2025-02-12 0 views
一直以來都知道工廠大廈好多嘢食,但係一直都唔知道邊間特別吸引,朋友介紹,位於荔枝角嘅呢間工廈Cafe好出色,咁就一於黎試吓啦。我哋七點嚟到,估唔到已經好多人,如果想嚟試嘅一定要記住book位啊。呢度嘅地方唔大,但係座位坐得好舒服,而且有好多花花裝飾,好適合女仔嚟打卡。我哋叫咗個海鮮拼盤,本身對佢都冇乜期望,估唔到原來咁大碟。我覺得最抵讚嘅係帶子,因為1食過已經知道好新鮮,而且好大粒,另外佢嘅煙三文魚都好新鮮,越食越開胃,好適合做前菜。另外我哋仲叫咗呢個炸雞翼,本身都以為係普通嘅小食,估唔到佢咁大隻,而且食落外脆內嫩,唔使點醬汁都好好食。呢間工廈Cafe價錢非常平,而且食物質素都好好,唔怪得咁多人啦。雖然唔係喺荔枝角返工,但係都一定會介紹朋友嚟試吓啊。

• 是日餐湯
  • 海鮮拼盤
2025-02-07 57 views
今日同朋友去咗荔枝角嘅INN I’m not nothing食飯,呢間多國菜餐廳真係幾有驚喜!我哋叫咗兩款招牌意大利飯,分別係燒八爪魚墨汁意大利飯同埋燒龍蝦意大利飯。先講個燒八爪魚墨汁意大利飯,八爪魚燒得啱啱好,外皮香脆,內裡彈牙,墨汁飯好濃郁,每一啖都充滿海鮮嘅鮮味,真係食到停唔到口!至於燒龍蝦意大利飯,龍蝦肉質鮮甜,飯粒吸收咗龍蝦嘅精華,味道層次豐富,好滿足!甜品方面,我哋試咗玉桂蘋果crêpes,玉桂嘅香氣同蘋果嘅甜味完美結合,crêpes煎得香軟,食落去好溫暖,作為一餐嘅結尾真係冇得彈。埋單加埋服務費總共477蚊,食物質素同環境都值回票價。服務員態度友善,上菜速度都幾快,整體體驗好滿意

2025-02-06 0 views
位於荔枝角,環境極具現代感,搭配簡約而溫馨的裝潢。餐廳內部以柔和的燈光和舒適的座椅營造出輕鬆的用餐氛圍。牆上掛著一些當代藝術作品,增添了幾分文化氣息。班馬芝士黑松露薯條 ($78) 這道薯條外脆內嫩,黑松露的香氣濃郁,搭配融化的芝士,讓人一口接一口,無法抵擋。大蜆香草忌廉扁意粉 ($148) 意粉的口感滑順,香草忌廉醬的味道恰到好處,不會過於膩口。香煎盲醋魚柳拌帶子配刁草忌廉汁 ($208) 魚柳煎得恰到好處,肉質鮮嫩,帶子也處理得相當肥美,刁草忌廉汁提升了整道菜的層次感,口味非常出色。藍莓紅豆抹茶忌廉pancake ($88) 口感令人驚喜。藍莓的酸甜搭配紅豆的細膩,抹茶忌廉的香氣讓整體味道更美味整體而言,整個環境都很浪漫,無論是想享受一頓美味的晚餐,還是與朋友小聚,這裡都是不錯的選擇。#imnothing #荔枝角西餐廳 #荔枝角美食 #浪漫西餐廳

班馬芝士黑松露薯條 ($78)

大蜆香草忌廉扁意粉 ($148)

意粉的口感滑順,香草忌廉醬的味道恰到好處,不會過於膩口。

香煎盲醋魚柳拌帶子配刁草忌廉汁 ($208)

藍莓紅豆抹茶忌廉pancake ($88)

• 巴馬芝士黑松露薯條
  • 藍莓紅豆抹茶忌廉班戟
2025-02-04 133 views
平日喺荔枝角返工,成日喺午餐時間光顧咗 INN - I’m Not Nothing,呢間主打 fusion 西餐的餐廳,餐廳裝潢充滿古典優雅風格,白色為主調,配上大量花飾,令人感到舒服愜意。而且,每個角落都有靚位打卡,吸引區內好多港女嚟食飯打卡。🤩今日見到佢哋出左新menu,我同個同事迫不及待去試下,分別揀咗兩個 lunch set。我選擇咗全日早餐,全日早餐配料豐富,有烤蕃茄、香腸、煙肉、多士、炒滑蛋、磨菇、牛油果同沙律菜,真係無得輸,呢個豐富又美味嘅全日早餐,每一啖都令人回味無窮。😋 同事選擇咗慢煮雞胸牛油果檸檬香醋沙律,呢個沙律用嘅醬汁酸酸甜甜,雞胸肉即叫即製,爽口Juicy,牛油果又熟得啱啱好,每一啖都係一個味覺享受。🤤 我哋仲點咗兩杯咖啡,一杯Cappuccino同一杯Flat White,兩杯咖啡拉花都好靚,味道香濃☕。最後仲加左甜品tiramisu,口感細膩,咖啡味道同奶油融合得啱啱好!😋INN - I’m Not Nothing 📍 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

