🐔 深水埗韓式無骨炸雞 啖啖肉好滋味🐔 喜歡吃炸雞的朋友,絕不能錯過位於深水埗的Haha Chicken 韓式炸雞店,店主曾於首爾居住十多年,在當地經營餐廳,以實惠的價格為客人帶來味道正宗的韓式炸雞。店中有七款不同口味的韓式手工炸雞,亦有炸魷魚、薯條及飯類供應,不妨外帶回家好好品嚐一下KFOOD吧!🇰🇷🌟 說到最實惠的莫過於店中的狂熱炸雞套餐,套餐包括3件炸雞,炸雞附2件小年糕 + 卡邦尼飯 / 安東雞飯 + 飲品,價格都不過$50,真的有夠貼地。 炸物全部即點即炸,讓客人都吃到熱辣辣、啖啖肉的好滋味。炸雞肉厚多汁,外層香脆,年糕煙煙韌韌,十分美味。🐔 蒜香醬油炸雞韓式醬油是傳統口味,口味帶甜,嗜甜卻不愛吃辣的朋友推薦試試這款。🐔 辣芝士炸雞芝士控加上辛辣的味粉,刺激到整個味蕾,保證讓人愈吃愈過癮。🐔 狂熱炸雞一款充滿香草加牛油白氣的炸雞,是3款中最脆口的款式,喜歡爆脆口感的大家不容錯過。🍟 紫菜脆薯條 (套餐+$20加配)波浪型的粗薯不是太多地方嚐到,薯條口感更紮實之餘更可掛上更多的調味粉。🦑 芝士酥炸魷魚 $38 (半份)半份的份量也不少,適合2人分享,魷魚圈炸得外層酥脆,口感煙
🐔 深水埗韓式無骨炸雞 啖啖肉好滋味

🌟 說到最實惠的莫過於店中的狂熱炸雞套餐,套餐包括3件炸雞炸雞附2件小年糕 + 卡邦尼飯 / 安東雞飯 + 飲品,價格都不過$50,真的有夠貼地。 炸物全部即點即炸,讓客人都吃到熱辣辣、啖啖肉的好滋味。炸雞肉厚多汁,外層香脆,年糕煙煙韌韌,十分美味。

🐔 蒜香醬油炸雞

🐔 辣芝士炸雞
芝士控加上辛辣的味粉,刺激到整個味蕾,保證讓人愈吃愈過癮。

🐔 狂熱炸雞

🍟 紫菜脆薯條 (套餐+$20加配)

🦑 芝士酥炸魷魚 $38 (半份)
半份的份量也不少,適合2人分享,魷魚圈炸得外層酥脆,口感煙韌,加上香濃芝士粉,滋味滿滿。

🍚 卡邦尼飯/安東雞飯
兩款同樣有肉粒和薯仔,一口炸雞配上一口溫熱的飯,讓人滿足。

🍽 餐廳:HAHA CHICKEN 하하치킨
🌐地址: 深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖

🐮 #cowing吃在深水埗

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer
foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #深水埗美食 #hahachicken #韓式炸雞 #炸雞
2023-07-03
Type of Meal
Dinner
  • 辣芝士炸雞
🍗芝士炸雞餐($49)有7種口味可以選擇,今次我揀咗芝士味;套餐包3件雞+2條年糕,1個細飯及1罐飲品;食炸雞最怕雞炸得好脆但乾真真,呢度嘅炸雞係可以炸得脆之餘亦鎖住肉汁;而且炸粉好薄,加上表面鋪滿芝士粉,夠哂味😋🌶️3件辣芝士炸雞($38)好似之前咁講,炸雞炸得脆之餘亦鎖住肉汁;而且炸粉好薄,而辣芝士味特別嘅地方係食到辣味之餘亦唔會蓋過芝士味🍛大安東雞飯套餐方面包1個細飯;飯方面有卡邦尼飯同安東雞飯選擇,我今次揀左安東雞飯(飯加大都只係需要+$5),食落似食緊甜咖喱咁🌽細粟米濃湯脆薯條(套餐+$20)粟米濃湯味嘅薯條比較少地方有得食,好特別;食落口真係滿滿嘅粟米濃湯味,而且薯條外脆內軟,份量好足🦑芝士酥炸魷魚(半)($39)酥炸魷魚好夠味,炸得酥脆;魷魚食落有口感不失嚼勁
🍗芝士炸雞餐($49)

🌶️3件辣芝士炸雞($38)

🍛大安東雞飯

🌽細粟米濃湯脆薯條(套餐+$20)

