2021-12-19 47 views
身為邊爐精一家,無論任何型式嘅邊爐,我地都唔會放過,日式火鍋放題當然都唔例外啦!加上啱啱天氣轉涼,最好就係去嘆火鍋🍲.而家愉景新城嘅牛陣新裝修後,加咗60cm高嘅 #小朋友自助吧枱,唔洗留低阿女之餘,公主仲可以自己拎小食,仲有shake shake薯條添!自助吧方面,地方大咗,蔬菜同配料都比之前多,各式丸類、雲耳、豆腐、烏冬同公仔麵等,自助吧地方闊落咗,拎野食方便啲,唔洗同人迫。.咁啱公主開始放假,今餐食好少少,要咗澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐,而家一人一爐,啱晒要照顧小朋友長期被放棄食辣嘅家長😂一家都可以選擇自己喜歡嘅湯底,我當然要藥膳辣鍋啦,公主就要白雞湯,爸爸就要傳統嘅醬油湯底。除咗蔬菜同配料多咗,醬料亦都多咗好多選擇。除咗出色嘅麻醬之外,仲多咗好多唔同嘅醬油同調味粉添!主菜嚟喇,肉類上枱時排列整齊,夠凍又保鮮。我地個餐仲有海鮮拼盤,沖繩豚肉同牛舌,牛舌好味到我停唔到,公主就係咁要爸爸整牛肉,爸爸就忙住食沖繩豚肉,一人忙一樣。.食到咁上下,又係dessert time喇,呢度嘅自助甜品吧,有 #朱古力噴泉,#自助棉花糖機,仲可以自己整,就算搞唔掂,呢度嘅店員都好樂意去幫手,小姐食
食到咁上下,又係dessert time喇,呢度嘅自助甜品吧,有 #朱古力噴泉,#自助棉花糖機,仲可以自己整,就算搞唔掂,呢度嘅店員都好樂意去幫手,小姐食到Lam Lam 脷。仲有Häagen-Dazs雪糕任食🍨同多款雪糕配料,爸爸自己都食咗5球😂
自助飲品櫃除罐裝汽水同果汁外,仲有冷泡茶🥤,我地個餐仲包Asahi啤酒任飲,真係大滿足!
食到飽晒,小朋友仲可以抽波波,真係又食又拎, 公主呢餐超滿意。
除咗小朋友吧枱,仲有其他Kid-and Family-friendly其他貼心設備㗎,包括
✅小朋友餐具
✅全自動感應三合一洗手機
✅門口嬰兒車停泊區
✅桌與桌之間距離加闊,方便長者/小朋友出入
2021-12-19 34 views
第一次同個女打邊邊🥘因為知道我嘅最愛地荃灣牛陣有新裝修,仲只此一家!🤩佢新增咗60cm高小朋友嘅自助吧,啱晒個女👶🏻有大人小朋友都好鐘意嘅朱古力棉花糖噴泉、棉花糖機、迷你焗爐焗小pancake、Shake Shake薯條小朋友雪糕櫃同好多款彩色雪糕配料🍦一路無帶佢去,就係最怕餐廳無野俾佢玩想走,我地根本唔食得耐😩依家唔同啦,佢夠高睇到晒仲可以玩下,不知幾開心🥳仲配合埋Kid and Family friendly 設備有小朋友餐具套裝全自動感應三合一洗手機門口仲有專屬嬰兒車停泊區入到位覺得位距離比其他店加闊咗冇咁迫最啱長者同小朋友或者好似我一大袋BB野嘅人出入👍🏻我哋叫咗澳洲產特上長期穀飼牛沖繩豚放題套餐🤤靚牛靚豚任食真係大滿足😍配料丸物、菜或粉麵選擇都算多😋最鍾意蔬菜有羽衣甘藍,好新鮮🥦湯底亦好多選擇,叫咗蕃茄湯、雞白湯同埋辣湯🌶火鍋醬汁吧都多咗好款火鍋醬料同調味粉加埋食得更滋味!🤗
第一次同個女打邊邊🥘
因為知道我嘅最愛地荃灣牛陣有新裝修,仲只此一家!🤩

佢新增咗60cm高小朋友嘅自助吧,啱晒個女👶🏻
小朋友雪糕櫃同好多款彩色雪糕配料🍦
依家唔同啦,佢夠高睇到晒仲可以玩下,不知幾開心🥳
有小朋友餐具套裝
全自動感應三合一洗手機
門口仲有專屬嬰兒車停泊區
入到位覺得位距離比其他店加闊咗

