2022-11-07 819 views
嗰日叫咗外賣,一個人蔘雞湯,雪花牛肋骨湯配飯,香辣泡菜湯配飯,炸豆腐,無骨蜜糖芝士粉炸雞!人蔘雞已食多次,覺得好好食👍🏻👍🏻味道啱啱好,雞都比較嫩滑!👍🏻值得一試😻雪花牛肋骨都不錯,但相對於的話人蔘雞會出色啲🤔但係配飯都不錯👍🏻香辣泡菜湯不建議,個湯好酸好鹹,冇泡菜味,冇味覺上的任何滿足感,真係飲咗兩羹湯就掂都冇掂過,千祈唔好試😪😪炸豆腐,本身本人超級喜歡食豆腐,但係佢用嘅豆腐係硬豆腐,比較鍾意食嫩口的豆腐,所以好有口感😂但係唔太適合我🤣🤣無骨蜜糖芝士粉炸雞,份量都好多,芝士味好重,炸得好香,好值得試👍🏻👍🏻所以一定要識揀,揀啲好食嘅野😂

所以一定要識揀,揀啲好食嘅野😂
2022-10-18 498 views
叫左外送,接近100蚊一個韓式汁燒三文魚定食,雖然包左前菜幾條泡菜仔同杯熱飲,但條三文魚明顯overcooked,仲要勁薄又冇咩肉,食落都唔新鮮,成舊水咁既質素我不如自己落超市買包急凍三文魚氣炸仲好。以前幫襯食開佢既三文魚都未試過咁差,以後唔會再幫襯。
2022-09-07 522 views
泡菜豆腐汤吃起来感觉就像是从街市买的豆腐随便煮了一下,用的泡菜不就是那个前菜嘛,泡菜放水里煮开,放进去豆腐煮熟,难吃的一道菜就诞生了。就这还要卖80块钱,成本也就20吧。再也不去了
再也不去了
2022-08-10 642 views
夜麻麻本來諗住聯和墟都冇乜嘢食㗎喇,點知誤打誤撞見到呢間門面幾好睇,就入去試下。本身自己都好鐘意食韓國料理,呢度上菜都快,一上菜覺得賣相都幾好,估唔到食落性價比都高,因為價錢平,所以諗住會好一般,意外地好睇又好食服務員態度好好,本以為係老闆,好有禮貌,言談間先知道係店員。我哋晚上9:15入座,都知道係收10:00,唔單止無急住想收工,仲叫我地慢慢食,阻住人收工,連埋咗單先都無叫,我哋都有啲唔好意思總之呢間 一定有下次

總之呢間 一定有下次
2022-08-10
$100 (Dinner)
2022-06-16 717 views
夜媽媽唔想煮飯, 於是走去屋企附近 睇下有咩食。 見到呢一間韓國餐廳, 門面就比較一般, 但勝在經濟又實惠。 店內座位數量唔多, 不過呢個鐘數客人都唔多,所以坐落都比寬敞。 然後叫咗個燒牛肉配生菜, 另外加咗個湯同炸雞。過咗幾分鐘,服務員好快送餐過黎,佢牛肉嘅份量比較多,正常食量一定夠飽,燒牛肉本身夠曬嘢味,再配埋生菜好味之餘又唔會覺得太油膩,然後飲淡湯再食炸雞refresh ,簡直係一流享受。總體黎講,除左環境之外,其他都唔錯。

總體黎講,除左環境之外,其他都唔錯。
2022-06-12 390 views
好耐冇食過韓國野,有少少掛住韓國旅行既日子,朋友主動話不如試下呢野餐廳。首先見到餐牌有2人餐,但價錢唔算好平,所以都係散叫。散叫選擇更多,而且晚餐有包飲品,亦可以額外加小食。點左2個晚餐,一款係烤牛肉,連左生菜同飯,牛肉份量超級多。。,另一款係泡菜芝士粉豬腩片飯,一樣都係份量十足。泡菜非常好味,唔食辣都可以食到。另外加左炸雞(芝士蜜糖同韓式辣味),本來以為$12應該唔會好多,竟然有3件,唔小心叫左2碟就6件,食完炸雞再食主食份量over左..。仲加左1個牛肋湯,出黎熱辣辣泡飯食好正。估唔到店小小質素非常高。

