2024-04-03 478 views
真心唔覺有差到( ´▽`)包都係咁大舊 配料好新鮮 都係啖啖肉 都係咁抵食!!!▫️BBQ菠蘿雞扒堡 [$42]問完發現原來菠蘿雞扒堡係尖沙咀店限定!!!真係超鍾意佢哋用成塊菠蘿 咬落口爆曬汁 清新口感✅ 雞扒炸得超大塊 雖然唔係爆曬汁但都係好厚肉同唔鞋▫️大啡菇芝士牛堡 [$59]大大塊大啡菇 個慢煮patty同菇都好juicy!!! 舊芝士溶得啱啱好🥹唔難怪咁多人嗌呢個( ´▽`)▫️炸燒賣 [+$18]+$18 Set Price就有汽水同小食炸燒賣真係 好 邪 惡 但 好 好 食好脆 入面魚肉味又夠香 加埋佢啲粉真係好鬼正🥹💛

▫️BBQ菠蘿雞扒堡 [$42]
問完發現原來菠蘿雞扒堡係尖沙咀店限定!!!

▫️大啡菇芝士牛堡 [$59]

炸燒賣
大啡菇芝士牛堡
1K
2024-04-02 330 views
呢間漢堡尖沙咀分店好大間,可以容納到好多檯客大胃不嬲好鍾意食佢地嘅牛堡,今次就試吓大啡菇芝士牛堡,真係激厚濕潤大啡菇同慢煮牛肉漢堡扒二為一體,加上融融地嘅芝士同千島醬,超滿足呀豬、雞、羊堡都聽過,鴨堡聞所未聞,仲以為係成塊鴨胸咁款,原來係鴨肉打成蓉,以薑蒜同味噌炮製,香口到不得了呢個fusion相當成功,希望呢個期間限定,最終會成為常設選項啦嗌漢堡加套餐價錢都ok,仲有得揀返當初大胃好鍾意嘅炸燒賣風味依然不變,胃弟仲話好有食fish & chips嘅感覺,魚香好突出次次快餐都係跟薯條,今餐試吓薯餅先,呢間薯餅非常之驚艷,冇諗過咁脆,好食過醒神早餐嗰啲喎天氣非常濕翳,行陣尖沙咀已經體力透支,凍檸樂跟餐都只係加幾蚊,仲有得轉低糖底,勁爽凍檸茶呢就兩蚊,嗌少糖又真係少到,做到嘢

呢間漢堡尖沙咀分店好大間,可以容納到好多檯客

烤菇芝士牛堡

薑蒜味噌鴨堡

嗌漢堡加套餐價錢都ok,仲有得揀返當初大胃好鍾意嘅炸燒賣

套餐

凍檸樂

凍檸茶

凍檸茶呢就兩蚊,嗌少糖又真係少到,做到嘢
2024-03-29
$72 (Dinner)
烤菇芝士牛堡
套餐
凍檸樂
凍檸茶
  • 炸燒賣
尖沙咀嘅家寶漢堡真係好味😗 最近試完覺得好正 冇諗過一個包咁大個仲要價錢都唔貴😀 真係唔怪得知成日經過見到佢哋都座無虛席 見到咁多人支持就知道一定有好嘢食😆😆香辣煙肉蛋羊肉漢堡🐑今次仲加咗芝士落去 🧀 所以就更加香了 ❤️ 不過其實本身都好正 冇諗過一個辣嘅漢堡包可以咁正 🤣 煙肉煎到嗰邊有少少脆卜卜 口感非常好味😁😋 羊肉扒份量都真係好充足 因為都真係幾厚肉 而且煎到岩岩好套餐加番薯條今次小編仲加咗個套餐 跟住就會包咗番薯條 番薯條 比起一般嘅薯條更加好味 番薯有一浸甜味 而且炸完之後唔係硬刮刮嘅嗰種脆 🤣 而係食到番薯本身個口感 真係真材實料㗎🤩 仲有就係冇諗過個番薯條都幾大份喎🫢🍠BBQ雞翼除此之外 小編仲追加咗兩隻BBQ味嘅雞翼😍 啲雞肉都幾滑 😋 唔似啲cheap cheap說到變形嘅雪藏雞翼 而且都幾入味😆千里茶呢間漢堡包店令我最surprise嘅就係佢哋有啲本地同埋台灣嘅嘢飲🤣🤣 我自己就覺得唔錯 因為唔係周圍嘅餐廳都可以飲到呢啲嘢飲 今次就加咗支台灣嘅千里茶 第一次飲 又真係唔錯 苦中帶甜 🤩 食完咁大個漢堡包 飲番啖茶就可以解酒膩啦性價比:8/10好食程度😋:8/10