冇咁迫最啱長者同小朋友或者好似我一大袋BB野嘅人出入👍🏻
我哋叫咗澳洲產特上長期穀飼牛沖繩豚放題套餐🤤
靚牛靚豚任食真係大滿足😍
配料丸物、菜或粉麵選擇都算多😋

最鍾意蔬菜有羽衣甘藍,好新鮮🥦

湯底亦好多選擇,叫咗蕃茄湯、雞白湯同埋辣湯🌶
火鍋醬汁吧都多咗好款火鍋醬料同調味粉加埋食得更滋味!🤗
2021-12-14
$307 (Tea)
2021-12-18 117 views
之前聽朋友講lee度牛陣分店剛剛新裝修完,仲新增左60cm小朋友而設嘅自助吧!有得同大人一齊去揀配料,又可以親自夾喜歡嘅食物,唔駛行甘多轉,多d時間食野。小朋友自助吧有朱古力噴泉、棉花糖機、迷你焗爐、Shake Shake薯條、小朋友雪糕櫃同多款彩色雪糕配料,亞女第一時間沖去整雪糕球。而我入餐廳就被全自動感應三合一洗手機,餐廳裝修後仲新設左Kid-and Family-friendly 設備,除左洗手機之外,仲增添小朋友餐具套裝同門口嬰兒車停泊區。牛陣係每人一邊爐,亞女勁like我地揀左3個湯底,關東風壽喜燒湯底、藥善香辣湯底同美肌豚骨湯底,仲揀左澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐澳洲產特上長期穀飼牛紅卜卜,食落嫩又有牛肉味,牛舌同沖繩豚肉都唔錯,另外墨魚滑都爽口彈牙,而且仲有滿滿蟹籽添最後仲可以有得係門口扭扭蛋機,入面勁多彩色繽紛嘅彈彈波添。

最後仲可以有得係門口扭扭蛋機,入面勁多彩色繽紛嘅彈彈波添。
2021-12-17 43 views
牛陣牛陣新裝修, 仲開咗係非常家庭友善嘅愉景新城, 都係令我更有意欲帶埋小朋友去食火鍋。 前身係點我唔知, 但裝修完感覺係好寬敞, 一人一鍋嘅設計先好細心。今次一家四口叫咗兩款湯底, 包括雞湯同藥膳辣湯。雞湯味道好濃郁, 真係有雞件係入面, 所以真係無味精; 而本身我對藥膳嘅味道麻麻, 但今次加埋辣味, 出乎意料地好味, 可能啲辣平衡返個種藥味。 我地叫咗澳洲特上長期穀飼牛沖繩豚放題套餐, 幾款薄肥牛味道唔錯, 牛味夠, 唔需要太多調味料都好味, 口感好嫩滑, 值得推介; 因為我係牛肉控, 所以對我來講牛舌、豚肉就普通啲。食物吧都有唔少選擇, 正常打邊爐嘅野都有, 特別要讚一下有蓮藕, 因為我地都幾鍾意食; 而最吸引小朋友嘅, 又點會係正經野, 一定係新裝修後添置嘅朱古力噴泉、棉花糖機, 可以比小朋友自己參與少少製作既過程, 都係好開心! 當然不得不提嘅係Häagen-Dazs雪糕任食啦!

2021-12-16
Type of Meal
Dinner
放假同阿囡去愉景新城玩,突然又想食火鍋,第一時間又諗起牛陣,點知上到去格局唔同左既,原來係岩岩裝修完,自助吧枱之前迫迫地,依家變到好開揚,濶左光猛左,仲矮左喎🤣!細問下原來係變身60cm高小朋友自助吧枱,小朋友都可以跟埋出來一齊揀配料,親手夾喜歡既食物,做下父母既小助手,拖着細路食火鍋,佢又得參與,我又唔洗照顧咁多,好好喎!蔬菜和配料比之前更多,仲有我好鐘意食既羽衣甘藍🥬,各式丸類、雲耳、豆腐、烏冬同公仔麵等等。地方大左,拎野食方便左,唔洗同人迫。今次點左澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐,最特別係餐枱電池爐由變身 #一人一爐,每人可以選自己喜歡既湯底,我要了美肌豚骨湯,爸爸點了藥膳鍋,而阿囡今次自己話事點左蕃茄湯,湯底全部都好好味。肉類上枱時排列整齊,夠冰凍保鮮。醬料部有超多款醬料和調味粉自由配搭,推介柚子醋加埋櫻花蝦粉,提升食物味道一流。令個囡最興奮既其實係 #自助甜品吧,有 #朱古力噴泉,#自助棉花糖機,佢可以親手製作,唔洗我出手都得,阿囡來回整左3轉棉花糖🍭,依部機出糖絲快又靚,小朋友自己都整到好靚既成品。仲有Häagen-Dazs雪糕任食🍨, 多款雪糕配料自助飲品櫃除罐裝汽水同果汁

