2019-08-26
屋企停電趁等電力公司嚟維修出去食個靚飯先。之前Lunch 睇過要2佰蚊一個人覺得有點貴,咁就算啦不過今次決定近近地點都要入嚟食吓!餐廳有自已車位唔駛等,唔駛爭!(上村㕷車要撞彩,好多時都要等一陣)待應出嚟殷勤咁問我哋幾位。俾左張卡位我哋坐,環境燈光唔錯幾舒服😌,拍拖談心夠靜又唔會太拘謹。細心睇吓餐牌發現豐儉由人,平平地佰五六蚊一個餐有交易,當然豐富到五六佰海鮮都有。我哋叫左個凱撒沙律🥗(+$20煙三文魚)老公叫左烟肉蛋意粉(升級套餐),我個沙律本來無得升級套餐,個待應好好俾我升級埋。是日套餐有羅未湯同忌廉南瓜湯,羅宋湯一般餐室勝在無咁咸又夠濃。跟住前菜要左個炸魚薯條,炸魚做得唔錯,係實淨啲既鱈魚類,貼近正宗,而今失回味係個他他醬,配落個魚度超夾,食完想再食。待應見我哋食到差唔多就主動提我哋梳乎里要等13分鐘。好貼心!而不時留意到我哋需要,而且非常有禮貌。好耐食過喇!造型可愛,好似個巨型cup cake 咁,有兩種味揀雲尼拿同橙味。我揀左雲尼拿未,好味!最後,到餐飲咖啡喇。唔好以為咪普通咖啡一杯,佢俾嘅係暖鮮奶,而且杯咖啡酸味唔高,啲暖鮮奶撞落去杯咖啡度令到佢更加滑,感覺好似飲日本啲咖啡
我哋叫左個凱撒沙律🥗(+$20煙三文魚)
忌廉蛋烟肉意粉
凱撒沙律(+$20煙三文魚)
梳乎里
咖啡
最後,到餐飲咖啡喇。唔好以為咪普通咖啡一杯,佢俾嘅係暖鮮奶,而且杯咖啡酸味唔高,啲暖鮮奶撞落去杯咖啡度令到佢更加滑,感覺好似飲日本啲咖啡一樣令人回味。