香辣煙肉蛋羊肉漢堡🐑

好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8.5/10

📍嘉寶漢堡
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常 #食好西#尖沙咀美食#尖沙咀#旺角美食#旺角#中環街市#韓國菜#大埔#太和#觀塘#觀塘美食#旺角美食
✨BBQ菠蘿牛堡🍔呢個漢堡好有層次感😋🍔,漢堡(包)有少少牛油香,BBQ醬偏甜 係沾上塊牛度🐮塊牛份量足夠,質地軟熟 好juicy.✨黑松露芝士牛堡🍔我最鍾意個黑松露醬‼️黑松露味好濃郁,而牛一樣都係軟熟且香口🐮.(Set): ✨薯條🍟薯條好有椒鹽味,鹹鹹地咁🧂質地上外脆內實,好鍾意呢間嘅薯條有埋薯皮🤎🤎.✨罐裝汽水🥤: coke plus (x2).Burger幾好食,場內燈光幾好 同埋夠多檯
✨BBQ菠蘿牛堡🍔
✨黑松露芝士牛堡🍔
(Set): ✨薯條🍟
✨罐裝汽水🥤: coke plus (x2)
Burger幾好食,場內燈光幾好 同埋夠多檯
BBQ菠蘿牛堡
2024-03-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$62 (Dinner)
BBQ菠蘿牛堡
2024-04-02 146 views
@kabo.burger specializes in handcrafted Hong Kong-style burgers 🍔 generously packed with thick cuts of meat 🥩 in addition to beef burgers, they also offer chicken, pork, shrimp, and lamb burgers 💫 all are slow-cooked to ensure that the juicy flavours are locked in 🔥@kabo.burger 主打手工港式漢堡 🍔 足料厚肉 🥩 除了牛肉漢堡,還雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡 💫 全部都以慢煮方式烹煮,更能鎖住肉汁 🔥🐄 黑松露芝士牛堡 HKD$54black truffle cheese burger漢堡扒 🐮 牛肋條切碎慢煮 🥩 軟腍多汁 麵包烘底 配芝士 🧀 蕃茄 🍅 生菜 🥬黑松露醬濃郁 🍄 香氣十足🐓 BBQ菠蘿雞扒堡 HKD$42chicken burger with pineapple and bbq sauce尖沙咀

🐄 黑松露芝士牛堡 HKD$54

麵包烘底 配芝士 🧀 蕃茄 🍅 生菜 🥬
燒汁菠蘿 微酸帶甜 🍍滋味清爽

🍱 升級套餐 配有小食及飲品 +HKD$18
▫️🍟 薯條 fries 金黃厚切 外脆內軟
▫️🍋 檸檬茶(凍)iced lemon tea +$2 清爽解渴

🍱 升級套餐 配有小食及飲品 +HKD$18
漢堡配小食及飲品
▫️🍠 番薯條 sweet potato fries +$5 脆軟香甜
▫️ 🫚薑蜜 (熱) honey ginger tea 暖胃潤喉