肉類上枱時排列整齊,夠冰凍保鮮。

仲有Häagen-Dazs雪糕任食🍨, 多款雪糕配料

自助飲品櫃除罐裝汽水同果汁外,仲多左冷泡茶🥤,誠意十足。

Kid-and Family-friendly既火鍋店真心唔多,自助食物吧隔離有部全自動感應洗手機,小朋友覺得好好玩,食野前都爭住洗手😅

另外有小朋友餐具供應、門口有嬰兒車停泊區,照顧到爸爸媽媽既需要。

2021-12-12
Type of Meal
Dinner
2021-12-13 82 views
荃灣愉景新城係出名嘅親子商場❤️好啱一家大細去玩同食同阿女喺商場行完街梗係要醫下個肚🤣我地一家三口👨‍👩‍👧去左牛陣dinner😋呢間分店新裝修,增設左小朋友自助專區😍係全港唯一嘅牛陣分店特設㗎‼️有阿女至愛嘅棉花糖機可以自己親手整係特別開心嘅☺️仲有朱古力噴泉、迷你爐焗、shake shake薯條、小朋友雪糕櫃……小朋友食飽飽仲可以喺門口嘅扭蛋機抽彈彈波每個小朋友都有份㗎😆永不落空我地揀左澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 $279肉有澳洲產特上長期穀飼牛、牛舌同沖繩豚肉食肉獸嘅小芙話牛肉好味👏🏻👏🏻食家女兒評語係好嫩滑除左肉,另外仲有墨魚滑同其他海鮮嘴刁嘅爸爸讚美墨魚滑確係爽口彈牙👍🏻👍🏻環境設施要分享下☺️門口位有全自動感應三合一洗手機👍🏻消毒清潔要做足呀另外我好鍾意火鍋配料區嘅器皿好似去左日本嘅神社咁🤩好特別真心推薦有小朋友嘅家庭去小朋友真係玩得開心食得滿足‼️
荃灣愉景新城係出名嘅親子商場❤️
好啱一家大細去玩同食
同阿女喺商場行完街
梗係要醫下個肚🤣

我地一家三口👨‍👩‍👧去左牛陣dinner😋
呢間分店新裝修,增設左小朋友自助專區😍
係全港唯一嘅牛陣分店特設㗎‼️
有阿女至愛嘅棉花糖機
可以自己親手整係特別開心嘅☺️
小朋友食飽飽仲可以喺門口嘅扭蛋機抽彈彈波
每個小朋友都有份㗎😆永不落空

我地揀左澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 $279
肉有澳洲產特上長期穀飼牛、牛舌同沖繩豚肉
食肉獸嘅小芙話牛肉好味👏🏻👏🏻
食家女兒評語係好嫩滑
除左肉,另外仲有墨魚滑同其他海鮮
嘴刁嘅爸爸讚美墨魚滑

