Book咗2月14號20:00食情人節大餐 ($698 for 2)1. 喺門口排隊直至20:45先可以入座,足足遲咗45分鐘,唔知book嚟做乜2. 上菜好慢,等到21:30先上主菜3. 食物質素、味道差,尤其羊排生到食唔到整體安排極之差,好失望,俾7百蚊唔知食咗啲咩,唔會有下次!Made a reservation for Valentine's Day dinner at 20:00 on February 14 ($698 for 2) 1. I had to queue outside until 20:45 before I could get a seat 2. They served food slow that I waited until 21:30 to have my main course 3. The food quality and taste were poor, especially the lamb chops which were too raw that they were inedibleThe overall arrangement was
2. 上菜好慢,等到21:30先上主菜
3. 食物質素、味道差,尤其羊排生到食唔到

整體安排極之差,好失望,俾7百蚊唔知食咗啲咩,唔會有下次!

The overall arrangement was very poor and disappointing, will not come again!
2025-02-14
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
Celebration
Valentine's Day
4次都係叫扒,覺得呢間味道好,價錢平,性價比高,同埋住樓上,唔想出門又想食扒呢間就係首選。今次叫左西冷扒,前幾次無論味道同品質,都係性價比滿滿,但是今次真系非常之差,一半都係肥油之外,瘦肉部分全部係筋,根本成盤無法食,同店家反應得到的回應是次次入貨品質都唔同,入貨品質係店家需要考慮的問題,唔應該係消費者買單,已經叫侍應已經端走無食到,心情完全被影響到,唯有去隔離茶餐廳醫肚先,200蚊當買教訓,不過呢d價錢係抵,如果追求性價比可以來呢間,叫完扒食前鋸開望下先,下次如果來呢間可以叫其他嘢

2024-12-28 605 views
之前見過人哋推薦呢間意大利餐廳,今日同朋友過嚟試吓。見到夜晚a la carte menu好抵,HKD200有找就有三道菜,200中就有四道菜 (包紅/白酒)。餐前麵包係軟腍腍方包。意大利冷盤 整體上都算有質素秘製青口,惹味開胃。César salad蔬菜算新鮮。扇貝意大利麵,扇貝就應該唔係新鮮急凍扇貝,質地有少少奇怪,但係linguine煮得好al dente, 都幾出色。Ravioli 建議配忌廉醬或者松露醬,應該會惹味好多。肉眼扒我哋就叫咗五成熟,廚師煎得完全係好出色,扒大約有250 gram,份量足夠。羊架煎得好香,臊味都好出。
之前見過人哋推薦呢間意大利餐廳,今日同朋友過嚟試吓。

餐前麵包係軟腍腍方包。

意大利冷盤 整體上都算有質素
秘製青口,惹味開胃。
César salad蔬菜算新鮮。

Ravioli 建議配忌廉醬或者松露醬,應該會惹味好多。

羊架煎得好香,臊味都好出。
之前係朋友介紹嚟食,隔咗成年今次特登帶個friend嚟食~當時朋友話第一次食餐廳好少人諗住麻麻哋,點知真係喜出望外因為真係好好食,出面亦都好難用呢個價食到咁好嘅嘢,推介左牛肉沙律,連個前菜都煎塊牛肉誠意極高,隔左成年質素維持到。特登推介蟹肉意粉俾個friend,佢都話好驚喜,食到尾都仲有好多蟹肉~我就叫牛扒~略嫌有少少筋,但煎得真係好香厚度非常足夠,就算平時喺其他旺區食扒都未必有咁嘅厚度~跟餐既薯條都有d厚度,係我鐘意既口感最後跟返餐既甜品就正正常常,已經好滿意雖然離地鐵站比較遠,但係服務,食物質素,價錢都真係好吸引,食物質素我覺得算係幾高tim
之前係朋友介紹嚟食,隔咗成年今次特登帶個friend嚟食~
當時朋友話第一次食餐廳好少人諗住麻麻哋,點知真係喜出望外

