2022-08-25 98 views
啲炸雞好好食,大家快啲嚟幫襯,每日食炸雞,真係好開心,食完炸雞冇唔開心,啲炸雞好滑,啲皮好脆唔油好健康,墨魚甜不辣杏鮑菇炸雞薯條雞翼,全部都好食大家一定要試,多謝大家
2022-08-24 111 views
今日準備再次幫襯香香雞,真係好抵好好食!d 雞肉汁唔老,真係好滑好好味!除咗香香雞,薯條都炸得好脆好香,令人食完回味無窮,有一次再試嘅滋味!除此以外,店員嘅態度好好好
今日準備再次幫襯香香雞,真係好抵好好食!
d 雞肉汁唔老,真係好滑好好味!
除此以外,店員嘅態度好好好
#草根食飯唔洗碗系列 又出動🫢偷懶想煮少個餸就去咗繼光香香雞買咗盒雞🍗今次唔係食佢嘅鹽酥雞,竟然係食雞翼!.📍韓式芝士雞翼 ($60/7隻)Korean Fried Chicken Wings with Cheese呢款係新出商品,有得揀5 / 7隻炸過嘅雞翼表面撈上韓醬❣️同芝士醬🧀外皮唔脆但食落就係平日食韓式炸雞個種味🍗加上雞肉嫰滑,都唔錯!呢款好似去到27/7就落架嚕🤭

#草根食飯唔洗碗系列 又出動🫢
偷懶想煮少個餸就去咗繼光香香雞買咗盒雞🍗
今次唔係食佢嘅鹽酥雞,竟然係食雞翼!
📍韓式芝士雞翼 ($60/7隻)
呢款係新出商品,有得揀5 / 7隻
炸過嘅雞翼表面撈上韓醬❣️同芝士醬🧀
外皮唔脆但食落就係平日食韓式炸雞個種味🍗
加上雞肉嫰滑,都唔錯!
呢款好似去到27/7就落架嚕🤭
2022-06-03 205 views
佢嘅炸雞炸粉唔厚 但係雞件好鞋口 食落好乾 而且佢係以重量計算 每件雞都好大舊 但價錢比較高 所以未必會再幫襯 炸雞軟骨 炸粉比較多 雞軟骨好細粒 服務員態度比較差 如果冇講話要辣粉 佢都唔會問
炸雞軟骨 炸粉比較多 雞軟骨好細粒
服務員態度比較差 如果冇講話要辣粉 佢都唔會問
2022-01-16 418 views
啱啱order左大嘅香香雞,見差唔多時間去拎,跟住到佢叫我嗰份拎得嘅時候,我有望住佢整,聽到佢哋話係細份,比平時少左一半,我見個份量咁少,我就比返張單員工睇,我Order嘅係大份。佢哋先話:咦係喎。負責整嗰個係咁以幫我夾返2舊落去就算,我心諗你本身就搞錯咗個份量整咗細份,一句唔好意思都無,仲要個態度係敷衍了事。
2022-01-16
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2021-12-25 232 views
非一般既炸雞,即叫即炸既炸雞,好好味😋對於我黎講小辣就啱啱好,但今次唔係想講炸雞,都唔係講薯條,但個薯條要配蔥蒜先好食,海苔一般般,但所有套餐都要配海苔,有點失望,迫您散叫蔥蒜薯條!雞翼先係最好食,$35 5隻,好入味
非一般既炸雞,即叫即炸既炸雞,好好味😋
對於我黎講小辣就啱啱好,但今次唔係想講炸雞
雞翼先係最好食,$35 5隻,好入味
2021-11-08 237 views
口痕想食煎炸嘢,經過香香雞俾佢香味吸引住。🤤🤤忍唔住買包炸雞嚟食!好香口好脆,亦唔會太油,味道都唔會太假太過味精😋😋真係會食完一舊接一舊,停唔到口🤩🤩
口痕想食煎炸嘢,經過香香雞俾佢香味吸引住。🤤🤤
真係會食完一舊接一舊,停唔到口🤩🤩
2021-10-31 218 views
次次經過呢一間舖頭都會俾佢嘅香味吸引,而且佢嘅人龍都唔短,聽聞佢嘅賣點都係即叫即炸~~😍😍😍今日難得一個人獨食,一於就你試吓佢嘅中size嘅炸雞啦🤩🤩🤩//等咗大約10分鐘左右🥰我嘅炸雞終於都炸起啦,我揀咗中辣,見到店員都沈咗好多辣粉上去😋😋真係望到都流口水🤤一食落去炸雞非常之熱辣辣,而且雞肉都好嫩滑,同埋佢嘅炸漿包裹得好薄😍😍😍我見到佢哋嘅舖頭仲可以配埋酸梅湯,應該好解渴🤣👍🏽
2021-09-27 243 views
繼光香香雞又出新品啦🤩今次推出既「金牌咖喱炸雞」喺台灣推出首日,只係3小時就賣晒啦!!即刻黎試下點解咁受台灣人歡迎啦😏-🍗六塊金牌咖喱炸雞桶餐 $109✨-呢個炸雞桶真係份量十足!!成桶都係雞髀,包括有3塊上髀➕3塊下髀,size仲好大件添🤤炸雞選用印度道森咖喱香料醃製,味道十分濃郁~~仲要即叫即炸熱辣辣,咬落外脆內嫩有肉汁😋套餐附送「咖喱粉包」,食落更有風味~~另外都有「金牌咖喱炸雞個人餐」可以揀,2塊金牌咖喱炸雞➕香脆海苔樂薯➕330ml可樂,超豐富!!一個人食都夠滿足❤️
繼光香香雞又出新品啦🤩
即刻黎試下點解咁受台灣人歡迎啦😏
🍗六塊金牌咖喱炸雞桶餐 $109✨
呢個炸雞桶真係份量十足!!
炸雞選用印度道森咖喱香料醃製,味道十分濃郁~~
仲要即叫即炸熱辣辣,咬落外脆內嫩有肉汁😋
套餐附送「咖喱粉包」,食落更有風味~~
一個人食都夠滿足❤️
2021-09-04 193 views
台灣過江龍繼光香香雞,除了招牌炸雞出名,仲有好多台式小食招牌炸雞、地瓜球、芋泥球等招牌台式小食 台式特飲無骨炸雞最好食 一份細既只售28,大份39蚊有自家秘製既調味料 水果冰茶少少似百香果綠茶炸雞可選辣度,啖啖肉中辣都唔辣,係惹味多D  好處係即叫即炸,唔會預先炸定食起黎唔乾身有肉汁,非常正! 間中食下都夠過引繼光香香雞 (連理街) J&G Fried Chicken (The Lane) 將軍澳坑口培成路15號連理街110B舖消費$60評分7/10
台灣過江龍繼光香香雞,除了招牌炸雞出名,仲有好多台式小食
招牌炸雞、地瓜球、芋泥球等招牌台式小食 台式特飲
無骨炸雞最好食 一份細既只售28,大份39蚊
有自家秘製既調味料 水果冰茶少少似百香果綠茶
食起黎唔乾身有肉汁,非常正! 間中食下都夠過引

