2022-02-17
一汁一菜是什麼意思原來即是一湯一飯,通常食西餐有湯配麵包,若然輕食其實都食得飽,而且份量剛剛適合午餐,湯配白飯比較少食,如果是濃湯又多料,又真係得喎!呢間啲餐牌都幾簡單,自由組合。外賣的飯盒全部是高身杯型,紙袋及刀叉套都好logo,靚!品牌來自日本,唔怪之得!C1+S4*D1 $109$89 咖啡飯餐包括飯及任揀湯,我點了濃香牛肉野菌咖喱飯及法式龍蝦湯,另加$20蕃茄菠菜芝士雞肉卷先講啲飯是日本米做嘅,正!咖喱牛肉極之多料,很多牛肉全部軟熟,仲有紅蘿蔔,味道濃郁,唔辣,少少甜。法式龍蝦湯味道非常濃郁,與餐廳食嘅一樣,湯𥚃面有龍蝦肉。蕃茄菠菜芝士雞肉卷的靈魂在芝士,蕃茄菠菜芝士雞肉卷的靈魂在芝士,令到雞卷滑。多買咗兩個湯:S2 意大利產番茄蔬菜濃湯去溫泉蛋 $39溫泉蛋非常大隻,流心,香滑。S3 $49 和牛羅宋湯牛腩和牛肉,很多蔬菜,味道好。湯都可以食得飽,加埋飯或麵包咪得囉!價錢好合理呀!
呢間啲餐牌都幾簡單,自由組合。
C1+S4*D1 $109
先講啲飯是日本米做嘅,正!
法式龍蝦湯味道非常濃郁,與餐廳食嘅一樣,湯𥚃面有龍蝦肉。
多買咗兩個湯:
S2 意大利產番茄蔬菜濃湯去溫泉蛋 $39
溫泉蛋非常大隻,流心,香滑。
S3 $49 和牛羅宋湯
牛腩和牛肉,很多蔬菜,味道好。
湯都可以食得飽,加埋飯或麵包咪得囉!價錢好合理呀!