2022-08-15 157 views
旺角站📍好茶養生-雖然平時中意飲邪惡既奶蓋,不過見到呢間好茶養生,女朋友話配合佢呢排做運動,飲呢間就夠晒健康😂😂蘋果美顏茶($36)拿,咁健康既茶冇理由要凍飲既,女朋友要左常溫同少甜😏都幾多料,肉眼所見有蘋果片、紅棗片同乾玫瑰花。飲落甜而不膩、甜度恰到好處,而且幾滋潤生津😋岩晒女士飲👍🏻士多啤梨MOJITO($38)我就當然飲番啲凍嘢啦,見到呢杯限時特飲,當然限時內試吓!冇叫少甜少冰既情況下,我覺得可以更加甜😂淡淡士多啤梨味同薄荷味,幾清新解渴,夏天飲一流!飲完本來諗著走,又見到好多人食gelato,咁女朋友話佢飲完養生野都有quota 可以食😅😂咁咪食囉~茉莉綠茶、伯爵茶gelato($32@1)茉莉綠茶味幾清新,唔會太甜,雪糕幾細滑,難怪好多人都簡呢個味🤪伯爵茶味夠濃郁,茶香十足😍呢兩款雪糕都唔會太甜,食完都冇乜罪疚感🤣環境方面,裝修簡約新清,餐廳係落位置比較入,但不乏食客黎買野飲/茶包,茶包/禮盒都有好多種類,即沖都幾方便!
旺角站📍好茶養生

蘋果美顏茶($36)
蘋果美顏茶

士多啤梨MOJITO($38)
士多啤梨MOJITO

茉莉綠茶、伯爵茶gelato($32@1)
茉莉綠茶、伯爵茶gelato

2022-08-15
茉莉綠茶、伯爵茶gelato
  • 茉莉綠茶gelato
  • 伯爵茶gelato
2022-08-10 167 views
朋友近排開始注意健康🏃‍♀️,所以今日我就帶咗佢去MOKO食養生下午茶😋一杯養生茶🥤+一件cake🍰,都只係$58,抵食過散叫好多👍🏻士多啤梨千層批🍓千層批造型精緻,淺粉紅色cream士多啤梨味濃郁🍓,甜度啱啱好,千層好酥脆,好睇又好食~紅莓慕絲蛋糕🍰Mousse cake顏色好吸睛,由一層薄薄嘅紅莓朱古力脆🍫包住裡面嘅紅莓mousse、中間仲有一層紅莓啫喱,酸酸甜甜,味道好fresh👍🏻士多啤梨Mojito 🍓🥤揀左少甜少冰,裡面仲有粒士多啤梨同青檸,每啖都充滿士多啤梨味,飲汽水同時養身,係夏天必飲嘅解暑飲品🥤蘋果美顏茶🍎揀咗少甜走冰,有好多蘋果片喺裡面,每啖都飲到蘋果味🍎😋

士多啤梨千層批🍓
士多啤梨千層批

紅莓慕絲蛋糕🍰
紅莓慕絲蛋糕

士多啤梨Mojito 🍓🥤

蘋果美顏茶🍎
蘋果美顏茶

揀咗少甜走冰,有好多蘋果片喺裡面,每啖都飲到蘋果味🍎😋
士多啤梨千層批
紅莓慕絲蛋糕
2022-08-10 101 views
【旺角•好茶養生】@hocha.elite ————————————————————————好茶養生主打健康飲品 每款都有唔同功效🍹|皇牌氣血茶|HKD38理氣散瘀 暖宮驅寒幾香玫瑰花味 入面仲有紅棗。桂圓。千日紅。金盞菊。黑杞子等等🍹|黑枸杞洛神花茶|HKD36疏肝解鬱 排毒通便洛神花令到飲品酸酸甜甜 黑杞子又可明目安神🍯|玫瑰荔枝慕絲|HKD48飲品之餘都有甜品選擇呢款外型係玫瑰花 入面分咗幾個層次 底層用餅底 上面加咗荔枝啫喱、海綿蛋糕、mousse最外層係薄身朱古力 初時望咗陣都唔知咩嚟不過整體口感清新唔會太甜 酸酸甜甜。空間唔算大 都可以有座位坐低慢慢休息飲用餐廳環境:📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰消費 HKD122✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#nkiki旺角 #nkiki台式飲品 🏠 好茶養生📮 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓123D及123E號舖
【旺角•好茶養生】@hocha.elite
————————————————————————
好茶養生主打健康飲品 每款都有唔同功效