📍 尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號 🇭🇰
  • 黑松露芝士牛堡
  • 番薯條
  • 薯條
  • BBQ菠蘿雞扒堡
🍔烤布利芝士牛堡呢個烤布利芝士牛堡,漢堡包外脆內軟,入面嘅牛肉非常之Juicy,而且嗰層厚厚嘅芝士🧀少少溶又保持到有口感,芝士嘅味道又唔會搶晒牛肉嘅風頭,好食呀☺️👍🏻🐏香辣煙肉蛋羊堡呢個香辣煙肉🥓蛋羊堡非常之有驚喜,雖然話香辣,但係小編就唔覺得有特別嘅辣味,相信食唔到辣嘅朋友都冇問題。而且羊堡嘅肉排🥩勁香,煙肉同蛋又多咗幾層唔同嘅口感同香味,呢一個羊堡小編真係一試便愛上😍🧆炸燒賣炸燒賣,一路都係呢間餐廳嘅熱賣小食,燒賣本身帶少少煙韌,炸過之後外皮更加香脆,再加埋少少椒鹽調味,呢個質素嘅炸燒賣唔係度度食到🥰🍟薯條漢堡包配薯條是常識吧!呢度嘅薯條,小編覺得喺香港真係數一數二!呢度揀左用粗薯條🍟,炸到外層香脆之餘,入面仍然有豐富嘅薯仔🥔蓉,而且跟餐嘅份量都唔少㗎。作為一名薯條控,小編表示非常之欣賞呢個薯條🍟😋😋暫時嚟講真係香港數一數二咁好食😋😋😋特別一提嘅係小編非常之欣賞佢嘅洗手機🤩每次食完burger之後,小編梗係會想洗吓手,就算用濕紙巾抹過手都覺得唔係好夠乾淨🖐️今次尖沙咀呢度就有部洗手機,提供番梘🧼清水洗手之餘仲會自動出抹手紙,真係好方便好細心,勁欣賞😍

🍔烤布利芝士牛堡

🐏香辣煙肉蛋羊堡

🧆炸燒賣

🍟薯條

2024-03-28 2634 views
【油尖旺區】【嘉寶漢堡】成日經過尖東嗰邊,每次都想食呢間嘉寶漢堡但係每次都因為好多人所以冇食到,我今次特登晏少少去先有位。有時街坊口碑、好評呢啲嘢,就係咁樣都可以睇得出,身體最誠實嘛。作為主打手工港式漢堡嘅本地漢堡店,佢哋用「慢煮」嘅方式嚟整啲漢堡扒。呢個方法可以令啲扒鎖住更多肉汁,食起上嚟口感更加 juicy。我就試咗個 $54 嘅「黑松露芝士牛堡」,仲加 $6 試多份「芝士」,啲黑松露香氣同濃郁芝士口感再加上牛肋條切碎而成嘅超 juicy 牛肉扒,打緊字嘅我都流晒口水,而我亦都加 $18 要埋「套餐」。套餐小食我揀「薯餅」,好好味,又香又脆。嘢飲我就揀「VLT Sparkling」,係有汽嘅維他檸檬茶,好正。我仲加 $10 要埋「炸芝士」,係一條條嗰隻,芝士味好香濃,而芝士餡仲可以拉絲,多埋視覺享受。咁樣都只係 $88,我覺得喺尖東食到咁嘅嘢係抵。而呢間「嘉寶漢堡」除咗熱賣嘅牛肉漢堡之外,亦有推出雞肉、豬肉、蝦肉同埋羊肉漢堡,近期更推出新口味鴨肉漢堡,有興趣都可以嚟試吓,我都想睇吓好唔好食。而佢哋而家有三間,地址如下:尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈

尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號
葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪
旺角店:登打士街71號

我好明顯就係食佢哋嘅「尖沙咀店」啦,再解釋就好累贅喇,哈哈。。。

(地址:尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖)

