💎總評分:9.0/10-冚棒唥喺佐敦打響名堂後,最近喺旺角開咗分店,喺朗豪坊附近地點好方便!小店最出名食All Day Breakfast🍳,仲有多款特式飲品,呢日小編weekday lunch見到唔洗等位,即刻試試🍽️。新店門口有兩個位,啱晒帶毛孩出街嘅朋友🐶,室內走簡約清新風格,以白色為主顯得格外精神光猛,店面不太,但欣賞設計留有足夠空間感,唔會俾人侷促嘅感覺☀️。1️⃣ 啱啱好全日早餐 $128All day breakfast大把地方食到,小店出品除左賣相靚,啱晒打卡之外📸,配料都好有心思。小編最愛嘅scrambled egg有蛋香又夠嫩滑👍🏻,放喺烘得鬆化嘅蒜蓉多士上面簡直係perfect match😋。 其中大啡菇都係心機之作,中間釀入cream cheese,juicy係必需嘅,但係有cheese嘅鹹香balance反菇嘅菌香就令佢變得出色🍄。另外仲配有薯餅,bacon 🥓同 salad🥗,好慷慨咁俾3條香腸,食到呢度都已經飽左。Caramelised banana幾特別🍌,上面一層燒過嘅焦糖好似creme brulee咁,用脆皮包住軟綿綿嘅香蕉,甜甜地,最後食作為成個all d
💎總評分:9.0/10

1️⃣ 啱啱好全日早餐 $128
All day breakfast大把地方食到,小店出品除左賣相靚,啱晒打卡之外📸,配料都好有心思。小編最愛嘅scrambled egg有蛋香又夠嫩滑👍🏻,放喺烘得鬆化嘅蒜蓉多士上面簡直係perfect match😋。 其中大啡菇都係心機之作,中間釀入cream cheese,juicy係必需嘅,但係有cheese嘅鹹香balance反菇嘅菌香就令佢變得出色🍄。另外仲配有薯餅,bacon 🥓同 salad🥗,好慷慨咁俾3條香腸,食到呢度都已經飽左。Caramelised banana幾特別🍌,上面一層燒過嘅焦糖好似creme brulee咁,用脆皮包住軟綿綿嘅香蕉,甜甜地,最後食作為成個all day breakfast 嘅 happy ending一分完美💯。

2️⃣ 泰式酸辣燒牛肉沙律 $128
本來叫個咁fusion嘅salad小編擔心會伏,但係order完聞到廚房傳來陣陣泰式香料味🇹🇭,就覺得應該無order錯。同樣賣相十分澎湃,青瓜🥒,生菜🥬, cherry tomato🍅, red onion🧅上面舖滿牛柳,再配兩塊厚切蒜蓉烤多士🍞,唔怕食唔飽。好欣賞牛柳燒得唔會油淋淋🐂,配秘製辣汁惹味得嚟感覺都好健康。
泰式酸辣燒牛肉沙律

3️⃣ 椰奶泰式紅茶冰 $65
必試嘅signature drink~ 紅茶雪成一個冰球🧊,旁邊放左一杯熱椰奶,客人自己倒入去將紅茶冰球溶化🔥,玩味十足!店員吩咐等冰球溶晒先飲,但係食完成餐飯都仲有細細粒未溶晒,結果放棄等待。不過味道有驚喜🤩,茶底香濃,配合濃郁嘅椰奶香🥛,完全係泰式奶茶味道,有得玩有得飲,值得推介👍🏻。
椰奶泰式紅茶冰

4️⃣ 泰。薄荷荔枝梳打 $45
本以為係普通一杯soda🙈,點知荔枝mix mint又幾別,薄荷味突出🌱,balance反荔枝甜味,唔飲咖啡奶茶人士一定要試👍🏻。
啱啱好全日早餐

