2024-07-21
香港終於有自己出產既牛肉飯專門店,就緊係要支持下啦🤫冇諗過齊柏林賣完熱狗,麵包,而家又賣埋牛肉飯🐮價錢仲要相當貼地,最平既$26都已經有一碗😮餐廳有兩層高,都幾闊落,裝修就用左簡約日系風格,似足日本既牛肉飯專門店😂呢日見佢有部份枱加左電磁爐,睇離遲下除左有飯之外,仲會有邊爐或者壽喜燒😇.👁🗨雙重芝士牛魔王飯(7.5/10)💲55 (M).➰雖然賣相未係好靚,但係果兩塊厚厚地既牛肉漢堡都幾高質,首先食落吾鞋口,有牛肉汁,個牛味仲要好香濃突出,食倒陣陣牛脂既香味🤩雙重芝士吾係好膩果種,未算好濃芝士味,個人覺得可以重手多啲啲🤫配埋佢果個自家製牛魔王醬汁,帶少少柚子香,幾清新😜另外加左$20升級做套餐,揀左配炸雞同凍紅茶☕️炸雞又估吾倒咁有水準,熱熱地之餘,啲雞肉好嫩身又有肉汁,炸皮夠脆吾係乾身硬掘掘😋.👁🗨溫泉蛋牛肉飯(7/10) 💲34 (S).➰牛肉都係高質,牛味相當濃,不過呢日啲牛肉咁岩比較瘦身,所以望落冇咁吸睛😂溫泉蛋質素正常,但係個飯可以多番少少牛肉汁就更好🤓如果吾係好肚餓,叫個細size 再加套餐就真係岩岩好😬另外呢個套餐就揀左公仔魚配白桃汁,前者脆脆地吾會太咸同油膩,後者白桃
👁🗨雙重芝士牛魔王飯(7.5/10)💲55 (M)
👁🗨溫泉蛋牛肉飯(7/10) 💲34 (S)
➰牛肉都係高質,牛味相當濃,不過呢日啲牛肉咁岩比較瘦身,所以望落冇咁吸睛😂溫泉蛋質素正常,但係個飯可以多番少少牛肉汁就更好🤓如果吾係好肚餓,叫個細size 再加套餐就真係岩岩好😬另外呢個套餐就揀左公仔魚配白桃汁,前者脆脆地吾會太咸同油膩,後者白桃味都算出
🔛 整體評分(7/10)