🍹|皇牌氣血茶|HKD38
理氣散瘀 暖宮驅寒
幾香玫瑰花味 入面仲有紅棗。桂圓。千日紅。
金盞菊。黑杞子等等

🍹|黑枸杞洛神花茶|HKD36
疏肝解鬱 排毒通便
洛神花令到飲品酸酸甜甜 黑杞子又可明目安神

🍯|玫瑰荔枝慕絲|HKD48
飲品之餘都有甜品選擇
呢款外型係玫瑰花 入面分咗幾個層次
底層用餅底 上面加咗荔枝啫喱、海綿蛋糕、mousse
最外層係薄身朱古力 初時望咗陣都唔知咩嚟

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#nkiki旺角 #nkiki台式飲品
🏠 好茶養生
2022-08-09 119 views
[#kwfoodie甜品系列]🍽好茶養生好茶是本地品牌,透過結合傳統智慧及現代科學管理,提供不同特色養生產品~它們更開設了實體店,推廣不同的茶文化~#士多啤梨Mojito $38帶有淡淡的士多啤梨🍓香味,使用了梳打水作底,亦添加了少許薄荷,所以味道清新~甜度方面小編選了少甜,所以味道不會太甜~味道小評分:😋😋😋😋/5#蘋果美顏茶 $36味道較像添加了蘋果的銀菊露,帶甜而不難入口💓味道帶有清新花香和蘋果的香甜,而且足料烹煮,並有美容功效😍味道小評分:😋😋😋😋/5#荔枝玫瑰慕絲 $48像一朵玫瑰🌹的造型,外層有荔枝慕絲,想不到嚐起來挺像朱古力🍫味🤣但餘韻會帶有荔枝的清香,內層有蛋糕和紅莓醬,紅莓醬帶微酸所以不會太膩味道小評分:😋😋😋😋😋/5#士多啤梨千層酥 $48共有三層的千層酥,每層會有士多啤梨忌廉分隔開,千層酥口感較硬,但仍然有千層的效果,士多啤梨味不算太濃郁,但不會太甜味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰/5環境:💕💕💕💕/5服務:✅✅✅✅/5打卡指數:📸📸📸/5
[#kwfoodie甜品系列]

環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
2022-08-07 109 views
店舖除咗係茶飲店 另一邊亦會售賣自家製嘅花果茶產品🤩產品有細包裝及禮盒裝可以選擇 送畀人都幾得體😌店鋪係一個開放式環境 環境乾淨明亮又夠廣闊裝潢以雲石作主調 設計簡潔舒適😙人流唔算太多 又有少許座位 所以可以靜靜同朋友坐低飲杯嘢享用甜品喜歡的話 亦可到四周打吓卡📸~⁡⭐️⭐️桂圓紅棗茶HKD$36⭐️⭐️⁡以紅棗茶作基底 入面有紅棗粒同桂圓粒咬吓飲落有淡淡桂圓嘅清甜😋 冰糖同桂圓嘅甜味好自然 清熱又可以補血補氣⁡味道:🌕🌕🌕🌗🌑⁡⭐️⭐️ 水果茶HKD$38⭐️⭐️⁡水果茶超足料 有檸檬片🍋青蘋果乾🍏紅蘋果乾🍎同紅肉火龍果乾因為有火龍果乾嘅關係 茶底顏色呈紫紅色味道酸酸甜甜😜炎炎夏日飲超解渴唔會太heavy每杯水果茶都有可能用唔同嘅水果組合 所以未必人人都一樣🤓⁡味道:🌕🌕🌕🌕🌑⁡⭐️⭐️玫瑰荔枝慕絲蛋糕 HKD$42⭐️⭐️⁡超級少女心嘅玫瑰花造型慕絲蛋糕🌹一切開入面 原來隱藏着豐富層次😍上面為荔枝味嘅慕絲 口感滑溜亦唔過甜中間為玫瑰味嘅酸果醬最底則為海綿蛋糕層整體味道酸酸甜甜 又幾清新🤪一邊食一邊飲杯水果茶幾夾⁡味道:🌕🌕🌕🌕🌑⁡⭐️⭐️焙茶意式雪糕HKD$32⭐️⭐️⁡焙茶香味頗突出 特意點了雪糕筒配意式雪糕可

