2023-11-03 216 views
自從轉左新老闆之後,基本上OT已經係常態,今日收工仲要特登出去Aeon買公司野🤕 買完野已經8點幾,係收銀處前面pack野果時真係又攰又餓,仲要拎到成手都係野… 本身諗住求其食少少野就算,但又覺得自己好似好慘咁🥹 點知!原來係收銀處前少少開左間新既燒肉鋪!仲要係一人燒肉!我見到呢間餐廳就好似見到曙光咁🤩仲要唔洗等位就入得👍🏻餐廳入面好乾淨企理,而且每個位隔離都放左一個置物籃俾人放野,真係fit哂拎住一抽二掕既我🥹!店員服務態度好好,當我坐低左settle好之後就會好貼心咁問我飲熱水定凍水👍🏻 又會提我用QR code落單👍🏻北海道十勝黑毛和牛肩胛肉套餐($162)套餐包左味噌湯、配菜 (我揀左泡菜)、飯/麵。用QR code落單既其中一個好處道係所有options都可以show哂出黎,配咩醬汁,要多飯/少飯都可以自己揀。我最後揀左祕製燒汁之餘,仲+$8 配月見汁(蛋汁)😋餐廳既上菜速度都算快,落左單大概10分鐘左右就上枱。枱既邊角位可以調節火候,5號係最猛火而1號就最細火。我會係唔需要燒肉既時候教細火,咁就唔會熱住自己。日本和牛真係好好味,肉既油脂好豐富,自己求其燒都可以爆哂汁,好香肉

北海道十勝黑毛和牛肩胛肉套餐($162)
北海道十勝黑毛和牛肩胛肉套餐

枱既邊角位可以調節火候,5號係最猛火而1號就最細火。我會係唔需要燒肉既時候教細火,咁就唔會熱住自己。日本和牛真係好好味,肉既油脂好豐富,自己求其燒都可以爆哂汁,好香肉味,超級好食😋 枱邊的擋板上面有黑胡椒、粉紅岩鹽,燒肉汁同埋味噌汁可以調味,不過我覺得就咁食d和肉都已經好足夠🥰 可能我太肚餓,我勁快清哂成枱既食物🫢 食完餐飯,工作既勞碌好似少左大半,果然美食可以撫慰心靈!😌
2023-10-31
Type of Meal
Dinner
北海道十勝黑毛和牛肩胛肉套餐
2023-10-28 454 views
一人燒肉可以話係近年最受歡迎嘅菜式之一,之前已經去過「牛繁」嘅其他分店,鍾意佢夠抵食,今日去開屯門見到竟然開咗新分店,就一於再黎一次燒肉啦。餐廳有多款唔同套餐,豬牛雞都可以選擇,豐儉由人,最後我揀咗A10四重奏套餐,貪佢每樣肉都有得食。每個位都有唔同醬汁及調味料,令燒肉更美味。10四重奏套餐 :四款肉分別係蔥燒牛胸花、汁燒肩胛片、味噌豬五花及柚子胡椒雞腿肉,當中我最喜歡汁燒肩胛片,好有牛味而且多肉汁,配飯最適合;豬五花油脂味十足,而柚子胡椒雞腿肉有驚喜,入口好香胡椒味,味道微酸辣相當開胃。另外喜愛牛舌嘅我,食燒肉又點可以冇牛舌呢?100g嘅薄切牛舌份量都幾多,每邊輕輕燒兩下就食得,肉質夠晒爽口,鹽醬更加能夠帶出牛舌嘅肉味,十分滿足。

每個位都有唔同醬汁及調味料,令燒肉更美味。

10四重奏套餐 :

2023-10-26