@kabo.burger

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #1am紅館 #嘉寶漢堡 #黑松露芝士牛堡 #黑松露芝士牛堡 #薯餅 #VLTSparkling #炸芝士 #1am1339 #1ambackup
2024-03-26
2024-03-27 408 views
這家經常都很多人,這次避開食飯時間,可以慢慢坐🤣全自助下單取餐,洗手機餐具等俱全,挺喜歡這種模式 🍴加一服務費:✖ ✿ 黑松露芝士牛堡 $54就是因為這個 我經常回訪黑松露味道超足😍番茄生菜新鮮,一定不會失望! 切面可以牛肉厚度也不少的! 芝士分量多些更好✿ 蝦牛堡 $64 友人點了最餐牌貴的,但其實比起很多餐廳來說,並不貴未點過蝦堡的我,趁機切了一口嚐,彈牙好吃(≧▽≦) 加上漢堡扒,口感很豐富下次來的時候,要多掙扎一會點哪個好🤣
這家經常都很多人,這次避開食飯時間,可以慢慢坐🤣

全自助下單取餐,洗手機餐具等俱全,挺喜歡這種模式

🍴加一服務費:✖

✿ 黑松露芝士牛堡 $54

就是因為這個 我經常回訪
黑松露味道超足😍番茄生菜新鮮,一定不會失望!

黑松露芝士牛堡

切面可以牛肉厚度也不少的!
芝士分量多些更好

✿ 蝦牛堡 $64
蝦牛堡

友人點了最餐牌貴的,但其實比起很多餐廳來說,並不貴
未點過蝦堡的我,趁機切了一口嚐,彈牙好吃(≧▽≦)
加上漢堡扒,口感很豐富
下次來的時候,要多掙扎一會點哪個好🤣

• 蝦牛堡
2024-03-26 153 views
真係好鍾意食嘉寶漢堡包今次叫咗豬堡同牛堡,仲升級做套餐兩個漢堡依然咁好味🤤🤤🤤💛黑松露芝士牛堡🐮充滿黑松露香味同濃郁芝士味再加上牛肋條切碎而成嘅漢堡扒非常juicy💛蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷第一次食佢嘅豬堡,原來同牛堡一樣咁有水準結合左蜜糖同芥末,呢個配搭係Perfect match仲有甜甜嘅菠蘿嘅鮮甜,一啖有好多唔同嘅層次佢嘅豬堡扒同樣非常Juicy一路食一路滴汁💛炸燒賣🐠雖然跟套餐但係都有八粒咁多 大大粒熱辣辣,仲有啲椒鹽粉添💛炸薯條🍟又熱又脆嘅粗薯條同麥當勞嗰啲完全唔同😛😛😛嘉寶一共有三間分店仲差旺角嗰間未食,下次食吓先😎😎😎分店嘅地址:尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪旺角店:登打士街71號
真係好鍾意食嘉寶漢堡包
今次叫咗豬堡同牛堡,仲升級做套餐
兩個漢堡依然咁好味🤤🤤🤤

💛黑松露芝士牛堡🐮
充滿黑松露香味同濃郁芝士味
再加上牛肋條切碎而成嘅漢堡扒
非常juicy

💛蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷
第一次食佢嘅豬堡,原來同牛堡一樣咁有水準
結合左蜜糖同芥末,呢個配搭係Perfect match
仲有甜甜嘅菠蘿嘅鮮甜,一啖有好多唔同嘅層次
佢嘅豬堡扒同樣非常Juicy一路食一路滴汁

