2021-09-03 605 views
Asked us to change our booking time on a Friday otherwise they will have to cancel us. Only gave us one day notice even though we pre-booked a week ahead.Also claimed that we couldn’t redeem complementary desserts since they closed our bill already. WILL NOT BE BACK AGAIN.
WILL NOT BE BACK AGAIN.
2021-09-02
2021-08-25 756 views
之前其都試過食牛繁嘅lunch覺得唔錯就翻兜不過今次星期日去食體驗好唔同三週年佢有限定set叫咗佢$528個餐有牛肋條、蔥燒中落牛肋肉、特上牛五花、特上牛胸腹肉、蔥燒鹽香薄切牛舌另外經openrice訂位6點半前可以優惠價加一塊肉眼牛扒呢個餐好抵食啱曬食肉獸~~而且佢樣樣牛肉都唔錯賣飛佛係牛舌啦~落單後所有食物極速送到好快手不過要彈下佢嘅抽風系統當日6點半入座一開頭都覺得冇咩嘢不過到7、8點左右就嚟料成間鋪頭都煙霧瀰漫煙住我隻眼咁嚟燒後尾頂唔順,快快手食完俾錢埋單
之前其都試過食牛繁嘅lunch

另外經openrice訂位6點半前可以優惠價加一塊肉眼牛扒
呢個餐好抵食
啱曬食肉獸~~
而且佢樣樣牛肉都唔錯
賣飛佛係牛舌啦~

落單後所有食物極速送到
好快手
不過要彈下佢嘅抽風系統
當日6點半入座
一開頭都覺得冇咩嘢
不過到7、8點左右就嚟料
成間鋪頭都煙霧瀰漫
煙住我隻眼咁嚟燒
後尾頂唔順,快快手食完俾錢埋單
$350 (Dinner)
  • 蔥燒鹽香牛舌
2021-08-17 643 views
原本興高采烈收工諗住餐好飯,諗住搵間食日式燒肉架啦,經過見到就入咗去,8.50分入去食冇人招呼。。。 有枱但唔入得去坐,叫嘢食冇人理,加單咩都冇,焗要嗌貴野。。。最尾5分鐘先話要閂舖,又冇提早15分鐘提醒。。。直接行過黎同我哋講收錢last order 跟住我哋諗住勁趕咁擺晒啲嘢落去燒啦,燒到最尾嗰個,但都燒唔切,一夠鐘就熄電冇火員工掛住抹枱執嘢,趕收工。。。完全冇服務食物質素尙可,食左$1000但食到一肚氣

員工掛住抹枱執嘢,趕收工。。。完全冇服務
食物質素尙可,食左$1000但食到一肚氣

2021-08-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
好多時路過金巴利道都好想食呢間燒肉,吸引到注意⚠️。今次六點左右收工唔駛等位可以舒服地慢慢享用。好記得以前有間 #盛八 其實幾有質素,亦都好有日本燒肉風味,但突然間結業仲買咗好多現金券,有點激心。今次呢度同樣地係咁有水準,日本🇯🇵旅行嘅感覺返晒嚟,肉類🥩同蔬菜🥬海鮮🦞選擇多,質素亦很好👌🏿———————————————————————————🥩壺漬牛肋條🥩特選牛肋肉🥩蔥燒鹽香牛舌👅🥩特選牛胃💬叫咗四款牛,實在無牛不歡,加咗一份菜,減去肥膩感覺。牛胃好正,好有咬口,一定要試。牛舌👅亦係必食嘅選擇,一碟有好多件,超級豐富😋
———————————————————————————
🥩壺漬牛肋條
🥩特選牛肋肉
🥩蔥燒鹽香牛舌👅
🥩特選牛胃
Type of Meal
Dinner
2021-08-05 427 views
因為落大雨,貪方便,泊車係門口就衝入去食!野食質素唔錯,好味!價錢又唔貴,抵食!我叫左個$5xx蚊套餐,已經夠兩個人食!唯一一個問題就係唔夠冷氣,我自己還好,我朋友怕熱,就叫哂救命,呢方面真係要改善改善!
2021-08-03 673 views
晚餐。在消費券派發日,去血拼完畢,筋疲力竭地找到這家烤肉,老實說當時吸引我的是不用等位(星期日晚上7時)。進去後先被濃煙嚇到,抽風不怎麼好,但細心店員見我們一袋二袋的,先請我們放袋進儲物櫃,然後安排入座,此舉請加分50!因為我袋放進儲物櫃,沒有煙薰過所以沒味道,我妹妹的手袋隔天仍能回味當晚肉味。實在太餓,我們一行4人點了一個M9套餐,因為有一位家人不吃牛,另再點了豬&雞拼盤,大魷魚,沙律,冷麵等。那個M9牛,每一件都軟綿綿的,厚厚那一件(見識少認不出部位),咬兩口就沒了,溶化裡口中,只有牛味留口腔,超正!由於牛油豐盛,吃到尾有點太膩,再吃一口有泡菜的冷麵,加了白醋,嘩,那陣酸爽!感覺成件事很豐富,不往此行。埋單意外發現不貴,吃到差一點走不動,每人都只是三四百,比排隊幾個鐘但限時的還化算。有見店內將貼告示寫繁忙時間限90分鐘,但當晚我們都沒人請離座,應該是不繁忙吧~是日用餐感覺非常好,因為隔天才寫食評,看到評論說服務態度問題,當晚我並沒有遇上,而且有點想讚好,因為換烤盤及裝水都不用我們叫自動過來,很貼心。必定會返桌!正!
晚餐。