小店嘅質素比預期中好,一心想朝聖佢地嘅 all day breakfast,點知其他野食都有驚喜👏🏻,野飲無特式拉花但係玩味十足,menu上仲有其他小食、pasta,有機會小編都想二訪💖。
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
Other Info. : 🚗距離朗豪坊幾分鐘路程,可以泊商場,或者可以試下附近D小路。
2021-12-29
$160 (Lunch)
泰式酸辣燒牛肉沙律
椰奶泰式紅茶冰
啱啱好全日早餐
  • 泰。薄荷荔枝梳打
2022-01-29 33 views
朋友介紹話呢間Cafe整體幾好今日趁假期就過嚟試吓呀Cafe 唔算好大所以建議黎之前要book位呀點左~all day breakfast 呢個係signature本人又鍾意食呀所以都點左內容都幾豐富腸啦,厚多士,沙律菜啦,芝士啡菇,炒蛋,最特別係個焦糖香蕉個焦糖好脆口同香蕉冇諗過咁夾讚賞讚賞~香蕉忌廉脆多士呢個又係surprise冇諗住過個質感係咁鬆脆我哋仲要擺咗一陣先食所以值得推介
朋友介紹話呢間Cafe整體幾好

呢個係signature
本人又鍾意食呀
所以都點左
內容都幾豐富
腸啦,厚多士,沙律菜啦,芝士啡菇,炒蛋,
最特別係個焦糖香蕉

冇諗住過個質感係咁鬆脆
我哋仲要擺咗一陣先食
所以值得推介
2022-01-18
$170 (Tea)
終於可以到訪「冚棒唥」喺旺角嘅第二分店🤤 朗豪坊行入多兩三條街,旺中帶靜👍🏻 主打泰、越嘅𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯 西餐點,飲品𝘔𝘦𝘯𝘶好多創新配搭,而且都打卡𝘢𝘣𝘭𝘦👍🏻《 泰式青咖喱海鮮燉飯 🌶》 $118 4.5 / 5超有諗頭!微辛嘅青咖哩完全滲透入飯粒中,飯粒乾身唔粘口,吱埋青檸酸咪咪好醒胃😋 當中仲有泰國獨有嘅圓型茄子,清甜爽口🍆 魷魚同蝦仁亦彈牙👍🏻 《 邪惡香辣炸芝士條 》 $68 4.5 / 54條粗芝士條,炸皮好薄,一切就做到拉絲效果😍 要讚係就算放涼左都唔會變硬,仍然軟滑👍🏻 怕辣可以唔點另上嘅泰式酸辣醬😃😜《 雙重芝味焗大啡菇 》 $48 3 / 5香濃芝士焗啡菇,正常發揮👍🏻 唯伴碟沙律菜無𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦好乾身🥲《 泰·椰奶紅茶冰 》 $65 4 / 5將泰國濃縮手標紅茶結成冰球,用椰奶嘅溫熱溶化成奶茶😋 椰奶加熱更香濃滑溜,可惜有少少蓋過紅茶味,同偏甜 🤏整體水準不錯,雖未到好驚艷,但𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯始終有特色👍🏻

