其實都是此商場既常客,以往也有光顧商場內Greyhound及其分店多年,一向評價不低,尤其是對店內特色檸檬茶,單骨雞翼,泰式免治豬肉飯,沙爹串等等。但昨天(24日)的用餐經驗真是不會再有下回。整體經驗是食物質數下降,份量減少,價錢着實不便宜(這個一路都明白,但以往食物質數能彌補)。點了檸檬茶($38)雞肉沙爹串,豬頸肉糯米飯,生菜包免治豬肉配河粉皮,每碟盛惠過百,還有單骨雞翼($78), 每碟份量都少!但最不滿意是食物不新鲜: 雞肉沙爹串,肉跟木棒差點不能分割。豬頸肉的糯米飯很硬(在另一篇食評也有看過)。最離譜是那碗生菜包的免治豬肉,第一眼看只能看見全碗油和肉既不淨物浮面,那怎樣用生菜包起來吃,所以跟服務員反影,換過另一碗。埋單是接近$500(2大1小)。說真的,這會是最後一次光顧,因為還有其他更好的選擇,食物質數是首選!
2020-11-30 243 views
之前都有幫襯過呢間主打泰國嘢食既餐廳,覺得水準幾平穩。呢度野食好多種類,岩晒咩都想試既朋友叫左個泰式海鮮沙律($158)本身對沙律無咩期待,純粹想偽健康下食啲菜,點知又幾有驚喜,其一係超過四款既海鮮,除左比較常見既鮮蝦,仲有帶子、魚柳、三文魚、魷魚,個人特別鍾意帶子同三文魚塊,三文魚係半熟,外脆而入口即化,另外因為係泰式既關係,味道係酸酸辣辣,好開胃,我日日食都可以!黃咖喱龍蝦配印度薄餅($298)龍蝦有一般女仔隻手既兩倍咁大,蝦肉都幾爽滑同鮮甜,黃咖哩超級惹味,薄餅就熱辣辣又香脆,真係必勝配搭,如果唔係太飽,我會叫多份薄餅再食帶子、蘆薈、香草寬麵($148)估唔到呢間泰國餐廳會有意粉,而我又想試試,最估唔到係都幾唔錯,個蘆薈香草汁好fresh,寬麵口感適中,有咬口,唔比一般西餐廳遜色。
之前都有幫襯過呢間主打泰國嘢食既餐廳,覺得水準幾平穩。
呢度野食好多種類,岩晒咩都想試既朋友

叫左個泰式海鮮沙律($158)

黃咖喱龍蝦配印度薄餅($298)

帶子、蘆薈、香草寬麵($148)

2020-11-20 173 views
Greyhound 既熟悉又陌生的餐廳,透悉皆因它好像總有一間在左近 🤣🤣,陌生是為著沒有入座嚐嚐!是夜總數打破宿命,可以好好品味一番。又一城這分店在 food court 的另一邊,環境寬敞舒適。幽暗的燈光有氣氛,西餐廳裝潢的泰菜餐廳,感覺還不錯。點了幾款泰式大熱,先來沙嗲豬頸肉 $88,肉質鬆軟彈牙,外層的醬汁惹味,還附沙嗲醬及醋汁。豬頸肉本身調味足夠,沙嗲醬都給我用來塗麵包,好好味。另一款輕食是香煎帶子沙律配蜜糖黑醋汁$158,帶子火喉拿捏得很好,熟透不韌,自己在家真的弄不到 😅😅,賣相亦算討好。冬蔭功湯配意大利雲吞 $128,大蝦巨型養眼,蝦肉不過不失;沒有料大量頭,湯喝起來相當暢快。雲吞是兩片細細的雲吞皮夾著一件蝦,小巧精緻。魚露炒生菜 $88,魚露咸香,每餐不可決的蔬菜佳餚。主食是泰式原隻龍蝦炒金邊粉 $298,原隻龍蝦上碟,賣相誘人!金邊粉烹調得不錯,瞬間就清掉一碗。龍蝦拆肉爆香,大大件的,味道也很好。西餐格調的泰式菜,另類 fusion感覺,令人愉快。

