疫情期間成日叫網上外賣平台。無意中試到依間Hustle Guy。試過羊架,豬肋骨,虎蝦risotto,同埋各種類嘅小食。質素可以話真係非常高。特別Risotto一般市面上容易變了似湯或汁撈飯。依度Risotto口感和味道剛好!Slow cooked 豬肋骨係另一個極力推介!煮得好入味,黑醋瑞士汁嘅酸甜亦恰到好處。整體其他食物水準都非常高同埋質素穩定。好開心遇到依間小店。希望疫情過後可以去試堂食。十分期待!
2020-04-03
Delivery
2020-03-25 1033 views
專程去一D無被大力追棒既餐廳疫情底下,人人都怕感染,大家選擇外賣回家,黎叫外賣既街坊無停過,而我唔係住附近,所以選擇左堂食。一家小店,老闆娘親切,餐廳仲提供左搓手液同濕紙巾俾客人使用。我中午來到,逢點主食可免費配餐湯/飲品/沙律,我揀左沙律,細細杯開胃菜。韓式辣手撕雞漢堡+薯條 ($59)為左食得方便D,要求左切開一半。個漢堡超高,漲卜卜咁,入面D餡就快要瀉出黎,見到都忍唔住要即刻試下!最面頭一塊芝士、跟住手撕雞、紫洋蔥、蕃茄、生菜,層層分明,份量配合適中,夾係烘得香口既芝麻漢堡包裡面,成啖咬落去,JUICY得黎又唔係濕淋淋果種,手撕雞調味甜甜辣辣咁,仲有D蔬菜咬落索索聲,要一口接一口,超好食!雖然薯條係配菜而已,但絕無馬虎!新鮮炸起,熱辣辣、脆卜卜,仲灑左D味粉係上面,再點埋沙律醬,真心滿足 !6"煙三文魚黑竹碳薄餅 ($65)第一次食黑色既PIZZA,型之餘仲會令到配料更特出,賣相好得!其實竹碳係得個色,食落個味道就冇咩分別,個餅薄薄地,偏乾身,都幾脆。三文魚好大塊,連埋芝士,正墨西哥餡餅配牛油果醬($38)餡餅其實就冇咩特別,入面夾左D茄醬咁,重點係個牛油果醬,辣辣地,帶D酸,點
專程去一D無被大力追棒既餐廳

韓式辣手撕雞漢堡+薯條 ($59)
韓式辣手撕雞漢堡配薯條
韓式辣手撕雞漢堡

6"煙三文魚黑竹碳薄餅 ($65)
6”煙三文魚竹碳薄餅

墨西哥餡餅配牛油果醬($38)
墨西哥餡餅配牛油果醬

餡餅其實就冇咩特別,入面夾左D茄醬咁,重點係個牛油果醬,辣辣地,帶D酸,點一PAT係個餡餅到,成件事即刻變得好好味,話咁快食晒!!!

平時用呢個價錢絕對食唔到咁好既質素,雖然位置唔算好方便,但我都會再去幫襯
堅持才有希望
Type of Meal
Lunch
韓式辣手撕雞漢堡配薯條
韓式辣手撕雞漢堡
6”煙三文魚竹碳薄餅
墨西哥餡餅配牛油果醬
2020-01-07 892 views
這家可謂隱世漢堡店,每日的湯與甜品都不固定供應,真的要碰運氣,絕對有驚喜,去之前最好先訂位。中粗薯條有黑松露粉,鬆脆可口,手工牛肉漢堡是超水準表現,漢堡烤得脆,牛肉夠厚夠多汁,以這個品質絕對對得起價錢。店主對每樣食物都有花心思料理,無論湯、主菜、甜品都無馬虎,由一對夫婦經營,老闆娘也很友善,是有心的小店。是筆者私心收藏。中粗薯條:4.5/5分 🌕🌕🌕🌕🌗 牛肉漢堡:4.8/5分 🌕🌕🌕🌕🌖