繼光香香雞 (連理街)

消費$60
評分7/10
TakeAway
覺得唔係話好抵食嘅選擇,佢份量唔係咁多, 30幾蚊可以食到一個套餐,但係佢淨係可以食到一塊雞扒,30幾蚊嘅雞粒份量亦都唔係好多,如果兩者揀嘅雞扒會好啲,應該唔會再幫襯
2021-07-03 162 views
我呢種炸雞迷, 真係每個星期都要食返次炸雞先開心. 但食得多快餐店炸雞, 都會食到有D失落. 今次把心一橫. 用左外賣平台叫繼光香香雞 嘿嘿. 一嚐新口味! 平台落單. 唔算等好耐, 大概半個鐘都已經送到!叫左2份大的香香雞. 一份中辣. 一份微辣. 再加一份甜不辣! 香港既繼光香香雞同台灣有D唔同. 響台灣食過好幾次. 台灣D雞粒多數都有骨位. 而香港就原粒啖啖肉 ! 雖然等左半個鐘, 但來到都仲熱. 正呀! 微辣其實一D都唔辣. 哈哈  . 中辣就好似微辣咁. 不過都一樣好味啊! 而甜不辣不過不失. 愛吃魚餅的人一定會歡喜啊!希望可以再添加一個增量版啦!