好似去左日本嘅神社咁🤩好特別

真心推薦有小朋友嘅家庭去
小朋友真係玩得開心食得滿足‼️
2021-10-25 749 views
天氣涼浸浸,最好就係食火鍋啦🥘,烚下烚下暖笠笠感覺最幸福♥️。見牛陣推出左 #秋日主題食材,又好耐無食Shabu Shabu 前幾日就一家人去嘆下😋。佢哋有幾款唔同既套餐,我哋今次揀左「澳洲特上長期穀飼牛及沖繩豚肉套餐」大人$279,小童$109,90分鐘放題。肉類包括有幾款唔同既穀飼肥牛、牛舌、豚肉、海鮮拼盤,4-5盒肉類已經好豐富,刷得既仲可以無限添加🥢;其他配料蔬菜、丸類、粉麵係自助既,種類好多,連我最鐘意既羽衣甘藍都有🤩湯底就揀左鴛鴦鍋:濃厚白雞湯及藥膳香辣湯。秋日主題加入各款菇菌🍄,「秋之雜菌杯」有黑松茸菇、金針菇、姬松茸菇,「獨菇一味」各有特色,仲好健康添。唔少得仲有秋天嘅南瓜、栗子、番薯。10月萬聖節🎃,南瓜變主角,唔止可愛,仲好香甜😙;炸蕃薯🍠配炸雞一樣清甜好味。🍂秋日限定甜品日式「厥餅蒙布朗」香濃粟子茸🌰,加埋用靜岡抹茶做嘅缺餅及原粒粟子,軟糯香韌,甜而不膩。最後一定要食埋Haagen Dazs 迷你雪糕芭菲🍧,多款唔同口味雪糕、配料、果醬,自行配搭出喜愛既味道。食到飽肚嘆埋甜品,真係好滿足🥰

湯底就揀左鴛鴦鍋:濃厚白雞湯及藥膳香辣湯。

2021-10-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2021-10-10 207 views
牛陣我朋友就食得多啦,今次佢就帶埋我去食。我哋2人揀咗澳洲產特上長期穀飼牛及沖繩豚放題套餐 $279/位有以下各款肉類食:澳洲產特上長期穀飼牛Australian Prime Long Grain Fed Beef澳洲產長期穀飼牛Australian Long Grain Fed Beef嚴選牛肉Premium Beef上級牛肉Selected Beef沖繩豚肉Okinawa Pork豚肉Pork牛舌Beef Tongue除咗肉類要order之外,出邊有自助區,有唔同嘅蔬菜,麵粉飯,小食,湯,同醬汁etc有六款湯底可以揀,我哋揀咗鴛鴦鍋: 壽喜燒湯同埋藥膳香辣湯。限時90分鐘任食,但上菜超快,一嚟已經幫我地上咗三款牛肉,一款牛舌,一款豚肉同埋各款唔同海鮮。牛肉採用安格斯品種的上乘部位,ロ感更佳,肉味更濃郁,牛舌係薄切咬落好爽口😋我平時唔鍾意有藥味嘅湯,但呢個日子咪唔太重個香辣味好夠味好惹味,基本上我淥完嘢食可以直接食,唔使再點豉油,而壽喜燒湯就甜甜地,啱我朋友唔食得辣,同埋啲蔬菜我都係淥呢個湯,咁就唔使索晒啲油啦而海鮮方面亦都好新鮮。雖然食得超飽,但我都要食返個Häagen-Dazs雪

有以下各款肉類食:
澳洲產特上長期穀飼牛
澳洲產長期穀飼牛
嚴選牛肉Premium Beef
上級牛肉Selected Beef
沖繩豚肉Okinawa Pork
豚肉Pork
牛舌Beef Tongue

而海鮮方面亦都好新鮮。

雖然食得超飽,但我都要食返個Häagen-Dazs雪糕做甜品先得😌
雪糕係自己喺出邊𢳂嘅,有4隻味,芒果紅桑子,岩鹽焦糖泡沫咖啡,士多啤梨,雲呢拿,另外有士多啤梨醬,朱古力醬同雜果可以加上去
真係要讚下呢度啲侍應好有禮貌好殷勤,見我哋食晒啲肉會主動問我哋使唔使加。之後嘢食極速上桌👍🏻👍🏻以呢個價錢黎講,咁嘅質素同服務真係好抵食🤤
雖然今年仲係冇得搭飛機去日本,去唔到夏祭🎏,不過大家喺香港都可以去牛陣夏祭❤️,都可以有參加夏祭嗰份喜悅🍧!一樣係有嘢食,有嘢玩🪅,仲有禮物可以帶返屋企🎌👍🏻!📌澳洲特上長期穀飼牛沖繩豚放題$279🤍湯底:朋友揀咗美肌豚骨湯🍲,有大量骨膠原,一邊食一邊美顏❤️。我就揀咗藥膳香辣湯🍲,喜歡香香辣辣,比較容易入口的藥膳感覺👍🏻🤍肉類:佢哋肉類選材都比較新鮮🐷🐔🐮,味道濃郁,最喜歡佢哋牛肉,肉味好濃🐮🤍自助區:除咗蔬菜同雪糕之外,最喜歡佢哋加左好多夏祭小食,唐揚炸雞🍗、爆谷🍿、炒麵和章魚小丸子等🧆另外都好喜歡佢哋自助區有魚麵🐟和魚塊🐟提供❤️👍🏻🤍飲品:最喜歡佢哋可以任飲日本啤酒🍻同波子汽水🥤

