常軟, 好重蜜糖味, 感覺有d似食緊叉燒咁! 擔擔麵肉碎都幾多, 幾重花生味, 都幾香幾惹味, 但食落又完全冇辣, 如果可以再辣少少就會更香口! 麵質尚算彈牙, 唔會煮到好腍秘製豬扒菜飯 $52拎到屋企先知又叫左秘製豬扒, 兩個一樣既餸... 好彩味道係好食! 而菜飯用左小棠菜撈, 飯質軟硬適中, 豬扒同飯嘅份量都唔少, 男士都會夠飽

生煎包 $32

秘製豬扒擔擔麵 $58

秘製豬扒菜飯 $52
2021-05-13
TakeAway
$74 (Dinner)
2021-05-07 666 views
開張左都有一段日子,一路都想搵機會試,就今晚啦,仲有得坐卡位見佢有呢張生煎皇特惠晚餐餐紙,主食最貴都唔過七十蚊,送特選苿香綠茶,仲送灌湯小籠包 (2個),相當抵食喎隻小籠包舖上薑絲,皮有點兒薄,就算小心夾起都穿; 內裏係相當多湯汁,食時要小心!跟餐追加小食一律$10,當然要試下佢嘅招牌 : 堅信號生煎飽 (2個)灑上黑白芝麻增加香味,個包底部煎得香脆,咬入去時真係要萬分小心,係會爆湯汁架,睇下................個碗D湯汁全部都係佢嘅!  饀料調味得幾好,最緊要係夠熱,皮同肉嘅係兩種口感,無拆自己招牌呀!加$5轉配酸辣湯,應該無下次,死因係 : 只係暖口,唔夠熱; 只食到辣味,酸度略差,仲食到麻油味(?!),整體感覺似食緊碗加辣嘅"碗仔翅"!主食係呢客京蔥牛肉湯麵 ($62),京蔥牛肉同湯麵分上呢度嘅京蔥牛肉同我食開嘅都幾大分別,無濃油赤醬,似係就咁屋企炒嘅甜椒京蔥同牛肉一齊炒就算,敗北位又係唔熱嘅; 反而個湯麵單食都幾好味,夠熱同有D煙韌感!侍應態度係有禮嘅,但某D食物方面有待改進.......................當食都唔夠熱,咁同外賣有咩分別?!!

主食係呢客京蔥牛肉湯麵 ($62),京蔥牛肉同湯麵分上

2021-04-04 266 views
今日收工同朋友過咗去將軍澳廣場同朋友食嘢,見到好似啱啱新開無耐嘅專食上海野開嘅舖頭,決定去試下🥯生煎包4個 $36生煎包熱辣辣個底好脆 好有肉汁餐廳有教要咬一啖 吸啲汁都唔錯😂🥟小籠包 $32用一個籠上菜皮可以再薄啲 都係爆汁都唔錯🍜厚切豬扒擔擔麵 $64擔擔麵啲面好淋淋到覺得唔係好入到口個湯底好稀 無芝麻擔擔麵嘅味完全唔似擔擔湯底啲味🤨只有好重味精嘅味而且仲要好口渴不過個豬扒就真係好食嘅有蜜糖汁 但又好軟熟🍜厚切豬扒湯麵 $60啲麵又好淋朋友話湯底似史雲生味道:👍🏻👍🏻👍🏻服務:👍🏻👍🏻👍🏻價錢:👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻👍🏻地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻回頭機會:👍🏻👍🏻👍🏻

🥯

地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻
回頭機會:👍🏻👍🏻👍🏻

2021-04-02
2021-03-31 184 views
堅信號生煎包的將軍澳店剛剛新開張,今日就來試一試。來堅信號當然要點其招牌菜生煎包,一碟四件,SIZE比較迷你,不過勝在熱辡辡的,皮薄餡靚,一口咬下有爆汁的感覺,充滿濃濃的肉汁,非常美味。皮蛋豆腐是我的另一至愛。香濃的皮蛋、淡淡的豆腐和惹味的辡醬,配合得天衣無縫,我最愛滑滑的凍豆腐,有入口即化的感覺,大愛!今次還點了麻香茄子,茄子切成細斷的,我喜歡茄子軟軟的口感,搭配上麻醬很清新開胃。
堅信號生煎包的將軍澳店剛剛新開張,今日就來試一試。

生煎包
皮蛋豆腐
麻香茄子
2021-02-28
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
生煎包
皮蛋豆腐
麻香茄子
2021-03-27 144 views
對麵食一向情有獨鍾,看見「堅信號」分店處處,門面也算乾淨企理,一直都想去試試。週末和老公行經將軍澳廣場,滿懷期待去吃下午茶,沒想到大失所望。招牌生煎包,肉餡噴汁但不鮮甜。,上海粗炒,肉絲寥寥可數,而且只是溫熱,麵條不新鮮,比超級市場的更糟糕。價位也不算便宜,食物水準令人失望到絕望,絕對不會再光顧,各位食客小心中伏。
2021-03-11 184 views
第三次幫襯,今次order咗上海粗炒和豬扒菜飯。上海粗炒味道可以,但係豬扒菜飯每次食都係唔夠熱,啲菜飯又比較淡。上次幫襯生煎包覺得味道唔係特別突出,但價錢偏貴。幫襯都係貪佢地點方便同豬扒都算啖啖肉。
2021-03-06