店舖除咗係茶飲店 另一邊亦會售賣自家製嘅花果茶產品🤩
產品有細包裝及禮盒裝可以選擇 送畀人都幾得體😌
店鋪係一個開放式環境 環境乾淨明亮又夠廣闊
裝潢以雲石作主調 設計簡潔舒適😙
喜歡的話 亦可到四周打吓卡📸~

⭐️⭐️桂圓紅棗茶HKD$36⭐️⭐️

可以增加點脆薄口感😆
意式雪糕口感綿密幼滑 不錯不錯😉
不過如果可以份量多啲 性價比會更高

2022-07-28 177 views
天氣太熱今天偶然走到旺角的新世紀廣場,雖然商場很吸引袋還是很想立即找到一間舒服的電先坐下來吃點東西,喝好喝的飲品先定一定神,然後在一樓的時候就已經找到一間,一望下去就已經讓我有很舒適的感覺,白色的主題,健康的飲品、讓子吸引的甜品,讓我不自覺地停在那裏坐下來了。點了一杯落神花枸杞茶,酸酸的感覺讓我的味蕾可以從夏天的感覺逃離了一刻間,感受到洛神花的新鮮,如果一直都很喜愛健康一點的飲品,而枸杞出名是明目的,讓我待會再行商場的時候可以更快看到我心目中的靚靚衣服呢。再來是點要士多啤梨千層批,士多啤梨一直都是我最愛的,所以一望下去便愛不釋手的點了,渴完了新鮮的洛神花枸杞茶,在咬下去這千層的士多啤梨批,感覺在這三十七度的夏天終於被融化了,但這個用化不是身體而是心靈,身體每天都在被融化但心靈今天終於可以好好讓他甜甜的健康的在休息一下。咬下去士多啤利千層批三層的感覺,鬆脆而不會太甜,或許千層就應該是這樣的一個甜品,所以我一定會再回來,這間白色舒服的主題,能讓我好好休息一下的小店。不得不一提的是,店裏面還有健康的花茶可以,讓我回家後延續這健康的lifestyle呢,所以路過新世紀廣場,我又多一個選擇重來了

不得不一提的是,店裏面還有健康的花茶可以,讓我回家後延續這健康的lifestyle呢,所以路過新世紀廣場,我又多一個選擇重來了。
2022-07-15
  • 士多啤利千層批
  • 洛神花枸杞茶
2022-07-19 191 views
同朋友行完街街 有D攰🤗就坐低休息下 嘆番杯養生茶😚鋪頭係商場比較偏僻既角落 私隱度高 特別寧靜舒適🫰桂圓紅棗茶 ($36)有桂圓 切片既紅棗 龍眼肉 味道清甜 補血補氣 安神養心 養生健康🤗黑枸杞洛神花茶 ($36)有黑枸杞 玫瑰花 杞洛神 疏肝解鬱 排毒通便 飲完好relax😌紅莓慕絲 ($48)外型似1個無花果 好得意🤩出面一層薄薄嘅朱古力 內裡係軟滑嘅紅莓mousse 酸酸甜甜🤗加上一個圓圓既曲奇餅底 味覺享受😍☁️優惠價$58就可以有1杯飲品&甜品 鍾意呢度既養生茶仲可以買茶包番去自己沖🥳

