2019-09-09 187 views
多肉芒芒甘露沒有廣告中那麼多 杧果和柚子肉味道 也是 很棒跟香港的甜品 楊枝甘露的用料 大部分相同 杧果 柚子 等等但把椰奶 换成 茶令飲品更易入口 更清新感覺上更易消化可以坐在 這舒適的地方 細看香港的180度海景 此刻無價這裡也有一個茶極客實驗室好像科研一樣客服穿著保護衣在客人面前 手調飲品客人亦可坐在 客服面前相互交流其實 心裡想講:經過總要來一杯因為 除了 口渴 需要喝點東西之外心理上 也想要 一個放鬆的理由喝一杯好味的飲品 正是令人治癒的好方法
多肉芒芒甘露

心理上 也想要 一個放鬆的理由
喝一杯好味的飲品 正是令人治癒的好方法
多肉杧杧甘露
多肉杧杧甘露
最近呢間內地人氣爆燈嘅茶飲店—喜茶,開到嚟尖沙咀最新嘅商場K11 Musea先講講呢度嘅裝修,偏日系簡約風,而且店舖裏面仲有落地大玻璃,食客可以坐喺梳化度,一路飲野,一路望住維港海景之前試過飲芋泥波波鮮奶,而今次係第一次試芋泥波波冰~其實兩者嘅分別唔係太大,裏面都有一啲好煙韌嘅芋圓,但係我個人就比較鍾意前者,因為奶味會比較重,後者啲冰融左,口味就會淡左~而我另外兩位朋友就試咗呢兩款茶飲,包括芝芝莓莓同多肉葡萄,佢哋都一致好評,叫我下次一定要試下!

芋泥波波冰

多肉葡萄

2019-08-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
芋泥波波冰
多肉葡萄
2019-08-31 166 views
唔駛等好耐大約15分鐘已經有得飲!超幸運!叫返我自己最愛的滿杯紅柚,同喺內地飲的味道冇咩分別,水準之內。雖然價錢就貴了一節,但有靚海景欣賞,又坐得舒服,算是值回票價。
唔駛等好耐大約15分鐘已經有得飲!超幸運!

2019-08-28 152 views
芋圓控又出動啦😆😆😆今次來食聽說是國內優質出品嘅芋圓😍😍🎊🎊大名鼎鼎嘅[喜茶]🎊🎊我叫左芋泥波波(熱)💜攞上手係暖暖地嘅芋圓超有味,彈性十足,配合芋泥,雙重享受🥰🥰🥰 朋友話唔想飲肥仔水🤣🤣所以叫左枝雪糕🍦好重茶味🍵 食得出真材實料👍🏼👍🏼
芋圓控又出動啦😆😆😆
今次來食聽說是國內優質出品嘅芋圓😍😍
🎊🎊大名鼎鼎嘅[喜茶]🎊🎊