估唔到店小小質素非常高。
話說尋日諗住食韓國野,屋企附近有2家,諗住韓家好耐之前食過都ok就再食。7點08分打電話嗌外賣,問埋店員要20分鐘先有得囉。甘ok la,我等20分鐘落去囉,去到未有都唔緊要,我去第二度再買小食甘,番到黎都30分鐘啦。店員話未有,跟住再同我講因為打黎個時鋪頭無甘多客,依家有幾枱客所以紫菜包飯未整好,跟住同我講紫菜包飯要15分鐘,笑左,包咩要包15分鐘,同埋多左幾枱客外賣既客唔洗理?我同佢講如果無甘你退錢啦, 我等左30分鐘,然後入面有個店員大大聲話等多10分鐘就1個鐘,態度差到呢,如果一個外賣要等45分鐘除非你真係好好食啦但你間鋪真係唔好食,同埋1個外賣等20分鐘先係正常,45分鐘就執得啦!等多幾分鐘紫菜包飯又有啦咼,但凍咖咼,甘憑咩要人等15分鐘。另外,蜜糖芝士粉炸雞有陣「縮」味,雞又有陣酥味,難食到嘔,真心永不幫襯!
2022-05-02
Waiting Time
40 Minutes (TakeAway)
$120 (Dinner)
2022-04-25 303 views
超好食堅勁抵食嘅韓國料理點 冇得去旅行唯有過下人啦 搵咗間韓國嘢試試佢 環境空間非常之唔錯 今次嗌咗韓式拌飯同埋泡菜湯飯 兩個都大大碗 啱曬我呢啲食肉獸 除咗主菜仲送沙律豆腐或者粟米 當然唔少得泡菜同埋菜啦
2022-04-25
$55 (Tea)
2022-04-24 216 views
用外賣平台點了的泡菜煎餅收到時真係嚇一驚自己煎都無咁燶飯卷有啲散開炸雞比較硬同乾身以前都叫過幾次 發現質素隨著時間而下降一次比一次差直到今次真係完全失望下次唔會再叫
用外賣平台點了的泡菜煎餅
下次唔會再叫
泡菜煎餅
泡菜煎餅
2022-03-18 344 views
▶️一直好想食韓國嘢🇰🇷不過而家好少出街,所以忍唔住外賣叫左😋牛肉紫菜包飯🥩懷念韓國旅行成日食,可以一個人一餐食哂紫菜包飯+韓國拉麵🍜+年糕既超級澱粉質組合🤣呢個紫菜包飯都唔差,幾香麻油味,入面d料好新鮮爽脆,成日覺得紫菜包飯配埋泡菜一齊放入口真係一流🤤韓式辣炒魚餅年糕🌶️🌶️真係好辣🌶️🌶️不過好惹味,辣到出哂汗都停唔到口🤣年糕就煙韌正常好食,可惜魚餅太淋無口感🥲韓家海鮮煎餅佢既煎餅係好香好夠味,唔係好脆個種,脆脆軟軟配埋海鮮既爽口,好食😋蜜糖芝士粉炸雞🍗午餐套餐+$12就有3件,性價比好高👍芝士粉同蜜糖落得好足,所以食落好夠味,外賣都仲夠脆,好邪惡😈❇️唔係話超好食,但係近屋企,味道唔差價錢唔貴,間唔中食都唔錯👍好想去旅行🤣