跟餐既薯條都有d厚度,係我鐘意既口感
最後跟返餐既甜品就正正常常,已經好滿意

2024-01-18 2411 views
經過好多次,一直想入去試,今次就入去try  try 個dinner,佢有dinner set,都有好多選擇有前菜仲有甜品叫左沙朗牛扒三成熟煎得好靚,個網紋好清晰炸薯條就一般,炸得唔夠鬆脆烤羊脊肉五成熟一上檯面已經好驚喜,一條一條咁第一次食呢個部位,好少見有得食一般都係羊架多呢個好香羊肉味,但一D都唔騷,好好食五成熟岩岩好望落雖然有D似舊💩,不過一入口,超級冧,仲好多汁,加埋佢配既醬汁甜甜地配上牛油味濃郁嘅薯蓉,不得了服務員係外國人,一開頭都準備this this this and this點知佢開口講廣東話,仲要係大家都聽得明個隻雖然裝修望落有D舊,但食落都OK有機會會再黎食條羊💩
有前菜仲有甜品
叫左沙朗牛扒三成熟
煎得好靚,個網紋好清晰
沙朗牛扒

炸薯條就一般,炸得唔夠鬆脆
烤羊脊肉五成熟
羊扒
一上檯面已經好驚喜,一條一條咁
第一次食呢個部位,好少見有得食
一般都係羊架多
呢個好香羊肉味,但一D都唔騷,好好食
五成熟岩岩好
配上牛油味濃郁嘅薯蓉,不得了

點知佢開口講廣東話,仲要係大家都聽得明個隻
雖然裝修望落有D舊,但食落都OK
有機會會再黎食條羊💩
2023-12-28
$300 (Dinner)
  • 烤羊脊肉五成熟
2023-12-08 1806 views
大角咀出名都多嘢食,不過一直都好少去大角嘴食嘢,去開呢邊做嘢又肚餓,又想食西餐,雖然門面唔算顯眼,但有種魔力吸引咗我入去可能未到lunch time,所以未算人多。入面環境佈置舒服簡單。老闆同員工都係外籍人,要用英文落order。佢話lunch set竟然有好多選擇,真係眼到眼花撩亂最後揀咗海鮮意大利粉加蕃茄湯。蕃茄湯好濃,酸酸甜甜好開胃,一啖湯一啖好正海鮮意粉有蒜同橄欖油炒,香氣撲鼻,意粉好彈牙好有咬口,夾埋海鮮配合都好好。地址大角嘴大全街55號大同新村大滿樓地下3A號舖港鐵奥運站A1出口,步行約7分鐘

佢話lunch set竟然有好多選擇,真係眼到眼花撩亂

地址大角嘴大全街55號大同新村大滿樓地下3A號舖
港鐵奥運站A1出口,步行約7分鐘
海鮮意大利麵
蕃茄湯
2023-12-07
$80 (Lunch)
海鮮意大利麵
蕃茄湯
2023-10-07 1621 views
成班同事最近去大角咀搵野食,突然想食西餐,行行下黎到呢間意大利餐廳😁午市時間好多人,等左一陣就入座。裡面環境唔錯,如果夜晚黎應該幾有情調☺️🍅蕃茄湯湯都幾濃郁,唔會太酸,值得一提係佢嘅麵包,口感好似片裝蛋糕,但唔會好乾,出乎意料地好食🫢🐮燒西冷牛排 $98 (套餐連湯飲品)一上枱已經好香,見到排上嘅烤紋都覺會得好食🤣店員主動拎住一大支黑胡椒,然後直接轉轉轉,落喺牛扒上面,更加香🤤🤤食落去肉味好夠,唔會好韌😝配菜嘅薯蓉亦夠幼滑👍好食!🍛海鮮燴飯 $108 (套餐連湯飲品)呢個又係上枱好香,海鮮湯已經浸滿哂意大利飯👍佢都好足料,有蝦有帶子等等,意大利飯口感濕潤飽滿,海鮮湯味道濃郁,好食🤤🤤🤤🧀Tiramisu 大家最後都每人加左甜品☺️佢嘅Tiramisu 都唔錯,咖啡味都重,如果再幼滑一d就更好🤤🤤整體而言性價比都唔錯,店員服務都積極友善,可以值得再黎食過,再試下其他主菜!

🍅蕃茄湯

🐮燒西冷牛排 $98 (套餐連湯飲品)

🍛海鮮燴飯 $108 (套餐連湯飲品)

