2019-12-11 1720 views
剛才那個燉奶佬微波叮叮乾蔥雞飯根本不能滿足到我,極之傷透心,為了彌補我心靈上的創傷要立即搵野食!居然佛系小店有開檔喎,無定向開檔無定向收檔無定向休息,有緣就會食得到!世界最遙遠的距離,就係望住屋企係對面,但就返唔到去!朝早出門口時都有猶豫帶遮唔帶遮,點知臨到屋企個天黎先倒水!等等下外賣落狗屎仲越落越大,四眼肥仔店員主動借出私伙長遮過我,真有人情味!外賣就緒時,雨勢突然變得毛毛,那我不用遮喇,多謝好意。久別重逢,比初開檔時款式增長很多,琳琅滿目包羅萬有!到底照片中美少女是否老闆娘?還是朋友?親戚?模特兒?催銷員?只在初開將時有過一面之緣,真的使人牽腸掛肚,輾轉反側!某日晚上,那位後生仔廚師我那麼好禮貌問我想落單呀唔該,您只冷淡地回應等等啦!無緊要,我就用最大的耐性忍受酷熱的夜晚及車來車往的癈氣等 1 分鐘。夠鐘!您忙您的事吧,我唔打搞您啦,我去幫襯第二間都無緊要架!少年您真的太年輕,梗係放低手上隻鑊鏟過黎落單收錢先,個食客咪無得走要繼續等落去囉!我每次買親無 $80 都 $100 蚊,每次最少點三味菜,居然自顧自地忙,那我都不打擾施主喇!紙袋雖然都不環保,但總比膠袋好千倍萬倍!可否捍衛繁

紙袋雖然都不環保,但總比膠袋好千倍萬倍!可否捍衛繁體字,拒絕簡體字呢?目標客戶不是香港市民?還是依幾行殘體字環保訊息係比州民睇呢?生炸雞髀,即叫即炸等十多分鐘,大大隻熱辣辣雞皮脆脆,落椒鹽重手而且不平均好咸。鹽酥味的炸髀,討厭!去皮去鹽酥,裡面雞肉正常不過,滑彈有雞汁,白肉好彈好多汁,略給兩粒星。

百香果綠茶,小食跟飲品只需加 $3 蚊?真心堅抵砌。清爽百香果微酸輕甜消滯開胃,綠茶味突出芬芳。烏梅綠茶,酸酸冰涼餐前開胃飲品。水蜜桃綠茶,免免強強,有點假甜,糖漿溝綠茶。

鮮橙綠茶,何解上半起晒泡呢?原來係砂冰是也。其實我淨係想飲汁乍,啜一啖已清晒橙汁綠茶!鮮橙汁全部浮面,要自己耐心攪拌均勻。第一口綠茶甜既?不是用無糖的嗎?酸酸的橙汁混入甜綠茶還有點點砂冰,大啖啜清涼不膩。

一口西冷牛杯,有料到喎!即叫即做熱辣辣炒起,新鮮彈滑味道香濃,牛味出眾!每口肉汁飛射,中式的烹調有鑊氣夠和味!每從入手無得挑剔,唯有滿分!釀蟹蓋,脆到以為係軟殼蟹可以連殼食,狠狠地咬啖,被我吞下半隻蟹蓋喇!平庸的外表,反而有驚喜!沒有鞋烚烚刮口麵包糠真舒服,釀著香噴噴蛋白蟹肉絲,熱辣辣滑滑濕濕黏黏,溫柔的味道,回味無窮,我喜歡!

秘製咖哩魚蛋燒賣,竟然陳皮魚蛋都比您地搵到,好野喎!濃濃陳皮香甜夾雜少許蠔油鮮,不過仍未能掩蓋微微的魚腥味。外購魚肉燒賣當然不能跟自家鮮製相比,起碼沒有蒸過火沒有程半溶狀態,實淨微彈微弱的咸香。講回靈魂台柱咖哩汁,有茶記咖哩膽影子,應該有加入大量洋蔥及蔬果,有股若隱若現的清甜味道,蠻喜歡食得過。

瑞士汁雞中翼,真的調得有板有眼,似模似樣,比隔離華記烹調得好百倍。越食就越覺得似層相識,味道好似李錦記喎。雞中翼皮脆黏滑,白肉結實有咬口,不霉不爛不乾不腍,合格滿意。

