2024-07-15
今日去咗一間餐廳食邊爐放題,餐廳主打嘅濃郁酸辣金湯,份量方面我哋揀咗中鍋,湯底會根據人客數量有唔同嘅價錢分別,無論一個人定一大班人食都好適合,就算一個人食都好抵食,真係好貼心。呢個湯底真係好出色。酸辣金湯嘅湯底非常濃郁,有一陣獨特嘅酸辣味,辣得嚟唔會過火,酸味又唔會搶戲,飲落去非常開胃。❤️而家仲做緊推廣,點酸辣金湯仲送美國肥牛,真係抵到爛。美國肥牛脂肪分布均勻,燙一燙就已經熟,入口即溶,非常嫩滑,同酸辣金湯嘅味道相得益彰。牛肉嘅鮮味同湯底嘅酸辣味完美結合,每一口都係享受。🥩我哋仲點咗蒙式烤羊串,每串羊肉都非常嫩滑,烤得外皮香脆,內裏多汁,加埋啲孜然同辣椒粉調味,味道非常濃郁。🍢A級羔羊肉非常鮮嫩,切得厚薄適中,燙一燙就可以食,羊肉嘅鮮甜味同湯底嘅酸辣味完美融合。🐑最後介紹下「快樂吉祥三寶」,一上枱嘅時候已經好搶眼,份量超級多,淨係打卡都影夠曬,包括豬、美國牛小排同羊,呢個組合真係好豐富。豬肉切得非常薄,燙一燙就熟,入口即溶,豬肉味道鮮美。美國牛小排同之前介紹嘅一樣,脂肪分布均勻,嫩滑多汁。羊肉亦都係一個亮點,羊肉味道濃郁,鮮甜可口,每一種肉都同酸辣金湯嘅味道完美結合,真係非常滿足。🍖