2023-01-07 227 views
呢排天氣轉涼🥶最好就係打邊爐知道見見面係旺角開咗新分店當然要去會一會啦120分鐘放題任食$206真心好抵食🥹🥹環境舒服 仲有懷舊設計特色飲品應有盡有 啤酒汽水茶好齊全火鍋配料亦都好多種類 絕對冇呃秤點咗鴦湯底 一邊麻辣 一邊椰子唔係講笑 識我嘅人都知我食得辣但佢嘅麻辣湯底真係有料愈食愈上頭🥵🥵但係鍾意食辣嘢 一定會過足癮最出色嘅莫過於牛肉一般任食火鍋嘅肉類都係普通質素但係見見面嘅牛肉係十分驚喜安格斯牛小排 頂級牛梅花肉都非常好食👍👍個人最推介嘅係封門柳 牛板腱 💯💯入口即溶 口感嫩滑火鍋放題做到咁高質素真係可以話封頂級數絕對值得推介比所有中意打邊爐嘅所有朋友夠辣夠爽夠飽夠好味夠抵🤤你話點可以唔嚟同佢見見面呢
呢排天氣轉涼🥶最好就係打邊爐
中意打邊爐嘅所有朋友
夠辣夠爽夠飽夠好味夠抵🤤
你話點可以唔嚟同佢見見面呢
2023-01-05 180 views
因為之前同朋友食過呢間見見面既打邊爐🤣見到佢地係分開樓層發展,2樓係食川菜類,3樓主打邊爐🙈今次同男人過黎試下川菜類蒜泥白肉 小辣,多蒜 $88呢個同食開嘅唔同,每塊都附有一塊青瓜用黎解膩同增加口感,就食多幾舊都唔會滯啦,加埋鋪到滿嘅蒜頭,啖啖都係香。酸菜桂花魚 $288佢地仲有得揀生魚,今次order左中辣.少麻 、再+$30/份 紅薯粉,魚嘅肉質又厚又結實,唔會一夾就散,食落口感好爽彈,又大塊,魚肉新鮮唔腥,湯底好夠麻香,同男人差唔多飲晒個湯🤤入面有啲配料,例如醃製過嘅蘿蔔片、冬菇、大量酸菜、薑粒、檸檬片等,下次來都會再食返🤤紅糖糍粑 $38金黃色嘅外表鋪滿黃豆粉、外皮焦脆 ,口感煙韌,唔同嘅係,鋪頭會分開上,唔會咁快淋又可以自選甜度,最啱食完川菜之後解辣。

蒜泥白肉 小辣,多蒜 $88

酸菜桂花魚 $288

紅糖糍粑 $38
2023-01-05 246 views
上個星期同朋友去咗旺角行街順便食晚飯,大家都因為天氣好凍所以想食打邊爐,Search到呢間見見面,新開所以去咗試🧏🏻‍♀️試咗$238, 120分鐘放題,揀咗椰子雞湯湯底😆#仲有其他湯底任君選擇湯底清香,湯底有好多椰子肉 ,煲左一陣之後再食椰子肉,係好爽甜🤤仲有雞肉吸收曬椰子清甜既味道,好夾👍🏻推介以下既食材比大家,係小編食完再食既肉類,而丸類有好多款,任君選擇😆飲品都有汽水同自家製冷泡茶😝最後仲有甜品添😘甜品同朋友都各自食左2個,真係好清香🤤-白鱔片切得好薄 冇骨👍🏻又唔腥-青口碌耐d吸收左椰子既清香味-特級封門柳厚度適中,碌幾秒就食得😆-特級牛板健有肉筋,仲有鮮嫩口感, 同時又好有彈性,脂肪量偏低,蛋白質含量又夠高😜,好啱做開gym既人食-墨魚咀細粒得黎爽口-凍豆腐豆腐吸收曬雞肉同椰子既味道,好香呀😝