🦑芝士酥炸魷魚(半)($39)
酥炸魷魚好夠味,炸得酥脆;魷魚食落有口感不失嚼勁
炸雞套餐
芝士酥炸魷魚(半)
安東雞飯
芝士炸雞/辣芝士炸雞
2023-06-28
10 Minutes (Dine In)
$79 (Dinner)
炸雞套餐
芝士酥炸魷魚(半)
安東雞飯
芝士炸雞/辣芝士炸雞
  • 芝士酥炸魷魚
2023-06-28 134 views
同朋友一齊叫左個粟米湯薯條,卡邦尼飯,同芝士炸雞。薯條一開始食熱辣辣脆卜卜,但食到後期開始有啲膩,所以最好快啲食哂同埋同 friends share。炸雞味道都唔錯,雞肉唔會好柴,調味OK。飯冇特別。但職員態度差,好似唔想做客人生意咁,因為佢嘅態度就算好食都唔會再幫襯。
2023-06-28
10 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2023-06-25 113 views
今日放假一家大世行下商場,行行下個仔話想食炸雞,就叫左個份韓式炸雞試下。原來炸雞係有禁多吾同口味,經店員介紹後,我揀左韓式醬油(豉油色)同芝士味兩款。兩種口味都好好食,特別是芝士口味,值得推介。食食下個仔又話想食薯條,叫我返轉頭買。由於第一次食,吾知揀邊種味既薯條好,最後店長推介左我食粟米濃湯味薯條,甜甜地,小朋友實鍾意。薯條係粗身果隻,外脆內熱,配埋調味粉,好好食,個仔話好食過薯片,愛泥當零食都可以。下次係屋企睇波睇戲可以叫外賣泥食,值得推介。
  • 粟米濃湯薯條
  • 芝士炸雞
2023-06-25 78 views
今日同老婆食左韓式炸雞,老婆平時好少食炸野,怕熱氣,所以我叫左兩款醬汁炸雞,醬油咪同韓式甜辣。剛炸好既炸雞,面頭舖滿韓式醬汁,咬落去既時候都會食到short short聲,好脆口。兩款醬汁都好野味,我就鍾意食辣,甜辣味就岩哂我。
  • 醬油炸雞
  • 甜辣炸雞
一開始我就正常撳鐘啦 咁我就等一次嚟食 我揀咗個套餐 我唔知道有冇其他飯可以揀 跟住我就問佢有冇啲咩飯可以揀 然之後佢就會好串嘅語氣 同我講先睇啦,咪咗俾你睇囉 跟住我就算 點知我拍八達通嗰陣時佢又串我 拍耐啲八達通啦,呢度唔係71喇拍一下就得 跟住我就真係忍唔到你唔想做咪唔好做囉,我邊度用呢啲態度嚟對待你嘅客人呢?真係好無奈,無端端俾人咁樣串幾句 今時今日咁樣嘅態度 係咩意思? ,大佬呀 你心情唔好,唔係應該犯我嘅啲客人度㗎啦 都唔知做
2023-04-25 415 views
餐牌就算好看,幾件炸雞,再加個細飯,再送嘢飲,而且還是可樂而不是紙包飲料,大概$50。不過吃吃它的雞,發現內裏都是死硬那些雪雞肉,即使新鮮吃,都不覺得太過熱,外皮都算帶點脆香,調味料都尚算充足,不過以內裏的雞肉質素來說,不算是太過吸引的。不過至少,它都如我們吃慣那些韓式炸雞般,調味料夠充足,醬汁包圍着炸雞那個水平;安東雞飯,其實安東是什麼味道?安東尼我就識,它都是像少許肉汁,然之後有少許肉粒、薯仔,不過隨便大約$50充飢一餐,也不至於太差。最驚奇是有兩條年糕,質地夠韌,煙韌而又不太硬,美味的不過以西九龍中心的斜凳,以及外邊的食品其實都差不多價錢,你屈就自己走去坐斜凳,而其實食嘢有沒有便宜了,何必,因此我還是會戒除去西九龍中心現場食。
安東雞飯,其實安東是什麼味道?安東尼我就識
,它都是像少許肉汁,然之後有少許肉粒、薯仔,
不過隨便大約$50充飢一餐,也不至於太差。