🧀Tiramisu

2023-08-26 1553 views
本身和屋企人唔知你想食乜嘢,跟住就唔打誤撞入咗嚟呢一間大角咀嘅意大利餐廳,咁我見佢個餐牌過價錢有相宜,咁跟住啲食物都好似幾好咁。我就點咗個三道菜晚餐,前菜燻三文魚沙律,三文魚好新鮮,好多菜和車厘茄,主菜就係蟹肉意大利麵,意大利麵嘅質地幾彈牙,同埋蒜容味夠,份量非常足夠,因為試過其他意大利餐廳主菜係相對較少。最後個甜品有雲呢挪雪糕加蛋糕,蛋糕好鬆化。本身3道菜單只有甜品或飲品,咁我要晒2樣,都係俾多15元。下次都會嚟,試其他菜式。
下次都會嚟,試其他菜式。
2023-08-26
$250 (Dinner)
  • 蟹肉意大利麵
2023-08-16 1906 views
用E字頭APP訂枱可享主餐牌半價,仲要連星期六都有呢個優惠,加上見GOOGLE評價唔差,即刻吸引到我呢個慳妹去試😏。星期六晚上6點嚟到餐廳,當時我地包場😆;喺餐廳果1個鐘,計埋我地都只有三枱客,睇嚟生意幾淡薄。落左柯打之後,職員送上餐包;餐包非常之熱,我妹話見佢喺微波爐度拎出嚟😂所以麵包皮好乾硬,中心位則軟彈。麵包味道麻麻,無乜麥香。Beef Salad $118火箭菜幾新鮮,牛柳調味鹹左少少,份量亦唔算多,不過屋企人話幾有牛味。Beef lasagne $158食落其實就係蕃茄肉醬味,寬麵口感適中,但我都係中意配有Al dente嘅意粉食多D;另外芝士份量幾多,身為芝士控嘅我表示好興奮😃;NZ Ribeye(320g) $238本身預左NZ嘅牛扒唔會好重牛味,但無諗過肉眼有咁多筋😅,另外好似無落鹽,吊唔出肉香;唯一好係有碳燒香。Pascatore Pizza $128簿批底硬脆、夠乾身、唔油,唔會好厚好頂胃;配料有三文魚粒、普通魚粒、蝦仁仔,整體食落不過不失。Pork with fries $178個人覺得豬比牛好味,外層煎到焦脆,入面仲粉嫩,食落多汁,中心位彈牙,有落鹽調味,所以食

落左柯打之後,職員送上
餐包;
餐包

Beef Salad $118
Beef Salad

Beef lasagne $158
Beef lasagne

NZ Ribeye(320g) $238
NZ Ribeye(320g)

NZ Ribeye(320g)

Pascatore Pizza $128
Pascatore Pizza

Pork with fries $178

Pork with fries

個人覺得豬比牛好味,外層煎到焦脆,入面仲粉嫩,食落多汁,中心位彈牙,有落鹽調味,所以食到豬香。
Pork with fries

另外連薯條都比牛果碟炸得更熱、更脆。

Tiramisu $58
Tiramisu

雖然唔係好大件,但半價可以試下。
賣相幾靚,有幾層layer;食落唔似有手指餅,海棉蛋糕質感重D;入口好濕潤,淡淡嘅咖啡味,唔會好甜。

折後同原價加一後,$530左右;服務正常;環境、裝潢幾舊,燈光昏暗,營造情調氣氛。
2023-08-12
$130 (Dinner)
Pascatore Pizza
Pork with fries
每次經過呢間西餐廳,都覺得入面坐滿客咁,感覺幾正宗,今晚就黎試下。晚餐set 有3 courses dinner, 4 courses dinner 同steak night。 我覺得steak night幾抵食,$178有一塊牛扒,有三種牛扒選擇,250g-300g, 仲包一杯飲品,可以揀wine/juice/coffee/tea。我揀左美國肉眼扒medium rare配紅酒🍷😆我吾食薯條,所以要左蔬菜。呢個價錢係相當抵食,牛扒賣相幾靚,炭火燒,幾香。不過牛扒質素同價錢成正比,熟左少少變左medium, 牛扒都幾多筋幾難切。不過平平地可以鋸扒配紅酒黎講,都吾錯,加埋gravy 同mustard ,令牛扒口感昇華。另外叫左個3courses dinner, 前菜叫左smoke salmon salad, 煙三文魚比較細塊同乾身,不過下面的沙律菜好新鮮好fresh😋Main course叫左三文魚柳配lemon butter sauce。呢個好有驚喜!第一次有人問我三文魚要幾成熟😆我叫左medium。出到黎效果好好,真係medium, 外表剛剛熟,入面係好juicy , 好好食😋👏🏻最後