海鮮杯,眼測明顯全屬外購貨色。炸粗幼薯條幼條外脆內軟,粗條外香內綿濕濕啖啖肉,有薯香有咸香。炸帶子堅硬,橙色帶子殼連膠叉都攻不入,用手食最實際,輕鬆整粒到達齒舌間,厚厚韌韌外殼免強還有一絲帶子味道。炸蝦麵包糠造的蝦殼奇厚,蝦味完全被麵包味淹沒,咬掉麵包糖淨食,無味爽蝦舒服得多。炸蠔炸得黑黑燶燶,我一向都唔怕的,來吧照食!難得保存濃郁蠔味,還有蠔汁閃閃。炸魚柳這個有趣兼利害,外層間直係夾包一樣,裡面藏著嫩滑微腥鯰魚柳,大力啜食所有魚肉,剩下夾包掉丟。

瑞士汁香腸,到底給我係瑞士來的香腸?還是瑞士汁香腸?味道質地都只是極普通的咸腸,幸好彈彈多汁。感覺不到有明火煮過,微波爐叮熱淋上瑞士汁?何解不像瑞士雞翼跟汁一齊煮呢?師傅您淋汁係側邊,所有汁都已被餐紙吸盡一滴不漏,我其實係度食緊淨腸仔。還是要用張瑞士汁紙捲住腸仔食架呢?真係好鬼迷幻,跟照片完全不乎,收到的係白雪雪既腸仔。

黃金單骨雞翼,遠超我想像的出色!跟我煮開濕系牛油黃金食品完全不同,雞中翼開邊沾上麵粉才炸,包得緊緻,所有肉汁精華盡鎖其中,沒有一絲流失,炸得乾爽香脆。咸蛋黃平均地黏在雞皮每吋肌膚,狠狠地皮肉齊喰,肉汁噴泉般射出,滋潤我每顆味蕾。溫柔的醃味搭甜甜雞汁再撞埋蛋黃咸香,三一無敵!合體完成度極高,送禮自用均大方得體。

有部份食肆所謂單骨雞翼就是求其開邊直入炸爐,炸得乾鞋兼備油膩衝天,討厭!我喜歡煮的單骨雞翼,可以叫外反雞翼或布袋雞翼,拆掉一條骨再將白肉反出,雞皮藏在內,能保存更多鳳脂,雞味更濃更甘甜,而且食得超然方便!

蒜香雞翼尖,一見發傻!第一個感覺唔係怪?甩皮甩骨,皮開肉綻,難溶溶成劈不堪入目,賣相可怕!蒜泥辣椒浸雞翼尖,炆到過晒火。煲湯雞翼骨瘦如柴的外觀,骨肉分離皮滑但霉肉,只啜其蒜辣味道及雞汁!

魔鬼熱狗,魔鬼其實講芝士份量,四倍芝士。芥辣茄汁天作之合,甜酸辛辣擦出火花!脆皮大碌微暖熱狗腸,如何烤得焦香、剪得皮脆就更美妙!厚厚芝士層層疊疊,軟綿未有金黃流心較果,拼埋味濃麵包可口無投訴。

邪惡芝士肉醬熱狗,麵包硬硬不軟塾不高興,香就幾香噴噴。熱狗腸色香咊味一向好穩定,脆皮熱熱多汁欲滴,肉香甜不咸濁。芥辣茄汁千年來都是天作之合,加埋微量肉醬及雙倍芝士進化成美味佳餚是也。

蜜糖牛油芝士熱狗,樸實的味道組合,燒烤派對畫面立即在腦海浮現。牛油蜜蜜續層續層塗在麵包在碳火上慢烤,讓她們溶化吸收,還有烤麵包香。脆皮腸劏開夾著芝士,不過未夠溶化,煙燻肉腸黎喎。

一口西冷牛瑞士汁炒腸粉,熱到燙手極有鑊氣!焦香豉油腸粉彈彈,招牌一口西冷穩陣,全熟充滿彈性及肉汁,牛甜味跟醃味平衡發展,互相輝映!依隻廣東味道似層相識?對了對了,乾炒牛河是也!立即掏出史拉差蒜味辣椒醬,就係依隻味喇!酸辣咸並重,蠻喜歡勁開心!