INN - I’m Not Nothing
📍 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

2025-01-26 462 views
#fatchubelly荔枝角 📍INN - I’m Not Nothing (荔枝角)💥大蜆忌廉扁意粉意粉忌廉汁非常creamy😍蜆肉味道十分鮮甜嫩滑扁意粉吸晒啲汁🥰好好食!推薦大家嗌呢個👍🏻💥香煎盲曹魚柳伴帶子配刁草忌廉汁魚柳外皮好鬆脆 🙌🏻啲肉都好嫰滑配菜仲有忌廉薯蓉小蕃茄🥰帶子亦都剪得非常香脆同時半生熟保留住帶子嫩滑嘅口感🥹💥黑松𩃭薯條薯條炸到金黃色🍟識落外脆內軟配埋特製黑松露醬真係一流!🥳💥葡萄柚檸檬梳打葡萄柚味好香濃🍇配埋梳打好正!飲落好fresh 好解渴🤩INN - I’m Not Nothing (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
#fatchubelly荔枝角
📍INN - I’m Not Nothing (荔枝角)

💥大蜆忌廉扁意粉

配埋梳打好正!
飲落好fresh 好解渴🤩

荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
2025-01-21 547 views
今日吃了午餐,原本想讚食物質素好高,咖啡都唔錯!但食到後來,聞到好大陣煙味,煙味搞到成間餐廳都係。。。。相信係有員工在廁所食煙,(見佢拎住木梯入去廁所,然後就有煙味)。最後只想快點埋單,連dessert tiramisu都想取消唔食。。。。希望餐廳可以改善,提下員工餐廳應該係禁煙的。食煙時間:1月21日,下午2時30分左右。不過撇除煙味,食物係好好,值得推介👍豬肉眼扒好香,擺盤亦有心思。三文魚意粉亦好爽口👍
今日吃了午餐,原本想讚食物質素好高,咖啡都唔錯!

食煙時間:1月21日,下午2時30分左右。

2025-01-21
Type of Meal
Lunch
  • 香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬
🍽️食物方面: 🌅全日早餐💲108 麵包好脆重牛油味 牛油果熟到啱啱好🍝卡邦尼捲意粉💲108 短身彈牙嘅麵 幾得意 好味 會再食🥗餐湯/沙律💲18 蕃茄湯濃味開胃🍫熱朱古力💲23 有靚拉花🥑牛油果奶昔💲29 無草青味🍭Tiramisu💲28 唔邪惡ℹ️欣賞佢會轉menu 唔會食厭📷打卡方面:宮廷風裝修 枱面有花花🔈環境方面: 工廈入面嘅靚cafe有籃擺袋 坐得舒服💬其他資訊:INN - I’m Not Nothing📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖💰收+1, 人均173
🍽️食物方面:

INN - I’m Not Nothing
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
💰收+1, 人均173
2025-01-17 872 views
最近去咗間餐廳食午市,真係有啲驚喜!佢啲 Set Lunch Combo加 $18有 Garden Salad或是日例湯,仲包埋一杯飲品。我哋每人揀咗一樣。是日例湯係番茄湯🍅,酸酸甜甜幾開胃。Garden Salad配上清爽嘅油醋汁,開胃又健康。主菜揀咗煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵$108及燒美國豬肉眼扒$118。煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵煙韌彈牙,吸晒濃濃嘅龍蝦汁。燒美國豬肉眼扒,豬肉煎到外層微焦,唔會太肥。飲品方面,我試咗 Green Tea Latte,幾好飲,係一杯打卡靚飲。而朋友揀咗熱檸茶。