《 泰式青咖喱海鮮燉飯 🌶》 $118 4.5 / 5

《 邪惡香辣炸芝士條 》 $68 4.5 / 5

《 雙重芝味焗大啡菇 》 $48 3 / 5

《 泰·椰奶紅茶冰 》 $65 4 / 5

整體水準不錯,雖未到好驚艷,但𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯始終有特色👍🏻
$150 (Dinner)
♥冚棒呤 - 只聽店名就知道餐廳玩味十足最近開左新店所以有日會去旺角就特登走去食佢嘅all day breakfast門口有個靚靚打卡位同坐椅當然唔放過啦新店依然走多元風格Menu混合了西式、泰式及越式的飲品和主食菜色材料醬汁配搭特別味道偏香濃惹味令人一試後便想再回來❥ 啱啱好全日早餐好豐富的全日餐煙肉 香腸 炒滑蛋 薯餅 芝士大啡菇 焦糖香蕉 雜菜沙律 厚切蒜蓉烤多士(想狂食的烤多士🤣)❥ 泰式酸辣牛肉沙律 配 蒜蓉烤多士份量十足 辣牛肉 我又怕辣但又食唔停燒牛柳 車厘茄 青瓜 紫洋蔥 薄荷葉 沙律菜 配秘製辣汁❥ 特濃美祿三重奏三層味道好獨特美祿+朱古力+Espresso又香又甜又苦
♥冚棒呤 -
只聽店名就知道餐廳玩味十足
最近開左新店
所以有日會去旺角
就特登走去食佢嘅all day breakfast

門口有個靚靚打卡位同坐椅
當然唔放過啦

新店依然走多元風格
Menu混合了西式、泰式及越式的飲品和主食
菜色材料醬汁配搭特別

美祿+朱古力+Espresso
又香又甜又苦

• 泰式酸辣牛肉沙律 配 蒜蓉烤多士
2021-12-28 33 views
一所好有誠意 同創意嘅餐廳 食物味道好好 雖然餐廳面積唔大 位置又唔係好顯眼 但係服務態度好好 食物製作好特別 有泰式嘅食物又有西式嘅食物 味道都好好 尤其是啲飲品製作好靚 環境裝修好優雅簡約 門口設計好休閒feel 裏面都有好多打卡位 同幾個朋友傾下偈好適合 我都係朋友介紹去 我係多數去下午茶 人客唔算太多 所以唔使點等位 後來越坐就越 多客 我諗佢夜晚應該都幾full 我一定會再去 成為我同朋友嘅好聚會老地方 亦會介紹朋友去 好似佢哋佐敦都有分店 等我又去試下先
2021-12-20
$100 (Tea)
  • 西蘭粒粒厚切 烤多士
📍旺角玩味fusion cafe‼️• 足料全日早餐❣️ --冚棒唥🍳🤪•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_旺角#pigfoodiexhk_cafe========================上星期同@eatwithbaobao嚟咗冚棒唥位於旺角嘅分店~店舖走玩味多元風格,食物總類都幾多,除咗signature嘅all day breakfast之外,仲有提供泰式同越式嘅飲品同主食❣️😋例如係椰奶泰式紅茶冰、泰式青咖哩海鮮燉飯、土耳其蕃茄乾大啡菇意大利粉等等~------------------------------⭐️泰北酸酸腸 $68 (4.3/5)Bite-size造型食起嚟夠方便👍食落幾juicy,中意食辣嘅朋友記住點埋辣醬😛------------------------------⭐️素素全日早餐 $128 (4.3/5)材料好豐富,有蘆筍、炒滑蛋、薯餅、芝士大啡菇、厚切蒜蓉厚多士、焦糖香蕉、雜菜沙律😛整體唔錯,滑蛋頗嫩滑,配上外脆內軟嘅多士一齊食好夾💕大啡菇厚肉多汁,加埋芝士好有鹹香😍兩個人share食啱啱好

#pigfoodiexhk_旺角
#pigfoodiexhk_cafe
========================
⭐️泰北酸酸腸 $68 (4.3/5)

⭐️素素全日早餐 $128 (4.3/5)

整體唔錯,滑蛋頗嫩滑,配上外脆內軟嘅多士一齊食好夾💕大啡菇厚肉多汁,加埋芝士好有鹹香😍兩個人share食啱啱好!
⭐️香滑綿綿花生咖啡 (熱)$45 (4.2/5)

除咗咖啡之外,店員仲會送上一羹花生忌廉,可以就咁食,亦可以同咖啡拌勻~飲落質感濃稠,花生味勁濃郁🙈整體甜度比較高,非螞蟻人要留意喔🤣
⭐️班蘭椰香咖啡 $50 (4.2/5)