必定會返桌!正!
2021-08-01
$400 (Dinner)
2021-06-26 1044 views
亂咁搵尖沙咀有咩食就搵到呢一間燒肉 黃店見佢book 18:30 嘅話就有多一碟免費燒豬頸肉或者燒雞 所以咁早都照食燒肉店黎講環境唔大 最奇怪嘅係佢個爐太細了😑😑真係嗰啲家用迷你版燒爐咁😑放四塊上去就已經冇得再放而店舖嘅抽煙系統係 超 級 差 越夜越多人 成間舖都污煙漳氣😮‍💨白濛濛一片…仲燒到對眼好澀😵‍💫好辛苦 食完之後由頭頂到腳都係燒肉味🥲🌬不過有樣貼心嘅係 每位客人都有一條即棄嘅圍裙 咁就唔怕啲油彈到落自己件衫度😌✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨環境差 但其實食物是不錯🥺🍚霧島溫泉蛋飯♨️ $48自己加埋燒汁落去 完全係牛角飯嘅味道💃😍仲要佢加埋粒粒嘅芝麻同埋海量嘅木魚絲 比起牛角飯係更加惹味😋自從牛角係永遠唔會等到位之後 我就已經冇再去食了🥺而家搵到佢嘅味道好幸福🐮燒汁牛舌 $88薄切又有咬口🐮蔥鹽燒中落牛肋肉 $98男朋友教識我加啲蔥上去燒😍可以每面燒咗大約15秒之後 就加啲蔥花上去上面 燒出嚟除咗有鹽香味仲好香蔥花未 就算唔點醬都好食🥰有啲咬口但又juicy🥬野菜盛合 $98🥕就算係燒肉🥩都一定要食啲菜🌽黃椒🫑洋蔥🧅紅蘿蔔🥕椰菜🥬粟米🌽蒜頭🧄冬菇。燒菜有個弊處就係好難拿捏
亂咁搵尖沙咀有咩食就搵到呢一間燒肉 黃店

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

環境差 但其實食物是不錯🥺

🍚霧島溫泉蛋飯♨️ $48

🐮燒汁牛舌 $88
薄切又有咬口

🐮蔥鹽燒中落牛肋肉 $98

🥬野菜盛合 $98🥕
就算係燒肉🥩都一定要食啲菜🌽黃椒🫑洋蔥🧅紅蘿蔔🥕椰菜🥬粟米🌽蒜頭🧄冬菇。燒菜有個弊處就係好難拿捏到幾時燒到夠可以上碟食 我哋燒到每一樣野好似都有啲位係燶咗嘅🔥😂😂不過不得不讚佢個粟米🌽甜到漏🤤