💛炸燒賣🐠
雖然跟套餐但係都有八粒咁多
大大粒熱辣辣,仲有啲椒鹽粉添

💛炸薯條🍟
又熱又脆嘅粗薯條
同麥當勞嗰啲完全唔同😛😛😛

嘉寶一共有三間分店
仲差旺角嗰間未食,下次食吓先😎😎😎
分店嘅地址:
尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號
葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪
旺角店:登打士街71號
  • 黑松露芝士牛堡
  • 炸燒賣
  • 蜜糖芥末菠蘿豬堡
相信唔少人都一定有食過嘉寶漢堡,佢係香港一間本地漢堡店,主打港式漢堡。除咗牛之外,還推出雞、豬、蝦、羊及鴨肉漢堡🍔💂🏼《黑松露芝士牛堡》 $52呢個係近期新款推出嘅黑松露芝士牛堡,一咬落去,入面啲黑松露醬bit曬出嚟🥰 非常香濃,佢嘅牛肉扒係用牛肋條切碎而成嘅🐮所以非常juicy!配埋蕃茄及生菜,令到成個包都冇咁膩🥬🍅評分: 88/100💂🏼《芝士牛堡+洋蔥+煎蛋》 $58呢個芝士牛堡娘娘每次嚟都會嗌,今次決定加上生洋蔥同埋煎蛋🍳估唔到令到成個味道升華💯🐮 煎到燶邊嘅蛋配上半溶邪惡嘅芝士,再加上慢煮烹製嘅牛肉扒,仲有洋蔥嘅鮮味!真係食到即刻想encore下一個🍔評分:92.5/100💂🏼《炸燒賣&炸蕃薯》 只要買一個漢堡加$16就可以有個套餐,連一份小食加飲品👍🏻小食個人認為最好味嘅係炸燒賣!新鮮炸起炸到外脆內軟,仲可以點埋沙律醬嚟食🤗另外加$5仲可以升級將小食變炸番薯條,番薯條都好出色🤣鍾意飲酒嘅朋友,更可以加多少少錢將飲品變啤酒。評分:88/100總結:平靚正嘅漢堡,好有本港特色!而且定期會有唔同新包出現😍諗唔到食咩嘅時候呢個都係一個好選擇!而且搬咗新地方,環境大咗又靚咗!叫多幾個

💂🏼《黑松露芝士牛堡》 $52
評分: 88/100

💂🏼《芝士牛堡+洋蔥+煎蛋》 $58
評分:92.5/100

💂🏼《炸燒賣&炸蕃薯》

評分:88/100

總結:
平靚正嘅漢堡,好有本港特色!而且定期會有唔同新包出現😍諗唔到食咩嘅時候呢個都係一個好選擇!而且搬咗新地方,環境大咗又靚咗!叫多幾個朋友一齊食都可以👍🏻

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
芝士牛堡
芝士牛堡
2024-03-23 127 views
其實我真係喜歡食漢堡!之前朋友推介呢度,但有次中午經過勁多人,之後未過開尖沙咀就未試到!今日終於又要去尖沙咀整D野!就去試試先!果然朋友好推介!黑松露芝士牛堡清香黑松露醬同牛肉好配合,肉汁鮮嫩!口感美味!薯條就肥肥多薯容味!令人不禁一口又一口!配汽水,Yeah!
今日終於又要去尖沙咀整D野!就去試試先!果然朋友好推介!

黑松露芝士牛堡
清香黑松露醬同牛肉好配合,肉汁鮮嫩!口感美味!

薯條就肥肥多薯容味!
令人不禁一口又一口!
配汽水,Yeah!

2024-03-22 114 views
呢間漢堡店一直都有好高嘅名氣,我今日俾人放飛機就決定一個人來食,呢到環境都幾好,星期五雖然多人,但係座位都算闊落。我首先要咗個黑松露芝士牛堡$54,佢有好香嘅黑松露香味,加埋芝士口感超級濃郁,味道超好食,但係重點都係塊牛扒,問吓店員先知道原來係用咗牛肋條切碎而成,難怪特別好食!之後跟$18套餐可以包小食同飲品,我今次再加$5要ceasar salad,然後再追加$10炸芝士同加$12要薯餅。呢度所有嘢都炸得好酥脆,勁好食!芝士又有拉絲效果,隔離枱見到我食都話要加單!雖然今日俾人放飛機,但係自己一個人嚟食到咁多樣嘢,都係另外一種風味。

