2021-09-14
以前細個無咁多選擇,成日去漢和食韓燒,當時覺得好勁,好好味。但人大左,發覺真正韓燒原來唔係咁,漢和呢種只係港式風味,所以都好少食。不過今日朋友話想試下,咁咪黎食個lunch,話一上到黎都幾多人,好彩呢度都好大,座位好闊落, 坐得都幾舒服😊。食物種類真係好多, 除咗有燒烤嘅, 仲有啲炸物小食, 少少熟食, 湯甜品 啤酒汽水都係任飲嘅。午市只係百幾蚊一個人,仲可以由12㸃食到4點,真係好似時光倒流一樣。當然咁嘅價錢,食物質素無得要求太多,只可以話未至於太難食😅,但一定唔係好好味,因為大部分燒烤既食物, 醃製嘅味道係一樣既, 根本食唔出有咩分別, 同埋係完全食唔到肉嘅味道,味道都比較甜🤔。好彩有D生菜,可以用黎包住D肉食, 感覺就好味啲🤣🤣。全場我覺得最好味,係個豬腳薑,甜 醋酸得嚟, 好有薑味,味道啱啱好, 豬腳好淋,入晒味,正😋😋。其實咁既價錢,咁多選擇,又可以坐咁長時間,真係好抵😃。難怪咁多學生嚟食, 即時諗起以前細個,食咩唔係最重要😊,一大班人柴娃娃聚會先係最開心,回憶返晒黎😁。人大左反而因為有要求,失去左以前簡單既快樂😌。總括漢和並唔係高質韓燒,只係廉價放題,不過都一樣食得好滿足。
好彩有D生菜,可以用黎包住D肉食, 感覺就好味啲🤣🤣。
其實咁既價錢,咁多選擇,又可以坐咁長時間,真係好抵😃。