🐷燒豬頸肉 (早鳥訂座免費)
以為免費嘅嘢會得少少 點知點豬頸肉份量咁多 好似燒極都唔完😂爽口彈牙惹味 就算俾錢叫都OK的🥰

唉佢就算服務都唔差 真係衰在呢一個污煙漳氣環境 位尖沙咀地舖嘅燒肉店🥩價錢都算係咁 食物質素唔差 咁樣我都唔知去唔去下一次好🥲🥲

2021-06-22 727 views
/ 舊同事話收工約食晚飯,仲指明話要「食肉」🥩🥩🥩,咁就一於試下公司附近既「牛繁」👀💬入面環境都ok,因為我地食果晚係平日既晚上,仲要已經係8點幾,所以餐廳唔算太多人!📍「初戀」甘夏蜜柑酒 $58/杯💬突然酒癮起🍻,想飲返杯酒⋯咁岩見到餐牌上有介紹「初戀」甘夏蜜柑酒,話可以令我回味返初戀既感覺,就叫左杯黎試一試佢!杯酒其實一般般,但都易入口,但我就搵唔返初戀既味道啦,哈哈🙈🤣終於到左今晚既重點啦✨係滿足食肉獸既時候🥩🥩🥩😋我地order左:📍北海道甲羅燒 ($68/1隻 ; $128/2隻)📍牛繁特選盛合 ($688)📍蔥燒鹽香牛舌 ($98)💬甲羅燒、牛五花同埋牛舌都唔錯,好好食😋👍🏻整體上我地都覺得ok,野食都好食,但唯一美中不足就係覺得餐廳抽風/抽油煙系統麻麻地,因為好多煙好焗咁⋯ 而且我地食果個時間已經唔係太多人,我地想像唔到如果再多人d,會唔會更大油煙更辛苦🥺
/ 舊同事話收工約食晚飯,
仲指明話要「食肉」🥩🥩🥩,
咁就一於試下公司附近既「牛繁」👀

💬入面環境都ok,因為我地食果晚係平日既晚上,
仲要已經係8點幾,所以餐廳唔算太多人!

📍「初戀」甘夏蜜柑酒 $58/杯

💬突然酒癮起🍻,想飲返杯酒⋯
咁岩見到餐牌上有介紹「初戀」甘夏蜜柑酒,
話可以令我回味返初戀既感覺,就叫左杯黎試一試佢!

杯酒其實一般般,但都易入口,
但我就搵唔返初戀既味道啦,哈哈🙈🤣

終於到左今晚既重點啦✨
係滿足食肉獸既時候🥩🥩🥩😋

我地order左:
📍北海道甲羅燒 ($68/1隻 ; $128/2隻)
📍牛繁特選盛合 ($688)
📍蔥燒鹽香牛舌 ($98)

💬甲羅燒、牛五花同埋牛舌都唔錯,好好食😋👍🏻

整體上我地都覺得ok,野食都好食,
但唯一美中不足就係覺得餐廳抽風/抽油煙系統麻麻地,
因為好多煙好焗咁⋯
而且我地食果個時間已經唔係太多人,
我地想像唔到如果再多人d,會唔會更大油煙更辛苦🥺
2020-04-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
之前去荃灣食過,覺得好食。所以同事聚會就揀左尖沙咀呢間分店。但體驗真係好差…首先我地叫左幾款燒肉,但未揀要咩汁……店員已經走左去…我地叫返佢轉頭,想話佢知我既選擇…佢同我講(你冇講,我已幫你揀左,改唔到)我地心諗…… 咁都得?之後得左好耐有個「牛」仲未到..追單後佢畀咗兩塊仲未溶雪嘅牛扒我。最慘嘅係佢成間舖頭好似冇冷氣咁……我哋幾個朋友都食到大汗淋漓!食物質素係ok嘅……不過我諗員工同埋環境既質素都需要改善。
之前去荃灣食過,覺得好食。
所以同事聚會就揀左尖沙咀呢間分店。
但體驗真係好差…

首先我地叫左幾款燒肉,但未揀要咩汁……
店員已經走左去…
我地叫返佢轉頭,想話佢知我既選擇…
佢同我講(你冇講,我已幫你揀左,改唔到)
我地心諗…… 咁都得?
之後得左好耐有個「牛」仲未到..
追單後佢畀咗兩塊仲未溶雪嘅牛扒我。

最慘嘅係佢成間舖頭好似冇冷氣咁……
我哋幾個朋友都食到大汗淋漓!