飲落有陣陣椰香,咖啡香濃,甜度低少少會更喜歡呢🙈
整體嚟講食物質素唔錯,幾有特色👍店員服務有禮貌,可以一試~
賣相:3.9/5
佐敦西貢街3-5號昌華商業大廈地下2號舖
2021-12-18
Type of Meal
Lunch
旺角呢間Cafe 嘅名好趣怪,叫「冚棒唥」,佢哋除咗有西式食物之外,仲有泰式同越式嘢!.📍啱啱好全日早餐($128)Arm Arm Ho All Day Breakfast (Bacon, Sausage, Scrambled Egg, Hash Brown, Cheese Portobello Mushroom, Grilled Caramel Banana, Salad, Garlic Toast)呢個All Day Breakfast好多人食,先要讚吓炒蛋夠晒滑🍳,但調味可以鹹少少🤏🏻;大啡菇中間夾咗兩款芝士🍄🧀食落好juicy💧;厚切蒜蓉烤多士有牛油香🧈🍞口感又鬆脆👍🏻;而焦糖脆面香蕉🍌香甜好食。另外配有薯餅🥔、煙肉🥓、香腸同雜菜沙律🥗,呢啲就發揮正常。.📍63度慢煮溫泉蛋卡邦尼意大利粉($98)Spaghetti Carbonara 劃破溫泉蛋後蛋漿即刻流出,賣相吸引🐣。意大利粉撈勻蛋漿後口感更加香滑濃厚🤤。意粉煮得啱啱好,口感煙韌而且份量幾多,整體嚟講好滿意,仲好食過ADB✨!.📍自家烘焙布朗尼蛋糕配雪糕($68)HBL Brownies with Ice CreamBro

📍啱啱好全日早餐($128)

📍63度慢煮溫泉蛋卡邦尼意大利粉($98)
Spaghetti Carbonara

📍自家烘焙布朗尼蛋糕配雪糕($68)
HBL Brownies with Ice Cream
Browine即叫即焗,朱古力味非常濃郁🍫。面層加上花生碎🥜食落好香口,旁邊仲配左球雲呢拿雪糕🍨。味道唔錯,不過Browine口感就乾咗啲,做返濕潤啲應該會更好食。
2021-12-20 563 views
久違冚棒唥啱啱好all day🌞🌻同名一樣perfect地滿足你一日既份量,講真all day breakfast☀️好多地方都食到但要做到一份出色又令人印象深既all day breakfast絕對唔係一件簡單既事.整份既配料帶有滿瀉既感覺,見到已經留口水👅!最吸引係焦糖香蕉🍌,香蕉面再加上少少糖再燒帶出焦糖燉蛋面層果種脆皮既感覺,而內裏帶住濃郁蕉香🍌及香蕉既軟綿感.多士唔係普通既白方包,用上丹麥多士🍞,烘得內外鬆化,一咬充滿層次感.炒蛋🥚嫩滑得黎食得出蛋香及鮮奶味,配上多士完美.煙肉🥓唔會烘得過焦乾,帶住煙薰肉香.小牛腸脆身又唔會過份鹹膩.中間釀入cream cheese🧀既大啡菇juicy又濃菌香.特濃美綠三重奏特濃美綠咖啡☕️,面層先帶有美綠穀麥脆粒同朱古力脆條.咖啡內配搭美綠,三重美綠風味令麥芽香特別濃郁.充滿麥芽香中又滲出咖啡香,相當滿足.花生🥜咖啡咖啡☕️同花生🥜香同樣突出!對於花生控黎講係必試之選.入口先帶出咖啡香味,後韻帶出花生焙焦香,nutty味濃.咖啡入口順滑,加上cream更香更醇.Affogato 香軟細滑又綿既牛奶雪糕🍦配上特濃espresso☕️可又充分地帶出咖啡
久違冚棒唥
啱啱好all day🌞🌻
整份既配料帶有滿瀉既感覺,見到已經留口水👅!
炒蛋🥚嫩滑得黎食得出蛋香及鮮奶味,配上多士完美.

