🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 觀塘創業街38號九龍東如心酒店2樓🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今次去咗九龍東如心酒店食semi-buffetBook咗730pm 去到唔算好多人不得不讚既係 餐廳好闊落裝修好靚仲好舒服😍老實講 人大咗真係食少咗好多buffet因為寧願比同一個價錢去食更高質嘅食物但呢間餐廳真心有驚喜😆除咗有冷盤🧀/沙律🥗/海鮮🦀🦐/刺身🍣佢哋仲會有4 Round 自家製嘅菜式😋1. 酸菜魚⭐️⭐️⭐️2. 台式刈包⭐️⭐️⭐️⭐️3. 椒鹽魷魚鬚⭐️⭐️⭐️⭐️4. 雷沙湯丸⭐️⭐️⭐️更加估佢唔到 有任食Häagen-Dazs佢嘅蛋糕甜品全部都真係有啲水準喎衰鬼😙每位$428 有一個主菜 再加以上既食物我覺得性價比真係算高👍🏻 有誠意😋可以俾大家參考吓我order咗咩main course⬇️🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹Rating: 8/10。用慢煮既方式去烹調鴨腿 法式油封鴨腿配橘子香檸汁及野米。上菜前再煎香鴨腿既外皮。真正做到外脆內軟入口即溶😃。橘子香檸汁令成件事昇華咗烤比目魚配檸檬牛油汁 Ra
🧁食物質素:😍😍😍😍

我覺得性價比真係算高👍🏻 有誠意😋
可以俾大家參考吓
我order咗咩main course⬇️

Rating: 8/10
。用慢煮既方式去烹調鴨腿 法式油封鴨腿配橘子香檸汁及野米
。上菜前再煎香鴨腿既外皮
。真正做到外脆內軟入口即溶😃
。橘子香檸汁令成件事昇華咗

烤比目魚配檸檬牛油汁 Rating: 7/10
。比目魚外皮煎到好脆 魚肉好滑
。調味適中唔會太鹹/淡
。檸檬牛油汁 令到魚食落更加清新☘️

另外仲叫咗2杯飲品
Sparkling wine $78/glass
Orange juice $38/glass

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
都唔係第一次食嫁啦, 不過見屋企人介紹話轉名重開又比次機會佢咁啦。點知就真係出事, 坐低幾分鐘已經有個肥仔行過黎問想食邊款主菜,???我同屋企人想出去打卡,影下自助餐食物,咩都未做,坐低幾分鐘就走過嚟問要揀主菜?有冇必要咁快就叫我地選擇主菜啊?而且我地都講左等屋企人考慮一下,研究食邊款主菜再搵侍應落單。全晚重點!!不得了~肥仔同我地講話依加唔落,一陣會等好耐喎。等好耐係咩意思呀?好多客啊?目測坐5成客。定還是唔夠夥計做?還是唔夠貨供應? 個一刻真係好想問肥仔侍應等好耐(喎)??喎係咩意思呢發自佢口中嘅(喎)字真係好聽到出耳油好驚喜呀,意想不到酒店職員可以咁樣同客人咁講嘢。依個肥仔真係比個like犀利和出色員工。貴公司應該要頒發【最佳員工獎】比e位員工。 其他侍應都好正常,收碟速度快。當時真係好想搵經理投訴依個肥仔侍應。但成間餐廳,睇落都唔知邊個係經理,好似全部都係侍應、炒散。食個晚飯成肚氣呀。都廢時再曬我時間搵經理,食完埋單快快走!~真係嬲爆 絕對冇下次....不知所謂
全晚重點
發自佢口中嘅(喎)字真係好聽到出耳油
犀利和出色員工。
貴公司應該要頒發【最佳員工獎】比e位員工。
但成間餐廳,睇落都唔知邊個係經理,好似全部都係侍應、炒散。

