2024-01-23 733 views
我一向都好鍾意食呢間野….今次節日過嚟打算食下….但可能係節日原因…質素下降!我哋今次去尖沙咀分店,尖沙咀嚟過幾次,平時都好正常,今次真係差到冇朋友….首先講個意粉…啲汁完全水狀,粘唔到意粉之餘,仲要冇咩味道,真係好水狀…..味道都淡左🫣其次個班戟真係差到要退貨…外表正正常常,隻叉一插落去,完全夾唔起😖仲要入面係泡泡狀未熟,完全係入面未成型….由於我哋食過好多次,知道唔係呢個質感,我哋詢問店員,度店員都肯重做,但要再等25分鐘,我哋就決定退左佢🥲個薯條算係最正常,佢個醬都算好食,份量都多,美中不足的係,薯條今次都炸到有啲硬😂不過3樣野嚟講,算最好了😂😂😂所以我哋下次節日都係唔去了….#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #love #followback #instagramers #tweegram
我一向都好鍾意食呢間野….
今次節日過嚟打算食下….但可能係節日原因…質素下降!

所以我哋下次節日都係唔去了….

2023-12-25
2024-01-22 458 views
#J.S. Foodie 🍽️地址:九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2- 士多啤梨藍莓香蕉班戟:🥞🍓🍌,蓬鬆班戟搭配新鮮士多啤梨、藍莓和香蕉,甜而不膩。- 北海道三文魚子海膽意粉:😍🍝🐟🥚,彈牙意粉搭配鮮嫩三文魚子和濃郁海膽,散發海洋鮮味。- 酸忌廉黑松露薯條:🍟😋🍄,酥脆金黃薯條搭配酸忌廉和黑松露醬,層次豐富。- J.S. Foodie 是一個值得一試的餐廳,菜單多樣,味道出色,能滿足味蕾。👌👍
#J.S. Foodie 🍽️
地址:九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2

2024-01-20
$200 (Dinner)
2024-01-05 442 views
嚟到呢間餐廳,真係有種發現寶藏嘅感覺!🌟 食咗佢哋嘅肉醬意粉,簡直係一啖一啖嘅唔捨得!肉醬厚實,滿滿嘅肉碎同番茄嘅酸甜,配上意粉嘅Q彈,食落去就好似舌頭嗌我再嚟過一啖咁。個漢堡就更加厲害,厚厚嘅牛肉唔單止juicy,仲飽滿肉感,搭埋生菜蕃茄,啲麵包又夠軟夠熟,真係一咬落去嘅快感,爽!薯條脆得嚟唔油膩,真材實料嘅薯味。跑題少少,呢杯cappuccino都係我嚟嘅必點。泡沫順滑,咖啡香而不苛,啱哂來嗰陣暫時放鬆一下。悠閒嘅午餐,有美食嘅陪伴,真係開心過望。🍔🍝☕

2023-11-30 543 views
上個星期黎過再encore, 仲未食到梳乎厘, i will be back🤤🤤1. 清酒大蜆意粉 💰149帶有蒜香味, 不過有d 蜆有沙2. 酸忌廉黑松露薯條💰69我最愛既粗薯條配最喜愛既黑松露,好大碟但都可以食晒🤤3. 龍蝦沙律 💰188足料又感覺無咁heavy,減肥之選👍🏻👍🏻4. Cappuccino 💰39 相對食物,飲品就無咁出色,cappucino 奶味太重,我竟然飲唔晒remark: 已約友人下次去食佢既吉列牛扒漢堡+梳乎厘🤤無限encore

1. 清酒大蜆意粉 💰149
帶有蒜香味, 不過有d 蜆有沙

2. 酸忌廉黑松露薯條💰69
我最愛既粗薯條配最喜愛既黑松露,好大碟但都可以食晒🤤

3. 龍蝦沙律 💰188
足料又感覺無咁heavy,減肥之選👍🏻👍🏻

4. Cappuccino 💰39

2023-11-30
TakeAway
$250 (Lunch)
  • 酸忌廉黑松露薯條
突然好想食梳芙蕾 搵咗下海港城有無 之後就搵到依間 完全無諗到依間野咁好食· 士多啤梨藍莓香蕉班戟 梳芙蕾不是膩口的那種 空氣感十足😋士多啤梨🍓不是季節 有點酸😅·松露蘑菇意粉 這道菜我直接比滿分💯配搭的醬料非常非常軟滑 松露味道濃郁 意粉軟硬度也非常適中 真的直接可以比個滿分💯很好吃😋令人立即又想再去食了·黑松露薯條 薯條炸得乾脆 塗上黑松露忌廉後 口感更佳 不會油膩感·意式芝士蛋糕黑班戟 只是看到名字已經覺得超級膩口 哈哈但朋友堅持要食 都無辦法如果你超級喜歡吃朱古力的 你一定會很喜歡這個甜點 絕對會有幸福的感覺
士多啤梨藍莓香蕉班戟