特濃美綠三重奏
特濃美綠咖啡☕️,面層先帶有美綠穀麥脆粒同朱古力脆條.
咖啡內配搭美綠,三重美綠風味令麥芽香特別濃郁.
充滿麥芽香中又滲出咖啡香,相當滿足.

花生🥜咖啡
咖啡☕️同花生🥜香同樣突出!對於花生控黎講係必試之選.

Affogato
香軟細滑又綿既牛奶雪糕🍦配上特濃espresso☕️可又充分地帶出咖啡豆焙香之餘,牛奶雪糕剛好中和咖啡既濃厚苦甘味.啱啱好all day
份量同名一樣

Type of Meal
Lunch
2021-12-16 57 views
路過呢間cafe位於旺角區,門口睇落走文青路線。食物款式唔算好多,但飲品同甜品睇落都吸引。餐牌上除咗西式嘅All day breakfast之類,亦有唔少泰式同越式嘅飲品同主食。所以今次都特登試下喺cafe嘆泰菜🤤.泰式青咖哩海鮮燉飯 $118 - 青咖哩唔太辣,夠香亦唔會太膩。海鮮略嫌單調,只有魷魚、蝦仁同泰式茄子。.泰式酸辣牛肉沙律配蒜蓉烤多士 $98 - 燒牛柳、車厘茄、青瓜、紫洋蔥同薄荷葉等,配上秘製辣汁,惹味有少少辣。牛可以生番少少應該會更好。.特濃美祿三重奏 $50 - 真正三重口感,美祿朱古力再加上Espresso,甜中帶苦,底層係朱古力醬加薄脆,口感唔錯。.椰奶泰式紅茶冰 $65 - 泰國濃縮手標紅茶,再加上特製椰奶,好清新嘅感覺。味道偏甜,建議溶多少少冰先飲會較佳。
2021-12-15
$170 (Lunch)
2021-12-15 28 views
冚棒唥最近喺旺角開左新分店啦🥳新店同以往一樣都係走多元風格,玩味感十足!除左提供西式,仲有泰式同越式既飲品同主食可以選擇~今次就同朋友黎試試啦🤩🍱啱啱好全日早餐 $128✨望落好豐富!包括有煙肉🥓、香腸🌭、炒滑蛋🍳、薯餅🥔、芝士大啡菇🧀、焦糖香蕉🍌、雜菜沙律🥗同厚切蒜蓉烤多士🍞~~每款都好好味!芝士大啡菇最有驚喜😍切開後見到芝士流心,食落惹味多汁!焦糖香蕉都唔錯!面頭有層焦糖脆面,口感好特別,仲好甜😋🥗泰式酸辣燒牛肉沙律配厚切蒜蓉烤多士 $98✨呢個沙律份量十足!裡面有牛柳🐮、車厘茄🍅、青瓜🥒、紫洋蔥🧅、薄荷葉🌿同沙律菜🥗等~牛柳肉質爽口有嚼勁,配上秘製辣汁更惹味!其他沙律菜都好新鮮,味道辣辣地又幾開胃~愛辣人士必試🌶飲品方面,我地叫左特濃美祿三重奏($50)同Mocha($45)~特濃美祿三重奏賣相好靚,漸層效果好啱打卡📸味道甜甜地帶點咖啡香,比較易入口~Mocha口感順滑,咖啡味濃郁!唔錯😋
冚棒唥最近喺旺角開左新分店啦🥳
新店同以往一樣都係走多元風格,玩味感十足!