真係嬲爆 絕對冇下次....
不知所謂
2023-08-18
$400 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
2023-08-12 2333 views
幾年前未改名個陣曾到訪觀塘如心酒店食半自助晚餐,對呢度嘅大大份牛肉main course念念不忘,忽發奇想又行過黎試試。餐廳環境依舊乾淨雅緻,好闊落坐得好舒服。主菜叫咗兩人份嘅牛肋骨,煮得好淋又唔太老,灑上麵包糠豐富口感,點醬與否都好食。自助嘅食物都係冷盤前菜同甜品,選擇唔算多,但味道幾有驚喜,筆者試嘅三文魚同甜蝦都幾新鮮。仲有貝類同希靈魚刺身,一樣好味。冷盤普遍都偏咸,個人喜好淡返啲,不過水準唔低,例如煙三文魚口感唔會乾爭爭,做得幾好。好特別係中場偶爾會有廚房新鮮做起嘅食物,今日試咗酸菜魚、刈包同炸魷魚(唔記得影相,熱辣辣好香口)。酸菜魚因為筆者怕辣,冇食好多,試到魚非常滑,食材幾新鮮。筆者好鍾意刈包,甜嘅鏝頭包住脆嘅燒肉同青瓜絲,口感好多樣而且清新。睇得出酒店都幾重視甜品,除咗哈根大師雪糕,brownies/ cheesecake/柚子果凍都好好食。好鍾意呢個奶凍,十分清新。另外有一口葡撻冇影相,一樣十分香口出色。特別要提提餐廳員工全部都好友善,非常樂意幫助客人,用餐體驗真係好好。

烤美國牛肋骨

刺身

仲有貝類同希靈魚刺身,一樣好味。

冷盤

酸菜魚因為筆者怕辣,冇食好多,試到魚非常滑,食材幾新鮮。
酸菜魚

奶凍

2023-08-11
烤美國牛肋骨
冷盤
酸菜魚
奶凍
$428 半自助晚餐,又係買不到吃虧系列有魚生,有沙津,有haagen dazs雪糕,冇熟食,$428黎講其實都ok。不過如無意外都冇下次,因為都只係ok水平。四人份嘅斧頭扒,睇得都ok打得嘅,好過牛肋條咁話囉,。不過其實我覺得塊扒冇乜肉味,可能食魚or鴨脾會好D?總結!其實都ok嘅,冇驚喜都冇失望。不過既然唔貴,大家如有興趣都可一試嘅。PS 都已經唔係冷氣足唔足嘅問題,係好鬼凍,如果大家想帶老人家黎食嘅話,請務必帶多幾件衫PPSS 佢搖鈴鐺嘅食物相當難食,不過我相信大家去到都必定會去攞,純粹比定大家心理準備PPPSSS邊個教你咁Q樣設計男女廁標誌?老人家又睇唔清又分唔清,中文英文字都冇隻,唯一有嘅係點字???問鬼哂號,超級unfriendly嘅design,blacklist 鬼左design嗰個人啦,佢嘅design對呢個世界只係製做麻煩
$428 半自助晚餐,又係買不到吃虧系列

不過如無意外都冇下次,因為都只係ok水平。

四人份嘅斧頭扒,睇得都ok打得嘅,好過牛肋條咁話囉,。

不過其實我覺得塊扒冇乜肉味,可能食魚or鴨脾會好D?

總結!