幽暗的燈光有氣氛,西餐廳裝潢的泰菜餐廳,感覺還不錯。

雲吞是兩片細細的雲吞皮夾著一件蝦,小巧精緻。

魚露炒生菜 $88,魚露咸香,每餐不可決的蔬菜佳餚。

西餐格調的泰式菜,另類 fusion感覺,令人愉快。
今天下班特意來到九龍塘又一城這邊找個舊同事聚舊💕她主動提議來到這家泰式餐廳Greyhound Cafe 吃晚飯❗️她說這裏坐得寬敞,環境舒適,很適合我們飯後多聊一會兒😝所以今晚順理成章便來到這裡☺️餐廳外面的座位佔用了商場高樓底的優勢🌟感覺好像開放式餐廳般,帶有一點開揚感❣️給人清新又舒適的感覺🥰而餐廳內的燈光帶微暗,牆上的掛畫帶現代藝術感,感覺挺有氣氛的🤓而座位果真的很夠寬闊👍🏻眼看他們Seafood menu 裡的菜式非常吸引😍除了有包羅萬有的泰式小食拼盤外,還有燒魷魚筒、椒鹽蝦、菠蘿炒飯、咖喱蝦配薄餅等熱門泰國菜式❣️我們看Menu也看了15分鐘才點到菜🙈🌿特色小食拼盤 $228拼盤包含的小食有:雞肉串、豬肉串、蝦丸、魚肉丸、雞翼、炸豬腩肉、辣肉腸及沙律❗️雖然每款小食的份量不算多,集合起來超級豐富✨上桌時款款小食也是熱騰騰的😍食材新鮮💕即點即炸❣️配以泰式辣醬及沙嗲醬,各款小食也霎時添上泰風滋味😆這個沙律非常泰式、很特別🌟以薄荷醬作為沙律醬,除了生菜外,更用上薄荷葉🌿、九層塔🌱等味道較重的香菜🤨感覺應該不是用以開胃,是用來解膩/消滯/清潔口味內的味道🤣黃咖喱大頭蝦配印度煎餅 $298是我最
今天下班特意來到九龍塘又一城這邊找個舊同事聚舊💕
她說這裏坐得寬敞,環境舒適,很適合我們飯後多聊一會兒😝
所以今晚順理成章便來到這裡☺️

餐廳外面的座位佔用了商場高樓底的優勢🌟
感覺好像開放式餐廳般,帶有一點開揚感❣️
給人清新又舒適的感覺🥰

而餐廳內的燈光帶微暗,
牆上的掛畫帶現代藝術感,
感覺挺有氣氛的🤓
而座位果真的很夠寬闊👍🏻
眼看他們Seafood menu 裡的菜式非常吸引😍
除了有包羅萬有的泰式小食拼盤外,
我們看Menu也看了15分鐘才點到菜🙈
🌿
特色小食拼盤 $228

拼盤包含的小食有:
雖然每款小食的份量不算多,
集合起來超級豐富✨
上桌時款款小食也是熱騰騰的😍
食材新鮮💕即點即炸❣️
配以泰式辣醬及沙嗲醬,
各款小食也霎時添上泰風滋味😆
這個沙律非常泰式、很特別🌟
以薄荷醬作為沙律醬,除了生菜外,
更用上薄荷葉🌿、九層塔🌱等味道較重的香菜🤨
感覺應該不是用以開胃,
是用來解膩/消滯/清潔口味內的味道🤣

黃咖喱大頭蝦配印度煎餅 $298

是我最期待的一個菜式🥳
因為我個人非常喜歡黃咖喱配印度煎餅這配搭❣️
未淋上咖喱前已煎炸過的大頭蝦非常新鮮😍
蝦肉🦐 的肉質很富彈性,蝦味鮮香❣️
再蘸上帶洋蔥粒、芫茜、小芹菜的黃咖喱,
入口更添咖喱香➕口感😋
另一主角印度煎餅一上桌已聞到飄香的牛油味🤤
差點禁不住,還未拍照已經放進口裏😆
煎餅除有香濃牛油香味外,
亦煎得外脆內軟,酥香十足😋
跟黃咖喱組成完美配搭🥰
每一口都十分滿足💕