最驚奇是有兩條
年糕,質地夠韌,煙韌而又不太硬,美味的
Type of Meal
Dinner
2023-03-28 262 views
2023年03月28日嗰收銀戴黑帽。男職員成日黑口黑臉。如果佢係老闆。就無嘢好講。顧住玩手機。好似唔係好想做。不如請嗰第二個服務員啦。嘢食就ok。係嗰態度好L差。
2023-03-28
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$180 (Other)
2023-03-15 229 views
咁啱嚟到深水埗買啲整手工嘅工具🧰諗返起西九龍food court又有咁多唔同既野食😋行過見見到呢一間炸雞既價錢同賣相都唔錯🤩今次就買左個二人餐嚟試下先😼🫶🏻🧊雙人滋味setA $122炸雞🍗同薯條🍟既味道都有好多選擇😙啱晒大家既口味,今次炸雞揀左紫菜味😋薯條就揀左粟米濃湯🌽呢一個set會包埋兩個野飲🍻可以選擇汽水或者紙包飲品雞既份量唔少😍半份都有八件,而且咬落啖啖肉無骨嫁🥹炸皮脆卜卜薄身,食落佢有幾香嘅紫菜味🤣肉質唔鞋仲有少少肉汁,配埋一盒蜜糖芥末醬🍯點落甜甜辣辣,配合炸雞又又多一種味道👍🏻薯條🍟唔係平時好幼身嗰一隻,中意食粗薯條多啲✨外面炸到熱辣辣脆卜卜,外面既粟米濃湯味粉都唔少🌽每條薯條都會包住晒,唔怕食落會冇味道,食落會有一陣陣薯仔既香味🥔整體嚟講價錢品唔貴😼而且味道都唔錯,如果一個人食既話會比較油膩😂建議兩個人share食就perfect,都幾推薦經過西九龍既大家去試一試啦🫶🏻人均消費💵: $50-60性格比: 8.5/10好食程度😋:8/10回頭指數💓:8/10📍HAHA CHICKEN 하하치킨 (西九龍中心) (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖📍H

🧊雙人滋味setA $122

人均消費💵: $50-60
性格比: 8.5/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8/10

深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
📍HAHA CHICKEN 하하치킨 (順發居) (長沙灣)
長沙灣青山道142號順發居地下C號舖
2023-03-11 208 views
雖然已經開關可以去旅行~但無論假期或時銀行戶口都限制了我沒可能短期內離開香港幸好香港是美食天堂各國美食匯集~~-西九龍中心上的美食廣場一直頗有名氣於廣場中間有一家韓式炸雞猶記得幾年前來尚未有幾年過後 現在的餐廳都翻了幾轉-喜歡韓式炸雞其中一個原因是無骨而且口味多而足夠醬料及調味粉絕對沾滿每一件雞件HAHA CHICKEN亦是~-蒜香醬油炸雞醬油是甜口醬油~與韓式偏甜口味相付~蒜香很溫和 並非直擊天靈的蒜味而且食完之後口腔不會殘留蒜味!!炸雞無骨 啖啖肉炸粉厚薄適中甜醬油勻稱地裹滿每一塊雞件~-粟米濃湯炸薯條波浪粗薯更好地掛上調味料若然有人十分喜歡市面上粟米濃湯波波零食定會十分喜愛這款薯條味道一樣 更濃郁而且加上薯條紮實的口感~-相對食物的韓式飲品的選擇相對港式~可選可樂及紙包飲品但在炸雞薯條的轟炸下配上道地烏龍茶貌似自我感覺會比較健康
雖然已經開關可以去旅行~
但無論假期或時銀行戶口
都限制了我沒可能短期內離開香港
幸好香港是美食天堂各國美食匯集~~
西九龍中心上的美食廣場一直頗有名氣
於廣場中間有一家韓式炸雞
猶記得幾年前來尚未有
幾年過後 現在的餐廳都翻了幾轉
喜歡韓式炸雞其中一個原因是
無骨
而且口味多而足夠
醬料及調味粉絕對沾滿每一件雞件
HAHA CHICKEN亦是~
蒜香醬油炸雞
醬油是甜口醬油~
與韓式偏甜口味相付~
蒜香很溫和 並非直擊天靈的蒜味
而且食完之後口腔不會殘留蒜味!!
炸雞無骨 啖啖肉
炸粉厚薄適中
甜醬油勻稱地裹滿每一塊雞件~
粟米濃湯炸薯條
波浪粗薯更好地掛上調味料
若然有人十分喜歡市面上粟米濃湯波波零食
定會十分喜愛這款薯條
味道一樣 更濃郁
而且加上薯條紮實的口感~
相對食物的韓式
飲品的選擇相對港式~
可選可樂及紙包飲品
但在炸雞薯條的轟炸下
配上道地烏龍茶
貌似自我感覺會比較健康
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
2023-03-09 160 views
成日都聽到人講西九龍個𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭好多野食🫢難得同朋友黎開依頭買野👭行到攰攰地,想搵個地方坐下 • 食下野🍴即上左去睇下有乜岩🤣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 雙人滋味套餐 A ($122)▫️韓式炸雞 半份大約有𝟖件,唔會好細舊🐔炸雞用雞脾肉位,而且無骨啖啖肉🍗有𝟕種口味選擇, 辣同唔辣都有 揀左最經典既韓國甜辣醬🇰🇷表面加左少少黑白芝麻點綴🖤🤍醬汁食落甜味比較重,唔食得辣既朋友都可以食到😛炸漿層唔會好厚,薄薄地唔洗食炸粉🤏🏻.▫️脆薯條 大係越黎越少見到波浪粗薯呀🍟有𝟑種口味選擇,揀左粟米濃湯味🌽幾特別,食落真係好似飲緊湯🥣調味粉落得夠重手,唔係係咁易加係面頭就算👏🏻.▫️野飲 2罐有罐裝汽水 / 道地紙包飲品.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺野食新鮮即叫即炸,夠晒熱辣辣🔥🔺店面有擺唔同𝐒𝐢𝐳𝐞既盒出黎,方便客人預到大約份量🥡~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
成日都聽到人講西九龍個𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭好多野食🫢
難得同朋友黎開依頭買野👭
行到攰攰地,想搵個地方坐下 • 食下野🍴
即上左去睇下有乜岩🤣
▪ 雙人滋味套餐 A ($122)