PS

PPSS

PPPSSS

2023-07-20 1494 views
今次6人來晚餐半自助餐,可以點4人份的斧頭扒,點5成熟,味道口感大人細路都讚好,扒類真係這間強項。雖然是半自動餐,前菜的沙律、魚生、海鮮都好新鮮,加埋多款甜品,朋友們都飽到吃自助餐一樣,直得推薦。
2023-07-16 1584 views
生日飯原本想一家人去食蒸海鮮的,朋友得悉後推介我們去食自助餐,仲話性價比一定超值;鑒於疫情關係,屋企人都有段時間沒有享用自助餐了,因此就決定全家去食我的生日自助餐。平時工作都會去到觀塘,亦知道這裡有間九龍東如心酒店,不過就未嚐一試這裡的餐廳;朋友話雖然這間I-O-N餐廳提供的是半自助餐,即是每位有一道主菜,其餘如前菜、沙律、湯、甜品及飲品等都可以在外邊的食物枱隨意選取,不過食物的質素同餐廳的環境,職員的服務態度,一定會令我喜出望外。到達時,餐廳職員安排了一個十分寬敞的長枱給我們,內裡的格調很modern亦很舒適,我侄女已經急不及待去取冷盤海鮮了。我們一行6人各自選擇了自己喜好的主菜後,就出去作”第一輪” 的部署。沙律冷盤魚生海鮮等等,正常自助餐要有的款式大部分都有提供,最令我欣賞的是食材的新鮮度,完全係可以貼近高價酒店的程度,未食主菜已經令自己飽了一半。主菜上枱了,又係令人食慾大增的一環;我選了烤澳洲羊架,賣相方面已經不容挑剔,應有的烤焦度及流到碟上的肉汁,差點完全忘了要影相就想搶先一步品嘗;最令我驚訝的是:我太太點選了焗龍蝦配澳洲但馬和牛扒,那份焗龍蝦肉的體積之大,完全想像不到到底餐
斧頭扒
多款甜品
甜品
烤澳洲羊架

主菜上枱了,又係令人食慾大增的一環;我選了烤澳洲羊架,賣相方面已經不容挑剔,應有的烤焦度及流到碟上的肉汁,差點完全忘了要影相就想搶先一步品嘗;最令我驚訝的是:我太太點選了焗龍蝦配澳洲但馬和牛扒,那份焗龍蝦肉的體積之大,完全想像不到到底餐廳如何賺錢,這個價錢加上食物的質素,餐廳隨時會蝕本呢!
當你享用美味的主菜時,隨時會聽到敲鐘聲;原來餐廳會不定時推出一些特別隱藏菜式,如:酸菜魚,刈包,酥炸魷魚,斧頭扒,糯米糍等等,五花八門,款款驚喜,令到我侄女每次鐘聲響起都很期待有什麼新菜式呢!
原本已經容不下的肚皮,但望見在出面的甜品架堆滿了各式各款的甜品,不自覺地又再次出去增加自己的卡路里。就算每款只取一件,都足以放滿了整隻碟;種類多是一件事,最種要的是每款甜品的味道是絕對令你不能停口。
由於是慶祝我的生日飯,當然是由我的老婆大人堆單啦!起初仲想分擔下食飯錢,點知老婆話今餐一家人食得好開心,食物方面又很出色,由其是她那份龍蝦餐絕對入了她的美食推介頭三位;故此全單由她包辦,簽單時更同餐廳職員稱讀他們的餐廳絕對是物超所值,似乎下個月她跟朋友們的聚會晚飯地點有決定了。

雖然地點並不是逛街購物的主要地點,但是隱藏在觀塘的NINA Hotel 入面的 I-O-N 餐廳,確實如朋友當初所講:唔會令你失望。我的侄女已經要求我她10月生日的時候,再次帶她來到食龍蝦大餐呢!
在此再次推介 I-O-N !!!
2023-07-14
$600 (Dinner)
Birthday
斧頭扒
多款甜品
烤澳洲羊架
  • 焗龍蝦配澳洲但馬和牛扒,
  • 烤澳洲羊架,
2023-07-10 1473 views
極失望的一餐x Semi buffet 種類少,煙燻食物冇味,冇雪糕x Main Course 牛扒medium 但咬唔開蜆意粉,蜆好多沙,又臭,煮得好唔熟Sea bass 爐魚好腥好乾Pork ribs 可以x 成餐唯一可以係沙律菜,麵包$3xx 一個set, 本人覺得好冇水準x 當日訂位時WhatsApp提供的digital menu是與當天真正的 menu 完全不同, 經了解後佢哋話提供那menu 只係 for reference 🤔🤔 ?!
極失望的一餐