啖啖鮮蟹肉炒飯 $188

賣相不錯😍
炒飯粒粒分明,亦夠乾身👍🏻
表面舖上厚厚蟹肉層的炒飯✨
配搭隨盤附上的魚露,
鹹香鮮味盡在口中🤩
多吃幾口,感覺口中的味道太重,
可喝一口帶微酸的酸菜湯或清甜青瓜,中和了魚露的鹹香味,讓整體感覺不會太膩滯👍🏻
啖啖鮮蟹肉炒飯

吃飯期間,職員們都非常殷勤地幫忙添水,杯子不大缺沒有一刻是空的😆
還有一件值得一讚的是,菜式上菜時的外觀是跟Menu上的照片完全一樣的❗️
完全沒有照騙成份❗️
相信市面上很多餐廳其實也做不到😆
2020-11-17
$393 (Dinner)
  • 蟹肉炒飯
  • 印度煎餅
3K
2020-11-12 209 views
約了姐姐去九龍塘午餐,不知是否疫情關係好多公司員工仍然在家工作,商場人流比較少,容易搵位。今日決定去Greyhound , 好喜歡坐卡座,天井的陽光照耀下來,好有溫暖和諧感覺。啖啖蟹內黃咖喱虎蝦配印度煎餅黃咖喱味道比較平和,不會太辣也不會太甜。配飯或簿餅一流。蝦隻和蟹肉豐富了質感。蒜香大蜆意大利麵蒜蓉味特出,好香。意大利麵有彈性。蜆隻熟度剛好,鮮嫩!Coffee Mania棉花糖,忌廉,雪糕,蛋糕,咖啡混合一起,有點似affagato,咖啡味濃郁,層次感十足,夠曬邪惡。

啖啖蟹內黃咖喱虎蝦配印度煎餅

蒜香大蜆意大利麵
蒜蓉味特出,好香。意大利麵有彈性。蜆隻熟度剛好,鮮嫩!

Coffee Mania

2020-11-12
$400 (Lunch)
2020-11-12 149 views
自從多年前食過Greyhound啖啖蟹肉飯,一有聚會就會必點此飯。好一段時間冇食,黎之前都睇左下近期食評,發現好多食評話份量少左好多,但諗住其他人食既野唔同,可能仲有希望點知今次去食真係大失所望,飯既份量足足少左一半,之前兩個人share都夠食飽,而家變左一個人先岩岩好炸雞食落去全部都係粉,冇乜肉,豪大大輕量版雞排仲厚肉過佢。食物味道唔錯,但價錢貴左,份量少左好多。泰式奶茶依然好飲。總括除非諗住唔洗食飽,搵個地方傾下計坐低飲杯野食個cake都ok,但晚餐真是不了
$300 (Dinner)
2020-11-10 107 views
椰子千層@Greyhound Café九龍塘達之路80號又一城2樓L2-42號舖泰國+西式FUSION 菜系風格,加上CAFE裝潢, 多年前進軍香港那椰子千層蛋糕更是令人念念不忘。一提到椰子千層蛋糕, 醒目的大豬就陪我一起來, 因為我很小主動說出口要食甜食的。與大豬男朋友口味各異, 他鐘情海鮮而我則愛家禽如豬及雞,作為一個有主見又鍚男朋友架完美女友, 先照顧好男人個胃才可以順便留住他的心。$138 軟殼蟹沙律配蜜糖芥末汁,能夠成隻食不浪廢,個honey mustard 甜甜的,蟹炸過沒有強烈油膩感。小食拼盤$228 大堆頭,satay肉串最出名的單骨雞翼,魚餅來個大結合, 更附上不同醬汁,可蘸點泰式甜辣醬,$268 泰式冬蔭公火鍋,香茅湯 白魚蛋,大蝦,魷魚$78 千層蛋糕是店家signature ,包了厚厚的椰子肉,樸實簡單不花巧,椰子天然清香,抹了適量cream ,食入口香滑,好幸福呀!
椰子千層@Greyhound Café