我叫左芋泥波波(熱)💜
攞上手係暖暖地嘅
芋圓超有味,彈性十足,配合芋泥,雙重享受🥰🥰🥰

朋友話唔想飲肥仔水🤣🤣
所以叫左枝雪糕🍦
好重茶味🍵 食得出真材實料👍🏼👍🏼
  • 芋泥波波
  • 芝芝桃桃
2019-08-25 176 views
噚日喺尖沙咀行街去到K11商場,當然去下人氣店喜茶試下啦我喜歡西柚味,點咗杯滿杯紅柚內裡有好多大大片西柚正不過呢。。。客人實在太多。。等候時間差不多要一小時見意要飲喜茶的朋友,最好先去點飲品再去逛街,咁就唔駛呆等了或者佢哋可以用手機apps點單。不過我第一次買,去到先知有呢項服務。另外呢家店地方好大,可以坐底慢慢飲都得環境都幾舒適個場以白色為主。見到好多客人都會坐低堂飲。個場客人雖然多但係見到都幾乾淨。佢哋依家仲做緊推廣,有佢哋喜茶嘅衫或貼紙送(不過個人覺得唔靚)
噚日喺尖沙咀行街去到K11商場,當然去下人氣店喜茶試下啦
我喜歡西柚味,點咗杯滿杯紅柚
內裡有好多大大片西柚
不過呢。。。客人實在太多。。等候時間差不多要一小時
見意要飲喜茶的朋友,最好先去點飲品再去逛街,咁就唔駛呆等了
環境都幾舒適
佢哋依家仲做緊推廣,有佢哋喜茶嘅衫或貼紙送
(不過個人覺得唔靚
TakeAway
2019-08-24 115 views
同朋友行街行到口乾,見附近有喜茶,行到過去又唔使點排隊,所以即刻點左杯自己最鍾意嘅金鳳茶王,朋友就叫左杯黑糖波波茶。 金鳳茶王一如以往茶味濃郁,入口回甘,消暑解渴。 黑糖波波茶甜而不膩,黑糖味道又香又濃,珍珠亦十分有咬口! 價錢比內地貴,但是都可以接受!
2019-08-23 117 views
今次就去喜茶飲阿華田波波冰 ($42)~阿華田既鮮奶沙冰然後再配上喜茶既招牌特色既黑糖珍珠同出晒名既芝士奶蓋,有口感又煙韌,係top到再加上阿華田脆脆令到成杯,原本只係黑糖珍珠奶茶嘅味變成有阿華田奶既味,我覺得阿華田脆脆可以更多啲,咁個味就會出啲濃啲~飲得多黑糖珍珠奶茶飲下呢個都覺得好特別,喜歡~
今次就去喜茶飲阿華田波波冰 ($42)~
TakeAway
2019-08-21 100 views
今天來到尖沙咀,難得看到有喜茶,於是在回家前買了一杯芝芝多肉葡萄和阿華田波波茶和朋友一起試一下。芝芝多肉葡萄是芝士奶蓋加葡萄汁,奶蓋很香很濃,葡萄汁也酸酸甜甜的很好喝,還有很多葡萄肉。阿華田波波茶比較普通,但也不錯,有一些阿華田脆粒令口感更好,可惜就是兩杯飲料價格也不美好。

2019-08-21 91 views
係附近食完拉麵🍜(一d都唔好味所以未飽😛)所以決定試吓喜茶新出嘅阿華田波波冰(我order咗走糖,因為聽好多人話甜都漏🤔)🥤阿華田ok gehh, 略嫌佢唔夠濃😬但係珍珠就真喺唔掂啦,黑糖味喺有嘅,但係真係好冧,一d都唔chewy😪上面嘅阿華田flakes就值得讚,好脆好濃,幾好味
阿華田ok gehh, 略嫌佢唔夠濃😬
上面嘅阿華田flakes就值得讚,好脆好濃,幾好味
阿華田波波冰

2019-08-19
Type of Meal
Dinner
2019-08-21 55 views
had a 芋泥波波(走冰走糖)at around 3 for lunch today (i know i’m very healthy haha🤪) honestly though it was so good! slightly sweetened taro mixed with milk and topped with a bit of their signature 芝士奶蓋🧀 and of course the taro balls! great chewy texture🍡only downside was that i waited for quite a bit of time though:/ i guess i can’t do anything about that since everyone loves heytea don’t they!
芋泥波波
2019-08-20
芋泥波波
香港開左喜茶咁耐我都仲未試過, 今次就特登去K11個間飲下啦K11既客唔算多,所以無其他人講咁樣要排好耐同等好耐我大約等左10分鍾就拎到啦我平時已經好鍾意阿華田,所以今次就飲阿華田波波冰阿華田沙冰上面有好多既黑糖珍珠,珍珠咬落夠晒彈牙,黑糖味都好濃郁,同沙冰夾起黎一軟一硬咁層次好分明再加埋芝士奶蓋同面個層既華田脆脆一齊飲,口感勁豐富! 飲晒成杯都唔會覺得好甜,所以唔鍾意太甜都又想試新野既話,去飲喜茶既時候就記得試下,唔好再只係飲芝芝莓莓啦
K11既客唔算多,所以無其他人講咁樣要排好耐同等好耐
我大約等左10分鍾就拎到啦
我平時已經好鍾意阿華田,所以今次就飲阿華田波波冰