▫️韓式炸雞 半份
大約有𝟖件,唔會好細舊🐔
炸雞用雞脾肉位,而且無骨啖啖肉🍗
有𝟕種口味選擇, 辣同唔辣都有
揀左最經典既韓國甜辣醬🇰🇷
表面加左少少黑白芝麻點綴🖤🤍
醬汁食落甜味比較重,唔食得辣既朋友都可以食到😛
炸漿層唔會好厚,薄薄地唔洗食炸粉🤏🏻

▫️脆薯條 大
係越黎越少見到波浪粗薯呀🍟
有𝟑種口味選擇,揀左粟米濃湯味🌽
幾特別,食落真係好似飲緊湯🥣
調味粉落得夠重手,唔係係咁易加係面頭就算👏🏻

▫️野飲 2罐
有罐裝汽水 / 道地紙包飲品
雙人滋味套餐 A

🔺野食新鮮即叫即炸,夠晒熱辣辣🔥
🔺店面有擺唔同𝐒𝐢𝐳𝐞既盒出黎,方便客人預到大約份量🥡

我相信好多人都知道西九龍中心開咗好多野食,就算你一個星期7日三餐都嚟食,都保證你未必每一間餐廳都可以試勻晒,咁今次經開附近又未決定食咩好,咁就嚟試吓搵好嘢食一去到8樓,選擇困難症嘅我就被五花八門嘅餐廳所吸引,行咗諗咗好耐先諗到食咩好,最終都係選擇依間「HaHa Chicken 」原本諗住叫一份炸雞,之後再去其他餐廳買飯,但係咁啱見到佢有精選套餐,係三嚿炸雞+三嚿年糕+一個飯,而且價錢又唔貴,所以最後都係選擇買兩個套餐除咗套餐之外,仲可以單點一份炸雞或者其他小食,而且味道都唔少選擇咁就分別叫咗一個辣芝士炸雞和甜辣炸雞,飯就兩個味都各要一個咁首先梗要講咗啲主角先,依到嘅炸雞全部都係無骨炸雞,所以食嘅時候方便好多,再加上每一嚿都大大嚿,而且炸粉唔會好厚,唔會一啖咬落去,一整個口腔都係炸皮,食落都係啖啖肉,好Juice簡直係懶人首選咁兩款味道來說,我個人推介辣芝士味多啲,除咗平時係外面比較少見這個味道。更是因為辣芝士真係好好食!因為炸雞嘅炸皮唔厚,所以就算佢表面攞咗幾多芝士粉,食落口都唔會好重粉感,一啖咬落去,首先會食到好濃嘅芝士粉味,再之後會食到辣味,最後兩者合併一齊嗰味係其他地方係食唔到而

咁就分別叫咗一個辣芝士炸雞和甜辣炸雞,飯就兩個味都各要一個

而甜辣炸雞唔係唔好食,只不過上冇辣芝士炸雞咁突出,顯得有少少普通,而且我覺得甜辣炸雞甜味比較明顯辣味唔係好出,食得多會容易覺膩,不過我幾欣賞甜辣炸雞嘅外皮仲係好脆,因為好多時表面咁多醬汁,外皮好容易變淋,但依個食到最後嘅皮仲係好脆,難得!

