2020-06-26 386 views
岩岩入職 所以請同事食d野,買左4盒八月堂❤️D同事都好鐘意🙈的確牛角包樣靚,包裝又吾錯送禮一流🤪🤪🤪可惜四盒吾可以預訂,問過話5盒以上先可以🙈所以遺有即場簡款喇🤪但係比我掃完4盒之後我後面既小妹妹佢地眼見好多款已經無左 要等見到佢地禁我都吾好意思🥺我個人就食左芋泥個個牛角包😚幾香幾滑 吾錯其他款就分比各同事🤪整體都一致好評🤟🏻推介大家 買黎做送禮 真心一流❤️
岩岩入職 所以請同事食d野,
買左4盒八月堂❤️
D同事都好鐘意🙈
的確牛角包樣靚,包裝又吾錯
送禮一流🤪🤪🤪

可惜四盒吾可以預訂,
問過話5盒以上先可以🙈

整體都一致好評🤟🏻
推介大家 買黎做送禮 真心一流❤️
2020-06-24
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
賣相一流
2020-05-22 569 views
今次叫左六個 因為佢買五送一!🥰一路經過葵芳都成日見到勁多人買 但一路都無試過 因為覺得幾貴 一個牛角包🥐要~$20😭 但後來試過叫左一次 發現真係幾好食!蜂巢可頌 $15很basic的一款 岩岩好的甜度。炙燒明太子 $18這是咸的牛角包🥐 味道比較特別 也會食到明太子的香味🥰牛奶糖可頌 $22呢個我覺得係最甜😂 佢好重牛奶糖既味!食完會覺得有啲膩香濃起司 $19這也是咸的, 也是覺得普普通通迷戀卡士達 $20呢個口味已經係第二次買黎食 好好食 佢就好似平時食泡芙咁 但個泡芙變左牛角包 而且佢地既牛角包同平時食開有點不同 佢有一定既酥脆而且仍有一種麵包的紮實感🥰 第一次食覺得好驚艷😍皇家爵士 $18佢既朱古力係走高貴成人朱古力 不會死甜 這款口味也不錯☺️

蜂巢可頌 $15
很basic的一款 岩岩好的甜度。

炙燒明太子 $18
這是咸的牛角包🥐 味道比較特別 也會食到明太子的香味🥰

牛奶糖可頌 $22
呢個我覺得係最甜😂 佢好重牛奶糖既味!食完會覺得有啲膩

香濃起司 $19
這也是咸的, 也是覺得普普通通

迷戀卡士達 $20

皇家爵士 $18
佢既朱古力係走高貴成人朱古力 不會死甜 這款口味也不錯☺️
$50 (Tea)
  • 迷戀卡士達
2020-04-11 440 views
八月堂呢個名都算出曬名了,上個月行山就黎外賣兩隻去行山。價錢方面唔算平,因為都比較細隻,但始終專門店黎,所以間唔中食都 ok ..布甸呢個係因為我同 frd 都喜歡食布甸所以揀,不過都幾失望,因為個布甸既味有 d 大陸 feel 但係佢牛角包既位置係出色既,酥得黎好香牛油味,幾出色既金沙芋泥呢個就好好多了,個芋泥味係堅正既,好香芋頭味加埋個牛角包係真心不錯的!後來,有一日公司阿頭話想請大家食八月堂,哈哈哈,所以有得再試下其他味!我就揀左花生醬味,我真心覺得好食。因為個花生醬係有粗粒花生係度,種感覺高級左唔少而重點係好夾味!不過唔會自己畀錢再買了,因為感覺性價比有點不足,試過就好了
八月堂呢個名都算出曬名了,
上個月行山就黎外賣兩隻去行山。

價錢方面唔算平,因為都比較細隻,
但始終專門店黎,所以間唔中食都 ok ..

布甸呢個係因為我同 frd 都喜歡食布甸所以揀,
不過都幾失望,因為個布甸既味有 d 大陸 feel
但係佢牛角包既位置係出色既,
酥得黎好香牛油味,幾出色既

金沙芋泥呢個就好好多了,
個芋泥味係堅正既,好香芋頭味

加埋個牛角包係真心不錯的!

後來,有一日公司阿頭話想請大家食八月堂,
哈哈哈,所以有得再試下其他味!
我就揀左花生醬味,我真心覺得好食。
因為個花生醬係有粗粒花生係度,
種感覺高級左唔少
而重點係好夾味!
不過唔會自己畀錢再買了,
因為感覺性價比有點不足,
試過就好了