最後可以揀甜品/餐茶。我地叫左甜品,係一件小蛋糕配雪糕。小蛋糕吾太甜,幾厚實,食落都吾錯。

呢間餐廳都幾適合同朋友傾計聚會,職員都係外國人,餐廳設計都係歐洲色彩,可以飲下酒,幾relax。
2023-05-25
Type of Meal
Dinner
2023-04-06 1102 views
係附近睇完寵物醫院,甘岩想搵野食,見到呢間就去試一試以為食飯時間人會好多,點知又唔駛等位即刻有枱,裏面環境佈置簡單舒服,有酒精飲品提供有lunch set 提供,唔鐘意亦可散叫其他野食,分別叫左lamb tenderloin 同LasagneLamb有問要幾成熟,朋友答左7成,但出到黎係medium rare😂,甘冇咩所謂既,照切黎食,以medium rare 黎講,佢係整得好好食,無so味又滑口,好快就食哂另一個千層麵不過不失,又唔算貴,有呢個質素算係甘重點係個甜品到,佢地甜品係tiramisu,但出黎個樣係完全海綿蛋糕甘😂,真係估佢唔到,以為唔好食,點知又ok ow .個人認為性價比係高既,絕對可以一試!
係附近睇完寵物醫院,甘岩想搵野食,見到呢間就去試一試
有lunch set 提供,唔鐘意亦可散叫其他野食,
分別叫左lamb tenderloin 同Lasagne
另一個千層麵不過不失,又唔算貴,有呢個質素算係甘
$108 (Lunch)
2022-12-30 1287 views
鋸左幾次outback 都無咩新意,睇完Data君 utube 介紹就黎試吓。點知都係俾OpenRice張地圖冼左一獲,標左喺同一個block嘅對角。星期五黎晚上六點無咩人,播柔和嘅英文音樂情調幾好。Menu 有好多選擇,但都係叫左set。豬嬸叫三文魚沙律加沙朗牛扒五成熟,沙律唔錯,牛扒多咗少少肥膏還可以。我叫咗雞肉沙律,加五成熟羊扒。羊扒size俾牛扒少,但夠羊味亦不蘇。餐前麵包比較像小蛋糕,點上意大利醋和橄欖油非常好吃。每位188加10%,個人覺得還算抵吃。
星期五黎晚上六點無咩人,播柔和嘅英文音樂情調幾好。
餐前麵包比較像小蛋糕,點上意大利醋和橄欖油非常好吃。
每位188加10%,個人覺得還算抵吃。

2022-12-30
$207 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
2022-12-04 1089 views
今晚我和老公第一次試呢間西餐廳, 性價比好高。 前菜可揀湯或者沙律 ,我哋揀咗燒牛肉沙律,非常好味,份量又足夠 。主菜都有好多選擇,我哋選擇咗西冷牛扒 ,都好有牛肉味又多肉汁, 唔同主菜唔同價錢,西冷牛扒$188,另外再包飲品 。經openrice book枱,每枱送一客甜品, 今次係送 tiramisu, 味道都唔錯。$188+10% 有呢個質量算係非常之抵, 因為市面上好多稍為好啲嘅牛扒餐都要3-4佰蚊,如果有興趣食牛扒,可以考慮去呢間( 其他食物未試過 ,未能推介)。 呢間係一間小店,坐位雖然唔多,但環境都ok。
2022-12-03
2022-10-20 1248 views
十一點多進去,意料之內只有我一枱客。見到都有四五個服務員,全部外國人,但都有個女侍應識講中文。午餐餐牌很抵食,而且不收加一。點了Rib eye steak ($88),先上一塊麵包,有橄欖油同黑醋點,幾鬆軟好食,牛扒都有些肉味,不過有點生,有些少難切,薯條不算太熱,客易入口,飲品同甜品選了甜品,好鬆軟好吃,唔算太大件食埋個甜品啱啱好,服務員亦都會周不時來巡圈,加水收碟。不用一百有齊手工麵包,甜品,主菜,員工爽手快捷,環境寧靜,會再來吃👍🏻
$88 (Lunch)
完美 從來沒有試過因為對一間餐廳滿足到令我願意吃到甜品就決定寫埋食評先走首先價錢大眾化,服務殷勤,環境燈光舒服,食物質素新鮮,味道很好。每一樣食材本身的味道也烹調得完美直到甜品簡直為這一頓晚飯寫上完美句號高度推薦👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼值得再度回來!😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
完美
從來沒有試過因為對一間餐廳滿足到
令我願意吃到甜品就決定寫埋食評先走
首先價錢大眾化,服務殷勤,環境燈光舒服,
食物質素新鮮,味道很好。
每一樣食材本身的味道也烹調得完美
直到甜品簡直為這一頓晚飯寫上完美句號