雞扒牛肝菌汁炒腸粉,煎雞扒不肥美不彈滑不噴汁,韌韌雞皮,乾硬雞肉,醃得偏咸。如果切成粗條雞柳同炒,可能效果會更好。反而腸粉配牛肝菌汁味道非常美味!炒功了得,熱騰騰嫩滑濕潤,香口有鑊氣,只是落味較為重手,略咸。越食越咸、越凍越咸!上層腸粉還可以,下面完全被汁淹沒的真是吃不消!嘗試加入酸辣史拉差辣椒醬,添了點酸辣但更加咸,未能將原本的咸味減輕,失敗!真心可以得到 5 粒星的,奈何調味及雞扒失準,最盡只可以比到 3 粒啊。

豬扒秘製辣汁炒腸粉,要找緊時間盡快享用,否則腸粉不再嫩滑濕潤緊緻。辣汁有著非常非常熟悉的感覺,到底是什麼底蘊呢?其實只是微弱的辣感,甜醬油稍強,所以不能辣的食家都不需要卻步喇,但我可能要加兩三倍辣度。真煎豬扒有誠意,不是用炸爐速成,原汁原味純天然豬甜味豬質地,鬆軟不硬不韌落味可口跟著焦香細味,做得好!

雞絲煙鴨胸咖哩汁炒腸粉,雞絲其實係雞扒切絲,方便過成塊雞扒置頂既,各有各好。原塊雞扒當雞原汁原味肥美多汁,雞絲就方便進食。串起雞絲鴨胸腸粉一次過享用,三種感受三倍幸福。煙鴨胸厚薄得宜,皮脆肉彈,不太咸有煙燻焦香。底部有點油,應該係鴨胸油。咖哩味不太突出,腸粉搭著肉一齊入口較好味。
百香果綠茶
黃金單骨雞翼
蒜香雞翼尖
瑞士汁雞中翼
烏梅綠茶
海鮮杯:粗幼薯條、帶子、海蝦、生蠔、魚柳、釀蟹蓋
魔鬼熱狗
魔鬼熱狗
豬扒秘製辣汁炒腸粉
雞絲煙鴨胸咖哩汁炒腸粉
雞絲煙鴨胸咖哩汁炒腸粉
2019-09-19
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
百香果綠茶
一口西冷牛杯
黃金單骨雞翼
豬扒秘製辣汁炒腸粉
必試一口牛,食得出用靚牛柳,唔係鬆肉粉,入口即溶。加炒腸粉,夠飽,加埋杯🍋綠茶,都係$48,抵過自己整!見到人哋叫鹽酥雞,個樣好靚,下次去都要試吓先。聽老闆娘講,係用成本高嘅無激素雞,又唔用味精,真係良心食堂!👍🏻👍🏻👍🏻不過個Menu好多選擇,小心去到,會有選擇困難症!😆😆行完人多嘅龍豐市場,行過對面馬路就到,門口兩張枱可以立食。對面係室內運動場,做完運動,想補充一下體力,都唔錯嘅。

不過個Menu好多選擇,小心去到
,會有選擇困難症!😆😆

2019-06-14
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
  • 一口牛、鹽酥雞
2018-10-14 1670 views
下晝口痕,經過見到,決定一試。25蚊 鹽酥雞連飲品,我簡左是日自家制飲品,係菊花蜜大大份雞,杯蓋裝唔晒,要用袋雞外脆內嫩,外面唔會話炸得好硬菊花蜜清甜,夠冰凍!仲有,老闆好有禮貌!Overall, 真係好高質,超值!
下晝口痕,經過見到,決定一試。

25蚊 鹽酥雞連飲品,我簡左是日自家制飲品,係菊花蜜

大大份雞,杯蓋裝唔晒,要用袋

雞外脆內嫩,外面唔會話炸得好硬
菊花蜜清甜,夠冰凍!

仲有,老闆好有禮貌!

Overall, 真係好高質,超值!