📌澳洲特上長期穀飼牛沖繩豚放題$279

🤍湯底:

🤍肉類:

🤍自助區:

另外都好喜歡佢哋自助區有魚麵🐟和魚塊🐟提供❤️👍🏻

🤍飲品:
最喜歡佢哋可以任飲日本啤酒🍻同波子汽水🥤
2021-08-27 120 views
🎏牛陣今個夏天推出夏日祭典活動,大人和小朋友都喜歡的特色小食:燒墨魚丸、炸雞、爆谷、波子汽水等等⋯⋯Nicole是牛魔王,當然吃和牛放題啦!🎉入座前先參加小遊戲,每人都有紀念品或獎品:🔺大獎: 全單71折🔺中獎: 全單減$29, 再送日本夏祭扇🔺小獎: 糖果👅特選黑毛和牛「90分鐘火鍋放題套餐」包括沖繩豚肉、精品牛舌!成人$429,小童$169🦐期間限定送豪華海鮮盛盒:新鮮鮑魚、生蠔、虎蝦、帆立貝🔫任飲日本直送懷舊『波子汽水』放題同行小朋友(8歲以下), 即送夏日狂歡水槍一支 🍲6種鍋底任選,甜的、辣的、咸的、清甜的…款款都是日式經典鍋底!根據個人喜愛的口味隨意 pick!✌🏻Nicole點選了鴛鴦鍋:🧡藥膳香辣湯湯底鮮、香、潤,微微辣很開胃🤍美肌豚骨湯天然的乳白色濃湯,帶有滿滿肉香💖特選黑毛和牛切的很薄,肥廋相間的紋路,看著就很滿足。牛肉如絲質一般嫩滑,下鍋涮個幾秒就吸滿了濃湯汁的精華,一口下去肉香和油香兼備,鮮香爆汁,口感超棒!💁🏼‍♀️除了有頂級的肉類放題,還有多款時令蔬菜、海鮮、Häagen-Dazs雪糕等,均可無限量自助任吃!滿滿性價比!

🎏

🎉
入座前先參加小遊戲,每人都有紀念品或獎品:

🔺大獎: 全單71折
🔺中獎: 全單減$29, 再送日本夏祭扇
🔺小獎: 糖果

👅
特選黑毛和牛「90分鐘火鍋放題套餐」
包括沖繩豚肉、精品牛舌!
成人$429,小童$169

🦐
期間限定送
豪華海鮮盛盒:新鮮鮑魚、生蠔、虎蝦、帆立貝

🔫
任飲日本直送懷舊『波子汽水』放題
同行小朋友(8歲以下), 即送夏日狂歡水槍一支

🍲

✌🏻
Nicole點選了鴛鴦鍋:
🧡
藥膳香辣湯
湯底鮮、香、潤,微微辣很開胃
🤍
美肌豚骨湯
天然的乳白色濃湯,帶有滿滿肉香

💖

💁🏼‍♀️
2021-08-22 118 views
朋友話睇完我個IG就好想食牛,又好想打邊爐,所以近近地喺愉景新城入面就有牛陣😆朋友話要挑戰門口釣魚小遊戲拎優惠券,結果唔成功不過都有2把好靚既扇同埋糖安慰下😂😂🎈澳洲產特上長期穀飼牛及沖繩豚放題套餐 $279今次我哋揀左中間價位的套餐,因為朋友唔想食和牛太重油脂,所以澳洲穀飼牛就啱啱好,有肉味又有適當油脂。🎈蟹籽蝦滑、黃金螺、仿皇帝蟹棒、原隻魷魚仔+八爪魚仔我地既套餐仲包埋任食以上幾款海鮮,有我最鍾意食嘅蟹棒😋😋🎈波子汽水放題(期間限定,$279以上套餐包埋😋)本身飲品係要另外俾錢,但係而家又包埋波子汽水放題,抵晒😎除咗以上既野食,仲有大量火鍋配料可以任食😋夏祭期間仲有唔同既特色熟食提供,真係多野食到唔知點揀🤪🤪最後仲有多款口味Häagen-Dazs雪糕比大家任食,又係食到要捧住個肚走🙈🙈

