2021-10-30
🍋小清新Cafe內的高質甜品🍋-而家深水埗真係遍地Cafe,喱間新開唔耐,見佢有司令超愛既檸檬撻,即刻要過黎試下😻!環境裝修都好小清新,野食選擇唔多,主要係飮品為主。Genmaicha Latte($50)望到既時候覺得好驚喜,因為一般係cafe飲到既都係抹茶焙茶,好少會有玄米茶做底,飲落去好香,出奇地解膩,整體唔會太甜,岩襯甜品。手沖咖啡類可以叫店主推薦下,磨完豆會先聞再沖幾用心既👏🏻,不過用既冰太細粒,凍啡溶太快搞到好淡味🤭。重點當然係司令特登黎試既Lemon Tart🍋($50),賣相好靚仔,食落其實酸甜度適中既,不過對於鍾意食檸檬撻既朋友仔黎講,可能會嫌唔夠酸,唔知遲啲會唔會考慮額外配少少檸檬醬比大家自己加落去呢😎,咁就perfect啦!另外食既Tiramisu($58)係一杯咁上,望落冇乜特別,不過出奇地幾好食,質感比較偏滑,咖啡味好香,帶少少酸,驚喜在有酒香,食落層次豐富啲冇咁膩🥳。