2020-04-05 266 views
之前經過八月堂已經覺得好吸引。 今日經過 見到買五送一, 即刻買番半打回家試試。試第一件已經覺得好好味, 賣相同味道都冇令我失望。 外層鬆脆 內層又有層次感, 仔仔更加食唔停口😋今次買咗最穩陣的 芝士、 朱古力同蜜糖味,下次要試多幾款味道👍
2020-04-05
$90 (Tea)
2020-03-17 296 views
推薦指數:🤩🤩🤩🤩經過八月堂,知道係好出名食可頌!每日都新鮮製作出爐,忍唔住停定腳步,因為實在太吸引啦!八月堂出名可頌CROISSANT,每一款都非常吸晴 ! 真係每一款都想試呀~ 有好幾款口味都好吸引,吉士、焦糖布甸、伯爵奶茶等等全部都想食!今次就先試新推出的「流沙芋泥可頌」—每個 HK$20 牛角包大大個,食落去非常鬆軟細緻!中間係黃金流沙餡,味道咸香,喜歡蛋黃流沙的你一定要試,絕對唔會令你失望。配埋牛角包上的芋泥,口感軟滑,同黃金流沙味道好夾~完美配合!一啖過食到牛角包的香、芋泥的香滑同流沙餡的濃香!好食!下次會試更多其他口味,睇得又食得!
推薦指數:🤩🤩🤩🤩

今次就先試新推出的「流沙芋泥可頌」—每個 HK$20
2020-03-15
2020-03-09 268 views
殿堂級 - Croissant 可頌!平時間舖頭已經好多人排隊,今日買五送一更加不得了!老實講呢間啲Croissant真係唔算平,但係品質係好好,所以都唔算貴。買咗六件,不過買五送一,即係只需要畀五件價錢 。6件croissants係 奶油海鹽可頌、好事花生 、檸檬泡泡霜、金沙芋泥、焦糖杏仁卡士達、焦糖布丁。聽到殿堂級就覺得好好笑,食落口就知道不得了! 可頌焗得酥脆甘香,食落去又覺得鬆軟不硬,夠油潤夠牛油香又唔會覺得肥膩,配搭各種唔同嘅餡料同toppings,真係好味又新奇!
殿堂級 - Croissant 可頌!
平時間舖頭已經好多人排隊,今日買五送一更加不得了!

2020-02-16 289 views
一向我都好鍾意食牛角酥,一見到依間新店,仲要做緊買五送一,點可以唔試呀?款式非常多,每款賣相都相當吸引。我第一時間比一款叫"可可牛奶熊"的吸引着,因為好可愛同埋我很喜歡朱古力味,於是買了兩件這一款,香滑的可可牛奶餡,必定要試。另外買了草莓卡士達,繽紛草莓,迷戀卡士達,法式莓果,裏面都係濃郁嘅custard, 仲有一件係蜂蜜可頌,好滿足。整體來說,很鬆脆,甜度適中,加埋士多啤梨仲好食,大家都不妨試試。

2020-02-13 284 views
台灣好出名既八月堂 之前一直好想試終於食到 好感動🥺佢有好多口味 好多都想食🥺揀左好耐之後決定都係要青森富士蘋果可頌($23)🍎🥐 蘋果粒🍎淋淋地 入面唔係配吉士醬 而係酸酸甜甜用蘋果整既cream 好清新牛角包🥐做得好鬆軟 外脆內軟 而且好香牛油味🧈不過如果鍾意食甜嘅朋友就可能要揀其他款式啦
台灣好出名既八月堂 之前一直好想試
不過如果鍾意食甜嘅朋友就可能要揀其他款式啦

青森蜜富士蘋果可頌

青森蜜富士蘋果可頌
2020-01-03 677 views
遇上買五送一的優惠明太子、卡士達及朱古力三款屬有餡檸檬雪花及香濃起司只是面頭有糖霜/芝士卡士達 - 不會太杰太膩,屬輕柔版明太子 - 中間明太子醬不太多但夠咸香酥脆朱古力 - 🍫中間有朱古力條朱古力味香濃起司 - 🧀️只有面頭一片🧀️迷係唔滿足雪花檸檬 - 🍋檸檬清新糖霜香甜每個中間都有清晰峰巢狀👍🏻但提提大家,買完🥐請盡快享用,先可以食到新鮮嘅香酥脆卜卜表面及內裏軟熟👍🏻Remarks: 地址葵芳新都會一樓(近戲院售票處方向的入口旁,敏嬅冰室對面)
遇上買五送一的優惠

明太子、卡士達及朱古力三款屬有餡
檸檬雪花及香濃起司只是面頭有糖霜/芝士

卡士達 - 不會太杰太膩,屬輕柔版
明太子 - 中間明太子醬不太多但夠咸香酥脆
朱古力 - 🍫中間有朱古力條朱古力味香濃
起司 - 🧀️只有面頭一片🧀️迷係唔滿足
雪花檸檬 - 🍋檸檬清新糖霜香甜

每個中間都有清晰峰巢狀👍🏻

Remarks:
  • 炙燒明太子
經過八月堂門外,真係好容易畀佢香噴噴嘅味道吸引住而且見到做緊推廣買五送一咁預期聞香味,不如親身試下好唔好味啦因為我就第一次食八月堂可頌咁我就揀六款都唔同口味,試下邊一款最好食咁多款之中,我個人比較特別係炙燒明太子外脆內軟嘅口感,入面仲有好豐富嘅餡,必食之選而其他分別有 士多啤梨、朱古力、蜂蜜、砂糖甜口味,一樣都係好好食Size 都有一隻手掌咁大仲有一個係店舖特別嘅地方,就係可以親身睇住師傅整可頌,唔怪得知香味處處啦!
經過八月堂門外,真係好容易畀佢香噴噴嘅味道吸引住
而且見到做緊推廣買五送一
咁預期聞香味,不如親身試下好唔好味啦