鹽酥雞杯
鹽酥雞杯
2018-09-01 1340 views
工作中午餐,想試呢間熱狗店🌭️好耐,店面細,店內做咗廚房,只有一張立食枱,店內外貼咗好多食物相片,食物款式都幾多,店內雖然細,都用了啲假花,黑板餐牌,幾有少女feel,去到前面有3個客,加我哋3份單!店員都講明要等得耐啲,結果一等就半小時,外賣包裝簡單,魔鬼熱狗($46)透明膠盒,熱狗麵包烘過鬆軟,香腸皮薄夠脆有肉汁,不過麵包底太薄,放咗香腸後爆軚,啲芝士漏咗落底部,店員會問落唔落芥末/茄汁,芝士香濃,加上醬汁好味芝士肉醬薯條($28)紙盤,肉醬芝士半溶鹹香,薯仔粗身,但炸得油膩重身,唔夠乾身(感覺啲油溫唔夠,所以有咁嘅情況)一般牛油果蜂蜜奶昔🥑($30)透明膠杯,粉綠色好靚,初時有點凝固狀態,似一早打好放入雪櫃,牛油果味鮮甜清新,好清爽唔太甜,好味!熱狗好味,薯條一般,奶昔好味!店員要落單加煮食物一腳踢,佢哋兩個都幾有禮!到出食物(兩份)時我攞上車食,發現少了一份薯條,同時店員都發現,叫未攞餐嘅同事攞比我!反應幾快!熱狗可以一試
工作中午餐,想試呢間熱狗店🌭️好耐,

魔鬼熱狗🌭️
肉腸脆皮好味
漏底

芝士肉醬薯條

牛油果蜂蜜奶昔

熱狗好味,薯條一般,奶昔好味!

熱狗可以一試
2018-08-31
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$105 (Lunch)
魔鬼熱狗🌭️
肉腸脆皮好味
牛油果蜂蜜奶昔
  • 魔鬼熱狗🌭
已經係第四次過嚟食,每一次經過上水,都心思思,去到依家野,想食炸鹽酥雞。食咗咁多次,都要返轉頭幫襯,好明顯係因為,水準依舊!今次有再幫襯,依然唔好令我失望!鹽酥雞($20)鹽酥雞炸完出嚟之後,非常酥香,聞一聞,有一浸烤焗出嚟嘅鹽味,雞肉香噴噴,咬落去又泌好多汁。熱辣辣,有大大舊肉, $20成支野,一個杯都裝唔晒。非常抵食,一串好多雞肉,插得又靚仔。好食過「豪大大雞排」多多聲。依家野,除咗鹽酥雞肉非常出名之外,仲有好鬼多小食,好難可以食得晒,慢慢玩啦。多D幫襯下本土品牌!🤗

鹽酥雞($20)
  鹽酥雞

鹽酥雞
2018-04-22 764 views
之前兩日摸過門釘,還是忍不住要一嚐魔鬼熱狗滋味面包明顯烘過,外脆內軟,加上四種芝士,有拉絲有片裝芝士混集一起,茄汁和芥末如果再多些會更好,如果女生吃一個,應該會飽,因為芝士挺膩。
之前兩日摸過門釘,還是忍不住要一嚐魔鬼熱狗滋味

2018-04-08 340 views
炎炎夏日,伴着假日的街上走着,飲一啖清新而不甜的奶昔。之前已經見電視美食節目有介紹,店家的牛油果奶昔和芝士熱狗,熱融爆芝聞名。筆者本想點杯士多啤梨奶昔,與朋友商量之際,店員竟剛好走出來聽到,說:「士多啤梨不當造,芒果較好。」雖然筆者堅持選了最愛的牛油果,但覺得小店就是有種人情和溫暖的感覺。牛油果味清新而不甜,飲下去感覺滑口而微凍,入口後反有種牛油果味出來,店家指加入蜂蜜,不太覺得加了,但總的來說,夏天飲杯挺寫意的,一杯份量夠兩人飲。
炎炎夏日,伴着假日的街上走着,飲一啖清新而不甜的奶昔。

TakeAway
經過重重水貨海先走到去呢間小食店,真係店仔細細,但係都幾多野賣,只係提供外賣或者立食,店如其名I Love Snack,就係賣小食。有個紫色花牆打卡一流,上面仲掛左好多客既留言,仲有細細架既手推車可以買,全部野食即叫即整熱辣辣,門口有兩張高枱可以立食。牛迷緊要叫《一口牛》($25),一杯裝食食下粉量都唔少,咬落去夠嫩又夠油脂,不過就用過梳打粉牛味唔夠。好多人叫既《芝士牛油蜜糖薯條》($28),薯條即整真係熱辣辣好好食,芝士有拉絲不過得面頭果浸有芝士,蜜糖又會沉哂底要逐條點。店名:艾粒是叻地址:上水馬會道184號後座地下B號舖餐牌:

店名:艾粒是叻
地址:上水馬會道184號後座地下B號舖

餐牌:

