2005-01-19 7 views
雖然我曾經批評過呢間野﹐不過係零五年的一月一日晚上﹐我都再來吃。個日我去做瑜珈﹐之後想不到去邊﹐便求其約人響果處食﹐唸住個位咁偏﹐應該冇人﹐但不為意新年留留﹐打邊爐全滿﹐迫住吃小菜。小菜比想象中好好多﹐叫了魚滑西洋菜、酥炸生蠔、發菜蠔豉瑤柱匍。除了酥炸生蠔過份油膩外﹐兩個小菜都整得幾好。不過要我地坐門口位﹐人人行過都看到﹐邊左知客咁嗟。

2004-11-12 13 views
上次來﹐一大班人﹐唔係好覺﹐今次兩個人﹐直情覺得的侍應同經理嚴重地﹐粗暴地﹐干涉D 食客。第一次﹐個煲的水重未滾﹐個經理問都唔問﹐將歇起個蓋﹐睇下個湯﹐然後在埋單紙度寫野。收碟同埋上碟都係﹐唔會問下你ga ﹐個個自己做野﹐好似張檯係佢咁。最離普係加水﹐唔理你點﹐總之行過﹐手上有水就同你加。不過唔知點解﹐我又唔係好怒窩。因為好似同個場個feel 好夾咁。再次來是因為覺得的食物幾新鮮﹐豆苗﹐生菜﹐蝦同生魚片都唔錯﹐不過次次的牛肉都唔得﹐實到死。

2004-06-24 5 views
今朝同個行家飲早茶,原本諗住去蓮香,誰不知鬼咁多人,唔好話搵兩張檯,真係有點插針不下,人迫加上點心車,都係速撇為上,結果近近地就過了對面喜悅。都沒有看餐牌,諗住食點心盅飯,貴極有譜。兩個人,叫了兩個盅飯,三籠點心。點心及茶的水準當然不能與蓮香相比,是大路貨色,還不算差。埋單四十蚊也不到,一人都唔使廿蚊,同食大家樂差不多價錢,真係平到嚇一跳。望真D菜牌原來佢地平日早茶時段各式點心一律4.8蚊,茶錢只5蚊,唔怪得咁平。食物不算差,價錢真正平,但都坐唔滿,可見呢區生意唔易做。
食物不算差,價錢真正平,但都坐唔滿,可見呢區生意唔易做。
2004-06-17 1 views
這裡的點心很平,最平的只是故3.8一碟,而且味道不錯,亦不難找位,三人吃得很飽亦不用一百元,扺!
2004-05-14 13 views
套餐中有江酉煨湯、一條蒸海鮮和兩個小菜,三位四百多元埋單,在中區算係咁啦,我很同意GourmetKC 的評語。點心也很好,各食家去間中上環,可以去試。
2003-11-09 9 views
同三個同事來飲茶,原本諗住想叫點心,但見到有個四人商務套餐好似幾抵,便叫來試下。套餐包點心三款、煨湯一煲、小菜三款。點心是叉燒包、牛肉同鳳瓜,一般貨色;煨湯選了螺頭竹絲雞,都唔錯,味精不多,算係幾好;小菜要了茄子炆三文魚頭腩、脆皮蒜香雞同咕嚕肉,三文魚頭腩都唔錯,幾好肉,茄子都好送飯,略縑茨汁濃左少少;脆皮雞味道是不錯,但就唔係好大隻,無咩肉食,三兩下手勢就剩番雞頭、雞頸同雞尾;咕嚕肉反而最好,香口得來又淡淡肉,好食。埋單二百多,中環酒樓來說算幾抵。
埋單二百多,中環酒樓來說算幾抵。
2003-04-08 47 views
趁佢新就拿拿林試埋雀局掂唔掂,約左三個舊同學來竹戰,雀局菜438一檯,四菜一湯,淨睇價錢唔貴。當晚我們叫了菠蘿咕嚕肉、乳豬併盤、干煸四季豆同埋條蒸魚。個餐仲包個燉水鴨湯、番薯糖水同生果併盤。菜色唔錯幾好食,沒有因為雀局而降低水準。其中以咕嚕肉最受歡迎,一陣就清碟。就咁食晚飯438都唔算太貴,何況仲包雀片加一,所以都會再幫襯。唯一不足之處係無得睇電視。侍應服務幾周到,希望能保持下去。
侍應服務幾周到,希望能保持下去。