最後仲有甜品添😘甜品同朋友都各自食左2個,真係好清香🤤

-白鱔片
切得好薄 冇骨👍🏻又唔腥

-青口
碌耐d吸收左椰子既清香味

-特級封門柳
厚度適中,碌幾秒就食得😆

-特級牛板健

-墨魚咀
細粒得黎爽口

-凍豆腐
豆腐吸收曬雞肉同椰子既味道,好香呀😝
凍冰冰就好想打邊爐暖暖身!今晚揀咗呢間見見面~除咗有出色川菜,仲有火鍋選擇。打邊爐點少得牛肉!叫齊四款:安格斯牛小排、特級牛板腱、頂級牛梅花肉、頂級封門柳,另外仲揀咗兩款豬肉~個人最推薦頂級牛板腱,肉味濃郁,有少少咬口得來完全唔會覺得韌,仲有少少Q彈嘅口感,食落肉質嫩滑又JUICY,真係超正啊!!佢哋仲有多款海鮮,我就會推薦佢哋嘅蜆,一碟嘅份量夠晒多之餘,蜆肉仲好大粒添!最緊要係夠新鮮,食落唔會有沙!另外都好推薦雞子,粒粒都好大粒,仲好鮮甜!咬落嗰種爆汁嘅感覺真係一流!!
凍冰冰就好想打邊爐暖暖身!

今晚揀咗呢間見見面~
除咗有出色川菜,仲有火鍋選擇。

2022-12-31
Type of Meal
Dinner
2023-01-04 2201 views
今晚除夕夜,諗住同老公行陣街,食完飯去倒數。老公話凍凍地,不如去食個火鍋先。餐廳中式裝修,上到黎都full晒。環境乾淨,感覺唔錯。呢度係任食放題,但重點係,5點前入座有6折,5點後入座有8折,真係抵食。另外,佢仲驚你食嘢整污漕d衫,比埋圍裙你,都幾貼心。大多數配料都放在外面自取,配料擺放得好企理整齊。另外如牛肉、豚肉、海鮮同餃類就用qr code點。湯底:老公唔食辣,唯有揀D唔辣湯底。佢揀左個鴛鴦煲,一個係養生藥膳湯,好香花雕酒味,另一個係椰子雞湯,個椰汁味亦好香,兩款各具特色。肉類:我哋只叫牛肉,佢有四款,分別係安格斯牛小排、特級牛板腱、頂級牛梅花肉同埋特級封門柳。賣相唔錯,靚料,牛肉切得厚薄適中,食落都幾有牛味,有口感,一D都唔韌。海鮮及餃類:有海蝦、白鱔片、特級龍利柳、花帢、墨魚咀同魚皮餃,食落帶甜味,新鮮,唔錯。自取配料:有腐竹、龍蝦丸、豆卜、響鈴、炸魚皮、雲耳、豬紅、冬菇、金菇、魷魚同牛栢葉等等,配料種類多,各配料都OK,入口唔覺得佢擺左好耐,真心覺得幾好。蔬菜:有娃娃菜、油麥菜同生菜等等,我只食生菜,菜好綠,爽口。甜品:有雪糕、雪條同甜筒,雪條個牌子係Bulla,呢個牌子係