九龍塘達之路80號又一城2樓L2-42號舖

泰國+西式FUSION 菜

$268 泰式冬蔭公火鍋,香茅湯 白魚蛋,大蝦,魷魚

2020-11-10 1169 views
時間過得飛快不經不覺和女朋友已有三年之久為慶祝三周年紀念日一早Book了這間無論是環境氣氛或是食物質素從來有令我們失望的「Greyhound」.九龍塘又一城這間分店分室內和Openground兩個Area室內,暗黑環境,型格又Chill室外,簡潔明亮 ,綠葉帶出悠閒氣息🥢泰式炸蒜魷魚 $138以竹籃去承載,造型非常吸睛!堆至一座小山丘的魷魚圈隨伴著的是滿滿的炸蒜,為魷魚圈添加香氣薄脆的炸粉,鮮嫩彈牙的鮮魷入口外脆內嫩,確實是一道開胃小菜👍.🥢啖啖鮮蟹肉炒飯 $188真是名符其實的啖啖都是鮮蟹肉😋米飯加入蛋花和大量蟹肉炒香每啖都食到蟹肉的鮮美可以加點青檸和魚露辣椒,令味道更立體!最後,呷一口酸菜湯,更醒胃😘.🥢黃咖哩大頭蝦配印度薄餅 $298如手掌般長的大頭蝦,果然夠大隻💪大蝦微微炸香,令蝦肉可以保持鮮嫩彈牙蝦香十足,十分新鮮🥳一碟已有三隻大頭蝦,非常足料!而黃咖哩更是精華所在濃郁的薑黃,咖哩和椰香互相輝映香氣濃厚帶點甜配上酥脆的印度薄餅,Perfect😋.🥢泰式奶茶 $40泰菜獨有的泰式奶茶相比起港式奶茶奶香更濃郁,全因只用淡奶和煉奶組成泰式的茶香,每每入口都流連在口腔中只有一點,甜度
時間過得飛快
不經不覺和女朋友已有三年之久
為慶祝三周年紀念日
一早Book了這間
無論是環境氣氛或是食物質素
從來有令我們失望的「Greyhound」
九龍塘又一城這間分店
分室內和Openground兩個Area
室內,暗黑環境,型格又Chill
室外,簡潔明亮 ,綠葉帶出悠閒氣息

🥢泰式炸蒜魷魚 $138
以竹籃去承載,造型非常吸睛!
堆至一座小山丘的魷魚圈
隨伴著的是滿滿的炸蒜,為魷魚圈添加香氣
薄脆的炸粉,鮮嫩彈牙的鮮魷
入口外脆內嫩,確實是一道開胃小菜👍

🥢啖啖鮮蟹肉炒飯 $188
真是名符其實的啖啖都是鮮蟹肉😋
米飯加入蛋花和大量蟹肉炒香
每啖都食到蟹肉的鮮美
可以加點青檸和魚露辣椒,令味道更立體!
最後,呷一口酸菜湯,更醒胃😘

🥢黃咖哩大頭蝦配印度薄餅 $298
如手掌般長的大頭蝦,果然夠大隻💪
大蝦微微炸香,令蝦肉可以保持鮮嫩彈牙
蝦香十足,十分新鮮🥳
一碟已有三隻大頭蝦,非常足料!
而黃咖哩更是精華所在
濃郁的薑黃,咖哩和椰香互相輝映
香氣濃厚帶點甜配上酥脆的印度薄餅,Perfect😋