2024-03-21 126 views
尖沙咀有間嘉寶漢堡🍔🍔 喺附近番學嘅我 時不時都會黎呢到買lunch架 有日傾project傾到7點先放學餓死禾了 即刻約埋frd去食包包🙌🏻🤩🤩 好大份好好味❤️ 一個好食嘅漢堡飽係可以令你食到0儀態🥰💯💯.🐷黑松露芝士牛肉漢堡其實本身已經好豐富 不過小編就另外再加咗烤洋蔥🧅、煎蛋🍳、蘑菇🍄‍🟫 令到成個口感味道都更加豐富 尤其是係加咗蘑菇之後 成個包就多咗啲爽口嘅口感😆 牛肉都幾厚架😍 仲要好香牛味🙌🏻 原來係用牛肋條切碎而整成嘅 唔怪得知咁鬼死香😋 加埋啲芝士🧀 perfect match❤️ 加埋啲黑松露醬 成個味更香 同埋如果齋係得芝士加牛肉嘅話會漏架🤣加啲黑松露醬可以中和返啲味道🙌🏻.🐷升級為套餐 有炸燒賣炸燒賣嘅份量都算算係幾多 咁樣加法其實都算係經濟實惠🤩 而且啲炸燒賣炸到外面好香脆 仲有個醬可以俾我點住食🐷+多$5仲有成支椰青水.🐷雞翼 BBQ味另外仲加咗兩隻雞翼 BBQ味都幾唔錯 雞肉口感都幾嫩滑😆😆.嘉寶漢堡📍尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖.
🐷黑松露芝士牛肉漢堡
🐷升級為套餐 有炸燒賣
+多$5仲有成支椰青水
🐷雞翼 BBQ味
另外仲加咗兩隻雞翼 BBQ味都幾唔錯 雞肉口感都幾嫩滑😆😆
嘉寶漢堡
📍尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖
2024-03-20 346 views
以前喺葵涌返工,成日嗌嘉寶外賣,quit咗之後都冇再食過~今次就約朋友去尖沙咀回味下!尖沙咀分店空間較大,有個自助拎餐具位幾方便,座位唔會好迫,環境都舒服~我哋+$18轉set,有一個burger、一份snack同一杯嘢飲~大約$70/set,對比返個份量,都算合理我哋分別嗌咗日式芥辣蝦堡同香辣孜然羊堡,配番薯條同煙肉芝士薯波,嘢飲一定可樂for sure啦日式芥末蝦堡($47)入面夾住厚厚嘅炸蝦餅,配上生菜同蕃茄解膩,再加上滿滿芥末醬。食落去少少嗆鼻,感覺好刺激味蕾~蝦餅大大件,啖啖蝦肉,質感好厚實,炸皮香脆香辣孜然羊堡($46)入面塊羊肉煎得好香,食落又唔會好鬆散,肉質偏結實。整體唔算辣,但加埋孜然嘅香味就好惹味番薯條(+$5)一定要嗌嘅小食,每條番薯條都超香番薯甜味,份量又多,夠晒飽煙肉芝士薯波(+$7)外層係厚厚嘅炸薯蓉,入面係碎煙肉mix芝士,食落超香薯仔味,仲有陣陣煙肉鹹香味,但芝士就唔多,只見到入面有少少芝士拉絲。整體唔錯,但芝士控就唔好太大期望喇一個burger已經半飽,配埋小食同飲品真係頂到全日咁濟飽肚得嚟又好食,$70/set性價比都算高