x Semi buffet
種類少,煙燻食物冇味,冇雪糕

x Main Course
牛扒medium 但咬唔開
蜆意粉,蜆好多沙,又臭,煮得好唔熟
Sea bass 爐魚好腥好乾
Pork ribs 可以

x 成餐唯一可以係沙律菜,麵包
$3xx 一個set, 本人覺得好冇水準

2023-07-09
$1700 (Lunch)
2023-07-02 1337 views
見食評寫這裏的半自助晚餐幾好,所以試吓。明白半自助晚餐的自助餐食物選擇會較少,但這裏的選擇比想像中少很多,雖然會不時用車仔推出食物,但最重要的是食物質素差。車仔推出的辣東風螺,螺肉是霉的更有一股不新鮮的味道,像是已死去很久才煮的,三文魚刺身沒有鮮味。自選主菜部份質素亦非常非常一般。之前食評所講的花菇鮑魚、蝴蝶酥等都沒有提供。加購的生蠔質素亦差。總括而言,是食過最差質素的自助餐。唯一讚的是員工服務態度很好。

2023-07-01
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Dinner
這次是第一次來吃dinner semi-buffet 其實如心lunch semi-buffet 一直都在口袋名單和同事lunch break 偶爾想慢活點便會到這邊來由環境氣氛到食物質素都彼賞心悅目以酒店質質素而言餐廳亦有高級扒房質素每次大家來据扒都會連連讚不絕口而即使週末這邊仍熱鬧烘烘雖然滿座但餐廳格局很好,座位間的私隱度彼高所以Dinner vibe仍然一貫地令人感覺閒適自在食物方面冷盤異常出色由Salad bar、cold cut、cheese board、日式刺身到海鮮都是我菜當中來回吃了幾around 是個pork terrineBuffet 席上少見的冷盤我愛配點松子仁、olive 與vinger吃味道與口感都很好朋友愛吃海鮮蜆、青口、蟹腳等都吃得滋味另一亮點是整晚大概都會有三次「鈴噹」即是代表有即場現製的限量款式登場望在大厨推著個小餐車的感覺很有趣那天分別試了酸菜鱸魚(超滑!)、台式豬腩肉刈包、辣海螺及糯米團子味道都不錯,特別是酸菜鱸魚~~Main course 選擇很多私心認為來到一定是點grilled steak無誤最期待的是Tajima Wagyu如文首提到,扒
這次是第一次來吃dinner semi-buffet
和同事lunch break 偶爾想慢活點便會到這邊來
由環境氣氛到食物質素都彼賞心悅目
以酒店質質素而言餐廳亦有高級扒房質素
每次大家來据扒都會連連讚不絕口

而即使週末這邊仍熱鬧烘烘
雖然滿座但餐廳格局很好,座位間的私隱度彼高
所以Dinner vibe仍然一貫地令人感覺閒適自在

食物方面冷盤異常出色
當中來回吃了幾around 是個pork terrine
Buffet 席上少見的冷盤
我愛配點松子仁、olive 與vinger吃

味道與口感都很好
朋友愛吃海鮮
蜆、青口、蟹腳等都吃得滋味

另一亮點是整晚大概都會有三次「鈴噹」
即是代表有即場現製的限量款式登場
望在大厨推著個小餐車的感覺很有趣
味道都不錯,特別是酸菜鱸魚~~

Main course 選擇很多
私心認為來到一定是點grilled steak無誤
最期待的是Tajima Wagyu
如文首提到,扒房級數重點除了要有靚牛
烹調時的生熟程度也要掌握得且

下刀時看到鮮嫩粉紅色擇
Medium-rare做得剛剛好
外層微焦肉質結實
牛肉有鮮味帶甜香
吃得出雪花的結構肥瘦相間
人口即化但又不至於太肥膩
果然,這邊的grilled steak 每次都令人回味無窮