再加埋芝士奶蓋同面個層既華田脆脆一齊飲,口感勁豐富!
2019-08-14 112 views
今日到訪 k11只打算購買一系列護膚品,好好護理肌膚的時候,卻被這間網紅店打亂計劃! 我點了一杯當季飲品,芝芝桃桃,是杯顏值相當高的飲料,而且在香港也可以用微信小程序點餐,不用排隊。真好!粉紅色的桃子打成果泥,加上在冰塊一同打拌,入口碎碎的冰粒,令人頓時降溫,不禁再喝多兩口,貪那一口,讓喉嚨降溫的快感。想不到喜茶開到遍地開花,各區大商場也可以找到它的蹤影,而且價錢跟國內定價也不同,但不乏青少年的愛戴。

• 芝芝桃桃
2019-08-10 112 views
飲過好多間台灣過江龍或者本地出品嘅黑糖珍珠鮮奶,都係喜茶最啱我口味,香港已經開咗4間分店啦,港九新界都有,梗有一間係你附近,以後就唔洗再長途跋涉上深圳先飲到黑糖波波(鮮奶) ($28)糖度同冰度都可以自選,我一貫飲法都係標準糖同正常冰,味道同深圳喜茶差唔多,正常甜都唔會過甜,雖然黑糖虎紋欠奉,但黑糖份量好重手,佔咗個杯成四分一,撈勻之後黑糖味同奶味都好濃郁,珍珠煙韌彈牙,而且都夠入味,有淡淡嘅黑糖香

黑糖波波(鮮奶) ($28)
  • 黑糖波波
週末2人在K11吃午飯,在吃午飯前經過喜茶,有點想買杯來喝,但見人龍就放棄了,心想吃過午餐後再來看看情況吧。結果人龍還在,但至少少了一半,那就照去排隊吧,排了10分鐘左右,下單時店員說買完要等20-30分鐘(心有不甘,都等了10分鐘),就要了杯芝芝莓莓($47),然後在K11裡逛逛逛逛⋯真的等了30分鐘,芝芝莓莓終於都到手了,但覺得輪候用了的時間有點過多,覺得不值!

芝芝莓莓

$47 (Tea)
2019-08-01 148 views
呢日 #小秘書 約咗人下午2:30見面,但可能我嘅手腳實在快,比原定時間早咗一個鐘走得😅 見仲有時間,就去「K」11 搵到地方飲杯嘢嚟kill time 🤪估唔到原來「K」11都開咗間「喜茶」,#小秘書 見當時無咩人排隊,就入去巡視吓👀 順手買杯 #芝芝芒芒 比慰勞吓自己😄 不過我真係低估咗當時嘅客量,無人排隊啫,但原來好多人叫外賣,堂食嘅客都唔少。最終我等咗廿幾分鐘自輪到我😅 我唯有搵啲嘢自娛一吓,喺店內搵位影吓相🤩 「K11店」比「沙田店」細啲,眼前收銀機後面嘅店員都迫埋一齊沖泡飲品比客人,迫到好似膊頭碰膊頭咁🤪不過店舖嘅裝修都幾特別,設計師以巨型嘅飲管砌成裝飾物,而牆上亦擺滿「喜茶design」各式各樣嘅產品,例如 #手機套、#手挽包 之類🤩啱哂我呢啲咩都影一餐嘅客人。時間剛好,我遊覽完畢之後,#芝芝芒芒 終於做好😋 唔知係咪我要求唔要 #沙冰,味道跟我上一次喺「沙田店」飲嘅口味有啲唔一樣,奶蓋無咁濃郁,芒果底嘅味道亦有啲失色👉🏻👈🏻 下次我都係唔再改原定配方,咁就無得賴啦😉

2019-07-29
$45 (Other)