甜品:有雪糕、雪條同甜筒,雪條個牌子係Bulla,呢個牌子係好嘢,澳洲牌子,百年歷史,响呢度見到都有D驚喜,佢係脆皮雪條,好食喎。
2022-12-31
Type of Meal
Dinner
2022-12-30 147 views
餐廳名為「見見面」,不少食客以為是麵店,其實不然‼️😉 餐廳1樓為川菜,2樓則為火鍋放題,各有不同的捧場客‼️🥢🥢▫️❥$𝟭𝟱𝟴 豆花牛肉🌶️紅噹噹的水煮牛肉看著已讓人垂涎三尺‼️🤤 牛肉不乾不硬相當嫩滑‼️👍🏻 撥開重重的辣椒,盤底是一整塊豆花,滑不溜口‼️🫦 一整盤麻香味出眾,試了小辣並不會過辣‼️😋▫️❥$𝟭𝟯𝟴 辣子田雞🌶️又是一座辣椒山‼️😂 田雞切成小塊炸得乾爽,吃著很有口感‼️😚 中間加了不少香脆的花生🥜 很適合當下酒菜‼️🍻▫️❥$𝟱𝟱 酸菜魚片飯(午市套餐)🐠雖然是午市套餐,但魚片份量也不少呢‼️加了大量的酸菜及冬菇片,味道有點偏咸‼️🙈 不過魚肉又鮮又嫩還是很不錯的‼️😉 午市套餐包有白飯一碗、飲料一罐‼️🧃▫️❥$𝟯𝟴 紅糖糍粑🍯份量多得誇張‼️😝 糍粑外脆內煙韌Q彈,可以算是每次吃川菜都必試的甜點‼️沾上紅糖很美味‼️🤤
❥$𝟭𝟱𝟴 豆花牛肉🌶️

❥$𝟭𝟯𝟴 辣子田雞🌶️

❥$𝟱𝟱 酸菜魚片飯(午市套餐)🐠

❥$𝟯𝟴 紅糖糍粑🍯
  • 豆花牛肉
  • 辣子田雞
2022-12-28 134 views
放工經過旺角朗豪坊附近 見到個名幾得意就試下啦「見見面」- 同朋友見見面Lunch set好抵食,假日去食lunch,酸菜魚/口水牛$55一大碗連可樂呢個價錢出面好少搵到lol
放工經過旺角朗豪坊附近 見到個名幾得意就試下啦
「見見面」- 同朋友見見面
Lunch set好抵食,
假日去食lunch,
酸菜魚/口水牛$55一大碗連可樂
呢個價錢出面好少搵到lol
2022-12-28 108 views
超抵食午餐!在旺角朗豪坊附近有點意想不到,即使在假期也會有如此抵食,CP值高的餐廳。.在旺角行一個街口,見到這幢美食街大樓;天氣凍凍地,於是想吃川菜溫暖一下於是就到一樓的見見面吃個午餐。.餐廳裝修有點古風的中國傳統式,應該是新開不久的感覺十呢分乾淨舒服,而且坐分豐富很多都是卡座。.意想不到運假日都有抵食午餐,$55有酸菜魚/口水牛肉,是一大碗上,份量多到呢… 酸菜魚平時食好貴的,$55包飲品,又有好多魚飲也很新鮮,十分爽完全沒有冰鮮的味道,湯底亦很出色,酸香酸香金黃色,令人十分開胃!口水牛肉也是叫人難忘,我叫了超少辣,見到紅色一大碗,食落有辣的香但並不是很辣,超級香口好味。牛肉用瘦牛,牛肉味香濃。而且可以叫多芫茜,正呀。.想更暖笠笠?可以叫雞煲,色調調味都很吸引,一隻雞有很多雞件,而且是用爐火暖著,香噴噴又好食。.最後食個冰粉甜品,藍色靚靚。讚好送一碗細的,冰涼透心,中和一下熱辣辣的川菜。

2022-12-25 96 views
水煮魚(生魚)例牌$188,中辣少麻,加萵筍$228揀左生魚片魚食,肉嫩,零骨絲,貼近骨嘅肉特別滑嫩😋食到停唔到口,值得推介。麻嘅感覺強烈,辣嘅程度惹味,萵筍係爽口,乾鍋田雞$138中辣田雞的營養價值極高,含有豐富的蛋白質和微量元素,肉質十分鮮嫩,可以啖啖食。紅油抄手$48中辣酸酸地,好鍾意呢一碟抄手嘅口感,因為大大粒,有嚼勁。夾沙肉$68食落去非常似糖糭,又有紅棗榚的感覺,煙煙韌韌,甜嘅愛好者可以一試。桂花冰粉$33食水煮魚必點冰粉,無論你食到幾辣,冰粉入口即時解辣,舒服晒😌
水煮魚(生魚)
例牌$188,中辣少麻,加萵筍$228