對比下US Angus rib eye口感嫩滑
但牛香與Tajima的明顯是兩碼子的事

甜品部份,bread pudding not bad
由麵包疊出的美美花紋presentationn
令我在吃前菜時就先「掘」了一口來淺嚐
不太甜有蛋香,不錯des

另外貪心地額外點了兩款homemde cake
—— 「山形縣白桃烏龍戚風」 與「士多啤梨拿破崙」

前者超有驚喜!烏龍茶感突出
甜度剛好能突出茶味的甘香
夾層還有黑糖麻薯令口感層次更鮮明
吃罷已火速把它列入到我的生日蛋糕口代名單上
Book左黎食慶生飯 有2個6月生日之星🥳🫶🏻好近我公司哩度 放工行過去😆 餐廳安排左一張大圓枱俾我地 坐得舒服 一路飲住酒同食各款美食 好chill呀💕揀左以下主菜👇🏻香烤加拿大斧頭豬扒(350g)烤澳洲旦馬和牛西冷扒(200g)焗龍蝦配澳洲旦馬和牛扒 推薦澳洲既旦馬和牛扒 好juicy又林 好正!斧頭豬扒都好嫩整得 豬扒既肉汁都保留住 好味🤤 哩個semi-buffet 好多選擇 又冷盤 刺身 芝士 沙律等等 其中冷盤我特別驚喜既係希靈魚仲有一樣好特別 就係餐廳會準備左幾款特色食物🥰食客見到廚師🧑🏻‍🍳拎出嚟 有興趣就可以出去拎 今次有酸菜魚 刈包 辣煮東風螺 鵝肝小食 擂沙湯圓 都好味🤤! 甜品我食左藍莓芝士蛋糕 綠茶紅豆海綿蛋糕 麵包布甸 雪糕 芝士蛋糕好味🤤!P.S 餐廳服務好貼心有禮 會再黎食飯👍🏻
Book左黎食慶生飯 有2個6月生日之星🥳🫶🏻

揀左以下主菜👇🏻
香烤加拿大斧頭豬扒(350g)
烤澳洲旦馬和牛西冷扒(200g)
焗龍蝦配澳洲旦馬和牛扒

甜品我食左藍莓芝士蛋糕 綠茶紅
豆海綿蛋糕 麵包布甸 雪糕 芝士蛋糕好味🤤!

P.S 餐廳服務好貼心有禮 會再黎食飯👍🏻
  • 烤澳洲旦馬和牛西冷扒
  • 甜品
2023-06-18 827 views
去到先知唔係半自助餐D食物無溫度🤦🏽‍♀️之後先知原來佢地無開爐自助餐食物 飲品選擇少粉絲蒸扇貝 扇貝似係over cook 同埋有d苦凍盤 啲蜆10隻8隻都有沙🤦🏽‍♀️
去到先知唔係半自助餐
D食物無溫度🤦🏽‍♀️
之後先知原來佢地無開爐