希望可以再添加一個增量版啦!
2021-06-30
2021-06-27 107 views
香港好似已經越來越少呢啲台灣嘅小食店😣。今次行過繼光香香雞就買左一個細份嘅炸雞試吓啦。😜呢間店嘅好處係即叫即炸,唔會預先炸定。所以都係相當新鮮食嘅時候都仲係好熱嘅,所以要小心。佢會炸得比較香口,但係又唔會話太乾身😍😍入面嘅雞肉都仲有雞汁😉,同埋有啲甜味!唔係話會偏鹹嘅😉對於細分來講份量其實都已經夠我一個人食👍🏻👍🏻不過始終係即叫即炸,如果人多嘅話都可能要等比較耐,大家自己衡量。

2021-05-27 640 views
「五一勞動節」下午,我先在「葵興」「青山公路葵涌段」享用完日式「野菜牛肉拉麵」下午茶,然後一個人徒步沿着行人天橋步道,返回「禾塘咀街」,享用醬汁不算多的潮州「牛腩飯」晚餐。至於晚餐裡面的「雞肉」部分食品,我選擇乘搭港鐵返回「坑口」商場「連理街」之後,光顧炸雞店「繼光香香雞」,購買「香香炸雞」小食,作為晚餐裡面的「雞肉」食品。「繼光香香雞」廚房店員即場「公平、公正、公開」製作「香香炸雞」,還要用剪刀試剪其中一塊「香香炸雞」,確保雞肉已經全熟才送交給食客。所以我對「繼光香香雞」廚房店員即場製造的「香香炸雞」食品,一點意見都幾乎沒有。今次我選擇享用「小辣」的大「香香炸雞」,恰巧食店推出配全品項第二件半價折扣優惠,所以我選擇購買「水果冰茶」。由「繼光香香雞」第一次登陸「將軍澳」「坑口」商場舖位開分店之後,我一直都對「繼光香香雞」價目表裡面的「水果冰茶」飲品有很大好奇,想知道「水果冰茶」飲品裡面實際口味是什麼。結果我詢問完「繼光香香雞」廚房店員之後,才知道原來「繼光香香雞」裡面的「水果冰茶」,感覺有點像加入甜味「百香果」糖漿的綠茶飲品。雖然我個人還是比較喜歡享用台式手調「水蜜桃」紅茶飲品,多過「

雖然我個人還是比較喜歡享用台式手調「水蜜桃」紅茶飲品,多過「百香果」口味紅茶或者綠茶飲品,不過在食完味道有少許鹹和辣的無骨炸雞肉之後,有甜味「百香果」飲品化解油膩感覺已經算是不差了。

雖然飲品裡面的冰塊,在經歷我長時間乘搭小巴返回「西貢」之後,冰塊已經剩下所餘無幾,幸好飲品裡面的「百香果」甜味仍然未有被淡化,不枉我購買後立刻乘小巴趕回「西貢」,下次可以考慮再購買多一次。

香香炸雞

水果冰茶

而且味道酸中帶甜的「百香果」飲品,是最適合配「香香炸雞」食品一起享用的飲品,即使「香香炸雞」裡面的雞肉沒有肉汁滲透出來,但是「香香炸雞」仍然理想晚餐「雞肉」食品。

至於「水果冰茶」裡面的「茶底」,我覺得「茶底」味道偏濃,有點像「紅茶」。但是「百香果」酸甜味道濃厚,即使配「綠茶」味道也不會變淡,所以「百香果」甜味彷彿才是重點,茶底是什麼已經不再重要了。
2021-05-01
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
香香炸雞
水果冰茶
見到繼光香香雞🐔最近推出左新品呀!😋係「台韓雙雞餐」,點一個餐就可以一次過品嚐店家招牌台式香香炸雞同埋超人氣韓式炸雞💗等我即刻去試吓先~◾️台韓雙雞餐$55套餐包括韓式炸雞加香香炸雞,D韓式炸雞用咗無骨雞胸肉,即叫即炸,再拌入特調嘅「韓式甘醬」同灑上白芝麻💗入口微微甜辣,肉質好嫩滑又香口👍🏼再配埋香香炸雞💗真係正❗️◾️香香炸雞$39 (大)我同屋企人一齊開心Share,點多一份經典台式香香炸雞就very good了💗佢係用咗幾十種辛香料來醃製,仲有獨門秘製胡椒粉💗即叫即炸真係香噴噴👍🏼◾️酸甜炸脆魷 $39炸魷魚🦑 入口彈牙又有鮮味,配埋泰式酸甜醬,好有風味。

◾️台韓雙雞餐$55

◾️香香炸雞$39 (大)

◾️酸甜炸脆魷 $39
炸魷魚🦑 入口彈牙又有鮮味,配埋泰式酸甜醬,好有風味。

• 台韓雙雞餐
  • 香香炸雞