🍱啱啱好全日早餐 $128✨
每款都好好味!芝士大啡菇最有驚喜😍
切開後見到芝士流心,食落惹味多汁!
焦糖香蕉都唔錯!面頭有層焦糖脆面,口感好特別,仲好甜😋

🥗泰式酸辣燒牛肉沙律配厚切蒜蓉烤多士 $98✨
牛柳肉質爽口有嚼勁,配上秘製辣汁更惹味!
其他沙律菜都好新鮮,味道辣辣地又幾開胃~愛辣人士必試🌶

特濃美祿三重奏賣相好靚,漸層效果好啱打卡📸
味道甜甜地帶點咖啡香,比較易入口~
Mocha口感順滑,咖啡味濃郁!唔錯😋
2021-12-14 27 views
整體來講,成間鋪比我嘅感覺幾舒適,食物方面鐘意佢唔重口味,冇特別驚喜,但幾好🤍$98 泰式酸辣燒牛肉沙律 配厚切蒜蓉烤多士酸辣味好開胃,加埋沙律好清新🤤 $98 63度慢煮溫泉蛋卡邦尼意大利粉好creamy,加埋隻蛋更加滑😋$68 邪惡香辣炸芝士條有少少失望,因為芝士條未焗透,中間仲有啲凍😞📍 冚棒唥 (廣福大廈) (旺角)旺角廣東道983號廣福大廈地下D號舖

$98 泰式酸辣燒牛肉沙律 配厚切蒜蓉烤多士
酸辣味好開胃,加埋沙律好清新🤤

$98 63度慢煮溫泉蛋卡邦尼意大利粉
好creamy,加埋隻蛋更加滑😋

$68 邪惡香辣炸芝士條
有少少失望,因為芝士條未焗透,中間仲有啲凍😞

📍 冚棒唥 (廣福大廈) (旺角)
旺角廣東道983號廣福大廈地下D號舖
2021-12-12 28 views
冚棒唥開咗新分店喺旺角,所以今日喺旺角就嚟食午餐!Cafe玩味感十足,店風走多元風格! 餐牌上除了有西式外,亦有泰式及越式的飲品及主食!例如有椰奶泰式紅茶冰, 泰式青咖哩海鮮燉飯 及土耳其蕃茄乾大啡菇意大利粉! 夢幻紫薯泡沫鮮奶很有驚喜,不會只有色素,紫薯味濃郁,而且食到有粒粒紫薯蓉,唔會太甜😍 啱啱好全日早餐份量頗大!厚切蒜蓉烤多士非常脆口! 大啡菇很有特色,夾住厚厚的的芝士😍 香蕉上的焦糖燒得很甜脆😊 有雜菜沙律所以都建康的! 另外有煙肉,三條細腸仔,薯餅,同炒滑蛋! 食物質素頗高質👍🏻

夢幻紫薯泡沫鮮奶

2021-12-10 387 views
傳說中的神級All Day Breakfast 🍳冚棒唥喺旺角開左分店啦😍 有別於佐敦分店懷舊風既裝潢,室內座位走簡約風好cozy坐得舒服👍🏻食物同飲品係西泰越fusion✨門口有打卡位,店員都好nice💕啱啱好全日早餐 $128呢個ADB真係無得彈,食材豐富👍🏻賣相擺盤都做得相當出色✨煙肉、雞肉腸同薯餅都煎得香脆而不會太油膩🥓滑蛋炒得夠嫩滑🍳大啡菇入面釀左芝士亦都係亮點!芝士味夠哂突出🧀 令好多人慕名而來既焦糖香蕉亦都好香甜又脆卜卜🍌厚切蒜蓉烤多士食落鬆軟😙雜菜沙律好清新🥗自家烘焙布朗尼蛋糕 配雪糕 $68呢個brownies真係有驚喜! 外層烤得香脆🤎要讚既係入面好濕潤😆就算唔配雪糕一齊食都唔會覺得乾😌 一啖蛋糕加一啖雪糕咁冰火交融好正😍 如果甜度低少少就更好啦😜椰奶泰式紅茶冰 $65呢個係必點既signature drink🤤 椰奶同冰球係分開上💁🏻‍♀️冰球係由泰國手標茶製作,可以自己將熱辣辣既椰奶倒落冰球😍玩味十足!可以自己adjust 椰奶既份量從而調整飲品嘅濃度🥰 飲第一轉會覺得茶味比椰奶味濃郁,之後仲剩低好大舊冰球起碼可以飲多兩杯😝好中意呢個combination真係好滑
傳說中的神級All Day Breakfast 🍳