咁仲有兩個飯,分別係卡邦尼飯和安東雞飯,首先講咗安東雞飯先,我最初望到佢顏色好似我哋平時食KFC會食到,但食落口完全係兩回事,雖然都係有少少辣辣哋,但係比較溫和嘅辣,最後會有少少甜味回出嚟,而且裏面嘅蔬菜粒已經煮到好入味,所以唔係好食辣嘅都可以試吓

卡邦尼飯就係平時在外面都會食到嘅味道,比起安東雞飯冇咁惹味,而且食落比較膩一點,但係可以中和炸雞嘅辣味;所以相比之下,我個人推介安東雞飯多啲

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。
2023-03-04 68 views
🚩 HAHA CHICKEN 하하치킨估唔到咁快手就可以開到分店,我好似幾個月前先喺長沙灣食過佢嘅總店,嗰陣時仲未有分店🙌🏻睇嚟佢質素真係好好回頭客極多,今次二訪嚟到深水埗店睇吓佢嘅質素如何〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈雙人滋味 $122✨韓式炸雞甜辣味半份唔好睇佢細細盒份量都超級多,都有成7-8件無骨大雞件甜辣醬360度咁包實雞肉,惹味而不鹹特別欣賞嘅炸粉唔會好硬好脆嗰隻佢嘅炸衣脆得黎,帶少少吸汁嘅感覺,同醬汁充分咁融合咗✨紫菜味脆薯條用嘅曲薯條所以佢啲曲位都已經收埋晒啲紫菜粉薯條即叫即炸沒有不好吃的理由✨紙包飲品
🚩 HAHA CHICKEN 하하치킨

🌈雙人滋味 $122
✨韓式炸雞甜辣味半份
唔好睇佢細細盒份量都超級多,都有成7-8件無骨大雞件
甜辣醬360度咁包實雞肉,惹味而不鹹
特別欣賞嘅炸粉唔會好硬好脆嗰隻
佢嘅炸衣脆得黎,帶少少吸汁嘅感覺,同醬汁充分咁融合咗

✨紫菜味脆薯條
用嘅曲薯條所以佢啲曲位都已經收埋晒啲紫菜粉
薯條即叫即炸沒有不好吃的理由

✨紙包飲品

2023-02-27 67 views
.🫧最近搭車嘅時候發現長沙灣附近有一間專賣韓式炸雞嘅外賣店,🍗入面主打韓式炸雞,🍕同埋其他小食,🍖炸雞有好多唔同嘅味道可以選擇,😚大家經過都不妨試吓。.🐷蒜香醬油炸雞 👅8/10 $86🐥呢個價錢嘅份量會有半隻雞,🐽份量其實都算幾多。🍽️醬汁嘅味道幾好食,鹹鹹甜甜咁樣仲會有蒜頭嘅香味。🍗另外炸雞嘅肉質都幾嫩,同埋佢係無骨炸雞,食起上嚟都幾方便。.🐷粟米濃湯脆薯條 👅7.5/10 $25😚拎住個外賣袋已經聞到好香嘅粟米濃湯味,🤣忍唔住喺街度偷食咗兩舊,🌽食落去嘅味道就好似平時嘅日式粟米忌廉湯咁樣。✨
🐷蒜香醬油炸雞 👅8/10 $86

🐷粟米濃湯脆薯條 👅7.5/10 $25

TakeAway
2023-02-20 64 views
今日放工去左西九龍行陣街,行到咁上下又係時候食嘢啦😂經過見到呢間炸雞🍗店「哈哈韓式炸雞專門店」好香,即刻睇下有咩食先😬蒜香醬油炸雞🍗炸雞好鮮嫩呀😋蒜香味好香!加埋醬油,簡直無得頂呀😂粟米🌽濃湯脆薯條🍟一炸起出黎已經聞到好香嘅粟米味🤤食落仲熱辣辣 香噴噴 好好味😋味道:😋😋😋😋 4/5環境:😋😋😋😋 4/5服務:😋😋😋 3/5價錢:😋😋😋😋 4/5翻食:😋😋😋😋 4/5

蒜香醬油炸雞🍗

炸雞好鮮嫩呀😋蒜香味好香!加埋醬油,簡直無得頂呀😂

粟米🌽濃湯脆薯條🍟

味道:😋😋😋😋 4/5