自助餐食物 飲品選擇少
粉絲蒸扇貝 扇貝似係over cook 同埋有d苦
凍盤 啲蜆10隻8隻都有沙🤦🏽‍♀️

2023-06-18
Father's Day
I have been a fan of the I-O-N franchise for sometime and when I heard that one at Kuwn Tong has been opened (rebranded from a hotel buffet restaurant I should say) I decided to go there with wifey & kids once I have time.Food was delicoious and I reckon it was better than the one in Central Market - if you've been there.  Location could be a little bit difficult to find but if you are one for gourmets I am sure you wouldn't mind, right?  The bread being served because the mains was a major supr
Food was delicoious and I reckon it was better than the one in Central Market - if you've been there.  Location could be a little bit difficult to find but if you are one for gourmets I am sure you wouldn't mind, right?  The bread being served because the mains was a major suprise - it was so nice that I had to stop everyone (including myself) from eating and wait for the main dishes to arrive.  Lobster was good and the must-try should be the potato chips!
Maybe I will see you there next time.
Mini-Chicken with Mash Potatoes
Lobster & spaghetti
Bread & sticks
Combo Platter
Oysters
Mussells
2022-10-15
$250 (Dinner)
Lobster & spaghetti
Bread & sticks
Combo Platter
Oysters
Mussells
  • Bread & Sticks
  • Potato Chips
位於黃竹坑的南港如心酒店的I-O-N最新推出「龍蝦狂迷自助晚餐及週末早午自助餐」閒日晚市$500都唔洗 · 絕對可以瘋狂食龍蝦食回本!·餐廳裝修優雅大方· 舒適悠閑仲設有獨立包廂· 枱與枱空間感十足唔怕被人望到·自己不顧儀態瘋狂任食樣·向來自助餐除了要選擇多 · 食物質素同樣好重要而I-O-N就絕對係兩者平衡得好好Buffet擺枱位於餐廳中間· 擺位闊落空間充裕唔怕要同人迫住拎野食以龍蝦為主題· 當然除了原隻龍蝦本人外仲有不同龍蝦菜式龍蝦芒果沙律|咖喱龍蝦|龍蝦炒飯|龍蝦汁意汁由冷盤到熱食· 甚至麵檔麵見到龍蝦蹤影龍蝦本人肉質鮮嫩爽彈· 龍蝦鮮味十足大推既龍蝦芒果沙律· 亦係必試系列仲有令我食左兩碗既龍蝦汁意粉·絕對唔好放過!海鮮冷盤除了龍蝦· 還有蟹腳、青口、大蝦、螺仲有各式各樣超colourful既沙律· 忍唔住每款都要試一試仲有火腿同不同種類既芝士·食完冷盤已經飽左7成除了必吃既冷盤· 麵食類係我大推畢竟餐廳其中一大主打就係麵食第一次見麵檔既配菜類係咁多· 仲有4款湯供選擇點左一碗喇沙麵同龍蝦汁意粉前者自行加入冷盤既青口大蝦蟹鉗·秒辣變成海鮮喇沙好食之餘驚嘆自己幾有諗頭而龍蝦汁意
位於黃竹坑的南港如心酒店的I-O-N
最新推出「龍蝦狂迷自助晚餐及週末早午自助餐
閒日晚市$500都唔洗 · 絕對可以瘋狂食龍蝦食回本!
餐廳裝修優雅大方· 舒適悠閑

龍蝦芒果沙律|咖喱龍蝦|龍蝦炒飯|龍蝦汁意汁
由冷盤到熱食· 甚至麵檔麵見到龍蝦蹤影
龍蝦本人肉質鮮嫩爽彈· 龍蝦鮮味十足
大推既龍蝦芒果沙律· 亦係必試系列
仲有令我食左兩碗既龍蝦汁意粉·絕對唔好放過!

海鮮冷盤除了龍蝦· 還有蟹腳、青口、大蝦、螺
仲有火腿同不同種類既芝士·食完冷盤已經飽左7成

除了必吃既冷盤· 麵食類係我大推
畢竟餐廳其中一大主打就係麵食
第一次見麵檔既配菜類係咁多· 仲有4款湯供選擇
點左一碗喇沙麵同龍蝦汁意粉
前者自行加入冷盤既青口大蝦蟹鉗·秒辣變成海鮮喇沙
好食之餘驚嘆自己幾有諗頭
而龍蝦汁意粉超creamy香濃· 可以配意式餃/意粉
正所謂why not both! • 然後好食到尾聲再encore左一碗
先在此大讚一下麵檔叔叔· 超有心機去烹調

熱食選擇都好多· 除了必備肉眼扒羊架等
仲有少見既乳鴿同蒸原條鮮魚
要食幾轉先食得齊· 但又唔會食到悶!