中粗薯條:4.5/5分 🌕🌕🌕🌕🌗
牛肉漢堡:4.8/5分 🌕🌕🌕🌕🌖

經典牛肉漢堡
經典牛肉漢堡
2019-12-25 583 views
3百蚊1位嘅平安夜晚餐,9個菜有冷盤、熱盤同甜品。所有菜式都煮得好有心機,味道係我食過嘅到會中最好嘅😋真係冇嘢可以挑剔,店主亦都十分友善及helpful👍🏻 Menu:1)低溫烤火雞胸南瓜有機藜沙律 配 金巴利野莓油醋 2磅2)西班牙黑毛豬火腿碟。蜜瓜。沙律菜 1盆3)法式Canapes一口威化韃 2味 20件4)法國BB青口。白酒蒜片辣椒 配 法式多士 10人份量5)海鮮汁芝士焗波士頓龍蝦2隻(斬件)6)慢烤加拿大豬架 7成熟 配 法國邊豆 焦糖靑平果 10人份量7)慢煮US Prime 牛胸柳20oz 配燒薯 烤雜菜 8)法國蟹膏帝皇蟹肉扁意粉 2磅9)白酒果味香梨奶凍 10杯雖然係小店,但係用心煮食,材料新鮮,實在好值得推薦。下次再叫到會我一定要encore!!

Menu:
1)低溫烤火雞胸南瓜有機藜沙律 配 金巴利野莓油醋 2磅
2)西班牙黑毛豬火腿碟。蜜瓜。沙律菜 1盆
3)法式Canapes一口威化韃 2味 20件
4)法國BB青口。白酒蒜片辣椒 配 法式多士 10人份量
5)海鮮汁芝士焗波士頓龍蝦2隻(斬件)
7)慢煮US Prime 牛胸柳20oz 配燒薯 烤雜菜
8)法國蟹膏帝皇蟹肉扁意粉 2磅
9)白酒果味香梨奶凍 10杯

Delivery
2019-08-30 932 views
同事介紹海檳街市有間隱世漢堡小店就來了,這是第二次光顧,由兩個夫婦經營,老闆娘好nice。雖然鋪位小但可book位,最好是可以whatsapp先下單😊,最多能容納9人。地店算偏遠但性價比高。今日餐湯是俄羅斯雜菜牛腩湯,比較稀但都夠味,比起上次磨菇湯是比較遜色。今次叫了一個炸馬蘇里拉芝士棒小食,配的是凱撒沙律醬,但芝士沒有想像中拉絲,比較硬。然後就是經典牛肉漢堡,包超脆,雖然牛肉不算juice但整體都不錯,脆薯條配上好味黑松露醬好高質。$62黎講一個手工漢堡係超值之選。我們叫了2個意粉,這裡意粉真的高質,超creamy.我最愛是香草醬煙三文魚扁意粉,不膩但又夠味,口感豐富,絕對要試!🤤🤤另一個是卡邦尼脆煙肉溫泉蛋扁意粉,一樣咁creamy,食下滿口煙肉香!絕對不會令你失望!

我們叫了2個意粉,這裡意粉真的高質,超creamy.

• 香草醬煙三文魚扁意粉
2019-08-22 444 views
呢度舖面細細。。。座位唔多,餐牌非常豐富。外賣就會好啲。。老闆仲話可以whatsapp落單添野菌忌廉雞肉扁意粉雞肉好滑,菇菇好多,忌廉多而不膩 ,扁意粉軟硬剛剛好,醬汁可以多到每食一啖意粉都有汁呀…😊😊完全唔會乾真真。。清新鮮橙茶濃郁嘅茶香配上鮮橙,非常好飲,每次黎到必嗌好nice老闆娘&大廚老闆。。。下次再來
呢度舖面細細。。。座位唔多,餐牌非常豐富。
外賣就會好啲。。老闆仲話可以whatsapp落單添

野菌忌廉雞肉扁意粉
雞肉好滑,菇菇好多,忌廉多而不膩 ,
扁意粉軟硬剛剛好,醬汁可以多到每食一
啖意粉都有汁呀…😊😊完全唔會乾真真。。

清新鮮橙茶
濃郁嘅茶香配上鮮橙,
非常好飲,每次黎到必嗌

橙茶

好nice老闆娘&大廚老闆。。。
下次再來

2019-07-13 454 views
今天經過這小店舖,雖然座位只有幾個,餐牌美食吸引決定試下,細細間但食物質素很好,今天2人去吃,點了1)卡邦尼煙肉温泉蛋意粉,賣相好靚外,味道有好濃郁的忌廉味真的正,而且咸淡味剛剛好; 2)鮮魷魚八爪魚 墨汁意大利飯,賣相吸引,飯的軟硬度剛剛好,而且調較的墨汁稀濃度啱啱好,味道不會太咸; 3)芝士炸薯條加黑松露醬配合得天衣無縫,可以突出薯條嘅香脆外又令到黑松露醬更鮮味,各款可以配餐湯飲品或沙律, 我哋點了餐湯 今日餐湯是蕃茄蜆肉湯,味道很鮮, 可以值得一試的小店