乾鍋田雞$138
中辣

紅油抄手$48
中辣
酸酸地,好鍾意呢一碟抄手嘅口感,因為大大粒,有嚼勁。

夾沙肉$68

桂花冰粉$33
2022-12-24 105 views
最近同屋企人嚟咗呢間新開嘅邊爐試吓🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣結果果然有驚喜,呢度啲侍應服務態度好好,而且嘢食種類好多,屋企人都好滿意😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍我哋最鍾意嘅係花甲,好新鮮,粒粒都好甜好多肉,而且完全冇沙,值得推介🤣🤣🤣🤣🤣🤣而且啲肉類都好新鮮,食落好有肉味,抵讚🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰呢度嘅飲品都超多選擇,好正😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

而且啲肉類都好新鮮,食落好有肉味,抵讚🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

呢度嘅飲品都超多選擇,好正😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
2022-12-24 124 views
$238放題,鴛鴦鍋需要加$50湯底揀左鴛鴦鍋,一半招牌麻辣湯底一半椰子雞湯底。招牌麻辣湯必試,因為本來"見見面''就係川菜館,佢地既雞煲同水煮魚出品本來就有水準,今次既麻辣湯底都吾例外,用牛油製作,香料好多,高度還原重慶麻辣火鍋湯底既味道😋不過都幾辣下,我地點小辣都愈淥愈辣,吾太食得既人可以點微辣手機點餐配料(任食)海蝦比較欣賞海蝦新鮮,冇瘀冇黑,淥熟後口感結實彈牙花甲花甲冇沙,肉同款size都比較大,應該屬於花甲皇🥺味道鮮甜仲有肉汁,無論用咩湯底淥都吾腥。花甲encore左幾次龍利柳厚度適中,吾會淥一陣就散🤩淥完之後衣然完整👍🏻建議用麻辣湯底淥,有啲食水煮魚既感覺😂牛肉牛肉只係揀左兩款,安格斯牛肉同封門柳,值得欣賞既係牛肉都有預先解凍,令到肉既質感維持軟嫩🥩安格斯牛肉脂肪比例算均勻,相對封門柳多一份油脂香封門柳相對安格斯牛肉肉味更重火鍋配料自助區基本上丸類,蔬菜,澱粉食物都係自助區任夾,每款食物都有各自既夾去夾食物,都算衛生。而店員都有keep住refill食物,每次出去都見到食物齊全👏🏻有幾款配料值得推介既湯圓尼到比較有趣係有尼啲類似湯圓既食物打,有芝麻味同紅豆味揀,特別推介用椰
$238放題,鴛鴦鍋需要加$50

湯底

手機點餐配料(任食)
海蝦
比較欣賞海蝦新鮮,冇瘀冇黑,淥熟後口感結實彈牙

花甲

龍利柳

牛肉
安格斯牛肉
脂肪比例算均勻,相對封門柳多一份油脂香
封門柳
相對安格斯牛肉肉味更重

火鍋配料自助區

湯圓
尼到比較有趣係有尼啲類似湯圓既食物打,有芝麻味同紅豆味揀,特別推介用椰子雞湯淥尼個,原來係幾夾,椰香味索哂係湯圓到😆不過要留意淥既時間,我地有一粒淥太耐爆哂啲芝麻餡出尼😂