🎈澳洲產特上長期穀飼牛及沖繩豚放題套餐 $279

🎈蟹籽蝦滑、黃金螺、仿皇帝蟹棒、原隻魷魚仔+八爪魚仔
我地既套餐仲包埋任食以上幾款海鮮,有我最鍾意食嘅蟹棒😋😋

🎈波子汽水放題(期間限定,$279以上套餐包埋😋)
本身飲品係要另外俾錢,但係而家又包埋波子汽水放題,抵晒😎

除咗以上既野食,仲有大量火鍋配料可以任食😋

夏祭期間仲有唔同既特色熟食提供,真係多野食到唔知點揀🤪🤪

2021-08-18
$300 (Dinner)
牛陣門口擺放左夏祭活動詳情,大獎就係免費食$429嘅套餐!入座前玩遊戲!選左$279 澳洲特上長期穀飼牛及沖繩豚放題套餐自助美食吧除左必有嘅咖哩飯,都有為夏祭活動帶黎嘅爆谷、黑椒香腸、章魚燒、日式炒麵同唐揚炸雞!菜類款式幾多,整齊排列好,叫左蕃茄同壽喜燒鴛鴦湯底~(每人加$5)特登拎多d蕃茄加入蕃茄湯。飲品沒有自助區,任飲嘅,想飲咩就可同侍應order, 而家夏祭就有埋波子汽水選擇!$279 澳洲特上長期穀飼牛及沖繩豚套餐 牛肉色澤通紅,牛脂比例分佈平均,仲有新鮮嘅牛舌沖繩豚呈粉紅狀態,口感爽滑!仲有碟海鮮添,芝士墨魚滑、魷魚仔、八爪魚仔、蟹棒同螺肉!穀飼牛好大塊,牛味濃郁,口感軟滑,超正!八爪魚仔仲有少少咸鮮,不錯!最後就梗要食Haagen dazs 雪糕啦, 共四款口味!不過最愛都係雲呢拿雪糕!
牛陣門口擺放左夏祭活動詳情,大獎就係免費食$429嘅套餐!

入座前玩遊戲!

選左$279 澳洲特上長期穀飼牛及沖繩豚放題套餐

特登拎多d蕃茄加入蕃茄湯。

沖繩豚呈粉紅狀態,口感爽滑!

仲有碟海鮮添,芝士墨魚滑、魷魚仔、八爪魚仔、蟹棒同螺肉!

穀飼牛好大塊,牛味濃郁,口感軟滑,超正!

八爪魚仔仲有少少咸鮮,不錯!

2021-08-13
$310 (Dinner)
2021-08-15 87 views
📍牛陣 (荃灣) 今個火辣辣既夏天☀️,牛陣以日本傳統既夏日盛典「夏祭」為主題,舉辦左一連串既活動呀,超有氣氛同特色🇯🇵!喺入座之前,門口會有一個Be Happy夏日祭典遊戲,係一個釣魚小遊戲🐠,好得意,而且仲會有奬品架haha!! 而且夏祭又點少得飲涼浸浸既波子汽水呢,而家有夏祭期間限定,凡惠顧滿$279或以上既套餐就可以任飲日本直送既懷舊波子汽水,😌飲完簡直透心涼呀!埋單既時候仲可以抽埋御神籤,下次黎食會有優惠!▪️澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 ($279)用餐時間有90分鐘,湯底選擇左壽喜燒湯同藥膳香辣鍋。💓 壽喜燒湯超香甜,同菜類同肉類超夾,而藥膳香辣鍋唔算太辣,食落好過癮!一坐低既時候店員就會先為我地遞上澳洲穀飼牛、沖繩豚肉、牛舌同海鮮拼盤。🐮 穀飼牛既賣相好靚靚,佢既雪花脂肪分佈得好好,食落牛味好香濃,仲好juicy!! 🐷 豚肉既色澤好pink pink好嫩,食落仲好香香。而牛舌食落好正呀好爽口彈牙~ 海鮮拼盤超級豐富,有魷魚、黃金螺、蝦滑同蟹柳,佢地全部都好新鮮,🦑 魷魚好爽口好彈牙,🦐 蝦滑好香蝦味!肉類同海鮮拼盤都係可以refill架,另外出邊仲有自助區,蔬菜類、丸類、
📍牛陣 (荃灣)