最重要既甜點系列·款式唔算好多
但樣樣都高質· 連曲奇都食左一打
最大推係柚子蛋糕同迷你葡撻仔
不過要講我最鍾意都係自製Affogato
咖啡配上hagazen雪糕· 絕對畫上完美句號

這裡環境真係無得輸啊!好少食buffet有咁寬敞嘅環境,book到牆邊大枱直情有semi private嘅感覺 !裝潢摩登時尚,燈光襯托出優雅氛圍,服務也很好,員工總是樂意幫忙!重點係餐廳座位其實唔多,任何時間出去自助區都唔逼,附近亦唔會有人來人往的感覺,食得非常舒適!主菜選擇頗多,由素菜、魚、肉、意粉/飯都有,我們選了澳洲西冷牛扒和燒雞,份量真心多,擺盤都好靚!牛扒質素雖及不上出面幾百蚊一塊的扒房級數,但以幾百元的自助餐來說,也是絕對合理的,厚度也夠,都算抵食。燒雞好大隻,我自己覺得偏濃味,反而主菜以外,服務員不時送上即煮的其他主菜級食品更有驚喜,我去那晚就食咗🍝客家鹽水鴨意粉,幾得意喎!意粉口感爽彈過關,佢係用左平時食鹽水鴨點果d酸汁做意粉汁,幾開胃又特別,鹽水鴨好軟同入味,好吃。🍝鮑魚冬菇,自助餐竟然比咁大隻鮑魚!超抵食,隻冬菇肉厚入味,我覺得甚至比鮑魚更好吃。自助區有🦀海鮮凍盤區:麵包蟹、海螺、蝦、蜆🍣刺身區:都算有好多款,除了上圖,還有貝類、希靈魚等,份量慷慨🥗沙律區:有好多款!可惜肚量唔夠大試唔哂🧀我最鍾意係ham & cheese區😆😆😆🍰甜品區:有hagaan Daz雪

自助區有

🦀海鮮凍盤區:麵包蟹、海螺、蝦、蜆

🥗沙律區:有好多款!可惜肚量唔夠大試唔哂

🧀我最鍾意係ham & cheese區😆😆😆
🍰甜品區:有hagaan Daz雪糕!大杯細杯都有,再麵包布甸~中式糖水~小蛋糕甜點,有生果,要有嘅都有。

🥣湯:有中有西,嚐了蘑菇湯,也不錯!

餐飲:可加錢點紅白酒,跟餐的凍檸茶好大杯好吸引,我嘅熱檸茶可以揀earl grey, 茶壺茶杯都好靚,重手潤滑的感覺,讚👍🏻

總結:環境服務真心好,好啱同事聚餐或與家人長輩聚會,又無限時,傾偈一流!雖是semi buffet 但選擇幾多,都算有海鮮刺身仲有Hagaan Daz! 可以食到好好好飽,如果ard$500/head要在東九龍找個classy地方多人聚會,這裡會是不錯的選擇。

PS. 而家Openrice訂座仲有75折好抵喎😳
2023-02-26 1416 views
情人節吾想過海搵食在OpenRice 找下其他餐廳食評一致讚好用OpenRice 訂位仲有折扣酒店餐廳環境幾好雖然當天爆滿都不會太嘈餐廳特別為情人節添加左幾味菜式Smoked Tuna, Avocado and Crab Roe Salad with Honey Lemon Dressing 心形煙吞拿魚牛油果蟹籽沙律配蜂蜜檸檬汁 Sautéed Lobster with Honey Champagne Cream Sauce蜂蜜香檳忌廉汁煮龍蝦Molten Chocolate Cake with Ice Cream流心朱古力蛋糕配雪糕以上食物都幾好味,只係流心朱古力蛋糕吾夠流心,另外主菜牛扒麻麻
情人節吾想過海搵食

心形煙吞拿魚牛油果蟹籽沙律配蜂蜜檸檬汁
蜂蜜香檳忌廉汁煮龍蝦
流心朱古力蛋糕配雪糕

2023-02-14
$450 (Dinner)
Valentine's Day