日式芥末蝦堡($47)
日式芥末蝦堡
香辣孜然羊堡($46)
香辣孜然羊堡
番薯條(+$5)
一定要嗌嘅小食,每條番薯條都超香番薯甜味,份量又多,夠晒飽
番薯條
煙肉芝士薯波(+$7)
煙肉芝士薯波
一個burger已經半飽,配埋小食同飲品真係頂到全日咁濟
飽肚得嚟又好食,$70/set性價比都算高
$70 (Lunch)
日式芥末蝦堡
香辣孜然羊堡
番薯條
#MC帶你去尖沙咀.今次介紹依間人氣小店喺2015年由葵涌起家,都算係港式漢堡代表之一,主打港式手工漢堡包,以味道、質素、款式贏得青睞,廣受街坊、食客推薦。近年仲進駐尖沙咀開設分店。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 嘉寶漢堡.嘉寶漢堡係一間香港本土漢堡小店,漢堡包款式多樣化,除咗熱賣嘅牛肉漢堡亦有推出雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡,更有期間限定漢堡!🥰➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🫚 薑蒜味噌鴨堡 $44 ✨期間限定✨.漢堡包外皮軟熟熱辣辣,咬落勁綿密鬆軟漢堡扒以手打鴨肉製作而成,再以慢煮方法烹調,肉質非常軟腍,鴨香明顯!(有少少似片皮鴨嘅味道)仲有生菜🥬、烤洋蔥🧅、蕃茄🍅同埋特調醬汁,,每一淡都超豐富😋醬汁以醇厚味噌做基底配上濃濃嘅薑蒜,同鴨肉扒非常夾,風味十足! ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🍍 蜜糖芥末豬堡 $40.漢堡扒嘅肉質相對比較厚實,漢堡扒表面微微焦香,食落豬柳味非常濃厚,肥瘦比例啱啱好,煎完仲有好多肉汁!鮮甜多汁既菠蘿結合蜜糖嘅甜蜜、芥末嘅辛辣,食落口感層次幾豐富➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 升級套餐 +$16.✅ 薯條粗直薯條好香脆,有少少鹽巴調味,過足口癮
#MC帶你去尖沙咀

✨ 嘉寶漢堡

🫚 薑蒜味噌鴨堡 $44 ✨期間限定✨
漢堡包外皮軟熟熱辣辣,咬落勁綿密鬆軟
漢堡扒以手打鴨肉製作而成,再以慢煮方法烹調,
肉質非常軟腍,鴨香明顯!(有少少似片皮鴨嘅味道)

🍍 蜜糖芥末豬堡 $40
漢堡扒嘅肉質相對比較厚實,漢堡扒表面微微焦香,
食落豬柳味非常濃厚,肥瘦比例啱啱好,煎完仲有好多肉汁!

🥢 升級套餐 +$16
[加$16就可以有一款小食同埋飲品]
✅ 薯條
粗直薯條好香脆,有少少鹽巴調味,過足口癮!
✅ 罐裝汽水/支裝水/熱飲
⭐整體︰8.5/10
⭐食物︰9.0/10
⭐環境︰7.0/10
⭐價錢︰9.0/10
🌐 尖沙咀店
📍 嘉寶漢堡 (和益中心)
地址:尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖
交通︰港鐵尖沙咀/尖東站 N2 出口
🌐 旺角店
📍 嘉寶漢堡
地址:旺角廣華街1號仁安大廈地下22號舖
交通︰港鐵油麻地站 A2 出口
🌐 葵涌店
📍 嘉寶漢堡 (嘉寶大廈)
地址:葵涌青山公路 - 葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
交通︰/
🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰
#Ming_Course #週末好去處 #拍拖好去處 #情侶好去處 #香港小店 #油尖旺區美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀一日遊 #尖沙咀好去處 #香港美食 #香港美食打卡 #香港美食攻略 #香港探店 #本地遊 #香港一日遊 #香港好去處 #尖沙咀 #嘉寶漢堡 #KaboBurger #漢堡包 #burger #美式漢堡包
2024-03-13
$50 (Dinner)
  • 蜜糖芥末菠蘿豬堡