意式芝士蛋糕黑班戟

只是看到名字已經覺得超級膩口 哈哈
但朋友堅持要食 都無辦法
2023-10-01 747 views
今次我地去左海港城行街,呢間餐廳之前經過次次都勁多人,今次我地平日去仲要早食就可以直入啦✌🏻佢地平日有個lunch menu,就係一份主食再加一杯野飲,野食我地揀左北海道三文魚籽配明太子醬意粉($149),呢個意粉既三文魚籽有勁多,仲有醬都一樣係勁多,雖然佢多醬但又唔會好"漏",真係好好食👍🏻 佢地既意粉係偏幼,好似天使麵咁🍝另一個就唔係lunch menu入面既,我地叫左黑松露忌廉意粉($139),呢個意粉都係大同小異,又係醬勁多,呢個就感覺比較會杰d,有d芝士粉淋上面,又有好多菇做配菜,都係一個好味既餐😋甜品我地叫左個原味班戟($109),呢個佢地制作需時,要大約20分鐘左右,唔好以為原味就好普通,佢係好軟綿綿既質感,食落甜甜地有蛋香味,再加多小小cream食會好滑溜🥰餐飲我地加左$10轉熱既Green Tea Latte(+$10),佢杯野飲都整得好靚,綠茶粉都算多,所以好有綠茶味,飲一啖覺得佢個奶好滑,其實加錢都抵飲🍵呢間餐廳就算要排隊都值既,因為d野食真係好好味,價錢如果冇lunch menu算係中上,食物質素我覺得係高於中上,所以對我黎講覺得係抵食😆

2023-09-25 505 views
早點排隊!尤其是人多時。我們一行7個人,12點去拿號,等了50分鐘過號了,又等了很長時間前後排了快2小時。味道確實不錯的,但每盤分量不是很多。小孩很喜歡黑鬆露卡邦尼意粉,把湯都喝完了。網紅pancake非常的鬆軟,最喜歡巧克力味。

網紅pancake非常的鬆軟,最喜歡巧克力味。
2023-09-09 537 views
長期好多人排隊既日式西餐廳,味道很好,等下都值得。推介印度烤雞pancake,同好滑厚身既甜品類pancake。坐窗邊可享受靚靚海景,真正good food good mood.
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
  • 原味班戟
  • 印度烤雞班戟
  • 班尼迪蛋梳乎厘班戟
2023-09-05 368 views
去到Harbour City 唔知食咩好,行到J.S. Foodie就閃過想食pancake嘅念頭Lunch Set有三文魚牛油果pancake就直接依個啦~原味pancake定麥味pancake好呢? Staff好好咁同我講麥味無咁膩,二話不說就麥味滿心期待咁等到個pancake,比起原味,麥味口感似熱香餅,硬身d~ 配鹹嘅三文魚,我都覺得ok嘅~ 因為跟楓糖,我決定第二片甜食又試吓,加咗楓糖又幾好食~ 如果想食甜嘅話,當然都係原味好值得驚喜係跟餐要咗嘅Lemonade,平時d Lemonade一係酸到入唔到口,一係就唔知想點咁水同檸檬味溝唔埋,依杯Lemonade係可以令怕酸嘅我飲得哂嘅一杯👏🏻

2023-08-25 249 views
期間限定蜜桃PANCAKE超讚!!!蜜桃超甜超香, PANCAKE 軟軟的, 蛋味很香.有三件,每件都超大份, 就是一杯著通的西瓜沙冰, 沒有特別PANCAKE等待時間都幾長, 愈坐愈凍, 再飲埋沙冰, 更加凍.
期間限定蜜桃PANCAKE

有三件,每件都超大份,

就是一杯著通的西瓜沙冰, 沒有特別
2023-08-05
2023-08-02 345 views
朋友回港派手信想喺海港城食飯,睇到JS有鹹pancake我就即刻話要揀呢間。海港城地點係方便嘅不過餐廳就比較細位置唔多,而且有時限90分鐘。餐廳侍應的招待還可以,亦有提醒如果要疏乎厘最好係上main course後就點,因為製作時間比較長會唔夠時間食。我點咗三文魚牛油果🥑pancake,有雜菜沙律伴碟及糖漿另上,非常清爽好味,不過原來朋友唔食牛油果真係有啲浪費。朋友就點牛肉漢堡伴薯條,漢堡的醬汁蕃茄同配菜配合得相當好,好味😋因為唔係太餓今次試唔到疏乎厘,不過好想下次帶埋媽咪去九龍塘嗰間再食過👐🏻
  • J.S.迷你漢堡塔
  • 三文魚牛油果班戟
2023-07-29 337 views
Avocado Cheese burger $149麵包鬆軟,牛油果好creamy,漢堡扒好厚較熟但有肉汁唔柴,茶同蕃茄新鮮。每層都唔錯,整體好食,但未算驚艷。Scallop Crab Cream Pasta $208帶子好鮮甜,煎到剛好,正!蟹肉一絲絲,份量較少。蟹籽配上creamy白汁好夾。意粉都鎖得住個汁。好食,唔油膩,推介!Black Tiramisu Pancake $139Pancake 比較實淨,自身好似有少少咖啡味。cream 滑但味道偏淡。Regular Menu 嘅水果pancake 較為出色~
Avocado Cheese burger $149

