2021-08-28 399 views
基本上每次來這家餐廳都會點這個salmon and avocado eggs Benedict. 加上Hashbrown 底非常香口。保持水準,直得一讚。地方闊落,坐得舒服。
地方闊落,坐得舒服。
Salmon  & Avocado  Eggs  Benedict
Lunch
2021-08-03 447 views
去完堅尼地城泳池游水後勁肚餓,係附近見到呢間幾chill既餐廳好似不錯咁,仲有位唔洗等,即刻入左去餐廳以深木色同磚為主調,好有歐陸風格,地方都幾寬敞,但唔知係咪近門口定冷氣壞左,好熱,熱到似坐室外咁💦💦香辣地中海配烚蛋多士用左大量既番茄同甜椒製成,食落酸酸甜甜,我就唔覺得辣,配麵包食好夾,好有地中海風味牛扒三文治配沙律三文治烘底後外脆內軟,牛扒既熟度雖然係medium,但咬落好韌,可能部位偏瘦,薯條係比三文治出色香蒜蓉蜆肉意大利粉蒜香惹味,用上大量既欖欖油,意粉都幾al dente,味道不錯Flat White本身對杯Flat white 都無咩期望,因為呢度唔係咖啡店,一如所料,就係一杯無拉花既奶啡,味道上還可以罷Mocha加了朱古力粉係面,似飲緊朱古力多d,咖啡味欠奉食物同飲品都係中規中矩,除左無冷氣之外,其實環境都不錯,唔會覺得好嘈,不妨一試

香辣地中海配烚蛋多士

牛扒三文治配沙律

香蒜蓉蜆肉意大利粉

Flat White

Mocha
加了朱古力粉係面,似飲緊朱古力多d,咖啡味欠奉

2021-07-16 411 views
冇任何計劃又好肚餓,又已經9點就黎無野食,事但走入一間餐廳😂 估唔到又幾好食🧐🔸牛油咖哩雞飯 $135😋😋😋😋呢個咖哩雖然唔算正宗,但勝左好滑好creamy又唔辣,仲要巨多好入味既雞🤩 配白飯真係無得輸🥰🔸招牌烤雞沙律 $145😋😋😋😋😋食過就知點解叫招牌🧐首先個沙律汁係我like的蜜糖芥末,然後佢d雞胸炭燒到剛好熟,唔鞋又重炭燒香味,好正🤤 仲要有4大件,仲要係暖架😍d紅洋蔥處理得好好,一d辣味都冇,係好爽甜😋🔸意式肉醬意粉 $155😋😋😋一般啦,醬汁偏酸🤔整體份量好大,同區黎講屬於扺食西餐。我見隔離枱叫Friday Platter,係一個$380既巨型海陸空拼盤,淨係個盤都手臂咁長,有原隻龍蝦、牛扒,仲有乜乜乜🤩 下次試下先😝

🔸牛油咖哩雞飯 $135
😋😋😋😋

牛油咖哩雞飯

🔸招牌烤雞沙律 $145
😋😋😋😋😋
食過就知點解叫招牌🧐
d紅洋蔥處理得好好,一d辣味都冇,係好爽甜😋

招牌烤雞沙律

🔸意式肉醬意粉 $155
😋😋😋
一般啦,醬汁偏酸🤔

意式肉醬意粉

整體份量好大,同區黎講屬於扺食西餐。
2021-07-16
$250 (Dinner)
牛油咖哩雞飯
招牌烤雞沙律
2021-06-18 536 views
朋友一直都好想試呢間餐廳環境都算大,有得坐出街食不過室內就有啲暗,同埋冇乜冷氣佢嘅lunch set都幾抵食,$118有前菜、主菜同甜品前菜有得揀湯或者自助沙律吧蘑菇湯味道唔錯,但略嫌黑胡椒味太重蓋過左蘑菇味主菜方面佢嘅西冷牛扒大大塊配埋薯菜同埋紅酒汁牛扒夠晒林,有啲grill味但西蘭花有啲太硬另外一款係雞,配薯蓉同埋蕃茄醬薯蓉好幼滑,有啲牛油香味蕃茄醬汁都算濃郁,但略嫌有啲鹹意粉方面係羅勒醬雞肉意粉分量十足,有好多雞粒聞落好香,不過食落有啲太乾啲雞都有啲鞋味道唔錯,但係比口感影響甜品方面係Brownie 加雲呢拿雪糕雪糕一嚟就溶溶地Brownie黑朱古力味幾濃但食到一半就冇雪糕送,所以感覺有啲漏set仲包埋嘢飲,係西瓜梳打個人麻麻哋soda,但鍾意梳打嘅可以試吓整體好壞參半,個人幾推介牛扒而且$118性價比都算高有機會試吓佢其他嘢食
朋友一直都好想試呢間餐廳
環境都算大,有得坐出街食
不過室內就有啲暗,同埋冇乜冷氣
佢嘅lunch set都幾抵食,$118有前菜、主菜同甜品
前菜有得揀湯或者自助沙律吧
蘑菇湯味道唔錯,但略嫌黑胡椒味太重
蓋過左蘑菇味
主菜方面佢嘅西冷牛扒大大塊
配埋薯菜同埋紅酒汁
牛扒夠晒林,有啲grill味
但西蘭花有啲太硬
另外一款係雞,配薯蓉同埋蕃茄醬
薯蓉好幼滑,有啲牛油香味
蕃茄醬汁都算濃郁,但略嫌有啲鹹
意粉方面係羅勒醬雞肉意粉
分量十足,有好多雞粒
聞落好香,不過食落有啲太乾
啲雞都有啲鞋
味道唔錯,但係比口感影響
甜品方面係Brownie 加雲呢拿雪糕
雪糕一嚟就溶溶地
Brownie黑朱古力味幾濃
但食到一半就冇雪糕送,所以感覺有啲漏
set仲包埋嘢飲,係西瓜梳打
個人麻麻哋soda,但鍾意梳打嘅可以試吓
整體好壞參半,個人幾推介牛扒
而且$118性價比都算高
有機會試吓佢其他嘢食
Mr. & Mrs. Jun嘅第一篇食評呀~星期五晚上,成間餐廳滿座,好彩朋友訂左位, 唔哂等就咁入去。我地同幾個朋友坐入面涼冷氣。門口有位俾人坐好chill咁飲酒傾計。當日唔係好肚餓,我地只係點主菜同甜品。Mrs. Jun 推薦Vegetarian Burrito 素菜捲餅 ($145)Burrito with Salad, Spanish rice and sour cream 睇得又好食嘅捲餅,素食者就咁叫黎食已經ok。沙律都算新鮮,飯一般,主角捲餅味道足配酸忌廉更好。鐘意嘅可以加雞肉(+$25)Old Fashioned Mac & Cheese芝士通心粉 ($125)Mr. Jun 話好食,但始終全部都係芝士,食完會濟,哈哈。最後,我地有點甜品Brownie with ice cream ($90) 味道OK,可惜只顧食無影相。環境方面,Bar & restaurant 嘅音樂通常都會播得大聲啲,所以同朋友唔係好傾到計。
Mr. & Mrs. Jun嘅第一篇食評呀~

門口有位俾人坐好chill咁飲酒傾計。

當日唔係好肚餓,我地只係點主菜同甜品

Vegetarian Burrito素菜卷餅

睇得又好食嘅捲餅,素食者就咁叫黎食已經ok。
沙律都算新鮮,飯一般,主角捲餅味道足配酸忌廉更好。
鐘意嘅可以加雞肉(+$25)

2021-05-14
$200 (Dinner)
Vegetarian Burrito素菜卷餅
  • Vegetarian Burrito
2021-04-29 378 views
#dinner美國肉眼扒🥩星期三同五係steak night,包一杯餐酒。不過星期二三嘅italian night仲抵食,有買一送一呢ʕ •ᴥ•ʔ環境好好,有室外同室內用餐區香蒜蓉蜆肉意粉🍝擺盤擺得好靚,成朵花咁٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و好多蜆,好light但好食ʕ •ᴥ•ʔ
#dinner

美國肉眼扒🥩
環境好好,有室外同室內用餐區
香蒜蓉蜆肉意粉🍝
2021-04-21 1527 views
又來探舊朋友,以前soho都時常見面,多年失聯,今次失驚無神要來看看怎變,位置離地鐵站較遠,地方大過以前,装修仍走簡约工業設計,黑框玻璃大格窗,令室內環境開揚,門口有露天枱櫈,閒聊,望街景呆坐,飲杯,嘆啡,好蕉! 我去到,friend開咗支紅酒$320,因無happy hours,這樣抵的,酒質一般,唔會好似飲提子汁,就ok。 點這裏最捧的燒雞沙律,以前都食過,還記得燒雞香口,算嫩又唔鞋,因為好少西餐廳做到,端上枱份量大,還好似多過以前,雞跟以前一樣香~點解雞肉咁白色,沙律菜多橄欖油,些少甜醋,大粒蒜麵包糠~香脆,雞蛋件,多牛油果,bb波菜,洋蔥,車厘茄,整體爽口,新鲜,有肉有菜,多層次口感。 估唔到海鲜扁意粉配蕃茄汁$158,份量勁足,意粉爽彈,海鮮出乎之鲜味,一孖青口,幾啖魚粒,2隻笑蝦,數圈魷魚,可謂青口有青味,魚有魚味,蝦有蝦味,加埋香甜茄汁,攪埋一齊好惹味。 見到餐牌上有心太軟$95,要叫,上次在男朋友嚐過,不甚滿意,今次再來一次,即叫即做,樣見得人,但細件,以此價就貴的,朱古力流心~熔岩濃香,外軟綿,要跟雪糕一齊食,才有冰火效應。 有酒,有沙律,有主菜,有甜品,有消化係統,

點這裏最捧的燒雞沙律

估唔到海鲜扁意粉配蕃茄汁$158

見到餐牌上有心太軟$95

有酒,有沙律,有主菜,有甜品,有消化係統,還欠甚麽呢?

2021-04-09
Dinner
2021-04-08 396 views
喺西環食完晚飯無啦啦落雨冇得行海旁好彩有Jaspas 搭救Outdoor啲位對住條街好有feelOrdered Mojito + smoothie 🙈🙈 Not bad 唔會太甜 haha Got a great place to chill on a rainy night
喺西環食完晚飯無啦啦落雨冇得行海旁

好彩有Jaspas 搭救

Outdoor啲位對住條街好有feel

2021-04-05 353 views
圍住個堅尼地城行左一圈,見呢間外面坐滿外國人喺到飲酒吹水,就決定入去試一試,果然食物冇令人失望,但cocktail選擇唔多而揀中個杯唔太好飲/牛扒三文治 $168份量超大又勁厚,一邊既三文治就有3塊牛扒,牛扒唔會韌。三文治仲夾左勁多材料,有加入黑椒炒過嘅洋蔥,令嗰包唔會乾,再配上煎蛋,蕃茄,生菜~真係一啖食唔到甘多野!大份又好味(*¯︶¯*)而配嘅薯條就炸得好酥脆~辣肉腸芝士薄餅 $160新鮮熱辣出爐嘅薄餅~永遠都冇得輸!餅皮厚度適中,嗰餅邊焗到好脆,配上芝士同鹹鹹地嘅辣肉腸jeng~Mojito $55不過不失嘅mojito /Old fashioned $55呢杯就不要試了,個人就完全唔鐘意呢隻味,有一陣藥水味嘅感覺(´-`)
牛扒三文治 $168

不過不失嘅mojito
Old fashioned $55
牛扒三六治
  • 牛扒三文治
之前幫襯過幾次,見到好多狗狗幫襯,今次終於帶埋大蛋糕,食飽仲去附近公園玩超開心Aperol spritz 甜甜地無乜酒味-啱哂迷你蛋糕Old fashioned 重酒味-啱哂小蛋糕Jaspas cod salad with chicken breast沙律每次為大蛋糕出巡而叫,雞胸有香草調味,香煎爽滑,加埋牛油果香到佢勁想食,但只會比蕃茄同青瓜佢食飽,之後就到迷你蛋糕同小蛋糕食埋Jaspas special pizza薄批底pizza蕃茄汁底脆香,凍咗都仲好脆,配酒好正,唔滯配料:香腸,火腿,磨菇,甜椒,橄欖,洋蔥Fish & chips條fish好似牛脷酥咁大,薄粉切開魚就滑出嚟,魚柳雪白無腥味無散開,chips大大片薯味濃郁Espresso martini 小蛋糕最愛既cocktail, 香濃咖啡味滲出淡淡酒味,易入口,一杯接一杯Vanilla milkshake 迷你蛋糕最愛既飲品,又滑又香,大蛋糕都擒上枱偷飲,又證明佢哋係一家人口味一樣

Aperol spritz 甜甜地無乜酒味-啱哂迷你蛋糕

Vanilla milkshake

2021-02-28
Dinner
2021-03-02 279 views
While I and my friends sit near the front door for almost 10 minutes, we started to order the food but the waitress told us the table we sit have already been reserved. They requested us to move to the table inside the restaurant. Ridiculous!!!!! If that table already reserved , why they don’t ask us not to sit before we settled. Poor management for the table reserved and poor services as well.
2021-02-16 336 views
新春假期唔係日日想煮,又多過兩個人唔想分檯坐咁就叫外賣囉。首先Jaspas之前堂食過質素唔錯,所以叫了「薄餅、意粉、燒排骨半條套餐$398」首先「海鮮扁意粉配蕃茄汁」其實幾足料,有蝦、魷魚、青口,不過略嫌多油咗啲,阿媽話有啲腥,吃了幾口就唔食「巴馬火腿薄餅」巴馬火腿咸香加上火箭菜係我至愛,而且餅底脆口,唔錯「燒排骨」雖然話半條都有六支骨,仲有薯角,唔可以話好好食,但送到上樓還有溫度算唔錯喇總括來說三個人食都夠,而且用環保♻️紙盒,值得讚👍🏻

海鮮扁意粉配蕃茄汁

巴馬火腿薄餅

燒掛骨半條

總括來說三個人食都夠,而且用環保♻️紙盒,值得讚👍🏻
Delivery
$133 (Dinner)
2020-11-01 753 views
經過見好多人所以入嚟食 但食物質素低劣 全部係現成食物/餅底製成 毫無誠意但價錢極高火腿菠蘿pizza配料極少 索價要$150 我不如叫pizza hut 另外叫咗start 炸魷魚 炸嗰層薄脆衰過我自己喺屋企整 份量少到離譜 但同Main一樣要$150講真今時今日香港地 俾呢個價錢 絕對食到好質素食物勸大家如無必要都唔洗嚟 唔需要俾錢買難受

講真今時今日香港地 俾呢個價錢 絕對食到好質素食物

勸大家如無必要都唔洗嚟 唔需要俾錢買難受
炸魷魚
菠蘿火腿pizza
2020-07-16 634 views
每次到西環,必定會去呢間餐廳度chill下欣賞佢哋個沙律同埋咖啡 有好chill的環境 呢個係招牌雞肉沙律🥗 我同老公既favourite 佢雞肉嫩滑,烤得香,加埋一個好light既 salad dressing ,脆爽疏果,令到人一啖接一啖,停不了口。每次我哋亦都會叫咖啡, 今次叫咗cappuccino 同flat white 。Cappuccino 個泡沫做得唔錯 不會好疏散而flat white 就好似我喺澳洲飲嗰個口味奶泡有綿滑嘅質感,每一啖有綿滑奶泡加埋咖啡到口中 ,chill☕️!有時間不妨一試🧚

呢個係招牌雞肉沙律🥗 我同老公既favourite

Cappuccino 個泡沫做得唔錯 不會好疏散
有時間不妨一試🧚
2020-06-20 582 views
昨天是我的 摯友 生日, 本來我們準備在家中煮飯. 但是因為雙方放工太遲所以決定出去食. 我們 開車到上環去了這一間Jaspas. 餐廳 裝修 很舒服. 我們喜歡來這區食, 因為這區比較寧靜. 吃完也可以到旁邊的海邊 散步.我們叫了他們的 牛扒 特餐.此 牛扒 特餐大概200元一位包紅酒。我的是8 安士 紐西蘭Tenderloin.廚師先生做得很好剛剛好是我最愛的七成.外邊還有一點炭香, 用來 送 紅酒是極品.而我的摯友吃了美國西冷10 安士. 她給了我吃一點點。 感覺上雖然他的 西冷牛香味強,配 餐廳 的澳洲sauvignon更香. 但我 始終 比較吃我的Tenderloin的厚切口感.基本上兩件牛扒用料新鮮. 沒有放其他醃料..另一樣值得一提就是指餐廳的服務員非常專業, 我們吃到一半時他會問問我們的食物 味道 情況. 過來和我們說一點(笑話)希望客戶開心.
我們叫了他們的 牛扒 特餐.
此 牛扒 特餐大概200元一位包紅酒。
我的是8 安士 紐西蘭Tenderloin.
廚師先生做得很好剛剛好是我最愛的七成.
外邊還有一點炭香, 用來 送 紅酒是極品.

但我 始終 比較吃我的Tenderloin的厚切口感.
基本上兩件牛扒用料新鮮. 沒有放其他醃料..