因為我就第一次食八月堂可頌
咁我就揀六款都唔同口味,試下邊一款最好食

咁多款之中,我個人比較特別係炙燒明太子
外脆內軟嘅口感,入面仲有好豐富嘅餡,必食之選
Size 都有一隻手掌咁大

2020-01-01
  • 炙燒明太子
2019-12-29 283 views
經過見到唔駛排隊,個人自然飄咗埋去,十幾款口味真係睇到花多眼亂,好多味道都想試,作為檸檬控嘅我結果都係揀咗檸檬泡泡霜。基本上牛角包層次分明,質地輕盈,牛油味唔算重,中間嘅檸檬醬偏酸,味道還好但未至於好突出,棉花糖同牛角包口感格格不入,亦中和唔到檸檬醬嘅酸味,除咗令賣相靚仔啲之外無乜實際作用。經過可以過下口癮買黎食下,專登排長龍買就唔駛喇。

經過可以過下口癮買黎食下,專登排長龍買就唔駛喇。
2019-12-26 185 views
今天在葵芳行街,發現八月堂原來已經登陸葵芳,現在還有優惠「買五送一」當然要排隊試試!八月堂在台灣十分有名, 主打賣牛角包,而炮製牛角包的師傅更遠赴日本學師,所以牛角包口味偏向日式。用料方便,選用日本麵粉、ISO認證雞蛋 及 歐洲的天然牛油。牛角包出名在於內裏共有64層,夠晒鬆脆,難怪有殿堂級可重頌 美譽~朱古力Croissant $18外層酥香鬆脆,有淡淡朱古力香。內裡朱古力香濃,味道不會太甜,餡料幼滑~蘋果Croissant $23 牛角包夾滿厚厚的蘋果粒,賣相一流。蘋果粒酸酸甜甜,口感豐富,而且中和牛角包油膩感。

朱古力Croissant $18

蘋果Croissant $23
2019-11-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Last Night Supper
2019-12-26 228 views
小子路經新都會, 聽聞開左間過江龍「八月堂」, 殿堂級牛角包,又名「可頌」🥐,現階段買五送一, 小子一於買黎試一試睇落款款都幾多, 原來香港每間分店都有一款限定此分店的口味,而新都會分店的限定口味係檸檬泡泡霜可頌🍋🥐, 但小子買時檸檬泡泡霜可頌賣哂, 未有,唯有試其他口味小子最後買左以下六款香濃起司$19 - 無特別, 不能叫出色, 只可講正常口味草莓卡士達$23(12月新口味)-裏面有吉士醬,白色泡沫有檸檬味, 比較特別繽紛草莓可頌$23- 小子無食, 泡泡姐食, 據她說, 一般, 只係牛角包切加吉士醬同士多啤梨可可牛奶熊$22- 朱古力口味裏面都有牛奶朱古力醬, 小子鐘意食朱古力, 覺得ok牛奶糖可頌$22- 裏面有牛奶糖, 都唔錯, 唔會太甜青森蜜富士蘋果可頌$23- 裏面嘅蘋果有玉桂味, 味道清新整體來講味道幾好,啲款式好特別,但價錢都屬於偏貴, 依家買五送一可接受的

小子最後買左以下六款

香濃起司$19 - 無特別, 不能叫出色, 只可講正常口味

牛奶糖可頌$22- 裏面有牛奶糖, 都唔錯, 唔會太甜

青森蜜富士蘋果可頌$23- 裏面嘅蘋果有玉桂味, 味道清新

2019-12-21 204 views
八月堂係台灣人氣牛角包專門店,每日即場烘製,出名酥脆鬆軟,款式多多,有咸有甜,而且不定期有新口味推出,令人期待。新開張做緊優惠,買五送一,於是買左六個,三種不同口味牛角包試下。繽紛草莓可頌 有數片草莓作餡料,食落酸酸甜甜,如果有多啲吉士醬就更加好。青森蜜富士蘋果可頌 塞滿蘋果粒,味道好清爽,係我鍾意嘅味道。可可牛奶熊 外型非常可愛,小朋友見到一定好鍾意,五官由朱古力組成,入面係香濃朱古力忌廉,好味又邪惡。

2019-12-19
2019-12-17 168 views
今日經開新都會誤見八月堂開咗係度,鍾意食包嘅我忍唔住諗住買一個試吓啦,點知見到買五送一,咁就無所謂順便當試吓唔同嘅口味,每款$其實按照味道不同由$1x-2x不等⋯屬中上價位。令我諗起k11 musea 新開果間法國過江龍牛角酥,它家牛油味重,不過囗感好一般!而八月堂的口感酥脆、層次分明、只是牛油味略輕。絕對可以一試!如果有經典原味就最好不過喇~

牛角包
2019-12-17