2018-01-06
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$25 (Dinner)
  • 芝士牛油蜜糖薯條
2017-12-28 623 views
夜晚同女朋友掃街!點可以少得熱氣嘢食?佢拉咗我去一家,佢平時好鍾意食嘅小食店。這一家有好多好多好邪惡好熱氣嘅小食,咁多個選擇入邊,我強烈建議你一定要選擇,鹽酥雞!好彩我個一晚冇乜人,等大概三至5分鐘,好快有得食。老闆一等出嚟俾我,香氣迫人,一陣一陣的熱氣帶着炸雞的酥味。考下你,熱辣辣,完全冇雪藏、油渣味,沒有血渣,只有炸雞的香味。一口又再接一口,真係好正你一看,絕對不是麥當勞、肯德基粗製濫造的角色。$25一個餐,絕對抵食。第二個食物,我叫左邪惡芝士熱狗。顧名思義,非常邪惡,成個芝士淋上去,包住整條熱狗腸,一定要趁熱食,一咬落去熱狗腸爆開,與芝士混在一起。本來已經香的麵包,烤好之後有脆脆的口感,好正。不過有啲乾,記得要叫老闆這茄汁、或者芥辣俾你。又係一個滿足的晚上
夜晚同女朋友掃街!點可以少得熱氣嘢食?

佢拉咗我去一家,佢平時好鍾意食嘅小食店。

第二個食物,我叫左邪惡芝士熱狗。
,與芝士混在一起。

又係一個滿足的晚上
  • 鹽酥雞
  • 邪惡芝士熱狗
2017-06-19 986 views
食完晚餐 口渴想飲野 見電試介紹過又係附近就黎試啦 咁就變左增磅啦叫左一杯奶茶仙草 同一個牛油蜂蜜薯條(唔太記得正覺叫咩名)講下杯飲品先 奶茶 香滑(我男朋友講)仙草大大舊 但係旁邊 飲既時候未必下下食到 要自己吉中仙草個位先食到 飲落勁甜(我有飲 真係好甜)望落好大杯 但飲左幾啖就發現冇曬奶茶 剩餘仙草 發覺原來冰已經佔個杯大半位置 加上口渴所以勁快飲曬牛油蜂蜜薯條即叫即做 食落我覺得係用完隻薯仔切條拎去炸做既 食落好薯好熱 有蜂蜜喺上面我又唔覺得太甜喎蚊都好香牛油味但係唔出囉 去到最後幾條先發現 下面喲係溶左既牛油 喲口感就好似放食舊牛油落口感 所以最後幾條覺得唔好食下次我要食炸雞脾整體而言係好食既(以上為個人意見)

叫左一杯奶茶仙草 同一個牛油蜂蜜薯條
(唔太記得正覺叫咩名)

下次我要食炸雞

整體而言係好食既

(以上為個人意見)
2017-03-25 969 views
看過電視介紹,特意到此試試,點了生炸雞肶及蜜糖牛油薯條,雞肶外皮香脆,肉質嫩滑而且多汁,看到是用心烹調。可是小店經營以至製作需時,假日如非有耐性者,需考慮等候時間。
2017-03-25
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$45 (Tea)
2017-02-20 1298 views
之前幫襯過frozen fruit ,最近食店易手而且改名叫艾粒是叻。心血來潮行過決定過去支持下先,係現場望左陣完全唔知買咩好,因為太多選擇了 最後揀左個38蚊既海鮮 ^_^收到個時完全嚇親,話係韓國好hit 既小食杯黎賣相又靚又大杯真係好抵啊,仲引來唔同既艷羡目光。而且店主仲好好提我杯頂食物較重,小心失衡。同埋仲推介唔同既飲品入面既食物全部新鮮炸起,薯條有少少椒鹽係到,隻蝦又好好味,仲有蠔同炸魚係入面,鐘意既話加10蚊要埋蟹蓋都得。下次有時間一定要再幫襯先
,因為太多選擇了