🥢泰式奶茶 $40
泰菜獨有的泰式奶茶
相比起港式奶茶
奶香更濃郁,全因只用淡奶和煉奶組成
泰式的茶香,每每入口都流連在口腔中
只有一點,甜度比港式更高😂

🥢Mango Shake $58
以鮮芒果打成的Mango 沙冰
入口綿密清新,芒果味當然是很濃郁😍
2020-11-07
Type of Meal
Dinner
1K
2020-11-09 120 views
朋友話帶我去九龍塘又一城食海鮮,於是我地就去左greyhound cafe度食晚餐,餐廳好闊落有戶外同室內位置,黑色型格裝飾加上各種油畫掛在牆上,職員好細心甘將乾同濕紙巾放响枱面給我們備用,坐低後我地order左兩隻咖哩龍蝦配印度烤餅,廚師好好甘幫客人拆好晒龍蝦肉,唔駛客人自己出手拆殼甘麻煩,龍蝦肉新鮮彈牙,配咖哩汁真係好滋味,烤餅熱辣辣我地仲叫左碟燒豬頸肉,配有兩款醬汁酸甜醒胃同埋沙爹醬好香,豬頸肉爽口,我地仲叫左飲品一杯好似咸柑桔比較消膩,另一杯泰式珍珠奶茶,泰式奶茶茶味濃郁。

今晚小妹收工同朋友去左又一城買新衫換季🛍, 行到攰就去左好耐無食嘅Greyhound食晚餐醫肚仔☺️!餐廳環境幾大而且裝潢有格調, 同平時嘅泰式餐廳大有不同! 餐廳提供嘅食物種類非常多, 小妹同朋友只睇餐牌都睇左20分鐘先揀好食咩, 因為真係樣樣都想試😆! Pink Cooler🍸由西瓜🍉, 橙🍊同菠蘿🍍整成嘅cocktail, 果味幾濃, 酒味唔重, 非常易入口同開胃😊!鱸魚青芒果沙律🐟🥭🥗鱸魚塊炸得幾香口, 魚肉厚實嫩滑, 青芒果絲口感爽脆帶點微酸令鱸魚味道更突出, 中意食辣嘅朋友仔可以沾埋旁邊嘅泰式醬汁, 會更加刺激食慾!啖啖蟹肉黃咖喱炒飯🦀炒飯入面嘅蟹肉份量超級多, 真係啖啖都食到一絲絲蟹肉🦀, 黃咖喱味道岩岩好, 唔會搶左蟹肉嘅鮮味, 入面本身會有泰式青辣椒🌶, 如果唔太食辣可以叫店員走辣或者少辣, 亦可以要求辣椒放係碟側面😉, 小妹覺得辣味幾夠, 但唔食得辣嘅朋友就建議唔好咁勇敢試🤣! 除左炒飯, 入面仲有青瓜條🥒同一碗酸椰菜湯, 湯汁酸酸地帶點鮮甜, 味道唔錯!特色小食拼盤拼盤賣相非常特別, 藤籃上面放有多款泰式小食, 感覺似野餐🤣, 打卡一流🤳🏻📱📸! 入面有炸燒肉🐖,

Pink Cooler🍸

鱸魚青芒果沙律🐟🥭🥗

啖啖蟹肉黃咖喱炒飯🦀

特色小食拼盤
拼盤賣相非常特別, 藤籃上面放有多款泰式小食, 感覺似野餐🤣, 打卡一流🤳🏻📱📸! 入面有炸燒肉🐖, 炸蝦球🦐, 炸魚餅🐟, 單骨雞翼🐔, 泰式香腸, 沙嗲雞串🐔🍢, 黑椒豬肉串🐖🍢同炸牛柳粒🐂, 入面仲有3款醬汁同新鮮沙律菜🥬比你包住食, 整體味道唔錯, 而且每款都有2至4件, 岩哂同朋友一齊開心share😋😉!

香蕉芭菲杯配朱古力雪糕🍌🍫🍦
朱古力雪糕味道幾濃不過有少少偏甜, 入面仲有新鮮香蕉🍌, 朱古力餅🍫🍪同朱古力布朗尼, 非常邪惡😈!

招牌椰子千層蛋糕🥥🍰
千層蛋糕一上枱已經散發住椰子嘅清香, 出面果層忌廉帶有清甜嘅椰子味, 口感軟滑輕盈, 每一層薄薄嘅班戟之間夾有好多爽脆嘅椰子肉, 口感非常豐富, 味道唔太甜得嚟椰子味極濃, 整體甜而不膩, 極度推介😋👍🏻!

