2021-08-16 76 views
鍾意食台灣風味嘅炸雞🐔,必食 #台灣名炸雞店 #繼光香香雞 #屯門店,食材由台灣當地直送,即叫即炸。🐔香香炸雞 $39招牌炸雞灑上秘傳胡椒粉,香酥外皮內裡嫩滑,重點喺無骨,咬落啖啖肉,雞肉超嫩。回味台灣原味道,一解思念🍟香脆樂薯 (海苔味道) $20薯條脆卜卜,有薯仔嘅香氣,沾上海苔味道,yummy 金沙芋泥球 (2粒) $18 鬆軟香氣,一樣外酥內爆漿,小巧可愛一口一個,甜蜜好味道飲品🍹(購買炸物,加$10)百香果周冷泡茶,百香果嘅香氣,味道香甜繼光香香雞📍屯門石排頭徑1號卓爾居商場地下G6鋪

🐔香香炸雞 $39

🍟香脆樂薯 (海苔味道) $20
薯條脆卜卜,有薯仔嘅香氣,沾上海苔味道,yummy

金沙芋泥球 (2粒) $18
鬆軟香氣,一樣外酥內爆漿,小巧可愛一口一個,甜蜜好味道

飲品🍹(購買炸物,加$10)
百香果周冷泡茶,百香果嘅香氣,味道香甜

繼光香香雞
📍屯門石排頭徑1號卓爾居商場地下G6鋪
  • 香香炸雞
2021-08-09 54 views
繼光香香雞係我心目中可以算係香港最好食既炸雞店之一😋但因為地點問題比較難食到估唔到佢竟然係屯門開咗新分店😍大西北既朋友今次有福啦🥢香香炸雞依然係好好食😝外脆內嫩重有少少雞肉汁.🥢墨魚甜不辣我一向好鍾意食炸甜不辣連係台灣都唔多機會食到黑黑地好特別. 墨魚味都好出.🥤百香果冰茶 & 鮮泡冷茶叫炸野+$10就有一杯真係好抵. 而且重要大大杯!百香果味好濃好鮮渴🤤不過再少甜啲就完美啦冷泡茶茶香好濃. 健康之選!.

估唔到佢竟然係屯門開咗新分店😍大西北既朋友今次有福啦

我一向好鍾意食炸甜不辣
連係台灣都唔多機會食到
黑黑地好特別. 墨魚味都好出

🥤百香果冰茶 & 鮮泡冷茶
叫炸野+$10就有一杯真係好抵. 而且重要大大杯!
百香果味好濃好鮮渴🤤不過再少甜啲就完美啦
冷泡茶茶香好濃. 健康之選!

呢日去買齊記,(齊記果篇可以睇番上一篇文章😘)買完行番嚟發現繼光香香雞終於開左啦😍曾經係台灣住左10年既我,見到佢圍板既時候已經勁期待😚.呢日去既時候係試營運,仲記得買完齊記番嚟熱到爆炸!見到佢開左緊係要試下啦!我哋買左一包鹹酥雞同炸魷魚🦑,我想食原味既魷魚唔想要酸甜既,個staff同我哋講原來個醬係另外俾既😍.果日俾完錢之後,佢送咗一支消毒洗手液同一把扇👍🏻👍🏻好sweet呀😍😍.等就唔係等左好耐,大概等左10分鐘左右?味道方面,同台灣既繼光香香雞就味道差好遠,不過都唔會唔好食既!d staff都幾nice👍🏻👍🏻
呢日去買齊記,
(齊記果篇可以睇番上一篇文章😘)
買完行番嚟發現繼光香香雞終於開左啦😍
曾經係台灣住左10年既我,
見到佢圍板既時候已經勁期待😚
呢日去既時候係試營運,
仲記得買完齊記番嚟熱到爆炸!
見到佢開左緊係要試下啦!
我哋買左一包鹹酥雞同炸魷魚🦑,
我想食原味既魷魚唔想要酸甜既,
個staff同我哋講原來個醬係另外俾既😍
果日俾完錢之後,
佢送咗一支消毒洗手液同一把扇👍🏻👍🏻
好sweet呀😍😍
等就唔係等左好耐,
大概等左10分鐘左右?
味道方面,
同台灣既繼光香香雞就味道差好遠,
不過都唔會唔好食既!
d staff都幾nice👍🏻👍🏻
TakeAway