Scallop Crab Cream Pasta $208

Black Tiramisu Pancake $139

2023-07-29 319 views
J.S. FOODIES (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2608-2609號舖我會形容佢係fast food cafe 🤣除左自己食lunch 時間少, 進食期間一直好多客人排隊,座位供應較緊張,食飽就好起身啦🤣Lunch set:1. 三文魚子忌廉意大利粉:就咁睇份量唔多,但濃厚忌廉混合一齊就好飽🤣 三文魚子份量好多!好食! 2. 全麥pancake 配牛油果沙律🥗 pancake 好厚實,因為真係用左燕麥,係健康之選,又唔heavy 😊兩款set 一個輕盈一個heavy😎😏飲品: ice mint latte & hot green tea 🍵 latte 人均HKD 170#尖沙咀打卡#尖沙咀好西#尖沙咀好去處#海港城#海港城美食#海港城cafe#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger#hkfoodblogger#hkfoodblog#hkgirl#hkcafe#habourcityhongkong
J.S. FOODIES (海港城) (尖沙咀)

我會形容佢係fast food cafe 🤣

Lunch set:

兩款set 一個輕盈一個heavy😎😏

人均HKD 170

2023-07-17 2393 views
前幾日約咗我嘅幼稚園同學食飯,見到JS foodie 唔係太多人等,就建議喺呢度食晚飯。九龍塘嗰間分店就食得多,意粉同pancake都好有水準。今次嚟到尖沙咀分店試吓,呢間西日餐廳長期都大排長龍,好彩我哋在關店個幾鐘取票,好快就可以入座了。我哋今次叫左黑松露忌廉意粉 之前在九龍塘JS foodie 食嘅黑松露忌廉意粉非常好味,但呢一間煮嘅意粉太過腍,所以扣咗分。明太子醬北海道三文魚籽意粉 呢個意粉好好食,因為好鍾意三文魚子同明太子嘅配合,好creamy、好有層次。黑松露吉列牛扒漢堡配薯角 極力推介呢個黑松露吉列牛扒漢堡,因為平時嘅漢堡都係用漢堡扒而製,但係呢一個用牛扒整嘅漢堡包非常特別。牛扒炸到啱啱好,外脆內軟,保留到肉汁,入面有好多黑松露醬、煎香左嘅太陽蛋,用焗香嘅漢堡包夾住一齊食,簡直係享受。炸薯角亦都好好味🤤🍓士多啤梨、🍌香蕉、🫐藍莓班戟呢個班戟亦都係我每次必點嘅items, 因為班戟夠軟熟,生果嘅顏色有超級靚,味道固然係超好味。Green Tea latte (hot)呢個抹茶鮮奶小朋友都可以飲,因為冇咖啡成份,綠茶味濃冇苦澀味,口感好幼滑。Café Latte(hot)呢杯咖

我哋今次叫左
黑松露忌廉意粉

黑松露吉列牛扒漢堡配薯角

🍓士多啤梨、🍌香蕉、🫐藍莓班戟

Green Tea latte (hot)

Café Latte(hot)
呢杯咖啡都唔差,配合班戟一流。

🍉Watermelon Juice
Latte
Watermelon  juice
2023-07-14
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
士多啤梨、香蕉、藍莓班戟
Green  latte
Latte
Watermelon  juice
  • 士多啤梨藍莓香蕉班戟
見到J.S. Foodies 既pancake好吸引😍加上有薯條食,小朋友應該冇投訴😂星期五夜晚因為光顧嘅人多,好快飛都冇得擰😮幸好7點擰飛,7:45就可入坐。Cheese burger 個包烘過加上牛油香,香口唔錯,牛肉漢堡夠厚又多汁,整體都幾好食;連皮嘅薯條香脆可口,小朋友吃到不停口😋重點碟pancake,無論原味同士多啤梨都好好食,好鬆軟又富空氣感,蛋香不俗,加埋香甜嘅忌廉,好好味🤤仲要一碟有三塊,勁滿足!食物好味之餘,值得一讚嘅係員工態度,非常有善又細心,未舉手未request 都已經知道客人嘅需要,非常醒目👍🏻👍🏻- cheese burger $139- french fries $45- plain pancake $109- strawberry pancake $129- apple juice $48

Cheese  burger

- strawberry pancake $129
- apple juice $48
2023-07-14
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
Pancakes
士多啤梨pancake