啱啱好全日早餐 $128

自家烘焙布朗尼蛋糕 配雪糕 $68

椰奶泰式紅茶冰 $65

玩味十足!可以自己adjust 椰奶既份量從而調整飲品嘅濃度🥰 飲第一轉會覺得茶味比椰奶味濃郁,之後仲剩低好大舊冰球起碼可以飲多兩杯😝好中意呢個combination真係好滑好正🤤

Menu:
2021-11-28
$130 (Tea)
  • 自家烘焙布朗尼蛋糕配雪糕
  • 椰奶泰式紅茶冰
2021-12-07 93 views
見到旺角開左新分店 就決定去試下☺️係朗豪坊後2條街 門口仲有2張露營枱😂新鋪大左同舒適左 有梳化位 都係行簡約風除左西式亦有泰式及越式的飲品同fusion食物啱啱好All Day $128超級豐富🤤真係超抵食最特別係有焦糖香蕉 連我平時唔食蕉都食左半條大啡菇上面啲芝士好澎湃 薯餅又係脆卜卜炒滑蛋 腸仔 煙肉 丹麥多士 沙律不過個多士似係炸過 所以食落去太油泰式青咖哩海鮮燉飯 $118青咖哩唔會好辣但就超級香呢個組合真係無敵 記得要落埋小小青檸汁入面有蝦仁 魷魚同泰國茄子香葉味重得黎又唔會太over 泰北酸酸腸 $68呢個小食個精粹係點果個汁😆小小辣加埋啲酸汁真係好開胃泰式一口脆脆豬多士 $68好似蝦多士咁不過上面就用左豬肉碎但美中不足都係用左丹麥多士但炸完就太燶同太油喇🥲泰。椰奶泰式紅茶冰 $65係用泰式奶茶雪成一個大冰粒再倒啲熱既椰奶落去溶左粒冰咁就唔會溝到杯奶茶浠哂 好飲仲要好有層次感 打卡好靚泰。薄荷荔枝梳打 $45 好多薄荷葉 仲真係有粒荔枝添😝
見到旺角開左新分店 就決定去試下☺️

泰。薄荷荔枝梳打 $45
好多薄荷葉 仲真係有粒荔枝添😝
  • 啱啱好All Day
  • 泰式青咖哩海鮮燉飯
  • 泰。椰奶泰式紅茶冰
2021-12-07 42 views
「冚棒唥」由佐敦開分店到了旺角‼️🥳 小店除了一般的西式料理外,也有泰式和越式,非常多元化‼️😚 是一間玩味感十足的咖啡店‼️💛▫️❥$𝟲𝟱 泰·椰奶紅茶冰🍹溫熱的椰奶倒入紅茶冰內,紅茶冰塊慢慢融化形成清晰的漸層‼️🌈 椰奶的椰香味和紅茶很搭,比平時喝的泰式奶茶更滑,而且不過甜‼️😘▫️❥$𝟭𝟮𝟴 素素全日早餐🥗 跟朋友點了一份小店的素食ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋꜰᴀꜱᴛ‼️🥒🍅🫒 有蘆筍、炒滑蛋、薯餅、芝士大啡菇、焦糖香蕉、雜菜沙律和蒜蓉烤多士‼️ 一端來便聞到焦糖香蕉甜甜的味道‼️🍌 最喜歡芝士大啡菇,厚實又ᴊᴜɪᴄʏ‼️👅▫️❥$𝟲𝟴 自家烘焙布朗尼蛋糕配雪糕🍫 小店的布朗尼蛋糕口感表層偏乾內層軟黏,配著雪糕和奶油一齊吃,ᴘᴇʀꜰᴇᴄᴛ‼️❤️