桂圓紅棗茶 ($36)

黑枸杞洛神花茶 ($36)

紅莓慕絲 ($48)

2022-07-16 171 views
喺旺角MOKO行街行到好攰想搵啲餐廳坐低唞唞,見到呢間好吸引舖頭全部都係Mirror嘅Tiger😍😍😍我唔算係鏡粉,但係好欣賞Mirror嘅努力坐低唞唞飲杯嘢飲先位置唔算好大,但係坐得好舒服有好多獨立嘅座位啲櫈坐得好舒服😌 我鍾意佢個位有啲隱蔽,私隱度好高,同埋坐得舒服最吸引我係佢嘅蛋糕🍰❤️玫瑰荔枝mousse入面荔枝有少少酸酸甜甜嘅感覺令成個甜品更加開胃❤️士多啤梨千層批呢個外表滿分嘅千層批食落mousse 唔會膩❤️桂花雪梨茶好鍾意佢嘅養生感覺桂花雪梨都係清熱嘅嘢見到幾塊雪梨乾片感覺好潤❤️黑枸杞洛神花茶店員溫馨提示要先焗5分鐘夏天最鍾意飲洛神花茶但係呢度可以熱飲,中女養生嘅我不妨試一試酸酸地有助疏肝解鬱原來仲有另外一個特別嘅功效就係排毒啦I like it 😍😍
喺旺角MOKO行街行到好攰
想搵啲餐廳坐低唞唞,見到呢間好吸引
舖頭全部都係Mirror嘅Tiger😍😍😍
我唔算係鏡粉,但係好欣賞Mirror嘅努力
坐低唞唞飲杯嘢飲先

位置唔算好大,但係坐得好舒服
有好多獨立嘅座位
啲櫈坐得好舒服😌
我鍾意佢個位有啲隱蔽,私隱度好高,同埋坐得舒服

最吸引我係佢嘅蛋糕🍰

感覺好潤

❤️黑枸杞洛神花茶
店員溫馨提示要先焗5分鐘
夏天最鍾意飲洛神花茶
但係呢度可以熱飲,中女養生嘅我不妨試一試
酸酸地有助疏肝解鬱
原來仲有另外一個特別嘅功效
就係排毒啦
I like it 😍😍
2022-07-09
$50 (Dinner)
2022-07-11 169 views
珍奶、smoothie、沙冰呢啲凍嘢都飲到悶,今日就試下間位於旺角嘅香港品牌養生茶。店舖唔算大,但位置坐得舒服。飲品款式都唔少,有凍有熱,但我就好想試下佢哋嘅中式養身茶皇牌氣血茶($38)- 寫到明「理氣散瘀,暖宮驅寒」,一聽就知啱女士🥰 我嗌咗微甜熱飲,甜度啱啱好,入面有好足料嘅紅棗、桂圓、玫瑰、枸杞,紅棗味濃郁,一路食一路飲。飲得多可能人都靚啲~😝🍦Gelato 玫瑰花茶雪糕($32)- 玫瑰味好濃郁,好軟滑,真係幾好食。
店舖唔算大,但位置坐得舒服。

