1K
2013-07-22 225 views
當自己還是一個小朋友的時候,其中一個最愛吃的東西就是炸雞脾,配上白飯是可以成為一餐的。今天,就在這餐廳找到這一味飯。超多薑蔥,而且看得出是自家製的。味道不錯,不會太感。而雞脾炸得都算乾身,皮很脆,很易入口。
薑蔥炸雞脾飯
2013-07-22
$42 (Lunch)
係附近返工,知道開左間新餐廳之後都無黎過,今日終於有機會啦。餐廳比較細,坐唔到好多人,食物款式都唔係好多,我今日揀既係薑蔥魚柳飯。D魚呢就整到好西式,但係就走去配薑蔥,真係覺得有D怪怪地咁。不過如果你當係黎食果碟頭飲都OK既。下面呢半咖啡水準真係麻麻,好似係用粉開咁。

下面呢半咖啡水準真係麻麻,好似係用粉開咁。
2013-07-08
$42 (Lunch)
2013-07-12 193 views
食物冇乜特別,都係一般餐廳質素,純粹為醫肚走入哩間餐廳試試,令小弟要嚟openrice留言當然有其個人之處。小弟對於食品及食市環境要求不高,食物合格、侍應有禮已可令小弟再次光顧。但此餐廳可以用無恥嚟形容,小弟絕不會光臨第二次!一入去見到有晩餐,叫咗個蜆肉意粉,侍應問飲乜湯?有紅同白。叫咗白湯。味道一般,不過餐湯多數都係咁,可接受,但係後來先知原來所謂嘅餐湯係價值$15嘅side order!心諗點解侍應問「飲乜湯?」而唔係問「飲唔飲湯?」。有被騙感覺,只好怪自己唔睇清楚餐牌。之後叫餐飲,奶茶咖啡免費,凍飲、柑桔茶、利賓立...加$2,叫咗利賓立,杯賓多水到不得了,淡而無味,用冰水嚟形容絶冇誇大,不過好多餐廳做法一樣,可接受!殊不知最後埋單,$59嘅晚餐再加$15餐湯再加$4利賓立,問佢點解利賓立唔係$2?侍應話餐單寫明,利賓立加$2,凍飲加$2,所以$4!小弟即刻好有禮同侍應姐姐講句「唔該晒」。然後暗暗起誓唔會再嚟!可以嘅話,小弟希望可以加D粗俗嘅助語詞係哩篇文章度,但小弟明白此平台不能寫粗言穢語,所以盡最大努力壓制自己完成此文,但係我好希望有幸睇到哩篇文章嘅讀者可以感受到小弟食完哩間

可以嘅話,小弟希望可以加D粗俗嘅助語詞係哩篇文章度,但小弟明白此平台不能寫粗言穢語,所以盡最大努力壓制自己完成此文,但係我好希望有幸睇到哩篇文章嘅讀者可以感受到小弟食完哩間餐廳之後嘅憤怒!建議大家order每樣嘢之前每一樣問清楚,避免膳後背脊骨落!