2025-01-15 774 views
餐廳滿滿白色之裝修,大量花飾令人舒服,滿滿宮廷風。有很多優雅打卡位,也有華麗感覺蝦茄醬意粉醬汁偏酸,清甜蕃茄香,棒。香草味之蝦肉,新鮮彈牙,份量亦多。意粉煮得剛剛好,彈牙又掛汁, 棒!帶子菠菜意大利飯帶子肉質鮮甜,燒到金黃。意大利飯粒煮得恰到好處,精華之清甜,濃香清新。帶子鮮味發揮到淋漓盡致,店內菜式用料講究,菜式精緻,滿滿驚喜熱情果芒果法式班戟法式傳統甜品,酸甜熱情果,以層層班戟皮,鮮味水果,幼滑忌廉,芒果搭上酸甜熱情果,酸酸甜甜,洋溢著亞熱帶滋味味道和賣相清新優雅,滿滿閃耀光芒。
餐廳滿滿白色之裝修,大量花飾令人舒服,滿滿宮廷風。
有很多優雅打卡位,也有華麗感覺
蝦茄醬意粉
帶子菠菜意大利飯
熱情果芒果法式班戟
味道和賣相清新優雅,滿滿閃耀光芒。
2025-01-14 570 views
Bacon & Cheese Baked Portobello Mushroom w/ Sour Dough芝士煙肉焗大啡菇配香脆酸種麵包多士 $128呢個starter勁大份,啡菇有兩大隻,仲要切落超級Juicy,煙肉份量都好多,反而洋蔥碎比較少,少少拉絲芝士,啱啱好,值得一讚係酸種麵包,微暖,外脆內軟嘅感覺,仲要有4塊,勁多😂 最啱三五知己一齊share食😆Garlic Prawn Spaghettitomato sauce, basil, parmesan cheese鮮蝦茄醬意粉 $138意粉竟然有四隻蝦已經好出乎意料,另外蕃茄味非常濃郁,又唔似係加咗茄膏嘅感覺,另外配搭好多其他嘅配料,例如菇,蕃茄粒等等令到成個意粉都感覺唔會好dry~而且意粉亦都好掛汁,完整度好高🤩 *更好味食法:建議加埋Tabasco更有層次感😌Pan Seared Barramundi Fillet With Seared Scallop mashed potato & dill creamy sauce香煎盲曹魚柳伴帶子配刁草忌廉汁 $208呢樣性價比幾高,盲曹魚柳有兩件,同出面揀海鮮嘅main cou
芝士煙肉焗大啡菇配香脆酸種麵包多士 $128

Garlic Prawn Spaghetti
鮮蝦茄醬意粉 $138
*更好味食法:建議加埋Tabasco更有層次感😌

香煎盲曹魚柳伴帶子配刁草忌廉汁 $208

呢樣性價比幾高,盲曹魚柳有兩件,同出面揀海鮮嘅main course好唔同,平時魚柳都會好腍,冇咗魚嘅質感,但今次揀嘅盲曹魚柳係富有質感嘅,唔會好靭,我好享受咀嚼過程中滲透出魚嘅香味👃🏻最驚喜係個薯蓉,薯蓉配搭佢提供嘅醬汁,令到成個食味都更有層次,本身有適當嘅奶香味,唔會係奶粉味(在其他餐廳有一次唔開心經歷係薯蓉有奶粉味😖),呢間平衡得啱啱好!至於帶子雖然都唔會煮到好老,但如果邊再脆啲中間再軟身啲就會更完美😍
2025-01-13 532 views
這家餐廳的裝潢非常特別,散發著古典優雅的風格🧺帶子菠菜意大利飯外觀十分吸引,上面放有兩顆香脆而嫩滑的帶子,意大利飯的口感也相當有咬勁,煙韌十足,十分正宗。值得一讚的是菠菜汁充分滲透到每一粒米飯中🤤朱古力香蕉沙冰🍫🍌完美的搭配,濃郁的巧克力與香甜的香蕉讓人回味無窮❣️香煎盲曹魚柳伴帶子配刁草忌廉汁🐠盲曹煎得恰到好處,外脆內嫩,入口時毫無油膩感,絕非低級貨👍🏻蘆筍爽脆清新,搭配新鮮帶子,口感及味覺的結合相當出色😍食物配上蘆筍忌廉汁,味道層次更加升華,且擺盤精緻,增添了食慾❣️朱古力香蕉班戟🍫🍌搭配雲呢拿雪糕適量的朱古力醬及充滿蛋香的薄餅,最後再加上一球香濃的雲呢拿雪糕,為這頓晚餐畫上了完美的句號🫠INN - I’m Not Nothing (荔枝角)荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心2楼203号舖#西餐廳 #茘枝角 #茘枝角美食
這家餐廳的裝潢非常特別,散發著古典優雅的風格🧺