食物質素係ok嘅……
不過我諗員工同埋環境既質素都需要改善。
2021-06-19 533 views
近來燒肉也吃得十分多,因為冬天吃火鍋,夏天就愛燒肉🔥冬天吃火鍋後,全身也暖洋洋,但夏天還是不用再變暖了。除了大型連鎖店外,也開始發掘一些相對不起眼的店鋪,今天這家位於尖沙咀韓國街的日式燒肉已經立足數年,每次經過也有捧場客排隊等位🚶‍♂️🚶‍♀️🚶 今天約了數位朋友聚會,幸好早已訂了6人位置,準時到達後等一等店員清理檯面就可以入座。這裏的燒肉爐偏細,是一個在桌面突起的設計,騰出了較多位置放食材。雖然每張檯也有專用抽煙設備,但場內的燒烤煙氣仍然偏多,味道很重🙊 .🥩牛繁三點盛合 $268這個盛合包括了上級牛五花、特上胸腹肉和中落牛肋肉,其中首選的是牛五花,將兩面稍為烘燒一下就到了7成熟,放入口中,油脂和肉香洋溢在口腔。 🍗豚肉雞肉三點盛合 $168這個盛合包括了豬五花、雞頸肉和豬頸肉,本來以為雞頸是沒什麼肉,想不到這款有意外驚喜,口感有勁度,肉質算鮮。 .🍙牛繁温泉蛋飯 $48晚餐肯定要有點飯麵下肚才算完美,温泉蛋飯給的份量不錯,足夠2個人一邊吃燒肉一邊拌飯吃。

🥩牛繁三點盛合 $268

🍗豚肉雞肉三點盛合 $168
🍙牛繁温泉蛋飯 $48
溫泉蛋飯
2021-06-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
溫泉蛋飯
2021-06-06 863 views
🐄 牛繁三點盛合 ($268)(上級牛五花、中落牛肋肉、特上澳洲胸腹肉)牛五花同胸腹肉肉味香濃,稍嫌牛肋肉多筋,水準一般。🐓 雞臀肉 ($78)十分嫩滑,燒灼後皮脆肉嫩,留有肉汁。🐖 豬五花 ($68)經過醃製,只加少許鹽已好好食,油香更好配飯。經OpenRice 訂座送醬燒豬頸肉一客,份量不少,味道也不錯。梅酒、清酒的款式也很多。🍊 甘夏蜜柑酒,帶有香甜果味🍸梅乃宿柚子酒,清新香醇酒與燒肉就是絕配🥂餐廳通風設備可加改善,油煙較大,某些座位也較悶熱。侍應服務不錯,有主動替我們換鐵板 👍🏻
🐄 牛繁三點盛合 ($268)
(上級牛五花、中落牛肋肉、特上澳洲胸腹肉)
牛五花同胸腹肉肉味香濃,稍嫌牛肋肉多筋,水準一般。

🐓 雞臀肉 ($78)十分嫩滑,燒灼後皮脆肉嫩,留有肉汁。

梅酒、清酒的款式也很多。
🍊 [初戀]甘夏蜜柑酒,帶有香甜果味
🍸梅乃宿柚子酒,清新香醇
酒與燒肉就是絕配🥂

2021-05-14 978 views
同朋友慶祝生日,想食燒肉所以搵左牛繁,雖然頗多留言指服務差,但我由坐低到走,食o左足兩個鐘,又主動斟水,又主動換塊網,見我地張枱亂都主動執左D碗碟.我地4個人都非常滿意.我地食o左以下食物;- 牛舌 - 牛繁溫泉蛋飯  - 牛肋骨  -  特上牛肋肉   - 雞軟骨    -  五花腩    -  雞腿肉   -  魷魚  - 三色前菜   - 大蔥 (超甜)   - 豬頸肉    - 柚子青檸梳打    - 火龍果梳打 (略甜)   可能仲有1-2樣唔記得,埋單$1144,好滿意好滿足,只係我地都唔想飲酒,朋友推介佢地個啤酒,大家都可以考慮下,惟一係個抽氣差少少,走時一身油煙味......總結:絕對有下次~~~

我地4個人都非常滿意.我地食o左以下食物;