2020-11-04
$400 (Dinner)
  • 椰子千層蛋糕
好耐都無食泰國菜了,以往係九龍城食泰菜多,近期就想食啲新派創意既,所以 Greyhound Cafe 就滿足到我喇,由於疫情關係依家唔洗點等位。🥰特色小食拼盤 ($228) : 朋友想食單骨雞翼,所以我就叫咗呢個小食拼盤,唔洗諗咩都可以食到啲,有香腸、蝦丸、香茅肉丸、單骨雞翼、雞肉串、牛肉串、燒腩肉、生菜、配三款醬汁 (泰式辣醬、沙嗲醬、泰式酸辣醬)。海鮮菠蘿炒飯 ($148) : 呢個炒飯幾出色,所以每次都會叫,有蝦、魷魚、腰果、肉鬆、提子乾等等,再加兩大塊菠蘿,味道唔差之剩份量亦多,CP 值幾高。啖啖蟹肉黃咖喱虎蝦配印度煎餅 ($228) : 實物都幾大碟,雖然係黃咖喱,但睇個款以為都會辣辣地,點知又唔係喎,味道甜甜地之剩香氣濃厚,個汁食完煎餅之後唔浪費,攞嚟撈蟹肉奄列食。🥰啖啖蟹肉奄列 ($108) : 呢款比較清淡,雞蛋上面放咗啲蟹肉 😂 蛋煎得唔錯,無又厚又實既情況出現 👍🏻 呢款蟹肉奄列建議配其他有醬汁既食品嚟食會更好,以我就用啖啖蟹肉黃咖喱個汁撈嚟食。👍🏻味道唔錯既泰式奶茶。😋

味道唔錯既泰式奶茶。😋
這大半年的時間裡,因著疫情影響,久久沒有外出用晚膳,適逢好友升職加薪,於是相約在又一城慶祝。我們都喜愛泰菜風味,而好友在這家餐廳其他分店吃過飯,便選擇在此吃一頓了。餐廳環境舒適,氣氛輕鬆,感覺很不錯。二人都愛吃海鮮而不愛米糧,自然在海鮮菜單上點了幾個菜。第一道是風格清新的帶子沙律。大大粒帶子躺在黑醋上,帶子肉質爽甜,伴著酸酸的醋,份外開胃,沙律菜亦新鮮爽口。上菜不需等很久,點菜不久各式美食已經陸續上來。泰式炸蒜魷魚以特式竹籃盛載,白色瓷碟上放著香噴噴炸蒜和魷魚,加上半個青檸,綴以青綠薄荷葉,賞心悅目。原來還有一小碗泰式酸汁一起上的,充滿家鄉(泰國)風味,好懷念哦。脆薄的炸漿包裹著鮮味的魷魚,醮著微辣的酸汁,好味啊 ~很大的一碟黃咖哩大頭蝦,放了翠綠的香芹,配以2片印度煎餅另上。微甜的泰式黃咖哩汁又香又滑,用來伴飯或以印度煎餅醮吃味道一流,是我們一直想念的口味。主角大頭蝦體積好巨大哦,好奇問一下店員,每公斤只有4-5隻,超級大隻。 蝦頭有膏,蝦肉鮮甜爽身,與黃咖哩汁非常匹配,好吃。吃完主餐,少不了來點甜點和飲料。選了泰式奶茶千層蛋糕作為甜點,外層軟滑奶茶忌廉,內裡餅皮忌廉層層相間,很是吸
餐廳環境舒適,氣氛輕鬆,感覺很不錯。
二人都愛吃海鮮而不愛米糧,自然在海鮮菜單上點了幾個菜。
帶子沙律
第一道是風格清新的帶子沙律。