帶子菠菜意大利飯

朱古力香蕉沙冰🍫🍌
完美的搭配,濃郁的巧克力與香甜的香蕉讓人回味無窮❣️

香煎盲曹魚柳伴帶子配刁草忌廉汁🐠

朱古力香蕉班戟🍫🍌
搭配雲呢拿雪糕

荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心2楼203号舖

#西餐廳 #茘枝角 #茘枝角美食
2025-01-10 621 views
之前有去過 Royal INN, 而荔枝角店嘅價位會比 Royal INN 便宜些少~ 不過整體相比起尖沙咀 or 銅鑼灣店, 裝修就冇咁華麗了🐒不過環境好靜,適合聚會!.八爪魚墨汁意大利飯 $148八爪魚好厚好彈牙~ 不過意大利飯偏硬, 有點失望🥲慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬 $248豬鞍超厚身!有咬口之餘肉質唔會太嚡~ 配埋香桃醬甜甜地別有一番風味✨✨香蕉榛子朱古力pancake $88Pancake餅皮好重朱古力味, 整體正常發揮~ 如果生日會有畫碟服務✨
八爪魚墨汁意大利飯 $148
八爪魚好厚好彈牙~ 不過意大利飯偏硬, 有點失望🥲

慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬 $248

香蕉榛子朱古力pancake $88
2025-01-09 631 views
估唔到係荔枝角工廈都有環境優美既cafe,可以悠哉悠哉咁享受時光,放鬆心情。燒美國豬肉眼扒賣相不佳,相當有心思,未食已經覺得吸引😋豬肉眼扒外皮少許焦香,火力控制恰當,內裏肉質嫩滑,因為肉眼扒有一定既厚度,食落去啖啖都係肉,唔會煙靭,非常滿足。連同西蘭花苗、薯仔都燒得香口,唔會乾身,外脆內軟。卡邦尼手工捲意粉 手工捲意粉食落去較機器製意粉質地稍硬,但有咬口,醬汁稠密,芝士味濃郁,連同煙肉配搭,更加香口,令人唾涎三尺。Chocolate banana smoothie 朱古力味唔重,亦都食唔出香蕉的味道,稍甜。Green tea latte 抹茶味道濃郁,飲落去味甘,記得要攪拌均勻,成杯green tea latte先會變甜。

燒美國豬肉眼扒
賣相不佳,相當有心思,未食已經覺得吸引😋

Chocolate banana smoothie
朱古力味唔重,亦都食唔出香蕉的味道,稍甜。

Green tea latte
2025-01-08 453 views
荔枝角| 工廈靚靚西餐餐廳裝修幾有feel,感覺幾浪漫,好適合情侶。檸檬忌廉炒蝦 $148會附送牛油法包,牛油法包牛油味超香!蝦嘅熟度要用完美嚟形容 ,口感perfect! 法包配檸檬忌廉醬加蝦肉一啖食落去超幸福燒龍蝦意大利飯 $198 有半隻芝士焗龍蝦,龍蝦肉易拆,龍蝦鉗都好細心咁幫你剪開咗,鮮味爽彈。龍蝦味融入意大利飯,好鮮,意大利飯熟度剛剛好。+ $38 是日餐湯+餐飲蕃茄茄湯 / 凍檸茶蕃茄味很濃,鍾意蕃茄嘅人唔可以錯過芒果熱情果忌廉班戟卷 $88法式crepes好香同埋熱辣辣,配忌廉同埋生果一齊食,冰火交融,好好食!INN - I’m Not Nothing (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
荔枝角| 工廈靚靚西餐

餐廳裝修幾有feel,感覺幾浪漫,好適合情侶。

檸檬忌廉炒蝦 $148

燒龍蝦意大利飯 $198

+ $38 是日餐湯+餐飲
蕃茄茄湯 / 凍檸茶
蕃茄味很濃,鍾意蕃茄嘅人唔可以錯過

芒果熱情果忌廉班戟卷 $88

荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
2025-01-04 517 views
Lai Chi Kok is one of the areas with the highest number of industrial buildings. If you take a closer look, you'll find an array of restaurants inside these buildings. Today we visited INN-I'M Not Nothing, one of the most popular bistros there with a warm and romantic ambience serving up western treats.Lobster BisqueBursting with crustacean flavors. Served boiling hot with crispy toasts.Grilled Octopus Ink RisottoRisotto mixed with chopped sparagus and parmesan cheese. Thick and savory sauce. Th

Lobster Bisque

Grilled Octopus Ink Risotto
Risotto mixed with chopped sparagus and parmesan cheese. Thick and savory sauce. The risotto had a good chew to it.

Roasted US Game Hen
Having chicken instead of a huge turkey to celebrate Christmas. The thin layer of chicken skin had been finely seasoned. Tender and moist chicken thigh. The rich lemon butter sauce further enhanced the taste of the meat.