飲品款式都唔少,有凍有熱,但我就好想試下佢哋嘅中式養身茶

經過旺角商場 想搵地方飲杯野只找到一堆連鎖餐廳或food court唯獨有間寫住"養生" 幾特別就去1樓睇下原來是茶飲店加甜品店 主打養生系列就跟朋友坐低 食件cake 飲杯茶 茶飲選擇多 以花茶或水果茶為主另外有幾款蛋糕甜品 外表精緻吸引可以用優惠價$58 有飲品加甜品 😍 座位很多 以自助形式下單旁邊也擺放很多包裝好的養生茶包 店員會逐一介紹味道和功效整體不錯 看來養生是個新潮流 😄😄 =玫瑰荔枝慕絲蛋糕=外表打卡一流!玫瑰花的形狀,粉紅色原來是荔枝味,內層由蛋糕和慕絲組成,蛋糕軟綿綿,慕絲滑口,唔會太creamy太油,整體唔算甜,玫瑰和荔枝味明顯,帶點清新。 =士多啤梨千層酥=同樣十分吸引,千層酥比想像中更香脆鬆化,夾在中間的吉士也做得很固定,帶有士多啤梨味加少少果仁粒,食落口感豐富,不會油膩或太甜,上層的士多啤梨也甜身,不錯。 =桂花雪梨茶=很足料的一杯中式養生茶,第一口以為是老火涼茶的味道,原來是餐廳特調的雪梨乾和桂花,已經做得如此味道,唔會淡味或太甜,入口舒服,想一飲再飲! =蜜桃茶=跟平時的果茶相約,而蜜桃味道更濃郁,同樣唔會太甜,而且杯內入有果肉可以食,份量又多,唔會有
經過旺角商場 想搵地方飲杯野

=玫瑰荔枝慕絲蛋糕=

=士多啤梨千層酥=

=桂花雪梨茶=

=蜜桃茶=
跟平時的果茶相約,而蜜桃味道更濃郁,同樣唔會太甜,而且杯內入有果肉可以食,份量又多,唔會有一種糖漿味,果然真材實料,值得推介!
2022-07-09 110 views
依家越嚟越注重養生🥳 如果可以越食越健康丶越食越靚就梗係最好啦~喺旺角新世紀廣場入面,有依間主打中式養生茶嘅茶飲店,除咗有飲品丶甜品,仲有好多養生茶產品同埋禮盒可以選購。用餐區好舒服~可以慢慢坐低嘆茶🫖🔶蘋果美顏茶 $36可以揀熱飲或者凍飲,有美容養顏嘅功效~見到入面有好多料,入口微微酸甜,滿有蘋果清香。🔶水果茶 $38除咗中式養生茶,都有其他飲品選擇~水果茶分量十足,入面用料豐富,每一啖都係甜美嘅果香。🔶玫瑰荔枝慕絲 $48玫瑰模樣嘅慕絲~微微粉色系~靚呀!口感細滑~甜而不膩。🔶意式雪糕 $32主要係各種茶口味,有伯爵茶丶焙茶丶茉莉綠茶⋯我就點左玫瑰紅茶💗入口軟滑充滿玫瑰香。

用餐區好舒服~可以慢慢坐低嘆茶🫖

🔶蘋果美顏茶 $36

🔶水果茶 $38

🔶玫瑰荔枝慕絲 $48
玫瑰模樣嘅慕絲~微微粉色系~靚呀!口感細滑~甜而不膩。

🔶意式雪糕 $32

2022-07-06 114 views
Osmanthus pear tea 桂花雪梨茶 🍐🍵$38桂花雪梨茶係好受歡迎嘅飲品,入面有桂花🌼、清甜嘅雪梨乾、粒粒檸檬乾🍋,清熱潤肺、滋陰生津,味道淡淡地,都幾健康Strawberry mojito 士多啤梨Mojito 🍓 $38 呢杯士多啤梨mojito 係限定飲品,裏面用咗梳打水💦,加埋清新嘅薄荷🌿、酸酸甜甜嘅紅莓同埋士多啤梨,份量好大杯,飲落去好fresh Strawberry Mille fruitless 士多啤梨千層批 $48呢一款士多啤梨千層批其實係千層蛋糕,三層嘅酥皮都幾酥脆,cream 好smooth 又唔會太甜👍🏻Raspberry mousse cake 紅莓慕絲蛋糕 🍰 $48紅莓慕絲蛋糕影相出嚟好靚呀✨,外面有一層薄薄嘅朱古力🍫,裏面係軟滑嘅紅莓mousse、新鮮紅莓醬同埋曲奇餅底🥠,幾值得推介