墨汁墨魚丸
尼到墨魚丸肉夠實,有墨魚香味,比普通白色個啲好食

台灣腸
尼到既台灣腸好大條,食落好滿足

蘿蔔
蘿蔔切既大細同出面車仔面差不多,不過特別欣賞佢冇根,證明蘿蔔夠新鮮。

飲品區
飲品都係任拎既,款式選擇都係好多,仲有啤洒飲既,當日有獅威啤酒供應🍻

天天生榨椰子汁
特別推薦尼款椰子汁,椰香好重同時又吾會覺得濟肚,我地打完邊爐咁上火既情況下飲,真係感覺又清甜又清爽,而且尼一款吾係咁常見,推薦尼飲尼個👍🏻

總括而言,旺角係火鍋集中地,可以話尼區就尼市場爆滿,不過尼間新開既火鍋店8點幾仲要排隊。相信係因為尼個價錢可以享用高質湯底,配料任食,所以吸引左吾少人光顧

見見面 (旺角)
旺角亞皆老街33號美聯金融大廈1-2樓
今日同朋友出去旺角到咗食晏時,朋友話天氣凍,好想打邊爐,啱啱講完,就見到對面馬路"見見面"廣告牌,即刻上去試。我哋嗌咗海鮮餐,朋友又唔食得辣,所以嗌個滋潤嘅椰子🥥雞湯底,湯頭味道清甜帶濃郁椰香味,雞肉嫩滑。店員好快就上咗-盤好靚嘅海鮮拼盤,包括有:鮑魚、蟶子王、肉蟹、青口、帶子、扇貝、大蝦、沙白王。鮑魚,食得出好新鮮,口感爽彈。蟶子王超大隻,超級鮮甜美味,碌一碌就好容易離殼。肉蟹,蟹膏肥美,肉質鮮甜飽滿。大蝦蝦頭好多蝦膏,食落鮮甜,肉質爽口彈牙。青口都幾厚肉,帶小小鹹鮮,而貝殼類嘅帶子同扇貝一樣,同樣鮮甜美味,真係好耐都未試過食海鮮食飽肚嘅感覺!但係既然打得邊爐當然要有返少少肉類啦,店舖嘅安格斯牛小排、特級牛板健、特級封門柳、頂級牛梅花肉,都好有質素,食得出好有牛味,質素全部都有保證,色澤鮮紅,上枱之前都已經做好解凍,食落唔難嚼,反而軟軟柔柔!一句講晒,所有食材都好新鮮,貨真價實,而且真係旺角區平靚正嘅選擇之一,大家得閒快啲去試吓。而家店舖仲做緊優惠,2小時放題:12:00-17:00有6折17:00-00:00有8折

17:00-00:00有8折
2022-12-20 136 views
係旺角無意搵到間真心抵又大碟既川菜😍😍Lunch Set超抵,$45起/午市套餐送汽水(無加一).✅$45-$55蚊午市套餐,勁抵食大份✅辣度可擇大中小辣/唔辣(某啲菜式一定要辣)✅上菜快,食lunch快靚正✅酸菜魚同水煮魚必點,魚片厚肉無咩骨,配菜都好入味✅小炒全部有鑊氣,特別欣賞農家小炒肉,青辣椒惹味配五花腩,少少咸咸地餸飯👌🏻✅環境舒服闊落,有2層樓,1層川菜1層火鍋✅除左午市,主餐單價錢都抵食.❌手機落單系統咁岩呢日壞左,樣樣野都要人手黎落單,小麻煩❌大廈側門搭電梯上,電梯偏細架,我等左2架先上到❌冷氣好凍😅唔知係好定唔好❌午市套餐平,但選擇唔多,只有約14款❌人手唔太夠,叫姐姐斟茶要預啲時間等。Q🍴Order左既菜式:酸菜魚片飯 $55水煮魚片飯 $55乾煸四季豆飯 $45農家小炒肉飯 $45乾鍋田雞 $138辣子肥腸 $11

✅$45-$55蚊午市套餐,勁抵食大份
✅辣度可擇大中小辣/唔辣(某啲菜式一定要辣)
✅上菜快,食lunch快靚正
✅酸菜魚同水煮魚必點,魚片厚肉無咩骨,配菜都好入味
✅環境舒服闊落,有2層樓,1層川菜1層火鍋
✅除左午市,主餐單價錢都抵食