最後揀左個38蚊既海鮮 ^_^

下次有時間一定要再幫襯先
2017-02-20
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$38 (Tea)
  • 炸海鮮杯
2017-02-11 1005 views
住係上水多年,食為吃貨又鐘意周圍搵好野食既我,又點可以唔試下呢間網上熱捧既小店呢!🙈一試,直頭對呢度既野食上哂癮,上水好耐冇試過有咁好味既野食喇!邪惡芝士熱狗配真.紫薯奶昔($35+$15)店內有多款熱狗,最出名當然係邪惡芝士熱狗($35)同魔鬼芝士熱狗($45)啦!窮學生就揀左個平啲既,食落外面脆卜卜,好似多士咁,又內軟喎,係我人生食過最好味既熱狗!超滿足!本身以為咁多芝士一定好咸,但食落啱啱好,抵讚。紫薯奶昔($25,買熱狗+$15)飲過兩次,坊間有關紫薯既甜品浸紫薯味一係好人工,一係唔突出。呢杯奶昔就真係用真紫薯蓉,加低脂奶同蜂蜜打成,好天然健康之餘,仲好好飲!味道唔太甜,飲飲下仲食到一兩粒紫薯,係有味軟綿綿架。☺️芝士西蘭花薯波($20)薯蓉混西蘭花碎,中間包住熱辣辣既芝士,真係拉絲架,但略嫌有啲鬆散,有啲難叉起黎食。😂建議可配啲茄汁更惹味。一口西冷牛配玫瑰花蜜($28)呢個設計好貼心,方便一路行一路食。西冷牛份量好多,醃得幾好食,值回票價。不過睇相明明人地嗰杯有菜有粟米,好豐富咁,唔知點解我嗰杯得一塊生菜。😂玫瑰花蜜就有少少失望,似飲緊凍水,有好淡好淡普通蜜糖味,完全冇玫瑰味。

邪惡芝士熱狗配真.紫薯奶昔($35+$15)

芝士西蘭花薯波($20)

一口西冷牛配玫瑰花蜜($28)
玫瑰花蜜就有少少失望,似飲緊凍水,有好淡好淡普通蜜糖味,完全冇玫瑰味。聽聞檸檬薏米水好好飲,唔係日日有,有機會都想試下。

其實仲試左蜂蜜雪梨奶昔($25)同陳皮魚蛋($7),不過冇影到相。
從來未聽過蜂蜜雪梨同奶昔呢個配搭,飲落去好fresh,一啲都唔漏,似沙冰咁,勁鐘意呀!
呢間店主打唔係陳皮魚蛋,但陳皮魚蛋好好味,令人驚喜!魚蛋唔係平時食開嗰啲,係細細粒,似人手唧,煙煙韌韌,好香陳皮澀澀地既味。食完有衝動想食多兩串!😂必試。

我好少可會咁鐘意一間餐廳,鐘意到要上openrice打食評。😂價錢親民,啲店員都好細心好nice。小店要繼續加油,繼續整好野食俾大家。🙈我會努力食云呢度既野食。😛
2017-01-30 768 views
其實這裡很多款食品也很好吃,例如:一口牛,鹽酥雞,雞軟骨,椒鹽燒賣,芝士西蘭花薯波,紫薯芝士潛艇,芝士熱狗和各種奶昔沙冰等等等。。。最正係自家製飲品例如薏米水,天氣凍時仲可以叫走冰。艾粒杯的概念在上水是第一間吧?最近新推出的海鮮杯和爆雞杯都很吸引,遲下一定要試!!!老闆娘很好人,很健談,非常樂意接受意見。值得支持Whitney經常跑來跑去的,要小心不要撞到啊有時不用太心急,慢一點點吧我會繼續努力試晒你所有食品的。
係自家製飲品例如薏米水,天氣凍時仲可以叫走冰。
老闆娘很好人,很健談,非常樂意接受意見。值得支持

Whitney經常跑來跑去的,要小心不要撞到啊
有時不用太心急,慢一點點吧

我會繼續努力試晒你所有食品的。

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 紫薯芝士潛艇
  • 薏米水
  • 鹽酥雞
  • 一口牛
2016-12-03 875 views
忙裡偷閑嘅星期六下午咁啱嚟到上水附近,就突然諗起呢間舖嘅名。點解?有睇過波嘅都應該識呢,你懂的。由港鐵站步行幾分鐘嚟到,第一眼就見到有幾位小朋友喺門口,襯托著側邊紫色貼牆嘅餐牌,感覺都幾和諧。之後就梗係同老闆娘落order,試下個一口牛啦!22蚊嚟講都算合理,份量滿意,而且食落有o趙頭,亦有肉味 。小食嚟講唔錯,如果叫埋飲嘢一齊仲比較抵啲,下次再試其他嘢啦 * 門面嘅餐牌設計,真係睇得出好有心思,好有心機,夠清晰 ~ 希望你哋越做越旺,加油!

一口牛
2016-12-03
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea