2023-06-23 24 views
平時食咁多熱氣野,好需要飲返杯苦瓜茶下下火🤣🤣最近內地人氣茶飲品牌🇨🇳 —「茶救星球」喺旺角開左分店!佢地主打蔬果茶,當中首創的「苦瓜檸檬茶」最受歡迎~~開業期間仲有多款可愛周邊送,一於黎支持下🙌🏻🙌🏻🍹苦瓜檸檬茶 $29✨苦瓜同檸檬的配搭又幾夾,飲落唔苦!!裡面仲有好多苦瓜粒粒,有咬口之餘並帶點甘甜~而且口感清爽,夏天飲一流☀☀🍹水蜜桃檸檬茶 $28✨水蜜桃味道好香,味道酸酸甜甜~~搭配檸檬茶好清新,仲會飲到啲水蜜桃果粒🍑!整體唔錯😋😋
平時食咁多熱氣野,好需要飲返杯苦瓜茶下下火🤣🤣
開業期間仲有多款可愛周邊送,一於黎支持下🙌🏻🙌🏻

🍹苦瓜檸檬茶 $29✨
苦瓜同檸檬的配搭又幾夾,飲落唔苦!!

🍹水蜜桃檸檬茶 $28✨
水蜜桃味道好香,味道酸酸甜甜~~
搭配檸檬茶好清新,仲會飲到啲水蜜桃果粒🍑!整體唔錯😋😋
TakeAway
位於旺角的手打檸檬茶飲店。近來在國內大熱的手打檸檬茶最近也紛紛登陸旺角了,記得以前曾喝過一次,茶底很是清香,一試難忘,連我這種偏愛喝奶類飲品也迷上了;而旺角這間手作檸檬茶飲店,更是噱頭十足,門前擺放一隻隻可愛的苦瓜造型豬仔週邊,藍藍綠綠的招牌很是搶眼~ 炎炎夏日,當然要去試試吧!♡ ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆° 苦瓜檸檬茶 ★ $29° 水蜜桃ᴍᴏᴊɪᴛᴏ ★ $30  ___⋆ ⋆ ___✨ 苦瓜檸檬茶 🍹這間稱是苦瓜茶的首創者,苦瓜檸檬茶完全顛覆了大眾對苦瓜汁苦澀的刻板觀念,苦瓜不但完全不澀,反而混合了檸檬茶後,清香甘甜,消暑可口;不需要少甜微甜五分甜等等,原杯直出甜度剛好,口感有如青瓜的小清新。杯底更有苦瓜粒,爽口甘甜,滿滿纖維,消暑排毒一流!.✨ 水蜜桃ᴍᴏᴊɪᴛᴏ 🍹同行友人完全不敢喝苦瓜飲品,所以另外點了水蜜桃ᴍᴏᴊɪᴛᴏ. 水蜜桃果味清香,配上氣泡滿滿的ᴍᴏᴊɪᴛᴏ更是清爽開胃,茶底有水蜜桃果肉,口感更豐富!尤其在這個濕熱的天氣喝這個更為清爽喔~❤️…•…•…▫…•…•▫▪新張優惠買兩杯送一隻按壓下去便會"叫"的苦瓜豬 (尖叫雞的朋友),壓力大或燥底時
位於旺角的手打檸檬茶飲店。
近來在國內大熱的手打檸檬茶最近也紛紛登陸旺角了,
記得以前曾喝過一次,茶底很是清香,一試難忘,
連我這種偏愛喝奶類飲品也迷上了;
而旺角這間手作檸檬茶飲店,更是噱頭十足,
炎炎夏日,當然要去試試吧!♡
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆

° 苦瓜檸檬茶 ★ $29
° 水蜜桃ᴍᴏᴊɪᴛᴏ ★ $30
  ___⋆ ⋆ ___

✨ 苦瓜檸檬茶 🍹
這間稱是苦瓜茶的首創者,
苦瓜檸檬茶完全顛覆了大眾對苦瓜汁苦澀的刻板觀念,
苦瓜不但完全不澀,反而混合了檸檬茶後,
清香甘甜,消暑可口;
不需要少甜微甜五分甜等等,
原杯直出甜度剛好,
口感有如青瓜的小清新。
杯底更有苦瓜粒,爽口甘甜,滿滿纖維,消暑排毒一流!
✨ 水蜜桃ᴍᴏᴊɪᴛᴏ 🍹
水蜜桃果味清香,配上氣泡滿滿的ᴍᴏᴊɪᴛᴏ更是清爽開胃,
茶底有水蜜桃果肉,口感更豐富!
尤其在這個濕熱的天氣喝這個更為清爽喔~❤️
…•…•…▫…•…•▫▪

壓力大或燥底時按壓一下倒是很治癒;
每杯更附上一枚小麻雀,盲盒的概念創意十足,
店員鼓勵我"飲多d, 集齊一套",
我還是收買他算了~(笑~
2023-06-22 15 views
天氣咁熱 真係會好易中暑架🥵今日就咁岩經過旺角新開既茶飲店比好多好得意既苦瓜豬豬吸引左🐽🐷✨苦瓜檸檬茶$29佢係苦瓜茶首創者其實我最怕食苦瓜 所以呢杯係友人叫嘅🤣不過我都試咗 先發現苦瓜味夾埋檸檬茶原來唔會苦 仲清熱一流添🤪✨ 斑斕薄荷檸檬茶$30微微嘅斑斕味再配上薄荷味飲完即刻覺得消暑又解渴再加上薄荷覺得個口好爽好清新🤣✨重點每叫一杯嘢飲都會有隻麻雀仔送嘅快啲努力集齊一套小麻雀同朋友打牌啦😃而家仲要有一隻苦瓜豬送添
天氣咁熱 真係會好易中暑架🥵

✨重點每叫一杯嘢飲都會有隻麻雀仔送嘅
快啲努力集齊一套小麻雀同朋友打牌啦😃
而家仲要有一隻苦瓜豬送添
2023-06-20 23 views
返大陸成日飲嘅蔬果茶店茶救星球終於開到黎香港啦,而且旺角好方便,每杯茶飲杯上都附上一隻麻雀🀄️😂😂好得意!ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀苦瓜檸檬茶招牌嘅飲品,全港首創苦瓜茶,入口第一啖係檸檬茶嘅清香,之後有苦瓜味慢慢回甘,飲落唔會苦,配埋苦瓜肉,有種清新嘅感覺,而且苦瓜可以清熱解暑👍夏天值得一試❀周董的Mojito好鍾意周董Mojito呢首歌,見到menu上有呢杯就當然要試一試🤣同樣都係好清爽嘅一杯,薄荷同檸檬口味,飲落好清新。
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀苦瓜檸檬茶

❀周董的Mojito
TakeAway
內地好出名嘅苦瓜🍋檸檬茶,香港竟然開咗嘅一間!會地點喺旺角喺地鐵站行出嚟都好方便。而且新開張佢都有唔同嘅優惠。我今日嘅優惠呢,佢係第二杯半價。🉑️🉑️我就梗係點佢最出名嘅苦瓜檸檬茶啦!你可以見到成杯裏面都真係有好多苦瓜肉,會即刻試一啖!真係好神奇☺️,我以為苦瓜檸檬茶會好苦~但竟然唔係!佢都保持住好檸檬茶嘅清新,真係好Fresh😍😍但都有淡淡的苦瓜味道,俾我一種錯覺我飲緊好健康嘅苦瓜茶。另外仲有一樣好得意嘅係——佢每一杯飲料上邊都有一隻麻雀!好細隻嘅麻雀仔🀄️。呢一個麻雀係好似盲盒,咁你都唔知佢係乜嘢款式,搞到我真係好想儲夠一套同friend開枱🤣🤣

我今日嘅優惠呢,佢係第二杯半價。🉑️🉑️

2023-06-10
  • 苦瓜檸檬茶
👩🏻‍🍳茶救星球 🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️好得意吖!隻苦瓜豬豬吸左我入呢間舖頭,「蔬果茶首創店」?苦瓜、檸檬呢兩個組合幾有趣,都幾清新,啱曬依家夏天又熱又焗飲🤩🥤苦瓜檸檬茶🥤斑蘭薄荷檸檬茶每杯上面仲隨機送粒小麻雀,唔知今個夏天會唔會集齊一套小麻雀呢😌🀄️📍地點:旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖
👩🏻‍🍳茶救星球 🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️

🥤苦瓜檸檬茶
🥤斑蘭薄荷檸檬茶

📍地點:旺角豉油街33號裕旺大廈地下B號舖

1K
2023-06-18 20 views
“苦瓜檸檬茶”($29)“葡萄檸檬茶”($28)旺角豉油街新開咗間主打檸檬茶嘅飲品店最招牌嘅飲品係苦瓜檸檬茶平時唔鍾意任何苦瓜菜式嘅我喺好奇心之下竟然點咗杯嚟飲😂飲落去竟然完全唔苦😳只係甘甘地成杯整體係好清爽☺️因為開業活動指定飲品買一送一我地另一杯就點咗葡萄檸檬茶🍇呢杯味道就比較清甜🥰2杯都各有特色☺️仲有一樣好特別嘅嘢係每杯都會附送一隻麻雀🀄唔知飲幾多杯先儲齊成副牌呢🤣除咗麻雀,like fb/follow店家ig或者直接買2杯飲品就可以得到一隻超得意苦瓜豬🐷😆
“苦瓜檸檬茶”($29)
“葡萄檸檬茶”($28)

旺角豉油街新開咗間主打檸檬茶嘅飲品店
2杯都各有特色☺️
仲有一樣好特別嘅嘢係每杯都會附送一隻麻雀🀄
唔知飲幾多杯先儲齊成副牌呢🤣
就可以得到一隻超得意苦瓜豬🐷😆
呢度主打蔬果茶, 係香港比較少見既健康茶飲店, 其中以苦瓜檸檬茶最特別, 另外仲有好多唔同配搭可以選擇, 杯裝同桶裝選擇✅ 新店開張期間like社交平台就可以獲得豬仔玩具, 電話holder, 扣針一份, 買滿$66 再like或share更可獲豬仔苦瓜包一個😍飲品既包裝都同用心, 每一杯飲品蓋上都會隨機擺一粒麻雀, Cup Holder 都勁靚🤩苦瓜檸檬茶🍋($29)苦瓜同檸檬既味道溝出黎有一種特別既味道, 成件事相當清爽, 帶有微苦既苦瓜粒, 今次揀左少甜少冰, 飲完都唔會覺得有罪惡感😎草莓白桃冰檸🍓($32)士多啤梨同白桃味香甜配上香水檸檬好夾, 酸甜味平衡得好好🤩呢度既飲品超啱注重健康既朋友, 係珍珠奶茶以外既好選擇🤓

苦瓜檸檬茶🍋($29)

草莓白桃冰檸🍓($32)
士多啤梨同白桃味香甜配上香水檸檬好夾, 酸甜味平衡得好好🤩

呢度既飲品超啱注重健康既朋友, 係珍珠奶茶以外既好選擇🤓
2023-06-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
  • 苦瓜檸檬茶
  • 草莓白桃冰檸
嚟到旺角原來新開左唔少手搖飲品店🧋 今次試下呢間比較科幻味重既小店🛸 裏面嘅裝修有點Y2K嘅風格送咗好多苦瓜豬做裝飾好得意🐷 最特別係首創嘅苦瓜茶同埋蔬果茶🍵非常適合清熱同埋夏天黎飲☀️⭐️ 苦瓜檸檬茶 🍋材料用咗新鮮嘅苦瓜同埋檸檬💚 甜味好清爽同自然🌿 苦瓜帶種獨特的香氣 🥒清甜度非常解渴🏝️⭐️ 馬蹄甘蔗奶茶 🧋特別叫左唔加糖甘蔗嘅絲絲甜味好天然🎋 濃度啱啱好 馬蹄凍嘅口感有啲似啫喱但係更天然🍮

⭐️ 苦瓜檸檬茶 🍋
馬蹄甘蔗奶茶

⭐️ 馬蹄甘蔗奶茶 🧋
馬蹄甘蔗奶茶
2023-06-16 33 views
之前飲過好喜歡茶救星球蔬果茶苦瓜檸檬茶嘅首創者,而家開左係旺角!剛好經過做緊開業活動優惠買一杯苦瓜檸檬+另外指定4款飲品半價!感覺比飲其他較健康,夏天清熱消暑一流!現開業優惠送周邊購買兩杯即送苦瓜豬公仔買3杯送苦瓜豬仔匙扣注意:飲品全部由人手捶打,冰塊固定!苦瓜檸檬茶 $29手打苦瓜檸檬係茶救星球首創皇牌,苦瓜飲落唔苦,啖啖清新檸檬味,最後會帶一點回甘~葡萄檸檬茶 $28好香甜葡萄味,一d 都唔假,仲帶清新檸檬酸味每杯飲品均附上一隻迷你麻雀,唔知會唔會有人真係儲齊一套呢

剛好經過做緊開業活動優惠

現開業優惠送周邊
購買兩杯即送苦瓜豬公仔

買3杯送苦瓜豬仔匙扣

注意:飲品全部由人手捶打,冰塊固定!

苦瓜檸檬茶 $29

葡萄檸檬茶 $28
好香甜葡萄味,一d 都唔假,
仲帶清新檸檬酸味

每杯飲品均附上一隻迷你麻雀,唔知會唔會有人真係儲齊一套呢

2023-06-11
$29 (Tea)
  • 葡萄檸檬茶
2023-06-16 42 views
當飲厭左香港嘅奶茶鋪,最多只會飲經典黑糖珍珠奶茶同檸檬愛玉嘅我,前排北上食飯時買左杯香水檸檬苦瓜茶,嘩!!發現新大陸咁!!立馬愛上,之後香港諗住睇下有冇,搵左一排都唔見有,幾個朋友知道之後,一見旺角有就即刻send 黎通報✌🏻✌🏻相比大陸$15人仔,呢到$29 一杯,大細一樣嘅,材料都一樣,有好有咬口嘅苦瓜粒,無苦味,檸檬依舊清香,同樣推薦為解暑良物,飲完會個有一下清爽嘅感覺 📍茶救星球地址:旺角豉油街33B號#hkfoodie #hkfood #hkig #hkigfood #foodmap#food #尖沙咀美食#異世界生活的大食仔 #茶救星球 #旺角美食

相比大陸$15人仔,呢到$29 一杯,大細一樣嘅,

📍茶救星球
地址:旺角豉油街33B號

#food #尖沙咀美食
#異世界生活的大食仔 #茶救星球 #旺角美食
🍋苦瓜檸檬茶係店家招牌茶飲❗️加入苦瓜於茶飲中, 創新而且味道有驚喜!夏天飲特別爽!每杯茶飲都會跟一粒迷你麻雀🀄, 買飲品仲會送一隻苦瓜豬🐷, 好得意🐽!快啲儲齊一套迷你麻雀🀄️, 約人打牌啦!🍋苦瓜檸檬茶雖然叫咗走甜, 但一啲都唔苦唔酸~ 苦瓜檸檬茶味道清新, 有滿滿嘅苦瓜粒, 口感豐富!飲落帶少少苦瓜嘅甘味, 完全冇苦澀味, 檸檬香味較重🍋, 仲有薄荷葉嘅香氣, 夏天飲好fresh🧊!苦瓜有消暑清熱作用, 又解渴, 夏天飲啱晒!🍑水蜜桃檸檬茶香甜水蜜桃跟檸檬茶完美融合在一起, 有住濃濃嘅果茶香~
🍋苦瓜檸檬茶係店家招牌茶飲
❗️加入苦瓜於茶飲中, 創新而且味道有驚喜!夏天飲特別爽!

🍋苦瓜檸檬茶

🍑水蜜桃檸檬茶
香甜水蜜桃跟檸檬茶完美融合在一起, 有住濃濃嘅果茶香~
2023-06-15
TakeAway
$30 (Tea)
2023-06-14 44 views
行過見到有個店員不停咁樁打個杯,下下都出盡力呢個咪係網上見到嘅『手打檸檬』?! 想試好耐,香港依家終於都有喇~呢間仲要加埋青熱解毒嘅苦瓜真係幾吸引。嗌左杯苦瓜檸檬茶微甜正常冰$29,等飲品嘅時候見佢有活動:follow IG / like FB,都可以揀一款禮品仔,可以揀mini苦瓜豬公仔、苦瓜豬襟章or苦瓜豬手機氣囊支架。原來個杯唔係好大咋就平時老虎堂果隻size。不過呢杯苦瓜檸檬茶睇落好清新,睇落好解暑囉而且見到d冰塊好多,勁透心涼杯蓋仲有隻mini麻雀好得意飲落唔覺得苦,反而有少少青瓜味咁好fresh檸檬又唔係酸喎,微甜啱啱好,好解渴又解暑正!呢杯野可以一直飲唔會厭
行過見到有個店員不停咁樁打個杯,下下都出盡力
呢個咪係網上見到嘅『手打檸檬』?!
想試好耐,香港依家終於都有喇~
呢間仲要加埋青熱解毒嘅苦瓜
真係幾吸引。

原來個杯唔係好大咋
而且見到d冰塊好多,勁透心涼

杯蓋仲有隻mini麻雀
好得意
飲落唔覺得苦,反而有少少青瓜味咁好fresh
檸檬又唔係酸喎,微甜啱啱好,好解渴又解暑
正!

呢杯野可以一直飲唔會厭
苦瓜檸檬茶
天氣開始炎熱,行陣街都出晒汗,真係好需要有杯冰凍嘅果茶解吓暑。知道大陸爆紅嘅「茶救星球」登陸咗香港,立即衝住去試吓佢嘅招牌首創苦瓜檸檬茶!苦瓜檸檬茶 $29苦瓜茶首創者,果然是苦瓜達人,將苦瓜加入到檸檬茶裡面,苦瓜味一啲都冇苦澀味,反而是更加清新,杯底還有苦瓜果肉,清新爽脆。微酸的香水檸檬汁加上綠茶的幽香,一切都拿捏的剛好,可以話係完美配搭!經典特濃檸檬茶 $29比苦瓜檸檬茶有更濃郁的青檸檬味,比起港式傳統的檸檬茶,味道更清新更可口每杯茶飲都會付上一隻麻雀🀄️,真係好有趣!好有衝動想集齊一套麻雀😆。另外買2杯還會送一隻苦瓜豬,kawaiiiiii!

苦瓜檸檬茶 $29

經典特濃檸檬茶 $29

2023-06-10
Type of Meal
Other
茶救星球也太懂我們了吧 終於開來香港了!之前就一直很愛它家的出品 真的太好喝了~苦瓜檸檬茶超級清新 甘甜的口感 超級特別!斑斕薄荷檸檬茶這款我真的愛了 斑斕的香味喝檸檬茶完美融合一起!!重點是薄荷味不重我不愛吃薄荷的人都愛上了!夏天喝一口之後真的超級解渴 一秒回魂系列 !
茶救星球也太懂我們了吧 終於開來香港了!
之前就一直很愛它家的出品 真的太好喝了~
苦瓜檸檬茶超級清新 甘甜的口感 超級特別!
斑斕薄荷檸檬茶這款我真的愛了 斑斕的香味
喝檸檬茶完美融合一起!!重點是薄荷味不重
我不愛吃薄荷的人都愛上了!夏天喝一口之後
真的超級解渴 一秒回魂系列 !
斑斕薄荷檸檬茶

斑斕薄荷檸檬茶