▪️澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐 ($279)
用餐時間有90分鐘,湯底選擇左壽喜燒湯同藥膳香辣鍋。💓 壽喜燒湯超香甜,同菜類同肉類超夾,而藥膳香辣鍋唔算太辣,食落好過癮!一坐低既時候店員就會先為我地遞上澳洲穀飼牛、沖繩豚肉、牛舌同海鮮拼盤。🐮 穀飼牛既賣相好靚靚,佢既雪花脂肪分佈得好好,食落牛味好香濃,仲好juicy!! 🐷 豚肉既色澤好pink pink好嫩,食落仲好香香。而牛舌食落好正呀好爽口彈牙~ 海鮮拼盤超級豐富,有魷魚、黃金螺、蝦滑同蟹柳,佢地全部都好新鮮,🦑 魷魚好爽口好彈牙,🦐 蝦滑好香蝦味!肉類同海鮮拼盤都係可以refill架,另外出邊仲有自助區,蔬菜類、丸類、粉麵類同飲品都可以喺出面拎到,🎌 仲有夏祭期間限定嘅小食,例如章魚燒、香腸、粟米、爆谷等等,超有氣氛!食完一大堆主食就到甜品時間啦嘻嘻,🍨 出面會有4款Häagen-Dazs雪糕提供,大滿足呀!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城3樓3002號舖
Shop 3002, 3/F, Discovery Park, 398 Castle Peak Road (Tsuen Wan), Tsuen Wan
夏祭🎆日本🇯🇵特產黑毛和牛火鍋🍲放題💛任食特級黑毛和牛💛送豪華海鮮🦐盛盒-包括巨型海蝦、鮑魚、帶子、廣島蠔🦪💛任飲日本直送波子汽水🥤及所有飲品🧃💛任食Haagandaz雪糕💛任食餐牌裡各款肉類及所有食物💛送巨型遠射水槍🔫有咁多野食,全部任飲任食,小朋友同大人都食得超級大🈵️足!🤩火鍋🍲有4️⃣款湯底可供選擇,我地選擇左麻辣湯🌶️同壽喜燒,兩款湯底各有特色,壽喜燒甜甜地,小朋友特別鍾意食,推薦有小朋友嘅試下!黑毛和牛🐂真係好正,肉同油脂分配均衡,口感軟糯,充滿好香嘅牛滋味,啖啖幸福感🥰海鮮盛盒嘅海鮮樣樣新鮮,巨型海蝦🦐真係超大隻,要十幾啖先可以食完😋場內仲有小遊戲🎳如捉魚仔🐟、面罩填顏色(送彩虹顏色筆)等等比小朋友玩,大人如掛住享受美食🍜,都唔怕小朋友會悶😃
夏祭🎆日本🇯🇵特產黑毛和牛火鍋🍲放題

💛任食特級黑毛和牛
💛送豪華海鮮🦐盛盒
-包括巨型海蝦、鮑魚、帶子、廣島蠔🦪
💛任飲日本直送波子汽水🥤及所有飲品🧃
💛任食Haagandaz雪糕
💛任食餐牌裡各款肉類及所有食物
💛送巨型遠射水槍🔫

2021-08-11 116 views
我都有一段時間冇去過牛陣,之前覺得好食,所以今日一人午餐再ancall; 咁因為之前用餐愉快經驗,今日時間多就去食90分鐘日本和牛餐,想食得舒服啲。但和牛好肥,大部份係4成肥6成肉的比例;並非油脂分布平均那種;所以如果咁既質素收$289非常不值得。反面最平豚肉則有口感!食食下,因為我想去洗手間🚻,我禮貌上已跟兩位女店員講聲轉頭返嚟;點知我去廁所🚽途中比一位女店員追住要我付款;那我給她信用卡💳後如廁。點知之後返去繼續食時就咁放信用卡連單在我檯上,我覺得好無私隱同禮貌。本打算打電話去該公司反映,點知社交平台話冇熱線只可留言messager;咁我不如在此公告;日後我唔會再幫襯!
2021-08-11