上菜不需等很久,點菜不久各式美食已經陸續上來。
泰式炸蒜魷魚
脆薄的炸漿包裹著鮮味的魷魚,醮著微辣的酸汁,好味啊 ~

黃咖哩大頭蝦配印度煎餅
吃完主餐,少不了來點甜點和飲料。
選了泰式奶茶千層蛋糕作為甜點,外層軟滑奶茶忌廉,內裡餅皮忌廉層層相間,很是吸引,還有一小杯濃縮奶茶醬汁伴著。
隨意倒下奶茶醬汁,蛋糕忌廉軟滑,奶茶味香,口感豐富,回味不已。
泰式奶茶千層蛋糕
飲料選了蛇皮果汁,酸酸甜甜夠解膩,要先拌勻才喝。
Salacca Fruit Juice 蛇皮果汁
這一餐以海鮮為主,好味,泰滿足的一頓晚飯。

2020-10-29
泰式炸蒜魷魚
泰式奶茶千層蛋糕
Salacca Fruit Juice 蛇皮果汁
2020-10-22 237 views
難得朋友生日想食泰國菜,特登揀咗間泰式cafe同佢同佢試吓,入到去先發現原來greyhound 唔知泰國菜,仲有好多唔同國家嘅菜式,賣嘅係fusion菜揀咗一輪,終於諗到食咩啦<泰式部隊鍋麵$188>部隊鍋就食得多,冬陰公湯底真系第一次試冬陰公湯底酸酸地好胃,不過份量認真少,大概系一人份量,唔抵食<泰式海鮮沙律$158>海鮮沙律好辣下,唔食辣的朋友慎選,泰式沙律幾清爽開胃<鮮蝦炒金邊粉$138>金邊粉又系份量偏細,材料麵味道都系正常發揮,無咩特別<招牌椰子千層蛋糕$78>呢個蛋糕真系有D失望,椰子味唔重,中間夾左少少椰子肉,無流心,$78唔系好值wor

揀咗一輪,終於諗到食咩啦
<泰式部隊鍋麵$188>
部隊鍋就食得多,冬陰公湯底真系第一次試

<泰式海鮮沙律$158>
海鮮沙律好辣下,唔食辣的朋友慎選,泰式沙律幾清爽開胃

<鮮蝦炒金邊粉$138>
金邊粉又系份量偏細,材料麵味道都系正常發揮,無咩特別

<招牌椰子千層蛋糕$78>
2020-10-18 222 views
又到每個星期最期待既weekend啦🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️緊係要搵間坐得舒服,又唔密集既餐廳食個靚飯。呢間外表似西餐,但佢係泰國餐mixed西餐,但又有海南雞飯喎🤭兩個人,叫左個海南雞飯,一個單骨雞翼米粉,一個唔記得叫魚餅蝦球,仲有杯凍奶茶。個人認為杯凍奶茶真係好掂,好滑好香,唔似一般港式奶茶,真係飲到泰式嘅味道,值得一試👍🏼👍🏼👍🏼🥰最唔掂係個魚餅蝦球,又貴,又細粒,完全比幅圖呃咗🥺🥺海南雞飯,個醬汁整唔到正宗嘅味道,所以都係一般般。兩個人埋單都要$440 食物唔值呢個價💁🏻‍♀️🥱

最唔掂係個魚餅蝦球,又貴,又細粒,完全比幅圖呃咗🥺🥺

海南雞飯,個醬汁整唔到正宗嘅味道,所以都係一般般。

兩個人埋單都要$440 食物唔值呢個價💁🏻‍♀️🥱
  • 凍奶茶
2020-09-29 304 views
今日lunchtime既時候去左食Greyhound Cafe地方開揚好舒服岩放break休息下重要係我最中意既雪石枱唔打卡都唔得啦叫左菠蘿海鮮炒飯$148超級足料我最中意食菠蘿超甜又多汁呀~~成兜望落去已經好豐富加埋泰式炒飯真係lamlam利不得了仲有邊可以少得叫埋招牌脆炸單骨雞翼$72平日出面食個d單邊雞翼成日都會覺得好似乾曾曾咁架,但依個真係做到又有香矛味之餘仲要外脆內軟有肉汁好想快d再食呀!
地方開揚好舒服岩放break休息下

重要係我最中意既雪石枱
唔打卡都唔得啦
叫左菠蘿海鮮炒飯$148
超級足料

仲有邊可以少得叫埋招牌脆炸單骨雞翼$72
好想快d再食呀!