牛肉紫菜包飯🥩

韓式辣炒魚餅年糕🌶️🌶️

韓家海鮮煎餅

蜜糖芝士粉炸雞🍗

2022-03-05
Type of Meal
Lunch
2021-12-14 433 views
我今日中午叫左個外賣,叫左一個牛肉拌飯同紫菜粉絲卷飯無味道,完全無汁,好乾個紫菜粉絲卷更加離譜,好難食,入面d粉絲成pat野咁,而且都系完全無味道,尼個小食唯一味道就系上面d千島醬...下次絕對唔會再食
我今日中午叫左個外賣,叫左一個牛肉拌飯同紫菜粉絲卷
飯無味道,完全無汁,好乾
下次絕對唔會再食
2021-10-18 448 views
超級差,香辣泡菜湯完全無泡菜味,淨係得陣辣味,唔講以為飲緊辣椒油湯,入面嘅豆腐連辣味都無,同食齋一樣無分別,前菜嘅芽菜有陣臭臭地嘅味,泡菜得陣酸味,韓式烤肉啲油多到可以裝番出黎再炒菜,咁嘅價錢貼錢買難受。只會中一次伏,絕對不會推薦比任何朋友食

韓式烤肉
香辣泡菜湯
2021-08-27 447 views
真係都幾嬲下因為唔想出門所以叫咗外賣平台竟然比錯野 仲要打極佢都冇人聽 雪花牛肋骨湯配白飯竟然俾咗個炒粉絲我 好失望完全冇下次 仲要專登唔聽電話😅😅😅😡😡😡
真係都幾嬲下因為唔想出門所以叫咗外賣平台
2021-05-17 1242 views
一入餐廳坐底就會送前菜-泡菜,芽菜韓國菜一定要試伴飯(可選牛肉/豬肉/素)個醬汁撈雞蛋再撈飯 好味到一大碗都食得晒🤤個飯煮得好軟熟岩晒鐘意食軟飯嘅我😂份量真係好多 女仔可以share 再加個小食另一款芝士豬肉岩晒鐘意食辣嘅朋友加左好多芝士粉 同d 豬肉又好夾wo平衡返個辛辣味再加左個炸雞小食試左個蟹籽流心芝士蛋卷覺得一般個蛋唔夠滑 芝士份量亦比較少飲品推冰凍大麥茶清清地 岩晒食完炸雞去一去油膩感服務:人手短缺 好多時樓面掛住執外賣單上菜時間:平均15~20分鐘其他:室內溫度好凍 估計只有19度 風位對住頭頂有點唔舒服(建議安裝返個檔風板)
一入餐廳坐底就會送前菜-泡菜,芽菜
韓國菜一定要試伴飯(可選牛肉/豬肉/素)
個醬汁撈雞蛋再撈飯

服務:人手短缺 好多時樓面掛住執外賣單

上菜時間:平均15~20分鐘

韓式烤肉飯
韓式烤肉飯
🧀芝士泡菜豬腩片配白飯$52✔️豬腩片份量感人,多到食唔曬,不過好肥🥓✔️唔太辣,個味道都幾好,夠汁😋✔️些少遺憾使用大量芝士粉,唔太夾🤔✔️唯泡菜醃製不太正宗,份量亦可多點🥬-kimchi cheese fatty pork slice with rice -Lots of pork slices!-Nice flavoured sauce-Sad thing: Cheese powder instead of real cheese 🥩燒汁牛脷飯 $46✔️牛脷正常,份量可再多啲🙈✔️五顏六色配料唔錯✔️價錢吸引,$46已包括前菜及飲品😗✔️凍紅醋同炸豆腐,味道不錯,午餐扺食👍🏻-Reasonable price! -Taste average-Colourful dishes🙈韓國菜風味略嫌遜色Igable打卡度:7/10Taste 好味度:6/10Worth revisiting返兜度:6.5/10
🧀芝士泡菜豬腩片配白飯$52
✔️豬腩片份量感人,多到食唔曬,不過好肥🥓
✔️唔太辣,個味道都幾好,夠汁😋
✔️些少遺憾使用大量芝士粉,唔太夾🤔
✔️唯泡菜醃製不太正宗,份量亦可多點🥬
-Lots of pork slices!
-Nice flavoured sauce

🥩燒汁牛脷飯 $46
✔️牛脷正常,份量可再多啲🙈
✔️五顏六色配料唔錯
✔️價錢吸引,$46已包括前菜及飲品😗
✔️凍紅醋同炸豆腐,味道不錯,午餐扺食👍🏻
-Reasonable price!
-Taste average
-Colourful dishes