總結:絕對有下次~~~
2021-05-12
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 牛肋骨
2021-05-01 1094 views
呢間聽得多但係一直都未試過,咁啱見到星期五都有早割8折優惠,約埋同事收工過去試吓。5:30pm去到未有人,員工服務都唔錯,有locker放野同埋有圍巾抵讚💯和風漬物盛合 $78有菠菜,芽菜同埋一個啡色嘅菜,好開胃!特選盛合$688好足料,有一塊澳洲和牛肉眼好好食,Encore左塊單點$148😂雞頸肉 (柚子胡椒)$68店員推薦話必試,真係好滑,問店員話係日本空運,真係好好食💯💯💯💯💯豬五花 (辣味噌)$68燒完好香油香味,送啤酒一流之後叫多咗個柚子胡椒味,幾清新但個人比較喜歡味增,可能自己重口味😅食後感想:叫埋Asahi埋單有八折$1100蚊左右,三個人都食到好飽,下次都會book返優惠時段比較抵食👍🏻不過食得有少少趕,走嗰陣都已經就快坐滿,店員話星期五比較忙所以用餐時間90分鐘,平日book就唔需要限時👍🏻

和風漬物盛合 $78
有菠菜,芽菜同埋一個啡色嘅菜,好開胃!

特選盛合$688

雞頸肉 (柚子胡椒)$68

豬五花 (辣味噌)$68

食後感想:

2021-04-23
$400 (Dinner)
  • 雞頸肉
2021-04-20 763 views
服務不錯 價錢合理 好好味👍 疫情關係去唔到日本 去牛繁食完 好似去咗日本咁 去唔到旅行都可以食到日本 燒肉 真係頂呱呱 牛五花好好食 和牛西冷都 抵食 日本山雞三角 好特別 牛胃牛腸喺香港好少見到 竟然喺香港都畀我搵到
2021-04-19
$300 (Dinner)
  • 蔥燒鹽香牛舌
  • 特上霜降牛五花
  • 嚴選霜降黑毛和牛西冷
  • 極上和牛板腱配月見汁
2021-04-09 1039 views
朋友生日約咗嚟呢度食嘢講真平時我好少食燒肉見到佢都幾好 就試下講重點,叫左一盤牛肉盛り合わせ同野菜有齊曬各款牛肉仲有一大塊雪花肥牛非常好味,每一片油脂分佈平均,只係有幾片有肋。但自己燒多少少,非常好味,入口即溶野菜冇乜特別,係一碟蒜頭,撈左麻油。好正!呢間餐廳最想講嘅並唔係食物 而係佢嘅服務 坦白講呢間嘢我絕對唔會再去 佢嘅服務非常之惡劣 總括有以下三點⑴ 入座後完全冇人理你,餐牌放係枱底,因為連枱,要同隔離位客人講「 唔好意思可唔可以 遞個餐牌畀我」。由頭店員冇打算招乎你。望都冇望你一眼。⑵叫左杯黑糖啤,見杯嘢有D奇怪,問下店員有冇酒精成份,係咪真係啤酒定只係扮啤酒嘅飲品,店員回答「唉……唔知」。要我再問另一店員……⑶拎左盤肉埋來冇主動開火,完全掉低就算,個爐係要用打火機點火,唔係自己點, 你唔幫我點我自己點樣整著個爐?!!!請注意: 以上並「不是」同一店員。係分別兩女一男,可見呢間餐廳服務差並不是個別員工另外餐廳限時90分鐘坦白講以一間比較高級嘅燒肉店有啲趕.。不過你訂位時講明我就唔當一點兩個人,一盤肉一盤菜,兩杯啤酒,佢送一碟豬頸肉,要過千蚊埋單,都唔平,又限時服務又差,老實講你
燒牛盛り合わせ

講重點,叫左一盤牛肉盛り合わせ同野菜
有齊曬各款牛肉仲有一大塊雪花肥牛

野菜冇乜特別,係一碟蒜頭,撈左麻油。好正!

兩個人,一盤肉一盤菜,兩杯啤酒,佢送一碟豬頸肉,要過千蚊埋單,都唔平,又限時服務又差,老實講你幾好味都絕不再去!!!!!
焼肉盛り合わせ
芝士奶蓋啤酒