❌手機落單系統咁岩呢日壞左,樣樣野都要人手黎落單,小麻煩
❌大廈側門搭電梯上,電梯偏細架,我等左2架先上到
❌冷氣好凍😅唔知係好定唔好
❌午市套餐平,但選擇唔多,只有約14款
❌人手唔太夠,叫姐姐斟茶要預啲時間等

Q🍴Order左既菜式:
酸菜魚片飯 $55
水煮魚片飯 $55
乾煸四季豆飯 $45
農家小炒肉飯 $45
乾鍋田雞 $138
辣子肥腸 $11
2022-12-19 57 views
天氣咁凍,都想飲碗胡椒雞肚湯我想講呢度嘅雞,真係超級滑成隻雞好多,同埋湯都真係真材實料裏面有大量胡椒,一齊煲湯再配上唔同嘅雞肉部位,真係一流吸收晒啲味道,然之後啖啖肉孜然羊肉可以揀唔辣羊肉好滑嫩又多份量加上佢哋獨家特製嘅調味好味道惹味得來,又唔會太鹹最後食一個炒牛肉飯牛肉飯吵到粒粒分明,而且好大份裏面仲有山菜一齊食口感層次豐富依家仲有好多唔同嘅川菜選擇可以揀唔辣或者小辣所以都可以講好多選擇呢度有卡位可以選擇,所以坐得都好舒服
天氣咁凍,都想飲碗胡椒雞肚湯
我想講呢度嘅雞,真係超級滑
成隻雞好多,同埋湯都真係真材實料
裏面有大量胡椒,一齊煲湯
再配上唔同嘅雞肉部位,真係一流
吸收晒啲味道,然之後啖啖肉

孜然羊肉可以揀唔辣
羊肉好滑嫩又多份量
加上佢哋獨家特製嘅調味好味道
惹味得來,又唔會太鹹

最後食一個炒牛肉飯
牛肉飯吵到粒粒分明,而且好大份
裏面仲有山菜一齊食口感層次豐富
依家仲有好多唔同嘅川菜選擇可以揀唔辣或者小辣
所以都可以講好多選擇

呢度有卡位可以選擇,所以坐得都好舒服
2022-12-18 74 views
餐廳好受歡迎,晚市時段全場滿座,請提早預約🙆🏻‍♀️餐廳1樓是川菜館 2樓是火鍋店,裝潢呈中式風格,氣氛熱鬧,好適合一班朋友聚會🍻 環境寬敞舒適,乾淨企理,自取區整齊衛生👍🏻 食物質素不錯,款式豐富,價格偏低,性價比好高🥰 平日晚市二人消費(成人):$483 🫧連加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖🥘120分鐘火鍋放題(包括牛肉、豚肉、海鮮及任食配料)(八折後 $190/位)✨ 鴛鴦雙拼鍋 (+$50):正宗重慶麻辣湯、養生藥膳湯兩款湯底都很推薦!麻辣湯底佈滿辣椒 辣度十足,辣味果然正宗,十分惹味🔥 藥膳湯底好香濃,滋補暖胃,配上滑雞、大量藥材及紅棗杞子,十分足料😚套餐包括的四款牛肉質素都很不錯,肉質鮮嫩🤤 海鮮有海蝦、青口、墨魚咀、白鱔片、脆鯇魚片等等,款款鮮味十足 任食自取區有 豬皮、午餐肉、魷魚、炸魚皮、牛骨髓、牛柏葉、鴨血、鵝腸、炸芋頭、烏冬、出前一丁、蔬菜等等飲品✨汽水、茶、啤酒等等應有盡有😍 更有提供自家冷泡茶,清甜解膩🥰甜品✨提供雪條及甜筒
餐廳好受歡迎,晚市時段全場滿座,請提早預約🙆🏻‍♀️

平日晚市二人消費(成人):$483 🫧連加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═