近幾年愈多愈注重養生,見到呢間舖嘅茶飲好健康,又坐低High個Tea先。「水果茶」加入唔同嘅新鮮水果,飲完之後仲有得食,茶味濃度唔會掩蓋水果鮮味。「蜜桃茶」加入蜜桃果肉,帶出茶味嘅清香,淡淡嘅蜜桃香味,令人無法抗拒。「紅莓慕絲蛋糕」紅莓味Mousse, 造型美觀裡面仲夾著一層似果凍口感,唔會太甜,好味「玫瑰荔枝慕絲」玫瑰造型,帶出荔枝嘅鮮甜味,入口軟滑,兩款口味都唔錯。店內有好多款健康養生茶仲有比鏡粉嚟打卡嘅位置添

「水果茶」

加入唔同嘅新鮮水果,飲完之後仲有得食,
茶味濃度唔會掩蓋水果鮮味。

「蜜桃茶」

「紅莓慕絲蛋糕」

紅莓味Mousse, 造型美觀

裡面仲夾著一層似果凍口感,唔會太甜,好味

「玫瑰荔枝慕絲」

玫瑰造型,帶出荔枝嘅鮮甜味,入口軟滑,兩款口味都唔錯。

店內有好多款健康養生茶

• 玫瑰荔枝慕絲
  • 水果茶
  • 蜜桃茶
2022-06-28 140 views
在MOKO的購物商場裡有間養生的茶飲店提供另類的茶飲品 偏很養生的在角落都準備了休息的座位給顧客方便朋友和閨密們聊天和休息下士多啤梨千層酥每層的酥餅都有很多層中間的奶油很細滑不會因為有奶油的加持變得濕淋淋的紅莓慕絲紅莓味很突出 有酸甜酸甜的味道水果口味很容易入口 慕絲的口感會冰冰涼涼的很清爽的感覺紅棗枸杞銀耳露把中式甜點變成容易攜帶的裡面有銀耳露才會出現的食材喝東西的時候會吃到東西口感上比其他飲品 更豐富溫和的飲料適合不同體質的想養生的女生變得更容易水果茶水果茶裡面有果乾紅茶茶底 有清香的紅茶味可以喝到本身的水果香氣在少甜的情況下紅茶和水果的搭配剛剛好很適合夏天的天氣去品嚐
在MOKO的購物商場裡

在少甜的情況下
紅茶和水果的搭配剛剛好
很適合夏天的天氣去品嚐
2022-06-26 140 views
假日行商場 有啲口渴就搵到呢間茶店去試試。☕️我叫咗杯熱飲,攞上手時覺得杯野超輕,果然得3分1杯多啲我order一杯,居然少咗咁多??🤮🤮🤮唔想俾咁多,不如你換個細杯啦而且杯野熱到滾水咁,入唔到口,於是我又行過去問佢攞杯水 想話沖返凍少少,點知…..👩🏻我:唔該 有無水呀?👩🏻‍🍳中年短髮女店員: 有無水?不如你話你想要杯水啦?咩叫有無水?想要杯水咪想要杯水囉,問有無水我當時好愕然,反應唔切,思考緊問有無水 有咩問題? 問錯方式?定點?於是我就咁答佢: 係呀,可唔可以要杯水?雖然佢最後俾咗杯水我,但居然要受埋呢啲氣,係咪痴線,佢唔想俾,咪直接講唔提供水囉,點解要好似係我唔幫襯淨係攞杯水咁?🤮🤮 佢咁嘅態度好似我嚟乞食、搵佢著數咁🤮🤮你杯野少到咁,都未投訴你!仲要態度咁衰
假日行商場 有啲口渴就搵到呢間茶店去試試。

☕️我叫咗杯熱飲,攞上手時覺得杯野超輕,果然得3分1杯多啲

👩🏻我:唔該 有無水呀?

佢咁嘅態度好似我嚟乞食、搵佢著數咁🤮🤮

你杯野少到咁,都未投訴你!仲要態度咁衰

2022-06-18