2022-08-15
旺角站📍好茶養生-雖然平時中意飲邪惡既奶蓋,不過見到呢間好茶養生,女朋友話配合佢呢排做運動,飲呢間就夠晒健康😂😂蘋果美顏茶($36)拿,咁健康既茶冇理由要凍飲既,女朋友要左常溫同少甜😏都幾多料,肉眼所見有蘋果片、紅棗片同乾玫瑰花。飲落甜而不膩、甜度恰到好處,而且幾滋潤生津😋岩晒女士飲👍🏻士多啤梨MOJITO($38)我就當然飲番啲凍嘢啦,見到呢杯限時特飲,當然限時內試吓!冇叫少甜少冰既情況下,我覺得可以更加甜😂淡淡士多啤梨味同薄荷味,幾清新解渴,夏天飲一流!飲完本來諗著走,又見到好多人食gelato,咁女朋友話佢飲完養生野都有quota 可以食😅😂咁咪食囉~茉莉綠茶、伯爵茶gelato($32@1)茉莉綠茶味幾清新,唔會太甜,雪糕幾細滑,難怪好多人都簡呢個味🤪伯爵茶味夠濃郁,茶香十足😍呢兩款雪糕都唔會太甜,食完都冇乜罪疚感🤣環境方面,裝修簡約新清,餐廳係落位置比較入,但不乏食客黎買野飲/茶包,茶包/禮盒都有好多種類,即沖都幾方便!
蘋果美顏茶($36)
士多啤梨MOJITO($38)
茉莉綠茶、伯爵茶gelato($32@1)