2019-07-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
2019-07-10 244 views
經同事推介來到這間小店雖然鋪面細細 但餐牌選擇也很豐富由於鋪面細 多人就不能堂食了我是午餐來惠顧 時間短促所以店主也建議最好先whatsapp下單 給店主先行準備就確保送餐時間叫餐還有餐湯附送聽說每周都有不同湯 隨餐附送-菠菜湯質素十分好 creamy的湯 味道濃郁叫了大菇漢堡連薯條大菇漢堡十分多汁 加上漢堡足料 下次會試牛肉堡 相信更吸引薯條要特別推介 炸得脆身還有椒鹽面 點上特制醬味道香脆又惹味 吃過不停 這餐吃完漢堡已經很飽還有一堆薯條餘下但薯條太好食 最後要外賣帶走香草忌廉三文草闊條麵香草忌廉的汁十分creamy還有夾雜芝士 口感十分豐富三文魚添上口感 一起吃上口不會太膩估不到小店的水準如此高重點價錢不高 這間絕對會再回頭!
經同事推介來到這間小店

香草忌廉的汁十分creamy
還有夾雜芝士 口感十分豐富
三文魚添上口感 一起吃上口不會太膩

估不到小店的水準如此高
重點價錢不高 這間絕對會再回頭!
大菇漢堡配薯條
香草忌廉大文魚闊條麵
  • 香草忌廉配闊條麵
2018-11-23 794 views
係公司一個party請佢地做catering先認識依間野,價錢唔貴之餘又好好食,所以之後都特登入荃灣食Hustle Guy,特別推介佢哋個signature burger! Burger唔記得影相 個牛肉厚度同熟度岩岩好 又夠juicy 個薯條睇得出下個功夫 唔係是是但但炸左佢。個鵝肝意大利飯系我同我朋友share既, 意大利飯熟成度我覺得岩岩好, 唔會太淋.。鵝肝大家可以係相度睇到, 唔系好似出面餐廳果d細細舊一啖冇左, 老板話整鵝肝, 煮具同火力系最緊要。係度推薦比大家既係Signature Burger 同鵝肝意大利飯 !
Other Info. : 老闆送左個白湯比我飲, 係我飲過最好飲既, 系度就唔好講個白湯(因為唔知menu有冇), 想試既朋友可以去碰碰運氣。
2018-11-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • Signature Burger
  • 鵝肝意大利飯
2018-05-10 927 views
第一次光顧嘗試經典牛肉漢堡,牛肉香味四溢,鬆軟多汁,漢堡邊整得脆口,配以美味薯條,真的一絶。第二次試四色芝士pizza,餅皮薄脆,芝士味香濃!第三次試意粉、雞翼、牛仔骨等食物,各樣均好吃,飲品亦有驚喜,菠蘿梳打真的清甜味美。最緊要係價錢不貴,物超所值,非繁忙時段,還有送外賣服務,真的很貼心,成家人已經變成fans,決意試盡店內美食,能發現此間隱世美食店,是我的榮幸,故此推薦給所有尋食家,心定要一試!
2018-04-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Dinner)
  • 經典牛肉漢堡
  • 四色芝士pizza
  • 牛仔骨
  • 菠蘿梳打
今日同舊同事出荃灣飲茶🍵🍵。。經過🌻海濱花園。。突然見到有間"Hustle Guy"👈就入左去👀睇下。。order左幾個小食❤❤。。🙈一個你估都估唔到嘅地方竟然有隱世美食🍽原來間野係新開業咖。。個staff同老細又nice😉。。😍最緊要食物質素好。。仲有$30幾蚊...$40幾蚊...有交易。。🤗🤗個竹炭法包幾特別🍞🍞仲有我最愛墨西哥烤餅🌮🌮😌心諗。。都幾抵喎😂😂10個Like
今日同舊同事出荃灣飲茶🍵🍵。。
經過🌻海濱花園。。突然見到有間"Hustle Guy"👈
就入左去👀睇下。。order左幾個小食❤❤。。
🙈一個你估都估唔到嘅地方竟然有隱世美食🍽
原來間野係新開業咖。。
個staff同老細又nice😉。。
個竹炭法包幾特別🍞🍞
仲有我最愛墨西哥烤餅🌮🌮
😌心諗。。都幾抵喎😂😂
10個Like
2017-10-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
  • 竹炭法包❤❤ 墨西哥烤餅😍😍